Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

VW - LT 35 2,5 TDI

darboch - 2013-03-27, 21:36
Temat postu: LT 35 2,5 TDI
Nadchodzi ten moment kiedy trzeba wymienić rozrząd i w związku z tym mam pytanie jako laik w tym temacie.
Czy macie może swoje typy odnośnie producentów elementów rozrządu ? Jakieś sugestie, propozycje ?

Mam na oku taki oto zestaw ;

paski - GATES
rolki - INA
pompa wody - RUVILLE

Donat - 2013-03-27, 21:56

Zestaw jak najbardziej w porządku, ale poszukaj - ostatnio pojawiły się zestawy Gatesa (czyli rolki plus pasek) w wyjątkowo preferencyjnych cenach.
darboch - 2013-03-27, 22:16

Wstukałem gates zestaw i cenowo to około 380 zł bez pompy wody i kuriera. Ten który podałem w pierwszym poście to koszt ok 520zł. W interCars zaśpiewali 712 zł :shock:

O jakiej atrakcyjnej cenie mówiłeś na Gatesa ?

papamila - 2013-03-28, 10:39

darboch napisał/a:
bez pompy wody

jesli pompa wody jest napędzana tym paskiem to zalecałbym rownież wymianę pompy wody. Tak to jakoś jest że potem szybciutko zaczyna cieknąć i robota od nowa
:spoko

darboch - 2013-03-28, 10:47

tak tak , zdaję sobie z tego sprawę...przy wymianie rozrządu zawsze wymieniam pompę wody i tak będzie też tym razem

W sumie to mam już tylko dylemat odnośnie właśnie pompy Revuille czy FAW ?

StasioiJola - 2013-03-28, 13:02

Ruvielle-bardzo dobre pompy!! :szeroki_usmiech :spoko
darboch - 2013-05-11, 13:54

Wybrałem taki oto zestaw za 549 zł

pasek rozrządu Bosch 2 sztuki ( na wałek rozrządu i na pompę wtryskową )

rolka Ruville 3 sztuki ( 2 na pompę wtryskową i 1 na wałek rozrządu )

pompa wody Dolz

mam nadzieję, że będzie służył :-P

silny - 2013-05-11, 20:22

w dzisiejszych czasach wszystko robi sie bylejakie , mam przyklad . kupilem audi , robie rozrzad i postanowilem wziasc czesci serwisowe . jakie bylo moje zdziwienie jak teraz po ok. 30 tys km na zaslepce pompy wody , od spodu zobaczylem lekko czerwony nalot od plynu ktory odparowal. nie cieknie ale slad jest. a jeden pasek na zimno mialczy jak kot :) :shock: :spoko
darboch - 2013-05-11, 20:46

majsterek napisał/a:
w dzisiejszych czasach wszystko robi sie bylejakie

Zgadzam się z Tobą w zupełności ale jakie w sumie mam/y wyjście ? :-P Możemy kupić i mieć nadzieję, że jak będzie ze znanej w miarę firmy to wszystko będzie ok. :roll: