|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Ewidentne oszustwo
krystian186 - 2013-04-11, 11:34 Temat postu: Ewidentne oszustwo Ponieważ codziennie przeglądam portale aukcyjne trafiłem na takie cudo:
http://tablica.pl/oferta/...26088fd97;r:;s:
Oczywiście zaraz włączył sie alarm w głowie i pytanie..." a gdzie jest kupa" bo ogłoszenie śmierdzi na odległość
Brak nr telefonu, tylko mail. Mało zdjęć. Żeby sie upewnić że to przekręt napisałem maila. A oto odpowiedź:
"The car is still available. Is located in Greece but is registered in poland . It has polish documents so you will not have to pay any extra taxes. It doesn't have any kind of problems and it was never involved in an accident.
Price is 3300 euro, shipping included, and all the documents will be provided along with it. If you are still interested please write back and I will give you the conditions for payment and delivery."
asopuspalas@yahoo.com
W skrócie...samochód jest w na polskich numerach ale obecnie w Grecji. W przypadku zainteresowania sprzedający poda warunki platności i dostawy
Oby nikt sie nie nabrał
kodi - 2013-04-11, 11:59
Co się dziwić. Grecja bankrutuje to i nowe zawody powstają. Żyć jakoś trzeba.
Posłałem maila (poprzez zakładkę zgłoś naruszenie) że to prawdopodobnie kant.
Ciekawe jak to sprawdzą i czy w ogóle się tym zajmą.
Pozdr
eMWu - 2013-04-11, 13:14
zdjecie skradzione z aukcji auta ktore po kolizji ktos sprzedawal na "dokumenty". Swoją drogą... tez kant.
Mahawatar - 2013-04-11, 14:19
U dołu większości zdjęć zostawione przez niechlujstwo kawałki znaku wodnego jakiejś stronki, na której wcześniej wisiały... Naiwniak...
makdrajwer - 2013-04-11, 16:07
Wszystkie ogłoszenia z super caną ale bez podanego numeru telefonu to oszustwo.
Sam kiedys z ciekawości na podobne odpisałem i dowiedziałem się jak to właściciel pojechał swoim passatem do Angli ale tam nie można jeździź LHD więc musi szybko sprzedać . Po wpłacie na konto od razu auto wyśle mi do Polski
martini44 - 2013-04-12, 09:20
|
|