Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Pustkowo

Cyryl - 2013-03-28, 11:54
Temat postu: Pustkowo
jestem na wyjeździe Wielkanocnym nad morzem.
polecam kempinig "Przy morzu" w Pustkowie.
mimo, że dookoła leży śnieg, gość mnie przyją dał prąd. mam do dyspozycji łazienkę z ciepłą wodą. mogę korzystać z mebli ogrodowych w altanie. jest internet.
cena 40zł/doba za wszystko.

brams - 2013-03-28, 13:50

Cyryl napisał/a:
Za wszystko? :shock:

Jadę natychmiast po kampera. Otwieraj bramę szeroko, będzie nas więcej. :bigok

Kemping znam, fajny jest. :spoko

szymek1967 - 2013-03-28, 13:56

Cyryl napisał/a:

rozmowy z zona bezcenne :wyszczerzony:

Skorpion - 2013-03-28, 14:54

To Twój domek gdy wjezdzales??

http://images.webcams.tra...nd-Pustkowo.jpg

yuras - 2013-03-28, 15:05

Ja też jadę pomogę choinkę ubierać. Gdzie mam stanąć po lewej czy po prawej.
Cyryl - 2013-03-28, 15:58

oczywiście że mój kamper.

miałem wrzucić zdjęcie, ale nie miałem ładnego i na małym kompie nie bardzo wiem jak zmniejszyć, a tu proszę ktoś mnie śledzi.

tylko nie zaglądać do lodówki.

oczywiście cena promocyjna, bo w sezonie na taką bym nie liczył.
to są właśnie uroki kamperowanie cały rok.

zdarzało mi się już koczować z prądem za 10zł/doba w puszczy noteckiej w lutym dwa lata temu, a raz za darmo, pani sołtys chciała wypromować swoją wieś.

Skorpion - 2013-03-28, 16:03

To zdjecie jes zamieszczone na stronie kempingu :)
Cyryl - 2013-03-28, 16:14

brams napisał/a:
Cyryl napisał/a:
Za wszystko? :shock:

Jadę natychmiast po kampera. Otwieraj bramę szeroko, będzie nas więcej. :bigok

Kemping znam, fajny jest. :spoko

weź kompa, albo pendriva to sobie audiobooki zgrasz.

brams - 2013-03-28, 16:32

Cyryl, jeno u tej pani sołtys, co za darmo daje, miałbyś jako taką dyskrecję :mrgreen:

Nasze CT satelity pilnują swych członków, by nie zbłądzili :szeroki_usmiech

ps - uważaj - na wszelki wypadek wykręć żarówkę w lodówce :spoko

marcin19r - 2013-03-29, 12:51

ja jestem Krzysztow w Rewalu, kemping KLIF.... Tez go bardzo polecam, jestem tu co roku :)
marcin19r - 2013-03-29, 15:43

i oto Moje fotki z Rewala :)
brams - 2013-03-29, 17:19

marcin19r, a wygląda, kurde, na Pustkowo.
Cyryl - 2013-03-29, 18:17

proszę sobie wyobrazić, że dzisiaj rano mój komp złapał wirusa.

otóż właściciel pola odpalił auto osobowe i zawiózł mnie do Kamienia Pomorskiego do znajomego do firmy komputerowej do postawienia od nowa windowsa.
a ponieważ żeby miał czym się wieczorem bawić użyczył mi swojego laptopa, z którego teraz piszę. jestem pod wrażeniem.

dzisiaj jak u Marcina cały czas padał śnieg, plaża zaśnieżona do samego morza. dopiero teraz przestało padać.
ze spaceru do Trzęsacza, pod wiatr, wróciliśmy jak bałwanki.

Marcin, miałeś rozstawić markizę i jadać na świeżym powietrzu.

marcin19r - 2013-03-29, 19:22

czyli tak jak mowilem bez formatu sie nie obejdzie... nie mam ze soba windowsa bo duzo roboty z tym nie ma.... jadam na dworku jak mowilem, ale bez markizy hehe :)
Cyryl - 2013-03-31, 17:34

to już mogę dorzucić zdjęcia.

we wtorek pojechaliśmy do Piskorzyny, do zwierzaków. rano w środę mieliśmy jechać nad morze, ale spotkała mnie przykrość - zgubiłem kluczyki od kampera. na szczęście przednie drzwi zostawiłem otwarte.
ponieważ tylko karmiliśmy zwierzaki i nie chodziliśmy dalej, po piątym obejściu wcześniejszej trasy znalazłem je.

Cyryl - 2013-03-31, 17:37

w środę wieczorem dojechaliśmy do Pustkowa.
stanąłem na środku, nie chciało mi się jeździć po śniegu oraz blisko prądu i pryszniców. dostaliśmy pilota od bramy i OK.

Cyryl - 2013-03-31, 17:43

o przebojach z komputerem pisałem już i przy wydatnej pomocy gospodarza za 50zł naprawiony w Kamieniu Pomorskim.

w piątek zaczął padać śnieg i całe plaże pokryły się śniegiem, a my po wycieczce plażą do Trzęsacza pod wiatr wróciliśmy jak bałwanki.

niezbędnym wyposażeniem spacerów po plaży o tej porze roku okazały się gumofilce. można chodzić po wodzie jak latem.

Cyryl - 2013-03-31, 17:48

ponieważ jestem już w domu, we wtorek ma już od rana zajęcia, dzisiaj rano wyjeżdżając rozliczałem się z gospodarzem.
otóż zapłaciłem 50zł za naprawę komputera, gość nic nie policzył za zawiezienie i przywiezienie do Kamienia Pomorskiego.

do tego za cały pobyt nie wziął złotówki, twierdząc że jest to wyjątkowa świąteczna promocja.
byłem niezmiernie zaskoczony. oczywiście mile.

w takim wypadku grzechem byłoby nie polecić tego kempingu jako wyjątkowo przyjaznego miejsca.

Socale - 2013-04-01, 13:38

Wiesz co, nawet jest czego pozazdrościć. Nie mam tu absolutnie na myśli kosztów pobytu, tylko okoliczności i zimowa sceneria.
W Pustkowie byłem na tej plaży na Sunrise koncert.
Chciałem też pobyć na urlopie, ale skutecznie mnie tamtejsze władze przepędziły.
Otóż jak zwykle w PL idzie się na łatwiznę i zamiast skutecznie egzekwować mandaty od nieodpowiedzialnych "piesoposiadaczy",
to prościej zablokowano z piesami wejście na plażę, a mój waży 2,9kG
- więc nie przyjeżdżam tam zostawiać swoich złotówek bo nie jest to Miejsce Przyjazne dla mojego krokodyla.
I żałuję, bo Pustkowo jest takie spokojne i sympatyczne.
Nie jestem pewien, ale chyba w Pustkowie jest jeszcze jeden kemping, raczej sezonowy i w lesie od strony zachodniej - niedaleko od "centrum" - zaszedłem tam jak robiłem rekonesans z myślą o kolejnym urlopie.
To było parę lat temu, więc mogę się mylić.

Cyryl - 2013-04-01, 13:40

ten drugi kemping nazywa się "Przy lesie"
martini44 - 2013-07-26, 18:57

właściciel zmienił logo ale poziom pozostał.... polecam wszystkim...
Cyryl - 2013-07-26, 20:47

jak jesteś tam, to spotkasz zapewne na plaży gościa organizującego turnieje siatkówki plażowej dla amatorów, Wieśka W. z Wrocławia
martini44 - 2013-07-27, 07:49

oj już mnie tam niema, byłem przejazdem bo założeniem było wjechać do każdego miasta i wsi wybrzeża PL co w miarę się udało :spoko