|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nasze opinie i pytania, - Toruń - miejsce dla kamperka
marzena - 2013-04-07, 16:45 Temat postu: Toruń - miejsce dla kamperka Camperteamowcy Dzrodzy, poszukuję miłego miejsca, tzn. przede wszystkim bezpiecznego - bez specjalnych wygód kamperowych - na góra 2 doby w Toruniu - kamperek i spanie w kamperku. Najważniesze, by było w miarę blisko na starówkę. Jeśli możecie podrzućcie namiary, gdzie można się przytulić - z góry dziękuję.
scuter0 - 2013-04-07, 17:04
Witaj ,co prawda nie bylem jeszcze w tym miescie,ale bedac przejazdem widzialem w tym miejscu sporo kamperkow(lub w boblizu) 53.006863,18.599156(gps)pozdrawiam
Camper Diem - 2013-04-07, 19:28
miejsce wskazane przez scuter0 to płatny parking strzeżony, kiedyś tam się na kilka godzin zatrzymaliśmy.
jadąc z północy przed mostem na Wiśle musisz kierować się w prawo i potem w lewo w kierunku Wisły i jeszcze raz w lewo, aż dojedziesz do parkingu.
alternatywnie przekraczasz Wisłę mostem, zawracasz na rondzie, wracasz mostem na północ i za mostem w prawo, ale chyba trochę dalej
inhalt - 2013-04-07, 19:51
Stałem z przyczepą na kempingu Tramp: http://goo.gl/maps/zV5Je
Co prawda tylko jeden dzień (nie dobę, ale właśnie dzień, bo zajechałem tam przejazdem i potrzebowałem postawić zestaw na czas zwiedzania Torunia od rana do wieczora). W wakacje 2012 zapłaciłem za ten dzień postoju bez noclegu mniej niż bym zapłacił za parking miejski dla zestawu. A oprócz postoju miałem toalety i prysznic. Nie pamiętam w tej chwili kwoty, ale było do przeżycia.
Natomiast kemping jest położony między przelotową drogą, a linią kolejową i zasadniczo jest tam głośno i niezbyt "wypoczynkowo". Za to położenie przy samym moście nad Wisłą powoduje, że do starówki masz 25-30 minut na pieszo przez most bądż kilka minut autobusem (często kursują). Moim zdaniem to rozsądna lokalizacja do zwiedzania starego miasta, ale na wypoczynek to zupełnie się nie nadaje.
Większość załóg to były kampery na niemieckich blachach.
papamila - 2013-04-07, 19:59
Zwykle na nocleg zatrzymujemy się
na parkingu przy ul Plac Św Katarzyny
od niedawna dzionki są platne, ale rozsądne pieniądze
i do starówki jedynie 300m
marzena - 2013-04-07, 20:38
Dzięki śliczne. Właściwie to myślałam o tym Trampie - dobrze, że potwierdza się bliskość
Camper Diem - 2013-04-07, 21:54
marzena, pobyt na kempingu Tramp to dla nas wielka trauma, z powodów które opisał inhalt
inhalt napisał/a: | kemping jest położony między przelotową drogą, a linią kolejową i zasadniczo jest tam głośno i niezbyt "wypoczynkowo" |
nie pamiętam tylko czy bardziej przeszkadzał pisk hamujących pociągów, czy hamujących ciężarówek
i jakby nie było - z niego jest najdalej
JaWa - 2013-04-08, 09:45
My tez nocujemy na Placu Św. Katarzyny, bezpiecznie (teren monitorowany), no i w samym centrum. W dzień płatny, ale do przyjęcia.
Brat - 2013-04-08, 20:47
JaWa napisał/a: | My tez nocujemy na Placu Św. Katarzyny, bezpiecznie (teren monitorowany), no i w samym centrum. W dzień płatny, ale do przyjęcia. | ... i czyściutka toaleta, dostępna w podziemnym garażu NAD którym znajduje się to miejsce. Już dwukrotnie tam staliśmy, za każdym razem po 2 dni; cena za dobę coś ponad 20 zł. B. blisko do starówki, a - oprócz parkingowego - nad spokojem czuwa Św. Katarzyna
EwaMarek - 2013-04-08, 20:48
kemping TRAMP - teraz w remoncie, ciekawe co nowego zrobia
daleko wystarczy przejść przez most i jeszcze parę kroków masz Rynek
głośno = przecież kemping jest w mieście
jedyna wada to duże topole i przy silnym wietrze gałęzie spadają na dach - kiedyś oberwałem podczas burzy
Camper Diem - 2013-04-08, 21:01
EwaMarek napisał/a: | daleko wystarczy przejść przez most |
zdecydowanie dalej niż z dwóch parkingów, które wymieniono wcześniej.
w dodatku na tym moście często porządnie wieje, a smród spalin i hałas też dają się we znaki
EwaMarek napisał/a: | głośno = przecież kemping jest w mieście |
nie czytałeś dokładnie. gdyby był na wsi, ale w podobnej lokalizacji (stacja kolejowa i droga tranzytowa dla ciężarówek z rondem) byłoby tak samo
Camper Diem - 2013-04-08, 21:03
Brat napisał/a: | cena za dobę coś ponad 20 zł. |
faktycznie rewelacja. zanotuję sobie w głowie na wszelki wypadek
EwaMarek - 2013-04-09, 11:06
i znowu gatka szmatka
jednemu pasuje to drugiemu inne
ja wole mieć wc i plac zabaw pod ręką dla dzieciaków niż stac na parkingu
forum robi się powoli śmietnikiem - napisz co chcesz przekazać innym
każdy przeczyta i zrobi z tym chce
Camper Diem - 2013-04-09, 20:39
EwaMarek specjalnie dla Ciebie wkleję co zapisałem sobie o "Trampie" po pobycie tam z przyczepą:
na kemping wjechaliśmy w nocy, zgodnie z obietnicą brama była otwarta. chcieliśmy się zatrzymać w głębi kempingu, ale w jednym z domków trwała impreza z dużą ilością alkoholu, więc postanowiliśmy zaparkować blisko pomieszczeń biurowo-socjalnych. i jak się okazało obok budy z psem...
pies szczekał całą noc, pociągi jeździły, a niektóre nawet zatrzymywały się na pobliskim dworcu głównym. szalę goryczy przelały tiry, których tranzyt przez miasto odbywa się drogą położoną tuż za płotem.
ostrzegam: ten kemping wcale nie jest świetnie zlokalizowany, jak to próbują wmówić na oficjalnej stronie internetowej. omijajcie go z daleka!!!
EwaMarek napisał/a: | ja wole mieć wc i plac zabaw pod ręką dla dzieciaków niż stac na parkingu |
kwestia gustu. moje dzieci po nieprzespanej nocy wybrałyby parking
ale przypominam- Koleżanka szuka(ła) bezpiecznego miejsca parkingowego dla kampera, nawet bez wygód
marzena - 2013-04-10, 14:58
Bez względu na "kierunek" odpowiedzi - bardzo dziękuję za podpowiedzi.:)
dyha - 2013-04-11, 13:24
My byliśmy na campingu "Tramp" w zeszłym roku i do tych wszystkich atrakcji jak Tiry ,pociągi,w gratisie mieliśmy towarzystwo cygańskiego taboru z Irlandi.Gdy faceci budowali pobliską autostradę ,w tym czasie ich żony robiły pranie rozwieszając je po całym campingu a tabun rozwrzeszczanych dzieciaków starał się roznieść wszystko co stało im na drodze w pył.Młodziesz cygańska z braku zajęcia urządzała sobie zawody w drifcie w akompaniamęcie dzikich dźwieków.A wieczorem po powrocie zmęczonych budową mężów życie towarzyskie przenosiło się do toalet ,gdzie żony nadal robiły pranie ,dzieciaki demolowały co tylko im wpadło w ręce ,młodzież z tatusiami zapijała troski piwem.Normalnie ARMAGEDON !!!
Ale pomimo tych atrakcji Toruńska starówka rekompensowała wszystko
HarryLey4x4 - 2013-04-11, 16:36
jak już zajedziecie do Torunia to polecam mijesce na tanie żarełko i SUUUUPPPPEEER barszczyk, który można zakupić na miejscu i na wynos w zakupionym tamże słoiku firmowym.
Miejsce o którym mówię to Piccolo.
ul. Prosta 20.
87-100 Toruń. .
.tel: (56) 621 06 78.
Niewielka pizzeryjka. Miejsce niesamowite, bo jak byłem tam, to w ofercie była jedna pizza i barszczyk. Kolejka taka ,że ledwo weszliśmy do środka. Wszystkie stoliki zajęte, a ludzi wciąż przybywało.
Za ok. 60 PLN najedliśmy się w 5 osób ( w tym 3 dzieci, ale każdy dostał po jednej pizzy) i kupiłem na wynos (tylko) litr barszczu. Jak tylko tam będę , a Toruń uwielbiam, to znowu tam zajadę.
Polecam opisy na gastronautach
http://www.gastronauci.pl...a-piccolo-torun
to taki kwiatek dla zainteresowanych.
dyha - 2013-04-11, 21:27
Za to my trafiliśmy do również ciekawego przybytku. Nie pamietam nazwy ale było to w okolicy planetarium,za 16 pln,a od dzieciaka 8 pln dostalismy zestaw eko-zastawy,zeszlismy do podziemi i.......mogliśmy jeść do woli.Wszystko w formie szwedzkiego stołu od pizzy,pulpetów,kurczaków,kotletów,sałatek i innych weteriańskich wydumek a na koniec....kawa z ciastkiem!! UFFFF.... kulinarny orgazm!! POLECAM!
HarryLey4x4 - 2013-04-12, 08:35
W Toruniu wszystko jest w okolicy panetarium ;-)
ADom78 - 2013-04-13, 00:33
Trampa zdecydowanie sobie odpuść. Niestety hałas jest tam uciążliwy. Jak masz coś nie rzucającego się w oczy to można stanąć na Dybowie jakieś 300 m od Trampa ale tam tez jest słychać dudnienie z mostu.
Pl. św. Katarzyny na dzień jest ok. ale na noc lepiej przenieść się na obrzeża.
Najciszej na Wrzosach.
Czasem rano widuje Camperki koło działek nad Wisłą (w bok od Szosy Bydgoskiej).
Jedrek29 - 2013-05-10, 17:19
Witam mam prośbę czy mógłby ktoś z kolegów podać bezpieczne miejsce do parkowania w Łodzi blisko szpitala Matki Polki z góry bardzo dziękuje
HarryLey4x4 - 2013-05-10, 19:29
nie uważasz,że ten wątek , to nie jest najlepsze miejsce na takie zapytanie ??
szymek1967 - 2013-05-10, 19:31
HarryLey4x4 napisał/a: | Miejsce niesamowite, bo jak byłem tam, to w ofercie była jedna pizza i barszczyk |
wiec na czym polega sukces .e ?
tak tanio ,tak smacznie czy tak tanio i smacznie ?
HarryLey4x4 - 2013-05-11, 00:06
tak, tanio i smacznie (głównie barszczyk) no i ...pewnie klimat
CORONAVIRUS - 2013-05-11, 00:12
Tydzień temu byłem w tym lokalu .... tanio , smacznie i wśród tubylców mają swoja markę ...więc to o czymś świadczy a że nie sa przy głównym szlaku deptaczy to i jeszcze przetrwali
KECZER - 2013-05-11, 21:36
Majowke spedzilem tez w Toruniu
camping TRAMP juz praktycznie gotowy do przyjowania gosci
choc ceny na camping w "budowie" powalaja
podlaczeni pradu 18 zl doba= uwazam ze troche przesadzone
O upusty na nasze rozne karty campingowe nalezy sie wyraznie upominac - bo w recepcji cos slabio ten temat czują
Nalezy sie spodziewac ze moze do konca maja trawe "pomaluja na zielono" i wlacza ciepla wode
pozdrawiam Grzegorz
Misio - 2013-05-12, 09:41
KECZER napisał/a: | Majowke spedzilem tez w Toruniu
O upusty na nasze rozne karty campingowe nalezy sie wyraznie upominac - bo w recepcji cos slabio ten temat czują
Nalezy sie spodziewac ze moze do konca maja trawe "pomaluja na zielono" i wlacza ciepla wode
pozdrawiam Grzegorz |
Byliśmy dwa lata temu na tym kempingu. Za prąd przez jedną dobę cenili sobie aż 17 zł. i nikt nie potrafił nam przedstawić jakiegoś argumentu skąd taka jego cena. Jedyne co, to wykazali się wielkim cynizmem. Być może, ich takie traktowanie ludków, że Toruń ma tylko jeden kemping. I tak się traci dobrą opinię. A szkoda, bo starówkę mają piękną, a kemping położony jest w jej pobliżu.
CORONAVIRUS - 2013-05-12, 11:38
KECZER napisał/a: | Majowke spedzilem tez w Toruniu
pozdrawiam Grzegorz |
czyli dwa razy jechałem obok i widziałem Twojego kampera ... był chyba jako jedyny ...i faktycznie rozpierduszka na kempingu jest spora ... 7 km na południe piekna miejscówka nad samą WISŁĄ czekała na kampery
Jeśli ktoś szuka miejsca do zaparkowania kampera to niech zajrzy na ulicę Świętego Jakuba ... tam zawsze można się wcisnąć jak nie na trawke to na taxi bagażowe ...
salut - 2013-05-12, 12:07
Spędziliśmy na Trampie jedną noc na początku maja. Camping to jeden wielki plac budowy a cenią się jak nie wiem co. Jedna noc /2 osoby dorosłe + dziecko/ bez prądu to 50,00 zł.
Jedyna zaleta to jego położenie blisko starówki.
KECZER - 2013-05-12, 18:36
Skoro "SALUT" dal fotki to ja juz nie bede "kopał leżącego'
ale fakt powinni sie zastanowic nac cenami
No name napisał/a: | czyli dwa razy jechałem obok i widziałem Twojego kampera ... był chyba jako jedyny ... |
Adasiu no chyba nie bylem sam byly 2 prztyczepy, i 3 campery plus my
a stalismy tam tylko jedna nocke z 1 na 2 maja
ja jestem charakterystyczny - w zlotym kolorze od dolu
dlatego GOLD CAMPER
pozrawiam Grzegorz
CORONAVIRUS - 2013-05-12, 19:53
no i goldasa widziałem sprawdzam rejestrator ale niestety nie uchwycił widoczku z boczku .... stałeś przodem do mostu równolegle do drogi i torów
pozdrówki
swoja drogą to barw CT nie miałeś to pomyslałem , że OBCY
Stanek - 2013-05-13, 09:01
Jeśli chodzi o Toruń to staliśmy zupełnie za free w zatoczce przy ulicy Rybaki 7. Staliśmy tam dwa lata temu i było cicho i spokojnie. W zeszłym roku też staliśmy jedną noc, ale trafiliśmy akurat na spotkanie młodych ludzi i trochę hałasowali, ale nie byli agresywni. Do starówki spacerkiem 15 min. deptakiem przy Wiśle.
DreamsOnWheels - 2014-12-17, 09:45
W najbliższy weekend najeżdżamy Toruń, pojawiły się z głupstwa jakieś nowe miejscówki w pobliżu Rynku??
jarek73 - 2014-12-17, 11:34
papamila napisał/a: | Zwykle na nocleg zatrzymujemy się
na parkingu przy ul Plac Św Katarzyny
od niedawna dzionki są platne, ale rozsądne pieniądze
i do starówki jedynie 300m
|
myślę że obecnie to miejsce jest najlepszę jeśli chodzi o bliskość starówki
Wojciechu - 2014-12-17, 12:04
Miejscówka OK - ale wyjazd przez szlaban na czas - jak sie nie wyrobisz to parkingowy musi podtrzymywać szlaban recznie, który zamyka się z automatu( b.krótki czas wypuszczania samochodów)
Brat - 2014-12-17, 13:22
prof-os napisał/a: | Miejscówka OK - ale wyjazd przez szlaban na czas - jak sie nie wyrobisz to parkingowy musi podtrzymywać szlaban recznie, który zamyka się z automatu( b.krótki czas wypuszczania samochodów) | Już się nauczył ... kiedy ja wyjeżdżałem z rowerem z tyłu to sam mnie poinformował, że 'potrzyma' szlaban
DreamsOnWheels - 2014-12-17, 13:43
No to jedziem, dzięki Panowie
matro - 2014-12-18, 20:55
sprawdź czy nie będzie w pobliżu jakieś imprezy
http://www.camperteam.pl/...t=16025&start=0
i 8 post
szymek1967 - 2014-12-19, 00:18
bedzie
w radio Maryja
zbyszekwoj - 2014-12-20, 16:13
szymek1967 napisał/a: | bedzie
w radio Maryja |
Tam już po imprezie ,można śmiało jechać
Rawic - 2014-12-20, 17:45
maryanos napisał/a: | W najbliższy weekend najeżdżamy Toruń, pojawiły się z głupstwa jakieś nowe miejscówki w pobliżu Rynku?? | może trochę za późno zjawiłem się w tym temacie ale parking na weekend, najlepszy jest na podwórku Urzędu Miasta, chyba bliżej starówki i bezpieczniej nie znajdziecie 53.012883, 18.604298 , ja to zawsze lubię być blisko władzy
jarek73 - 2014-12-20, 19:00
Odległość i bezpieczeństwo porównywalne ale chyba trochę bardziej ciasno bo mniejszy ale jest to jakaś opcja
jarek73 - 2014-12-20, 19:03
A poza tym co może być niebezpieczne w Toruniu
Rawic - 2014-12-20, 20:21
jarek73 napisał/a: | A poza tym co może być niebezpieczne w Toruniu | jak to co? mandat za złe parkowanie
DreamsOnWheels - 2014-12-22, 09:33
U Św. Katarzyny jest OK.
Parkingowy faktycznie jest biegły w kamperowych klimatach i trzyma szlaban, w niedzielę dzwony biją długo i głośno o 8:30. Do Rynku mega blisko, na nadrzeczny Bulwar Filadelfijski celem pobiegania również tylko kawałek.
|
|