|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FORD - FORD Transit - obsługa Akumulatora
OMEGA - 2013-04-04, 19:11 Temat postu: FORD Transit - obsługa Akumulatora Koledzy jak sprawdzić i ewentualnie dolać wodę destylowaną do akumulatora w Fordzie . Akumulator jest pod siedzeniem , z tego co widzę to powinienem odkręcić siedzenie , jest z tym trochę roboty , a może macie jakieś inne metody by się tam dostać , zrobić i się nie narobić.
fortero - 2013-04-04, 19:33
kolego jaki to problem 10minut i gotowe 4 śruby odkręcić to się chyba nie narobić albo daj20zł na warsztacie to zrobią to za ciebie i problem z głowy
martini44 - 2013-04-04, 20:08
Marianku jak bedziesz przejeżdżał gdzieś w pobliżu mojej wioski daj znać..... sprawdzimy i dolejemy za frei
Karoll_ - 2013-04-04, 21:10
Kolego u mnie przesuwam fotel maksymalnie do przodu (fotel nieobrotowy) wyjmuje dwa plastikowe zatrzaski, plastikowa pokrywa na bok 13-ą klemy i możesz wyjąć aku do przeglądu. Bez wyjęcia jest problem sprawdzić poziom elektrolitu.
OMEGA - 2013-04-08, 23:19
W sobotę zabrałem się za sprawdzenie ilości elektrolitu w akumulatorze auta,
temat dosyć prosty , ponad godzinka roboty,
trzeba odkręcić imbusem 6 śrub przesunąć w bok siedzenie wraz z obrotnicą jest dosyć ciężkie ,dalej jest plastikowa osłona którą trzeba podnieść do góry, następnie trzeba kluczem 8 mm odkręcić 4 śruby i śrubokrentem jeden blachowkręt i już jesteśmy przy 6 korkach od akumulatora.
Wlałem ok 3/4 litra wody destylowanej , trochę dużo ale od nowości tam nikt nie zaglądał.
Marcinie , dziękuję bardzo za spontaniczną ofertę pomocy może innym razem skorzystam .
|
|