Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Francja - Francja - Kemping dla "samotników" ...

Sisar - 2013-04-03, 18:57
Temat postu: Francja - Kemping dla "samotników" ...
Witam kolegów i koleżanki z forum Camperteam. Ja pochodzę od karawaniarzy - karawaning.pl.
Na naszym forum założyłem temat o kempingach dla samotników, gdzie opisujemy sobie kempingach, które mogłyby w jakimś stopniu zastąpić stanie Na Dziko. Kempingi duuuuże, bardzo ciche i spokojne bez hałasu, burd i nocnych krzyków, gdzie parcele są duże na tyle że jeden na drugiego nie włazi. Np w Grecji na kempingu Asprowalta przyczepki stały co kilka parceli ogrodzonych na dodatek wysokim żywopłotem z kwiatami co dawało poczucie, że stoi się na dziko. Z tego co czytałem na dziko można już stać praktycznie tylko w Grecji lub Szwecji więc....
Zwracam się i do was z prośbą o zaproponowanie jakiegoś tego typu kampingu tym razem we Francji. W tym roku wybieramy się właśnie tam, na południe, i nie chciałbym aby powtórzyła się sytuacja z Grecji gdzie w zeszłym roku próbowali mnie żonę i dziecko upchnąć na dwóch okropnych kempingach bez najmniejszego nawet żywopłotu, 50 cm od sąsiadów!!!

Z góry dzięki za wszelkie sugestie. :)

stan1april - 2013-04-03, 19:16

Witaj Sisar.
Bardzo dobry pomysł , przyłączamy się do tego tematu. Sami będziemy jechać do Francji w maju i jeżeli nie będzie za późno to pod koniec maja wkleimy zdjęcia i podamy miejsca jakie spotkamy po drodze, my będziemy jechać zachodnim wybrzeżem Francji od samej góry a dalej południe i Monaco.
Pozdrawiamy Jola i Staszek

Robinson_44 - 2013-04-03, 20:30

Witam,

Przypadkiem wpadłem w ten temat. Skoro wybieracie się do Francji koniecznie polecam Mały Kanion Colorado, a dokładnie kanion rzeki Le'Verdon i jego okolice (Castellane). Widoki są przepiękne, kempingów dużo, tylko 100 parę kilometrów do Cannes i Nicei przez góry oczywiście. Jeśli oczywiście nie byliście już tam wcześniej :gwm

Komplecik - 2013-04-04, 22:08

Korzystaliśmy z kempingów na poludniu Francji w miejscowość Frontignan a tam kemping o nazwie
,, Les Tamaris,, w Port Grimaud kemping,, De Laplage,,w części za drogą ,więcej w relacji francYja w komplecie :spoko

Sisar - 2013-04-05, 11:00

My chcielibyśmy dokładnie jechać w okolice Marsylii. Syn ma tam coś do załatwienia na Stade Velodrome :) tak max. 100 km od Marsylii byłoby fajnie....
Na miejscu planujemy być około 17 sierpnia... Tak nam urlopy spasowały. Czy to u nich jeszcze szczyt sezonu?

Les Tamaris wygląda fajnie....

martini44 - 2013-04-06, 11:09

Podłączam się pod temat.... :spoko
Sisar - 2013-08-12, 19:17

Chyba jednak odpuszczę Frnację. Widziałem w telewizji te korki na autostradach - strach sie bać !!! Jadę do Grecji :)