Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Drzonków 24-26 maj

Cyryl - 2013-05-19, 18:57
Temat postu: Drzonków 24-26 maj
jeżeli ktoś nie wie co zrobić z najbliższym weekendem zapraszam do Drzonkowa.
będą tam mistrzostwa Polski oldboy-ów w siatkówce.
grupy wiekowe są od +35 co 5 lat, aż do +60.
będzie można spotkać dawne gwiazdy, atmosfera wspólnego pikniku, można z każdym pogadać.
ja będę oczywiście kamperem.

Cyryl - 2013-05-26, 15:32

właśnie wróciłem z mistrzostw Polski w siatkówce oldboy-ów, które odbyły się w Drzonkowie, w dawnym ośrodku przygotowań olimpijskich pięcioboju nowoczesnego.
gdy dyscyplinę tą wycofano z igrzysk ośrodek ten podupadł, nie mniej bardzo mi się podoba.
obszar jest bardzo duży. są miejsca fachowo przygotowane pod kampery lub przyczepy. bardzo fajne sanitariaty.
na terenie są dwa kryte baseny, jeden o wymiarach olimpijskich. kilka hal, jedna do tenisa i druga normalna. na pierwszej było 6 boisk, na drugiej jedno.
hotel, restauracja, knajpki, stajnie, ujeżdżalnie, strzelnice, stawy i tereny do biegania. wkoło lasy.

w sobotę pod wiatą ustawiono telebim na którym oglądaliśmy finał ligi mistrzów.
startowało 51 drużyn i 497 zawodników.

startowaliśmy w młodszej kategorii wiekowej więc nie mieliśmy większych szans na wyjście z grupy, ale pobawiliśmy się. co ciekawe zagraliśmy dobry mecz z faworytami, z którymi przegraliśmy, a wygrany mecz zagraliśmy słabo.
zawodnik numer 7.

tak mieszkaliśmy:

duża hala tenisowa:

podczas gry:

drużyna:

rysiol - 2013-05-26, 16:07

No cóż, nie wygraliście, lecz w pewnym wieku gratulacje należą się już za samo granie bez względu na wynik.
Cyryl - 2013-05-26, 18:07

Wrocław wystawił 4 drużyny +45 = złoto i 5 miejsce, +50 = 9-11 miejsce, +60 = złoto.
DreamsOnWheels - 2013-06-18, 10:37

Cyryl, toalety na kempingu były pootwierane? Pytam, bo jak byliśmy ostatnim razem na rowerach w Drzonkowie, kemping wyglądał na wymarły. Ciekawa jestem, czy działa normalnie, czy po prostu sobie tam stanęliście?
HarryLey4x4 - 2013-06-18, 12:22

Ech, Drzonków. Jeździło się . Pływałem onegdaj jak jeszcze Peciak tam trenował. Mój ojciec był lekarzem drużyny polskiej. Rzeczywiście później ośrodekł został chyba zapomniany, ale terenu do wykorzystania mnóstwo. Taka infrastruktura ,aż żal by się marnowała. Choć na tamte czasy wydawała się monumentalna, to dziś mógłby to być lokalny ośrodek sportu. Jeśli są tam miejsca dla kamperów to chętnie się kiedyś znowu wybiorę.
Pozdrawiam Zielonogórzan :spoko

Zielonogórzanin z urodzenia

szymek1967 - 2013-06-18, 12:42

HarryLey4x4 napisał/a:
Pozdrawiam Zielonogórzan

:bukiet:

ps.

mieszkam pięc minut od drzonkowa ,grywam tam w tenisa ,
kiedyś jeszcze pływałem w tamtejszym basenie jednak dziś
jest to obraz nedzy i rozpaczy co po nim pozostało :-/

ps2.
specjalnego miejsca do kampera nie ma jednak
jest całe mnóstwo placu gdzie mozna zakotwiczyć ,
jest tez dobra knajpka a przede wszystkim
są konie ,o !
( drzonków to słynny osrodek jeżdziecki jakby sie kto pytał )

czy warto tu przyjezdzac ?
hmn...

zależy co kto lubi :)

DreamsOnWheels - 2013-06-18, 20:40

szymek1967 napisał/a:
jest to obraz nedzy i rozpaczy co po nim pozostało

ps2.
specjalnego miejsca do kampera nie ma jednak
Cytat:

Kiedy byles tam ostatnio? :)

Cyryl - 2015-04-06, 18:18

ja byłem tam w 2014 roku i miejsca dla kamperów i przyczep są.
będę w tym roku 12-16.06 i wydaje mi się, że nic się nie zmieniło.

czy to obraz nędzy i rozpaczy? nie wiem.

jest sala w której się mieści 5 boisk do siatkówki (bez klimatyzacji) jedna w której jest jedno boiska. sale do szermierki, tam zawsze jest losowanie.
przy każdej sali masz kilka szatni, sale odnowy.
są 3 parkingi. w tamtym roku 2014, w czasie mistrzostw był jakiś festyn związany ze zdrowiem i było multum ludzi.
jest staw w którym można łowić ryby, dużo zieleni, stajnie oraz parkury dla koniarzy.
jest hotel, jest knajpa oraz basen z częścią odkrytą (yakuzi) i pod dachem.

sanitariaty przy miejscach dla kamperów i przyczep są nowe (góra 5 lat w nierdzewce) i wszystko działa.

prawdą jest, że nie zawsze przy każdym stanowisku działa prąd i woda, ale to z powodu tego, że byłem przed sezonem i dlatego, że zawsze bywam w weekend, a wtedy jak w budżetówce pan Kazio, mogący to uruchomić idzie do domu.

jednym słowem masz dobre miejsce na kampera, dobre sanitariaty, przystępna cena, od piątku do niedzieli za dwie osoby zapłaciłem coś koło 60zł, masz knajpę, basen, sklep w odległości 200m, za płotem las, świetne miejsca na spacery i rower, a tym można nawet się kopnąć do Zielonej.

znam obiekty o wiele gorzej utrzymane.

Cyryl - 2015-06-15, 06:02

6 miejsce na Mistrzostwach Polski Oldboy-ów.
porażka, najgorsze miejsce od wielu lat, powód - siedmiu z nas w przyszłym roku będzie grało w kategorii +60, a różnica w motoryce 55-latka i 59-latka jest jednak spora.
jednak towarzysko było bardzo udanie.

a teraz na temat miejsc kempingowych w WOSIR-ze (dawny ośrodek przygotowań olimpijskich w pięcioboju nowoczesnym) w Drzonkowie.
jest ich kilka pod około 16 przyczep lub kamperów, każde wyposażone w ujęcie wody i prądu.

sanitariaty:

sponsorem drużyny z Wrocławia juniorów (kategoria +50) - srebrny medal jest KRD, syn właściciela jeździ w rajdach terenowych i na potrzeby warsztatowców został zrobiony autobus kamper.

na dole 10 miejsc do jazdy:

centrum nagłośnieniowo TV:

barek

na górze 14 miejsc do spania, 10 w piętrowych lóżkach

i dwie oddzielne sypianie

łazienka

i w pełnej krasie

samochód ma agregat prądotwórczy (ta druga rurka wydechowa) oddzielne klimatyzacje na górę i dół.
ogólnie jest wielki, jego funkcjonalność jako zwykłego kampera byłaby niewielka, ale jednak przeznaczenie jest inne. zapina przyczepę 3,5t z częścią wyposażenia warsztatowego i z ciężarówką również ciągnącą przyczepę podąża za rajdem.