|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Zamiast bliźniaków na osi napędowej ...
CORONAVIRUS - 2013-04-09, 22:55 Temat postu: Zamiast bliźniaków na osi napędowej ... Nowe powoli ale nadchodzi też dla kamperów z bliźniakami z tyłu , na A1 pewnie by się sprawdziło jeszcze w Polsce ... nadzieja jest
"Goodyear wprowadza serię szerokich, pojedynczych opon na oś napędową, które zastępują konwencjonalne opony podwójne wykorzystywane tradycyjnie w ciężarówkach i autobusach. Przykładowo Goodyear Super Single o rozmiarze 495/45 R22.5 zastępuje dwie opony 315/70 R22.5
Dzięki 17% ograniczeniu oporów toczenia, nowe opony zapewniają do 2% niższe zużycie paliwa w porównaniu z identycznymi pojazdami wyposażonymi w opony podwójne. Dzięki temu operator dużej floty może znacznie zaoszczędzić, zakładając na wszystkie osie typowej ciężarówki opony Goodyear Super Single. W ciągu roku oszczędności na paliwie w porównaniu z konwencjonalnymi oponami mogą sięgać nawet do 1.000 euro. Ponadto poprzez to rozwiązanie można osiągnąć zwiększenie wydajności operacyjnej, wykorzystując oszczędność masy w granicach 110 kg w porównaniu z typowymi oponami i kołami podwójnymi. Szersze opony to również lepsza sterowność i stabilność.
Dodatkową cechą opony Goodyear Super Single jest elektroniczny czujnik, który zintegrowany jest z systemem kontroli ciśnienia, zamontowanym w pojeździe. Czujnik ten informuje kierowcę o aktualnym stanie ciśnienia w oponie.
Goodyear Super Single to:
mniejsze zużycie paliwa
zwiększona ładowność
więcej miejsca, lepsza stabilność
mniejsze wymogi konserwacyjne
ograniczenie niekorzystnego wpływu na środowisko naturalne"
Ahmed - 2013-04-09, 23:02
No name napisał/a: | Nowe powoli ale nadchodzi |
Jakie nowe ? Znam to co najmniej od 2 lat
CORONAVIRUS - 2013-04-09, 23:04
na kamperach ? na dostawczakach ?
Ahmed - 2013-04-09, 23:13
No name napisał/a: | na kamperach ? na dostawczakach ? |
Na załączonym przez Ciebie zdjęciu ta Pani też stoi obok opony do kampera - dostawczka ?
CORONAVIRUS - 2013-04-09, 23:42
teraz do dostawczaka nawet małego
WINNICZKI - 2013-04-13, 22:59
"Busiarze " jeżdżący na trasie Kraków Katowice już dawno stosują takie rozwiązanie. Koło tylne wyraźnie jest szersze i masywniejsza opona niż przednie,najczęściej stosują to w Iveco i nowym Mercedesie ew. Crafter. Busy te kursują na trasie gdzie jest autostrada Kraków Katowice i unikają podwyższonej opłaty
Jacek Górka - 2013-04-14, 03:10
Gdzie moge znalesc takie felgi i opony do mojego Sprintera blizniaka ??? Bardzo interesuje mnie ten temat bo te ceny za blizniaka to jakas paranoja
WINNICZKI napisał/a: | "Busiarze " jeżdżący na trasie Kraków Katowice już dawno stosują takie rozwiązanie. Koło tylne wyraźnie jest szersze i masywniejsza opona niż przednie,najczęściej stosują to w Iveco i nowym Mercedesie ew. Crafter. Busy te kursują na trasie gdzie jest autostrada Kraków Katowice i unikają podwyższonej opłaty |
Wydaje mi sie ze kolega myli nowa wersje sprintera / craftera ze wzmocniona pojedyncza tylna felga .
MAWI - 2013-04-14, 08:39
Wymyślcie coś jeszcze na tandema
kimtop - 2013-04-14, 08:51
Wiesiek mówisz i masz
MAWI - 2013-04-14, 09:44
No tak
CORONAVIRUS - 2013-04-14, 10:09
Wiesiu ... trzecia oś na bramkach do góry i po sprawie
MAWI - 2013-04-14, 12:56
No name napisał/a: | trzecia oś na bramkach do góry |
Pomysł do zrealizowania,nie wykluczam że coś wymyślę
CORONAVIRUS - 2013-04-14, 15:02
to jest proste do realizacji i do tego na poduszkach oczywiście , które nie podnoszą auta tylko odchylają oś ....
Cyryl - 2013-04-14, 18:40
trochę to po niewczasie.
te opony były nowością jakieś 8 lat temu, jednak okazały się niewypałem.
w tym czasie cała partia MAN-ów TGA została wyposażona w SuperSingle.
potem była z powrotem wymieniana na koła pojedyncze.
opony te nie zdały egzaminu i zostały wycofane z produkcji przynajmniej do samochodów ciężarowych.
Jacek Górka - 2013-04-15, 02:19
No name napisał/a: | teraz do dostawczaka nawet małego |
Gdzie jest wiecej na ten temat bo samo zdjecie to jeszcze nic wielkiego
CORONAVIRUS - 2013-04-15, 07:45
Jacek Górka napisał/a: | No name napisał/a: | teraz do dostawczaka nawet małego |
Gdzie jest wiecej na ten temat bo samo zdjecie to jeszcze nic wielkiego |
pewnie w necie ...musisz poszukać ... ja nie wiem
Jacek Górka - 2013-04-15, 23:11
W necie na temat takich opon do dostawczakow nic nie ma .......wiec temat troche bez sensu bo to nie forum dla Tirowcow......
CORONAVIRUS - 2013-04-15, 23:15
może kiepsko szukasz
Jacek Górka - 2013-04-15, 23:28
Jak piszesz o czyms czego nie ma to bedzie ciezko
CORONAVIRUS - 2013-04-15, 23:29
Jacek Górka napisał/a: | Jak piszesz o czyms czego nie ma to bedzie ciezko |
a ten mercedes to na czym stoi DMC 4600 kg
http://zizengineering.com...h_and_long.html
CORONAVIRUS - 2013-04-15, 23:36
a ten ? i to masz po polskiemu ...... mówię , że słabo szukałeś a Ty uparciuch
http://www.mercedes-benz....ility.0004.html
Jacek Górka - 2013-04-15, 23:37
Zwracam honor widocznie w salonie merca maja slabe pojecie w temacie albo u nas takie jeszcze nie wystepuja
CORONAVIRUS - 2013-04-15, 23:41
dziękuję , przyjmuję
ludzie w IVECO zawsze się dogadają
Jacek Górka - 2013-04-15, 23:41
Teraz to juz nic nie rozumiem ;D Ciekawe czy na 100 % ta felga pasuje do blizniaka no i jaka jest cena opony i felgi
Jacek Górka - 2013-04-15, 23:44
No name napisał/a: | dziękuję , przyjmuję
ludzie w IVECO zawsze się dogadają |
Pewnie ze tak zasluzone piwko leci do ciebie
Szukalem pod nazwa Goodyear Super Single a opona do dostawczaka nazywa sie goodyear cargo vector
aviator - 2022-10-20, 19:37
Odgrzeję strasznie starego kotleta.
Mój dziadek ma bardzo wąskie osie w stosunku do samej budy, wyglada trochę pokracznie i pewnie buja się tez więcej niż powinien. Chciałem zastosować dystanse na tył ale pomimo wielu podejść, nie zdecydowałem się, widząc więcej wad niż zalet. Z przodu jeszcze mogę to zrobić ale tył jednak targa stale wiekszosc z tych prawie 4t.
No właśnie ale jest jeszcze opona super single. Miejsca w nadkolach mam od groma, gdyż ta sama zabudowa była nakładana także na bliźniaki i 5t podwozia ale nie widzę tutaj finansowego sensu wymiany całej osi, tym bardziej, ze na zewnętrznej szerokości prawie nic nie zyskam i nie chce mi się aż tyle inwestować. Na wiosnę tak czy siak będę wymieniał letnie opony na nowe, to wole dołożyć tutaj kilka stówek na opony i felgi.
Także zakołatała mi myśl co gdyby założyć na tył opony super single? Tylko jakie do tego zastosować felgi aby miało to oczekiwany wizualny efekt i było pozbawione wad dystansów? Te dedykowane felgi do sprintera nie maja racji bytu, gdyż są zamiennikiem na oś bliźniacza a ja mam wprawdzie wersje osi wzmacnianą ale nadal zwykła z pojedynczym kołem i zwykle felgi. Opony teraz mam w fabrycznym rozmiarze 235/65 R16C felgi 6,5Jx16 ET62 i w tym zestawieniu aż jakieś 15cm wolnego miejsca do boku nadkoli…. Opony super single są w rozmiarze 285/65 R16C także można by tych cm spokojnie trochę stracić.
Myślicie, ze z odpowiednia felga może to mieć sens i być lepszym rozwiązaniem niż dystanse? Czy to z definicji poroniony pomysł?
O potrzebie wożenia 2 różnych zapasów nie myśle, bo i tak żadnego nigdy nie wożę
Cyryl - 2022-10-20, 22:12
zamiast wyważać otwarte drzwi, można zobaczyć dlaczego producenci ogumienia wycofali się z opon SuperSingle.
otóż najwieksze opbciążenia przenoszą boki opon.
jest to moment obrotowy przy przyspieszaniu i hamowaniu oraz obciążenie masą pojazdu.
jakby nie było bliźniaki tych boków mają osiem, a pojedyncze opony tylko cztery.
cóż z tego, że bieżnik wytrzymuje, jak w oponach zamiennikach bliźniaków boki zużywają się najszybciej i żywotność takiej opony drastycznie się skraca.
oczywiście kamper jest eksploatowany w zupełnie innych warunkach niż pojazdy użytkowe i może tak się stać, że zużycie opon na tylnej osi będzie do zaakceptowania, ale ja bym nie kombinował.
to tylko moje zdanie, nie musisz się nim kierować.
aviator - 2022-10-20, 22:21
Dzięki, tylko ja nie mam bliźniaków wiec raczej nie osłabię 4 rantów opony na rzecz 2.
No chyba, ze te 2 boki opony super single są słabsze niż 2 boki zwykłej opony … raczej liczyłem na dodatkową wartość dodana, czyli większą wytrzymałość takiej super opony :-) dla ścisłości edytowałem swój post.
SlawekEwa - 2022-10-20, 22:22
Słyszałem kiedyś, że busy pasażerskie kursujące na trasie Kraków- Katowice po A-4, żeby nie płacić więcej za bliźniaki miały takie opony. Może gdzieś na forach busiarskich są jakieś wiadomości jakie takie SuperSingle uzyskiwały przebiegi
Cyryl - 2022-10-21, 20:41
raczej tam opony SuperSingle nie wstawisz, bo te są dostępne tylko w wymiarach: 495/45 R19,5 (dla Low Decków - ciągniki pod naczepy MEGA, małe koła, niskie opony, niskie zawieszenie, niskie siodło) i 495/50 R22,5 (do ciągników zwykłych).
i to są wyłącznie opony do pojazdów ciężarowych tylko na oś napędową, mające zastępować bliźniaki.
Tobie chodzi chyba o zwykłe opony, ale szersze.
aviator - 2022-10-21, 22:32
W tym wątku powyżej masz już to wyjaśnione, że dotyczy to także mniejszych aut. Jest nawet przykładowo foto. Faktycznie opony w moim wypadku będą niby tylko szersze ale z założenia zastępują jednak kola bliźniacze np. w sprinterze czy transicie i liczę na wartość dodana w postaci większej nośności opony.
Na razie mam opcje poszerzenia swojej oryginalnej stalowej felgi aby dopasować je do tych opon ale zyskam „tylko” jakieś 5cm na szerokość a nadal zostaje wolnych 10cm po każdej stronie nadkola. Pytanie jak wpłynie takie jednostronne poszerzenie koła na łożyska i czy kombinować coś dodatkowo z felga o innym ET…..
JanusS - 2022-11-07, 18:50
mam podobną zagwozdkę z Ducato. Też chciałbym poszerzyć tylną oś po jakieś 7-8 cm na stronę. Myślałem o dystansach ale nie wiem czy nie ma jakiegoś lepszego rozwiązania. Może ktoś już to robił? Będę niezmiernie wdzięczny za ew. porady.
Socale - 2022-11-07, 20:44
Wszelkie rozstawienie felg za pomocą dystansów, przespawań felg i cokolwiek by nie wymyśleć, będzie przeciążało łożyska.
Jedyne wyjście to zakup osi Alko o zwiększonym rozstawie piast (w tym łożysk) i będzie zgodnie z myślą techniczną.
JanusS - 2022-11-08, 08:19
Do niedawna miałem Nissana Terrano II z dystansami po 35 mm na stronę. Przy jego wysoko położonym środku ciężkości poprawiło to BARDZO jego zachowanie się - szczególnie w terenie. Przejeździł tak 21 lat. Żadne z łożysk nie ucierpiało. Wielkość sił działających w układzie i ich punkty przyłożenia nie zmieniają się. Zwiększy się zapewne (proporcjonalnie do przesunięcia) moment gnący na feldze i na piaście. Zagadką jest jak mocno obciąży on śruby mocujące, felgi i łożyska. Tu jest ta niewiadoma, której się trochę boję. Pozostaje jeszcze jedno pytanie. Dystanse tylko na tylnej osi bo na przodzie mogły źle wpłynąć na układ kierowniczy. Co wtedy z włąściwościami jezdnymi np. w koleinach??? Trochę niewiadomych do wyjaśnienia wyłącznie w drodze eksperymentu. Teoretyczne rozważania na niewiele mogą się zdać.
aviator - 2022-11-08, 16:46
Dochodzi jeszcze masa auta - raczej Terrano 3,5t nie przekraczał a w camperze to wiesz… ja z definicji jestem już na samym starcie ciut powyżej…
Właśnie ten moment gnący na feldze jest ciekawy i skłania do zastanowienia co lepsze: dystanse czy szersze koła ale tylko po zewnętrznej stronie piasty, wnętrze bez zmian bo tam zmian nie potrzebuje.
Mam RWD także z szerszą osią alko tez nie poszaleję …
Socale - 2022-11-08, 18:47
JanusS napisał/a: | ...
Przejeździł tak 21 lat. Żadne z łożysk nie ucierpiało.
... |
Mnie uczono inaczej, nie na zasadzie bo mi się nie popsuło to jest ok.
Łożysko stożkowe czy dwubieżniowe, najdłużej i najlżej żyje, gdy bieżnie ich pracy są po środku szerokości opony. Gdy odepchniesz koło w bok, obciążysz zewnętrzną bieżnię bardziej niż wewnętrzną.
Jeśli Terrano przez21 lat w terenie zrobił taki przebieg z prędkością jak kamper na autostradach, to szacun japońcowi.
W obciążonym kamperze ze względu na prędkość obrotową sztucznie rozstawionych kół dochodzi zwiększone tarcie bieżni a za tym i temperatura a potem... dlaczego, przecież Terrano w terenie 21 lat z prędkością średnią 15/h wytrzymało = bo ono nigdy nie rozgrzało się do białości, a wiesz jak się kończy zatarte łożysko piasty? Piasta odjeżdza razem z kołem
Ale może ja się nie znam
darek 61 - 2022-11-08, 21:30
Socale napisał/a: | Jedyne wyjście to zakup osi Alko o zwiększonym rozstawie piast |
Do kamperów ducato wprowadziło specjalne szersze osie .Wyglądają prawie tak samo jak standardowe,poza szerokością.
Socale - 2022-11-08, 21:43
No to jest druga furtka na rozstaw. Wydaje mi się że taka oś to rzadkość, ale jakby poszperać w Cytrynkach Skaczących i Peżołach Mordobijnych to szanse troszkę rosną.
Ale...
Mowa jest o Mercedesie
Napęd tylny na bliźniakach.
Alko dedykowaną szerszą oś w ofercie chyba ma.
BikerB - 2022-11-09, 00:54
JanusS napisał/a: | mam podobną zagwozdkę z Ducato. Też chciałbym poszerzyć tylną oś po jakieś 7-8 cm na stronę. Myślałem o dystansach ale nie wiem czy nie ma jakiegoś lepszego rozwiązania. Może ktoś już to robił? Będę niezmiernie wdzięczny za ew. porady. |
w ducato ?
przecinasz tylna belke i dokladasz kawalek
tylko po co ?
kimtop - 2022-11-09, 07:32
Poprzedni właściciel dołożył dystanse na tylnej osi mojego kamperka.
Dowiedziałem się o tym gdy wymieniałem w tym roku tarcze hamulcowe
Auto z 2005r,przebieg 120tyś.Łożyska oryginalne
Socale - 2022-11-09, 08:15
Dystanse 20...35mm to pikuś, mowa jest o 7...10 cm na stronę
.
BikerB napisał/a: |
w ducato ?
przecinasz tylna belke i dokladasz kawalek
tylko po co ? |
Niby jak, bo jakoś tego nie widzę?
Banan - 2022-11-09, 09:53
kimtop napisał/a: | Poprzedni właściciel dołożył dystanse na tylnej osi mojego kamperka. |
Marku, jak grube masz te dystanse?
kimtop - 2022-11-09, 14:53
Banan napisał/a: | Marku, jak grube masz te dystanse? |
Niestety bez zdjęcia koła nie zmierzę.
Myślę,że jakieś 4-5cm
Banan - 2022-11-09, 17:26
kimtop napisał/a: | Myślę,że jakieś 4-5cm |
No i takie mi chodzą po głowie
kimtop - 2022-11-09, 18:13
Jutro wyjeżdżam ale po niedzieli mogę zrzucić koło i zmierzyć.
Banan - 2022-11-09, 19:38
kimtop napisał/a: | Jutro wyjeżdżam ale po niedzieli mogę zrzucić koło i zmierzyć. |
Marku, nie ma potrzeby, ta przybliżona wartość mi w zupełności wystarczy.
Browarek za chęci
|
|