Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Camper Band - Koniec działalności muzycznej

kalinin - 2013-05-07, 07:27
Temat postu: Koniec działalności muzycznej
Wznowiłem muzykowanie po dwudzestoleniej przerwie liczac między innymi na to że znajdę wśród kamperowców ludzi do wspolnego bawienia sie muzyką także w sposob aktywny. Poprosilem Janusza o zarejestrwanie działu CamperBand. Jako moderator chciałem zorganizowac i wskazać miejsca ciekawych imprez muzycznych z mozliwoscia postawienia kamperów. Mrągowo, Zloty Potok, Iława itp. Liczyłem na tych , ktorzy poza pasja kamperowania przyblizy wspolne muzykowanie. Niestety wiecej przybyło mi wrogów niż przyjaciół, może to polska specyfika pojmowania wartości troche innaczej. Ale ja na szczęście już nic nie musze ! I dlatego podjąłem decyzje o wycofaniu sie całkowice z organizacji imprez muzycznych oraz własnego uprawiania muzyki po spotkaniu w Iławie w sierpniu 2013.
Z wiekiem nalezy weryfikowac swoje mozliwosci by nagle nie okazac sie smiesznym. Niech młodzi przejma muzyczną batutę.

EBRP670 - 2013-05-07, 07:52

Spójrz w lustro,a może Ty się sam nie akceptujesz ? :roll:
kalinin - 2013-05-07, 08:33

Spojrzałem i akceptuje siebie ! Czy nie mam prawa do wyrazenia wlasnego zdania i podjecia własnej decyzji. Uszanuj to kolego bez zbednej złośliwości.
tadek - 2013-05-07, 10:42

Mirku! Mam nadzieję, że ta decyzja jest chwilowa i spowodowana rozczarowaniem po kontakcie z nieprzyjemnymi ludźmi. Nie wszyscy są tacy. Dla wielu Twoja muzyka, pasja i wiedza jest pięknym wzbogaceniem naszego kamperowania. Wielu z nas, dzięki Twoim inicjatywom, tak jak Ty wróciło do muzykowania wyciągając ze strychów i komórek zapomniane, zdawałoby się, instrumenty. Nie opuszczaj nas ! (muzycznie)

"...trzeba gonić, trzeba gonić swe marzenia,
a nie czekać ile trosk przyniesie los."

ARCADARKA - 2013-05-07, 11:04

Aja,jaj ,ale się narobiło ,,,,,,,,,Mirku stary już jesteś :-P :-P :-P :-P
Kawał dobrej roboty odwalałeś dla społeczności CT :bigok :bigok :bigok
bardzo lubię słuchać i ruszać się przy twojej muzyce, i chyba nie tylko ja :haha: :haha: :haha:
pozdrawiam cię cieplusio :bukiet: :bukiet: :bukiet: i oczywiście stawiam piwko :bigok
:bigok :bigok

szanuje twoją decyzję :spoko :spoko i rozumiem

WINNICZKI - 2013-05-10, 05:38

Również uważam ,że każdy ma prawo podejmować takie decyzje na jakie ma ochotę. Ale nie wyobrażam sobie zlotu bez udziału Kalinina ,i bez jego muzy. Wielka szkoda ,że tak się podziało. Myślę,że wszystko można jeszcze przemyśleć.Wspominam np:zlot w Złotym Potoku.Było super,ale to super w większości zagwarantował właśnie Mirek. Bardzo będzie bez Ciebie smutno. Jeżeli można prosić ,wstrzymaj się ze swoją decyzją jeszcze na jakiś czas. :spoko
kamyk59 - 2013-05-10, 08:28

Mirku bez ciebie zloty to porażka !!
CORONAVIRUS - 2013-05-10, 10:18

kamyk59 napisał/a:
Mirku bez ciebie zloty to porażka !!

Mirek na wszystkie nie jeździł a jednak i po takich piało się na koniec ....

Nie ujmując zaszczytów i wkładu Mirka ja decyzję honoruję , ma widocznie powody i jest dorosły , więc wypada jedynie podziekować za chęci i koloryt jaki swoja działalnością wnosił .
Nic nie trwa wiecznie :bigok
Mirek :pifko poleciało :spoko

majmarek - 2013-05-10, 11:53

to przykra wiadomość mamy nadzieje że nie ostateczna! przychylam sie do winniczki - poczekej jeszcze
jesteś "solą" tych spotkań i tradycją-miejsca w muzyce nie zabraknie dla nikogo!
pozdrawiam
mm

marko - 2013-05-10, 13:31

:bylo Mirku szacun :pifko
marko - 2013-05-10, 13:31

niech nadejdzie nowe
prezesuu - 2013-05-12, 21:26

Mnie jest również bardzo przykro słyszeć, że wycofujesz się, ale szanuję Twoją decyzję. Mam jednak przekonanie, że będę miał jeszcze niejedną okazję widzieć i słuchać Ciebie podczas kameralnego kamperowego muzykowania, tak jak to było na 1-go maja.
Serdecznie dziękuję za już :pifko i proszę o jeszcze.

Brat - 2013-05-13, 10:45

Miałem przyjemność słuchać Cię w Uniejowie ... Szkoda.
Mam nadzieję, że jeszcze zmienisz zdanie ... :)

Bystrzaki - 2013-05-14, 19:11

Trudno mi w to uwierzyć , ale mam nadzieję że w Iławie damy jeszcze czadu :ok
Dzięki za minine lata kiedy mogliśmy bawić się przy Twojej muzyce i witamy po drugiej stronie :) Pozdrów Bożenkę :spoko wreszcie będzie miała partnera do tańca :lol:
Do zobaczenia w Iławie

brams - 2013-05-14, 19:21

Cieszę się zatem tym bardziej, że w Uniejowie poznałem Ciebie, Mirku i Twoje umiejętności muzyczne. :pifko
Ela i Andrzej - 2013-05-15, 00:16

Mirku znamy się mało ,ale jako były sportowiec (kolarz) wiem jaką trudną decyzję podejmujesz .pozdrawiam kolarz i żona kolarza . :kwiatki:
Cyryl - 2013-05-15, 05:32

kalinin napisał/a:
Spojrzałem i akceptuje siebie ! Czy nie mam prawa do wyrazenia wlasnego zdania i podjecia własnej decyzji. Uszanuj to kolego bez zbednej złośliwości.

oczywiście to Twoje zdanie, ale musisz przyznać, że inni też mają prawo do własnych osądów.

ktoś może uważać, Twoją decyzję za niesłuszną, nie zmieni jej, ale też chyba może wyrazić swoje zdanie?

a tak poza tym: dlaczego?
ja uprawiam siatkówkę całe życie, wymaga to jakieś sprawności. kiedyś będąc młodym wydawało mi się, że lepiej aby starzejący się gracze kończyli karierę, a nie kaleczyli ten sport zniedołężniali. jednak dzisiaj po latach stwierdzam, że siatkówka mimo coraz mniejszej sprawności daje radość niesamowitą, a jeżeli już będzie bardzo źle, to z kolegą stwierdziliśmy, że przerzucimy się na taką siedzącą.

wydaje mi się, że ludzie muzykujący dają dużo radości sami sobie, więc po co się w tym ograniczać?
ja mam dębowe ucho, ale kiedyś miałem okazję zasiąść za perkusją. powaliłem w te bębny jakieś 10 minut. nawet nie zdawałem sobie sprawy jaką to może dawać satysfakcję. nawet nie muzyka, ale takie zwykłe przypadkowe walenie na ślepo.

kalinin - 2013-05-15, 06:27

Cyryl, ja tez kocham siatkowke i uprawiam do dziś ta wspaniała grę, muzykować nie przestane ale nie bede grał na spotkaniach bo to sie stało uciążliwym obowiazkiem, nie bedę organizowal Zlotów muzycznych. Takie swoiste zejscie ze sceny w odpowiednim czasie ! Wolność od wszystkiego !
MAWI - 2013-05-15, 07:51

Mirek ,a Mrągowo?Jedziemy? :spoko
Cyryl - 2013-05-15, 10:49

a to co innego, po prostu nie zrozumiałem.

24.05 jadę na mistrzostwa Polski oldboyów w siatkówce, które w tym roku odbędą się w Drzonkowie.
zapraszam, chociaż tylko po to, aby spotkać się z kolegami z całego kraju.

kalinin - 2013-05-18, 17:56

Nie zdążę na 24 maja wrócić z termali węgierskich ale w roku przyszłym możesz na mnie liczyć :ok
Pawlonka - 2013-05-21, 13:54

Mirek, tym samym zadedykowaliśmy jedno zdjęcie w naszej prywatnej galerii.
Pozdrawiam z Kielc