Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Elektroniczny alkoholomierz

Kamperfan - 2007-12-08, 11:56
Temat postu: Elektroniczny alkoholomierz
Polecam alkomat: http://www.allegro.pl/sea...=Mozilla-search
Przyrząd ten powinien stanowić standardowe wyposażenie dorosłej załogi kampera (bo jeszcze nie ma kamperów bezzałogowych), może też być przydatny przed pisaniem na forum postów - nie tylko wieczorową porą ;-)

wmich - 2007-12-08, 12:09

Nie wiem tylko czy poziom promili w wydychanym powietrzy wpływa na złagodzenie wypowiedzi czy na ich zaostrzenie :haha:
Kamperfan - 2007-12-08, 12:20

Masz rację, ale chyba najlepiej pisać posty na trzeźwo. Przyrząd przydaje się jeszcze rano po balandze - jak mamy wyjeżdżać z kempingu ale nie tylko...
Sowa - 2007-12-08, 14:24

Mam tego typu alkomat,ale niestety jego pomiary odbiegają mocno od prawdy.
Tzn. "na drugi dzień" obojętnie ile by się nie wypiło i do której by się piło alkomat pokazuje po kilku godzinach 0,0.

Nie polecam podejmowania decyzji o jeździe na podstawie tego typu alkomatów!!!!!!!!!!!!.
Można się mocno zdziwić dmuchając w alkomat policyjny. :placze2

eler1 - 2007-12-08, 16:47

Sowa napisał/a:
Mam tego typu alkomat,ale niestety jego pomiary odbiegają mocno od prawdy.
Tzn. "na drugi dzień" obojętnie ile by się nie wypiło i do której by się piło alkomat pokazuje po kilku godzinach 0,0.

Nie polecam podejmowania decyzji o jeździe na podstawie tego typu alkomatów!!!!!!!!!!!!.
Można się mocno zdziwić dmuchając w alkomat policyjny. :placze2

zgadza się próbowałem już dwa typy i obydwa się mylą do tego stopnia że jak żona piła wino a ja alkohol w znacznie większych ilościach to wyszło na to że ja jestem prawie trzeźwy a żona ma dwa razy więcej alkoholu niż ja :haha: :haha: :haha:

Robin - 2007-12-08, 17:01

Wiesz...eler1 - to bardzo trudno odróżnić wino od drinka (wzrokowo). A poza tym istotna jest masa ciała. Twoja żona raczej filigranowa nie jest. No i ten stan w jaki się wprawiłeś. Alkomaty nie piją - więc kto się pomylił ?

Pozdrowienia

Paweł P. - 2007-12-08, 17:16

Post usunięty.
Kamperfan - 2007-12-09, 08:48

Prośba do kolegów posiadających alkomaty: czy to są alkomaty z dolnej czy górnej półki (profesjonalne?). Na "Allegro" (w linku który podałem) jest 16 stron ofert alkomatów od najtańszych do dość drogich (prawie 500 zł) - które są wiarygodne?
P.S. Dlaczego "Elektroniczny alkoholomierz" został wyrzucony z "Elektroniki" do "Utensyli turystycznych" czyli ... garów, pościeli i takich tam mało poważnych gratów (nawet o kieliszkach Kazio nie wspomina)?

Sowa - 2007-12-09, 11:28

Kamperfan napisał/a:
czy to są alkomaty z dolnej czy górnej półki (profesjonalne?)

Mój alkomat kosztował 2lata temu około300 złotych.
Żaden alkomat z allegro nie jest profesjonalny.

Alkomat profesjonalny,taki jakimi dysponuje policja kosztuje kilka tysięcy złotych.

http://alkomaty.biz/testery/lion.html

eler1 - 2007-12-09, 11:54

Sowa napisał/a:
Mój alkomat kosztował 2lata temu około300 złotych.
ja podobnie :gwm tylko rok temu
OMEGA - 2007-12-12, 17:00

Ciekawe ile będzie w wydychanym powietrzu, a ma czym ????
JaWa - 2007-12-12, 18:08

Najlepszy jest chuch na trzeźwego z dobrym nosem. Powie nam czy czuć, czy nie.
Milicja kiedyś nie miała alkomatów, ale miała czuja w nosie. Jaka to była frajda dmuchać milicji w nos, oczywiście po spożyciu czosnku, lub cebulki. To były czasy :bigok

Yans - 2011-01-09, 18:49

Chciałbym odświeżyć temat . Czy ktoś ma jakieś konkretne doświadczenia z alkomatami ? Może znajdziemy jakiś złoty środek dla nas... Chciałbym sie na coś zdecydować ,ale od ilości kręci się w głowie...(bez %) :haha: :gwm
stach63 - 2011-01-10, 14:08

Ja mam . Gdy mi drugi raz odebrano prawo jazdy, to przestałem próbowac to kontrolowac. Od dwudziestu lat jestem abstynentem. Polecam. Bezpieczenstwo gwarantowane. :ok
dziwaczek - 2011-01-10, 19:04

Ja nabyłem alkomat polskiej firmy jest mały i poręczny i dobrze mierzy. Proponuje poszukać w necie opinii zowie się "Kacuś" i jest w formie bryloczka. Wygląda trochę "nieprofesjonalnie" ale naprawdę dobrze działa.
Polecam - stanowi standardowe wyposażenie pojazdu - tak dla bezpieczeństwa bo ja raczej mało spożywam.

http://allegro.pl/alkomat...1354108098.html

Tu kupowałem i jest ok!!

andreas p - 2011-01-11, 19:44

A ja polecam ten model prosto z wysp
http://www.youtube.com/wa...player_embedded