Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Kamper z przyczepy kempingowej

RadekNet - 2013-05-05, 22:47
Temat postu: Kamper z przyczepy kempingowej
Czesc!

Szukam, szukam i nie moge znalezc ... chodzi mi o przyklady budowy kampera poprzez nalozenie na podwozie dostawczaka przyczepy kempingowej. Mozecie wspomoc linkami?

Idac tym tropem zastanawiam sie, co sie wczesniej w kamperze zuzywa (mentalnie lub tecznicznie) - zabudowa czy podwozie?

janusz - 2013-05-05, 23:09

Mój kamper zrobiony z dostawczaka i przyczepy
CORONAVIRUS - 2013-05-05, 23:19

możesz też tak :lol:
CORONAVIRUS - 2013-05-05, 23:28

ale ten nie jest źle zmajstrowany ... fajnie to wyszło
RadekNet - 2013-05-06, 22:15

janusz napisał/a:
Mój kamper zrobiony z dostawczaka i przyczepy

Mozna gdzies poczytac jak go budowales?

Ja bym sie sklanial do opcji z "angielka" na europejskim podwoziu z kabina zalogowa, posadowiona tyl do przodu i polaczona z samochodem mozliwie malo inwazyjnie.

janusz - 2013-05-06, 22:25

A będziesz na zlocie w Złotych Górach u Adeja albo w Bałtowie to zabiorę album ze zdjęciami. Auto podobno teraz jeździ w Kielcach.
HONORATA I MACIEJ - 2013-05-06, 23:51
Temat postu: Re: Kamper z przyczepy kempingowej
RadekNet napisał/a:
Czesc!

Szukam, szukam i nie moge znalezc ... chodzi mi o przyklady budowy kampera poprzez nalozenie na podwozie dostawczaka przyczepy kempingowej. Mozecie wspomoc linkami?

Idac tym tropem zastanawiam sie, co sie wczesniej w kamperze zuzywa (mentalnie lub tecznicznie) - zabudowa czy podwozie?

Nie wiem czy czytałes wątek o takiej przeróbce kolegi z forum.Na poczatku chciał zaadoptować ambulans na kampera,ale później wrzucił na podwozie sprintera przyczepkę.W tamtym watku również znajdziesz parę zdjeć z przeróbki Janusza.
http://www.camperteam.pl/...bulans&start=60

RadekNet - 2013-05-11, 13:53
HONORATA I MACIEJ napisał/a:
RadekNet napisał/a:
Czesc!

Nie wiem czy czytałes wątek o takiej przeróbce kolegi z forum.Na poczatku chciał zaadoptować ambulans na kampera,ale później wrzucił na podwozie sprintera przyczepkę.W tamtym watku również znajdziesz parę zdjeć z przeróbki Janusza.
http://www.camperteam.pl/...bulans&start=60

Napisalem PW do Firefighter'a. Dzieki :)

Kiedys na tym forum bylo zdjecie z kamperem z UK zbudowanym wlasnie z przyczepy kempingowej. Wyroznial sie on tym, ze mial generator pradu pod maska. I to byla wlasnie przerobka bez ciecia budki... ma ktos moze to zdjecie? Szukajka nie pomaga.

Szkoda Janusz, ze nie masz ich w wersji elektronicznej - ciut za daleko mam na polskie zloty ;)

makdrajwer - 2013-05-11, 14:02

Mój pierwszy pradziwy kamper to Isuzu Midi plus przyczepa Wilk plus 2 tygodnie popoudniówek w warsztacie.
koko - 2013-05-11, 14:14

spróbuję coś
koko - 2013-05-11, 14:23

Moje dzieło
OMEGA - 2013-05-11, 17:12

Widzę koko że się rozkręcasz.
MAWI - 2013-05-11, 17:55

Koko nie znałem Cię z tej strony. Fajnie wyszło . :spoko
makdrajwer - 2013-05-11, 19:13

Ale przy takim rozastawie osi to w wąskich uliczkach pewnie były kłopoty.
RadekNet - 2013-05-11, 22:44

koko napisał/a:
Moje dzieło

Niczego sobie :) Wlasnie o takim czyms mysle.
W jaki sposob mocowales fotele w czesci mieszkalnej i jak udalo Ci sie je w dowod wpisac?
Jak dluga wykozystales przyczepe i ile odciales z przodu, zeby uzyskac pionowa sciane?

Mnie sie widzi podwozie z kurnikiem (ale mozliwie niskim), ktory to kurnik zalatwi plynnosc przejscia miedzy kabina a kempingiem i dal oddzielne miejsce do spania dla malolatow ;)

Na razie tak sobie plumkam, ale jak juz dojzejemy z zona do samochodu wakacyjnego to chyba ta droga jest najsensowniejsza przy niskim budzecie. Kupic za 30 tys zl starenkie podwozie z rownie starenka acz oryginalna zabudowa to chyba jednak lepiej miec wspolczesne auto ze wspolczesna zabudowa acz zlaczone wlasnorecznie. (i tu wstawiam pytajnik :) )

RadekNet - 2013-05-11, 22:45

makdrajwer napisał/a:
Ale przy takim rozastawie osi to w wąskich uliczkach pewnie były kłopoty.

Przy takim malym zwisie tylnim nic Ci na zakretach nie zachodzi.

EwaMarek - 2013-05-11, 22:50

jakie wymiary sa tego kampera?

środek fajny ma układ

CORONAVIRUS - 2013-05-11, 23:46
RadekNet napisał/a:
[

Kiedys na tym forum bylo zdjecie z kamperem z UK zbudowanym wlasnie z przyczepy kempingowej. Wyroznial sie on tym, ze mial generator pradu pod maska. I to byla wlasnie przerobka bez ciecia budki... ma ktos moze to zdjecie? Szukajka nie pomaga.

;)

pewnie ten :lol:

RadekNet - 2013-05-12, 14:11
No name napisał/a:
RadekNet napisał/a:
[

;)

pewnie ten :lol:

Tak, tylko chodzilo mi o to drugie zdjecie - z widokiem z zewnatrz ;)

koko - 2013-05-12, 17:16

Nie mam go już, zakręty ścinał ramę miał przedłużoną o 195 cm.W wązkich uliczkach trzeba było uważać
Żeby coś takiego zrobić trzeba czasu,pieniędzy.wiedzy z różnych dziedzin, warunków,
znajomych z różnych dziedzin,np stolarz tapicer ślusarz
jednym słowem nigdy więcej,wyjdzie drożej tylko w czasie rozłożone, cała zima zajęta moja i mojego kolegi