Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Grudziądz jezioro Rudnik

bryzby - 2013-05-12, 15:11
Temat postu: Grudziądz jezioro Rudnik
Chcemy poinformować brać kamperową,że mieliśmy przyjemność przebywać w ładnym i spokojnym miejscu w Grudziądzu. Jest to ośrodek położony nad jeziorem Rudnik .Na terenie POW
Delfin znajduje się ładna plaża,stanica wodna ze sprzętem pływającym, bar z napojami. Są już stanowiska na 8 samochodów z dostępem do prądu, jest możliwość uzupełnienie wody, wkrótce będzie miejsce zrzutu wody szarej. Jak zapewnia właściciel ośrodka jezioro jest dość rybne. Można tam dojechać wpisując do navigi ul. Zieloną i jechać do jej końca lub N 53*4535938 E 18*7941657.
Właściciele ośrodka to bardzo mili ludzie, można zabrać ze sobą pieska, jest to bardzo przyjazne miejsce nadające się również do organizacji zlotu gdyż zajmuje dość rozległy teren.
Poniżej kilka fotek.

bryzby - 2013-05-12, 15:13

cd
baja02 - 2013-05-12, 17:19

Cieszę się, że podoba Ci się nad jeziorem w Rudniku. To jest początek zmian mających na celu uatrakcyjnienie pobytu turystom.
Pozdrawiam

CORONAVIRUS - 2013-05-12, 18:56

Proszę o dane :

koszt dobowy podłączenia do sieci kampera :?:

:spoko

piotr1 - 2013-05-12, 19:25

A może adres strony internetowej ośrodka :spoko
mar78 - 2013-05-12, 19:29

Hejka,
Na majówce odwiedziliśmy "Miasteczko Westernowe", adres ul. Południowa (oczywiście Grudziądz) ale zdaje mi się, że to nad tym samym jeziorem Rudnickim, o którym napisał BRYZBY.
Przenocowaliśmy na parkingu - łące zaraz przy miasteczku. Cisza kompletna.
Miasteczko nie jest za duże ale pokazy odbywające się de facto co godzinę (w weekendy 20.04-29.06, codziennie 30.06.-01.09, w weekendy 02.09.-30.09.2013) z udziałem Lucky Lucka i Braci Daltonów są świetne. O godz. 17.00 odbywa się około 45minutowy pokaz z akrobacjami jazdy konnej, super. I był tam koleś ze zdjęcia:

EwaMarek - 2013-05-12, 19:43

przy jeziorze dawno był kemping :wyszczerzony: :wyszczerzony: :wyszczerzony:

o czym teraz piszesz??? nowy kemping czy wyremontowali stary???
http://www.it.gdz.pl/domki_campingowe_camping134
http://www.moriw.pl/camping-134

tadek - 2013-05-12, 20:13

Byliśmy w tym miejscu na noclegu w ubiegłym roku. Potwierdzam. Ciche, spokojne miejsce i przyjaźni, mili gospodarze.
bryzby - 2013-05-12, 20:17

mar78 napisał/a:
"Miasteczko Westernowe",

Miasteczko westernowe jest troche bliżej, jest tam też małe zoo.

bryzby - 2013-05-12, 20:21

No name napisał/a:
koszt dobowy podłączenia do sieci kampera

Jak rozmawiałem z właścicielem to określił koszt na około 40 Pln +7 za prąd. Myślę , że można w tych granicach negocjować. Właściciel chce dopiero rozpocząć z nam współpracę, jest więc otwarty na sugestie.

bryzby - 2013-05-12, 20:22

EwaMarek napisał/a:
przy jeziorze dawno był kemping

Nie mam pojęcia, byłem tam po raz pierwszy ale myślę, że jest to już istniejący dawniej ośrodek.

Camper Diem - 2013-05-12, 20:40

bryzby był tu: http://plazadelfin.obitur.pl/

na północ od Delfina znajduje się kemping PFCC nr 134 http://www.moriw.pl/camping-134
byliśmy tam z wycieczką z Solanek w marcu tego roku :spoko

EwaMarek - 2013-05-12, 20:59

od razu wydawało mi się że to nie kemping tylko jakiś ośrodek wypoczynkowy :mrgreen:
łoś - 2013-05-17, 01:55

Też bywałem w tym ośrodku.
Tylko, że latem .... 1974roku. :haha: :haha: :haha:
To był wtedy ośrodek wojskowy. Ja byłem w koszarach naprzeciwko toru żużlowego.
Za wypady do tego ośrodka służyłem 3 tygodnie dłużej.
7 dni ciężkich robót na garnizonie. Cudowne wspomnienia z Grudziądza. Nie żartuję.
Muszę tam zajechać.
bryzby - dzięki za informację - pozdrawiam :spoko

bryzby - 2013-05-17, 07:38

łoś napisał/a:
7 dni ciężkich robót na garnizonie

Myślę ,że tak jak w moim przypadku to nawet przykre zdarzenia dzisiaj oglądamy w zupełmie innym świetle.

Marek - 2013-05-17, 08:11

Rozczuliła mnie cena za podłączenie do energii elektrycznej na tym campingu Federacji
nr 134
http://www.moriw.pl/camping-134
Marek :gwm

papamila - 2013-05-17, 10:03

Marek napisał/a:
Rozczuliła mnie cena za podłączenie do energii elektrycznej na tym campingu Federacji
nr 134

Najśmieszniejsze jest to że w trakcie spotkania z p. Dyrektor tegoż ośrodka
temat opłaty za energię był poruszany i otrzymaliśmy solenne zapewnienie że to się natychmiast zmieni do realnych wartości. (patrz filmik Oliko)
Jak widać Jacka słowa "pływają na wierzchu" że ta cała propaganda wokół geotermii
i całej turystyki wokół Grudziądza to lipna karta :zastrzelic

bryzby - 2013-05-17, 11:45

papamila napisał/a:
całej turystyki wokół Grudziądza to lipna karta

Jeśli bywasz w Grudziądzu to spróbuj raz tam gdzie byłem ja. Właściciele byli otwarci na współpracę i myśę, że w przypadku większej grupy można liczyć na duży upust. :bigok

baja02 - 2013-05-20, 16:55

Jeszcze w tym sezonie tam nie byłem, ale słyszę same pochwały i to bardzo cieszy. Mam jednak kilka krytycznych uwag do organizatorów, ludzi odpowiedzialnych za kemping, no i oczywiście do PFCC.
Po pierwsze to wyjaśnijmy sobie co to jest "autocarawan". Wg mnie to jest samochód do przewozu zwłok i może cena za dobę takiego samochodu na kempingu wynosi 35 PLN/doba. Nie przypuszczam jednak aby tego typu samochody tam zajeżdżają. Zapewne chodzi o samochody kempingowe, w skrócie zwane kamperami. Jak już to sobie wyjaśniliśmy to przejdźmy do opłaty za dobę. Pobyt kampera wyceniony jest na 35 PLN/doba bez względu na jego wielkość, a przyczepa kempingowa bez względu na wielkość na 17 PLN/doba + samochód który zazwyczaj ciągnie tą przyczepę 6 PLN/doba. Reasumując:
- samochód kempingowy - 35 PLN (bez względu na wielkość (długość i szerokość z namiotem/przystawką
- przyczepa kempingowa (bez względu na wielkość/długość/szerokość z przystawką- 23 PLN/doba
Ciekawi mnie bardzo co decyduje o różnicy aż 11 PLN?dobę ???
Następną ciekawostką jest cena dostarczanej energii elektrycznej - 18 PLN/doba.
Ja rozumiem :?: , że można zarobić na kilowacie 100%, bo jest remont i konserwacja sieci elektrycznej, ale set/krotnie (możecie sobie wyliczyć ile kosztuje kilowat we wydaniu kempingowym). Energia elektryczna potrzebna jest w kamperach i przyczepach do zasilania lodówki (moc zazwyczaj 70 W) i energobloków, które włączają się okresowo i też nie pobierają dużo tej energii.
Teraz policzmy sobie ile kosztuje nas doba. Ceny powinny być odzwierciedleniem usługi jaką dostajemy. Innymi słowy dobrze jest wiedzieć za co płacimy, a w ty przypadku ..... :?: :roll: :gwm

JaWa - 2013-05-20, 17:10

baja02 napisał/a:
- samochód kempingowy - 35 PLN (bez względu na wielkość (długość i szerokość z namiotem/przystawką
- przyczepa kempingowa (bez względu na wielkość/długość/szerokość z przystawką- 23 PLN/doba
Ciekawi mnie bardzo co decyduje o różnicy aż 11 PLN?dobę ???
Następną ciekawostką jest cena dostarczanej energii elektrycznej - 18 PLN/doba.

Cena za ten kemping o niskim standardzie nie do przyjęcia, a z tym prądem to kpina, widać za nic mają nasze uwagi na zlocie solankowym.
Ja nie za bardzo rozumiem tej obsesji z prądem, mi lodówka bierze tak mało gazu, że butla chyba by starczyła na 1,5 miesiąca, ledy czerpią tak mało prądu, że to bez znaczenia. Chyba, że ktoś koniecznie musi codziennie suszyć suszarką wloski w kamperze :ok :haha:

Camper Diem - 2013-05-20, 18:49

baja02 napisał/a:
Po pierwsze to wyjaśnijmy sobie co to jest "autocarawan".

Jacku, to zapożyczenie, bo w wielu krajach Europy używa się słowa autocaravan jako synonimu kampera. Tylko nam się źle kojarzy ;)

A z cenami na kempingu nr 134 to może chodzi o to, żeby się natrętni turyści nie kręcili :?: :idea: :spoko

baja02 - 2013-05-20, 19:39

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Ale dlaczego siegają do słownictwa zagranicznego, a nie poczytają stron CT. Z cenami to jest tak, że siadają sobie wieczorem przy kawce, czy innym napoju i debatują - no ile za "autokarawan", to mają bogaci, no to po 35 zł, a prąd, a po 20 nie, bez przesady po 18 PLN no to do druku i jest cennik. Turystyka w Polsce tak kuleje, bo mamy takich organizatorów. Ja tylko jestem ciekawy dlaczego do tych cen za energię elektryczną nie przyczepią się odpowiednie władze, np. energetyka, bo przecież ceny energii elektrycznej są ustalane urzędowo.
ekosmak.dabrowska - 2013-05-20, 20:13

JaWa napisał/a:
widać za nic mają nasze uwagi na zlocie solankowym.

Ale jak " dostojnie" brzmiały zwroty do siebie: pani prezes do pana prezesa, i całe to ble, ble za pieniądze Grudządzian.
:spoko

CORONAVIRUS - 2013-05-20, 20:38

18 PLN za dobę na kempingu za prąd .... i to jest powód , przez który kempingi mnie WK........... !!!!!!! i jak jestem w pobliżu to agresja we mnie rośnie ....

Ostatnio w Sandomierzu podpiałem się pod 230 V za , chyba 15 zł ..... mam w kamperze licznik energii / ich pech i zysk -moje szczęście i wk..... / . Od 18 tej do 11-tej następnego dnia za 15 zł zużyłem 1,2 KWh ..... TO ILE DO CHOLERY NA KEMPINGU KOSZTUJE TURYSTĘ JEDNA KWh ???????????????

ZDZIERCY , ZDZIERCY I JESZCZE RAZ ZDZIERCY .... :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic

piotr1 - 2013-05-20, 20:48

Adasiuu !!!!! Przecież masz solar to po co ci prąd ? Pozdrawiam :spoko :spoko :spoko
Camper Diem - 2013-05-20, 20:54

baja02 napisał/a:
jestem ciekawy dlaczego do tych cen za energię elektryczną nie przyczepią się odpowiednie władze, np. energetyka, bo przecież ceny energii elektrycznej są ustalane urzędowo

kemping nie sprzedaje energii, tylko udostępnia Ci gniazdko :spoko

baja02 - 2013-05-20, 21:14

Camper Diem napisał/a:
baja02 napisał/a:
jestem ciekawy dlaczego do tych cen za energię elektryczną nie przyczepią się odpowiednie władze, np. energetyka, bo przecież ceny energii elektrycznej są ustalane urzędowo

kemping nie sprzedaje energii, tylko udostępnia Ci gniazdko :spoko

Jeżeli sprzedaje mi gniazdo, to będę sobie je wymontowywał. Jeszcze lepszy interes to zamontowanie na desce kilkanaście gniazdek, ale nie podłączonych do pradu. Adam ma rację, że to może wzbudzać agresje, takie jawne i bezczelne zdzierstwo. Jak oni te ceny kalkulują to już napisałem. :gwm

CORONAVIRUS - 2013-05-20, 21:18

piotr1 napisał/a:
Adasiuu !!!!! Przecież masz solar to po co ci prąd ? Pozdrawiam :spoko :spoko :spoko

Moja rodzinka jest uzależniona od gniazdka ... ja jestem 100%-towym solarowcem :lol:

piotr1 - 2013-05-20, 21:22

Rozumiem.... Pozdrawiam :spoko :spoko :spoko
CORONAVIRUS - 2013-05-20, 21:37

Jestem ciekaw jak by to zadziałało …jedziesz na kemping i płacisz te stawki , dostajesz rachunek gdzie jest wyszczególniona odsprzedaż energii elektrycznej bo przecież nikt za gniazdko bez prądu nie zapłaci …. Na odsprzedaż energii potrzebne są /chyba/ koncesje , zezwolenia i takie tam …. A za odsprzedaż z tak drakońską marżą to już nawet lichwa jest małym określeniem . Z tymi kwitami do prokuratury z wnioskiem o możliwość popełnienia przestępstwa …. No muszą jakoś zareagować , wyjaśnić …. Pewnie umorzą ze względu na małą szkodliwość itp…. Ale ….
Ale gdyby takich kwitów nazbierać i skleić pozew zbiorowy to już nie będzie tak łatwo …. To już nie będą sumy małe w rozumieniu prawa i przepisów … może ktoś jest zainteresowany poprowadzeniem takiej akcji …zastrzegam , że ja się za to nie wezmę , ponieważ jako mały frajer / raz do roku max/ nie daję się walić po kieszeni takim działaniom ale wielu wręcz uwielbia bulić za takie „gniazdka „ .

I by od razu uciąć jakieś nadmuchane komentarze , nie jestem za darmową energią na kempingach ale jeśli jedni potrafią kasować złotówkę za faktycznie zużyty jeden KWh a inni za to samo biorą 15 razy więcej to coś TU nie jest uczciwie i logicznie … będą tak łupić do czasu kiedy znajdą się łosie / Łosiu sorki / do płacenia . A jak długo tacy będą to zależy tylko od nas , więc albo coś robimy albo zapominamy o problemie i udajemy , że nic się nie dzieje bo jak świat światem słowa powiedzą wszystko ale nie zmienią NIC .

Camper Diem - 2013-05-20, 21:41

18 zł to skrajnie wysoka opłata za podłączenie do prądu, ale zasada jest prosta: nie chcę - nie kupuję :spoko
baja02 - 2013-05-21, 07:49

Camper Diem napisał/a:
18 zł to skrajnie wysoka opłata za podłączenie do prądu, ale zasada jest prosta: nie chcę - nie kupuję :spoko

A to już jest błędne rozumowanie! Z tym nie zgadzam się absolutnie Przecież to jest "nstytucja usługowa". Takie myślenie jest z rodzaju Olej napędowy podrożał o 100% - a dobrze,ja nie mam ropniaka i tak można by w kółko. Nie jest rozwiązaniem - no to nie będę brał energii elektrycznej. :gwm

Camper Diem - 2013-05-21, 09:20

Ja też jestem "instytucja usługowa"...

Gdyby mi klient powiedział, że drogo, że rabat, to zapewne starałbym się negocjować (5-15%).

Gdyby mi powiedział, że coś jest dla niego za drogie, bo przykładowo w Kościerzynie kosztuje dwa razy mniej to wysłałbym go do przykładowej Kościerzyny ;)

Gdyby mi powiedział, że powinno kosztować dziesięć razy mniej to... wysłałbym go raczej do diabła :haha:

Od ładnych paru lat mamy wolny rynek i to on decyduje o większości cen. A na wolnym rynku klient ma NIEZBYWALNE prawo nie kupować :spoko

PS. dyskusja powinna trafić do innego wątku (nie zniknąć), bo ten traktuje o polecanym miejscu w Grudziądzu, a z krytykowanym kempingiem "134" łączy go jedynie jezioro ;)

CORONAVIRUS - 2013-05-21, 09:27

Camper Diem napisał/a:
, a z krytykowanym kempingiem "134" łączy go jedynie jezioro ;)

nie tylko jezioro ale i cena za prąd z sezonu 2012 .... cennik przeczytalismy w trakcie wycieczki gdzie Pańśtwo dyrektorstwo głaskało sie po pleckach kariery :haha:

Jeśli po naszych sugestiach zmienili tą cenę z kosmosu to dobrze ale jeśli zeszli z 18 zł na 15 zł to niech symbolike sobie wsadzą w raporty przydatności społeczeństwu ...

ma ktoś jakieś aktualne dane odwiedzanego przez nas ośrodka ?

baja02 - 2013-05-21, 10:21

Moje zdanie jest takie! Ze względu na ceny obowiązujące na kempingu nr 134 w Grudziadzu nie jest miejscem przyjaznym dla kamperowicza 8-)
bryzby - 2013-05-21, 11:33

Camper Diem napisał/a:
PS. dyskusja powinna trafić do innego wątku (nie zniknąć), bo ten traktuje o polecanym miejscu w Grudziądzu, a z krytykowanym kempingiem "134" łączy go jedynie jezioro

Zgadzam się w 100%, jest to zupełnie inny ośrodek. Właściciele dopiero chcą rozpocząć wspólpracę z nami i to właśnie chciałem pokazać. :bigok

darciox - 2013-05-21, 12:01

Jaki moral z tego wynika ? Trzeba być samowystarczalnym na maksa ! Czyli spory akumulator,dolar,turbina wiatrowa i agregat ;) Nie bedzie sie przeglądać za energię .