Leno111 - 2013-04-06, 10:16 Temat postu: Mały tymczasowy pseudo camperZastanawiam się nad zakupem i lekkim przerobieniem RENAULT KANGOO lub czegoś podobnego. Chodzi mi o wstawienie na tył materaca i kilku gratów na półki, które zrobił bym pod sufitem.Było by to rozwiązanie tymczasowe ,takie do czasu kupienia Camperka. W tym roku mam inne plany na wydanie kasy .Nie mam pojęcia jakie to auto ma wymiary części ładunkowej. Interesują mnie tylko konstrukcje oparte na osobówce . Może ktoś ma informacje na ten temat . W związku z rozwiązaniem tymczasowym autko miało by być starszym modelem tak do 6000zł .Poprostu blaszany namiot na bliskie wypady. Co wogóle sądzicie o takim rozwiązaniu tymczasowym?koder - 2013-04-06, 10:22
Mam też wrażenie, że ktoś z kolegów na forum jeździł w kangoo, ale nie mogę znaleźć tematu na szybko. W skrócie: przespać się da.martini44 - 2013-04-06, 10:57 a nie lepiej niewiadówka N126 ??? pociągniesz wszystkim co ma hak .... a lepszy niż namiot czy kangur osobowy...... Sam kiedyś byłem w Twojej "skórze" ......Irel - 2013-04-06, 11:47
Leno111 napisał/a:
Zastanawiam się nad zakupem i lekkim przerobieniem RENAULT KANGOO lub czegoś podobnego. Chodzi mi o wstawienie na tył materaca i kilku gratów na półki, które zrobił bym pod sufitem.Było by to rozwiązanie tymczasowe ,takie do czasu kupienia Camperka.
Twoje rozwiązanie nie bierze pod uwagę faktu, że Polska leży w strefie klimatu umiarkowanego, w którym to klimacie występują często opady atmosferyczne. Jeżeli zacznie padać pozostaje Ci siedzenie w samochodzie, bez możliwości rozprostowania nóg. Miałem kiedyś duże kombi w którym dało się wygodnie spać i raz wybrałem się nim z żoną do Kazimierza Dolnego. Z tego wyjazdu, oprócz pięknych widoków, zapamiętałem ciągłe przekładanie i układanie przewożonego sprzętu kempingowego. Dobrze że nie padało, bo mogliśmy coś na zewnątrz ugotować. W samochodzie byłoby to niemożliwe. Zdecydowanie lepsza jest Niewiadówka, którą nabyłem zaraz po tym pierwszym wyjeździe i jeździłem z nią kilka lat. To jest moje zdanie, ale decyzja należy do Ciebie.Leno111 - 2013-04-06, 12:52 Może i to jakieś inne wyjście ,ale mi raczej chodzi o wypady w dobrą pogode jako zamiennik namiotu .Cycepke też brałem pod uwage ,niestety o autku w tym roku też musze pomyśleć ,a planując Wesele to nic Konkretnego nie kupie .Fundusze idą na tą właśnie impreze.A ja chce połączyć kupno przejściowego autka z turystyką . Wypady w tym przypadku były by letnie. Nadal jednak nie wiem ile tam jaes miejsca. Zastanawiam się czy będzie dało sią spać w pozycji wyprostowanej zakładając że będe miał tylko przednie siedzenia.makdrajwer - 2013-04-06, 12:58 Kup fiata doblo cargo : długiego z wysokim dachem. Więcej miejsca niż w kangoo i jakość troche lepsza. Pomysł niezły , sam kiedyś nad takim myślałem.Leno111 - 2013-04-06, 13:20 doblo cargo -spoko, ale nie ten przedział cenowy.Czekam na inne propozycje. Wiem jedno -Musi to być na osobówce ze względu na miejsce postojowe oraz wykorzystanie do innych celów( nie uśmiecha mi się do sklepu na zakupy jeżdzić pełnowymiarowym dostawczakiem) Skoczek - 2013-04-06, 14:41 Przeczytaj sobie temat micro campery, tam masz kangoo kol. Janusza bardzo ładnie zrobionego dla 2 osób super.kit - 2013-04-09, 23:10 Ja zamiast namiotu używam M-B V-klase Jest osobówką a na wypady weekendowe przy pieknej pogodzie sie nadaje Kilka modernizacji za grosiki żeby było wygodniej itd http://forum.karawaning.p...-kampery/page-5miciurin - 2013-04-09, 23:42
Leno111 napisał/a:
.Fundusze idą na tą właśnie impreze.A ja chce połączyć kupno przejściowego autka z turystyką . Wypady w tym przypadku były by letnie. Nadal jednak nie wiem ile tam jaes miejsca.
Wydaje mi się,że najlepszym wyjściem byłby zakup VW Multivana. Sam się zastanawiałem bo miał by mi służyć jako auto cywilne no i wyjazdowe jak tylko by mi się zachciało.RVrider - 2013-04-10, 00:01 Kup sobie PEUGEOTA EXPERTA, nie jest może zbyt urodziwy ale zmieścisz się w kasie.Auto jest dużo przestronniejsze materac wejdzie bez problemu a konstrukcja bardzo solidna .Nie rdzewieje ,ma super wytrzymałe zawieszenie silniki 1,9 mało palą, w granicach 7l jazda mieszana,a gabaryty pozwalają spokojnie poruszać się nim na co dzień jak osobówką ,czego nie można powiedzieć o Fordzie Transicie.Możesz też szukać aut bliźniaczych, czyli Citroen Jumpy lub Fiat Ulysse.eMWu - 2013-04-10, 08:53 http://www.camperteam.pl/...?t=9497&start=0
zdjecia kangoo campoo na pierwszej stronie.Leno111 - 2013-04-10, 09:32 Właśnie o takie rozwiązanie tymczasowe mi chodzi .Będe się powoli rozglądał za jakimś tanim kangoo PEUGEOtem EXPERTEM lub cytrynką .Jak kupie i będe grzebać to porobie kilka fotek . A może jeszcze jakieś rady -chętnie uwzględnie salut - 2013-04-13, 22:08 Witam
TUTAJ masz ciekawy opis.
Leno111 - 2013-04-27, 22:40 Dzięki za odpowiedzi za dwie najlepsze poszły piwaeMWu - 2013-04-29, 14:28 ja mysle.... ze zabudowa ktora wklejalem była by na sprzedaz.... ale to by sie trzeba własciciela pytac. Ja polecam- widzialem i nawet montowalem do kangoo. I wlaścicielowi sprzedaz bede polecał bo kampera ma ze dwa lata a zabudowa czeka