Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Camperem do Wodzisławia Śląskiego...

goslaw_wodzislaw - 2013-05-19, 21:25
Temat postu: Camperem do Wodzisławia Śląskiego...
Serdecznie zapraszamy na wspaniały wypoczynek wśród zieleni i malowniczych krajobrazów. Nasz ośrodek sportowo-rekreacyjny GOSŁAW SPORT CENTER, do którego zapraszamy położony jest w spokojnej i zielonej okolicy Wodzisławia Śląskiego zwaną Jedłownik.
Wodzisław Śląski to miasto znajdujące się w ciekawym zakątku południowej Polski, przy granicy z Republiką Czeską. Ze względu na swoje położenie nasz camping jest znakomitą bazą wypadową na trasy turystyczne w tym liczne szlaki spacerowe i trasy rowerowe. Zapraszamy między innymi na spacer po zabytkowym rynku Wodzisławia Śląskiego oraz do zwiedzania Pałacu Dietrchisteinów, muzeum miejskiego, baszty rycerskiej zwanej romantyczną wieżą, czy też kompleksu parkowo-pałacowego i sztolni górniczej. Oprócz naszego wyjątkowego miasta mają Państwo możliwość zwiedzania czeskiej Karviny oraz Bohumina.

W naszej ofercie posiadamy wypożyczanie domków campingowych oraz miejsca dla przyczep campingowych. Dodatkowo w zależności od Państwa potrzeb oferujemy możliwość wypożyczania sprzętu sportowego, całkowitą obsługę przyczep, a także miejsca na ognisko i grilla.

Więcej informacji na naszej stronie internetowej: http://goslawsportcenter....asses#rekreacja

martini44 - 2013-05-19, 21:45

a rezerwacja jest konieczna dla kamperków ??
wbobowski - 2013-05-19, 21:57

goslaw_wodzislaw napisał/a:
W naszej ofercie posiadamy wypożyczanie domków campingowych oraz miejsca dla przyczep campingowych

Coś Ci się chyba pomyliły fora internetowe :?: :( :gwm

A tak poza tym mamy obok Wodzisławia naszych przyjaciół forumowych, którzy obrazili by się gdybyśmy gdzie indziej zajechali naszym kamperkiem... prawda Ewa :?:

eeik - 2013-05-19, 22:35

wbobowski napisał/a:
W naszej ofercie posiadamy wypożyczanie domków campingowych oraz miejsca dla przyczep campingowych

Coś Ci się chyba pomyliły fora internetowe :?: :( :gwm

A tak poza tym mamy obok Wodzisławia naszych przyjaciół forumowych, którzy obrazili by się gdybyśmy gdzie indziej zajechali naszym kamperkiem... prawda Ewa :?:

Włodziu masz rację, jakbyś Ty czy nasi przyjaciele do nas nie zajechali, obraziłabym się śmiertelnie . :evil:

darboch - 2013-05-20, 07:34

Włodek Ty i Twoi przyjaciele....a co z resztą ? :-/
darol - 2013-05-20, 09:41

darboch napisał/a:
Włodek Ty i Twoi przyjaciele....a co z resztą ?

Dareczku, reszta się nie liczy :-/
i dlatego powstała nasza KMW , nikt się o nas już nie musi troszczyć :spoko
a jak się spotkamy to Wam (Wilkom) opowiemy z kiero o jeszcze jednej, fajnej ekipie karawaningowej
goslaw_wodzislaw, wrzuć więcej fotek z campingu :spoko

Tadeusz - 2013-05-20, 09:49

darol napisał/a:
Dareczku, reszta się nie liczy

Oj, Darku, Darku...myślę, że to żarcik taki. :)

wbobowski - 2013-05-20, 14:17

eeik napisał/a:
Włodziu masz rację, jakbyś Ty czy nasi przyjaciele

Tak napisała Ewa. Jaki miałeś cel aby to przeinaczać i udając cytat zmieniać zupełnie sens odpowiedzi Ewy. Jak widać wyżej to nie o moich... tylko jej przyjaciół chodziło... a Ty napisałeś:
darboch napisał/a:
Włodek Ty i Twoi przyjaciele

A poza tym nic nie stoi na przeszkodzie abyś też został przyjacielem... tyle, że za nami jest 5 lat wspólnych zlotów i wizyt towarzyskich... a to ciężko nadgonić.

Tadeusz - 2013-05-20, 14:20

wbobowski napisał/a:
A poza tym nic nie stoi na przeszkodzie abyś też został przyjacielem... tyle, że za nami jest 5 lat wspólnych zlotów i wizyt towarzyskich... a to ciężko nadgonić.

Ale można nadgonić. :ok :spoko

A mówiąc poważnie to po tylu latach już nawet i tęskni się wieloma Przyjaciółmi. :spoko

eeik - 2013-05-20, 14:23

darboch napisał/a:
Włodek Ty i Twoi przyjaciele....a co z resztą ? :-/

Tylko od reszty zależy czy chcą być naszymi przyjaciółmi, wszyscy , którzy nas znają wiedzą jacy jesteśmy, ale daleko nam do konkurowania z profesjonalnym kempingiem czy stanowiskami dla kamperów.

Zresztą, przez lata całe nasze namiary były w camperparku ,nadal są w liście SOS - myslę, że gdy ktokolwiek będzie w potrzebie może na nas liczyć.

Natomiast proszę wybaczyć, miejsca dla 100 kamperów nie mamy, a jak ktoś coś ma do nas osobiście - proszę się nie krępować.

SlawekEwa - 2013-05-20, 19:18

:oops:
SlawekEwa - 2013-05-20, 19:19

eeik napisał/a:
a jak ktoś coś ma do nas osobiście - proszę się nie krępować.

To ja się zapytowywuje ; "jak ma się szpera?,czy aby zdrowa? :haha:

darboch - 2013-05-20, 20:43

wbobowski napisał/a:

no właśnie na przyjaciela nie można się zapisać... 8-)

goslaw_wodzislaw - 2013-05-21, 11:53

martini44 napisał/a:
a rezerwacja jest konieczna dla kamperków ??

Tak, bardzo prosimy o wcześniejszy kontakt z nami, natomiast nie odmówimy na pewno postoju jeśli zdarzy się bez wcześniejszego zarezerwowania.

martini44 - 2013-05-21, 15:35

natomiast nie odmówimy na pewno postoju jeśli zdarzy się bez wcześniejszego zarezerwowania

super..... napewno będę :bigok

eeik - 2013-05-21, 16:17

SlawekEwa napisał/a:
eeik napisał/a:
a jak ktoś coś ma do nas osobiście - proszę się nie krępować.

To ja się zapytowywuje ; "jak ma się szpera?,czy aby zdrowa? :haha:

Się ma bardzo dobrze :) ))) Sławku, możesz sprawdzić niedługo organoleptycznie.

eeik - 2013-05-21, 16:25

darboch napisał/a:
wbobowski napisał/a:

no właśnie na przyjaciela nie można się zapisać... 8-)

Ano , zapisać się nie można, ale można nim zostać. :szeroki_usmiech

Widzę , że masz z tą definicją problem i nie bardzo wiem jak ci pomóc. :roll:

Do miłości nie da się nikogo zmusić.

A wracając do tematu, bo oko wszechwidzące mnie pogoni, za "nienatemat"

to polecam Gosław, mieliśmy przyjemność być, pełen szacunek dla pracy włożonej i zaangażowanie.

Miejsce praktycznie na przecince ( z powodu kłopotów z mostem) A-1 na południe Europy,
wydaje się genialnym miejscem na bezpieczny postój przed wjazdem do Czech.

darboch - 2013-05-21, 22:43

eeik napisał/a:
Ano , zapisać się nie można, ale można nim zostać.

Widzę , że masz z tą definicją problem i nie bardzo wiem jak ci pomóc.

nie musisz mi w niczym pomagać...specjalnie użyłem słowa "zapisać" bo brzmi tak samo dziwnie jak zażyła przyjaźń po kilku spotkaniach towarzyskich i zlotowych :shock:

....ale chyba nie to jest meritum sprawy ?

eeik - 2013-05-21, 22:49

darboch napisał/a:
eeik napisał/a:
Ano , zapisać się nie można, ale można nim zostać.

Widzę , że masz z tą definicją problem i nie bardzo wiem jak ci pomóc.

nie musisz mi w niczym pomagać...specjalnie użyłem słowa "zapisać" bo brzmi tak samo dziwnie jak zażyła przyjaźń po kilku spotkaniach towarzyskich i zlotowych :shock:

....ale chyba nie to jest meritum sprawy ?

A gdzie napisałam, że po kilku spotkaniach? Z naszymi kamperowymi przyjaciółmi znamy się i spotykamy ( nie tylko na zlotach ) od 2007 roku i nie o wszystkich akurat się pisze.
Można w tym czasie poznać ludzi i zostać przyjaciółmi nawet niekamperowo.
Ciągle nie mogę pojąć o co Ci chodzi.

wbobowski - 2013-05-21, 23:25

eeik napisał/a:
Ciągle nie mogę pojąć o co Ci chodzi.

Ani ja, ani ja.
Darboch, chcesz się zapisywać na przyjaźnie, nie wierzysz, że może mieć miejsce zażyła przyjaźń po kilku latach... to masz chłopie problem... ale dla mnie na szczęście... to Twój problem.

darboch - 2013-05-22, 08:22

Wydaje mi się...chłopie, że to Ty masz jakiś problem...człowiek ogłasza się z fajnym miejscem na postój a Ty mu od razu atak z grubej rury i wcinasz wątek o przyjaźniach totalny offtop...skorzystaj niekiedy z możliwości wstrzymania się od wypowiedzi jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia :spoko
majmarek - 2013-05-22, 09:54

włodek
prosze cię czemu ma służyć TO ? wodzisław zaprasza a ty- nie to forum?juz kiedyś padły słowa że to forum prywatne i czy to miłe?
też przechodzę męskie climacterium ale dasz rade tylko spokojnie
pozdrawiam
mm

szymek1967 - 2013-05-22, 10:07

majmarek napisał/a:
męskie climacterium

to wiele wyjaśnia :mrgreen:

ps. wbobowski : sa tabletki wzmacniające ,ziólka ,syropki,cuda wianki..
:ok

i mnie to czeka za kilkanascie lat :-P

GregdeWal - 2013-05-22, 11:37

szymek1967 napisał/a:
i mnie to czeka za kilkanascie lat

Hmmm... Czasami można odnieść wrażenie, że niektórzy mają to od urodzenia :szeroki_usmiech

darol - 2013-05-22, 15:45

No to hanysy i gorole, kiedy robimy weekendzik w Wodzisławiu? Trzeba oglądnąć nowe miejsce i rozdmuchać nieprzyjemny smrodek jaki puścił jeden z drugim.
Jestem tam dość często to podjadę jakąś fotkę zrobić i pogadać.

majmarek - 2013-05-22, 16:52

jo mom ten wekend free - czekam na propozycje?

a na szymka zawsze można liczyć !!!!!!!!!!!!!! tylko jak chcesz serio pomóc to pisz czytelnie nazwy leków .przy okazji wyjdzie co sam zażywasz ?że już za kilkanaście lat.
jak pisał śp. mendel [jeden z pierwszych genetyków ] narząd często używany nie zanika a wręcz służy do póznej starości i ewoluuje .
pozdrawiam
mm

dyha - 2013-05-23, 15:46

Aby nieco przerwać te smutne dyskusje odwiedziłem dzisiaj Gosław Sport Center.I wiecie co ....Rewelacja!!!Ogromny teren z dala od zgiełku miasta,pelen atrakcji dla małych i dużych.Ośrodek jest nowy w ciągłej robudowie.Narazie oferuje osiem stanowisk,utwardzonych,wypoziomowanych z przyłaczami do prądu i wody.Lada moment będzie nalana woda do dwóch wielkich basenów, jest grill-bar z wielką salą,stanowisko na ognisko,fajny plac zabaw dla dzieciaków,pełnowymiarowe boiska do "charatania w gałę" i do siatkówki.Jest kawiarenka z lodami i ....świeżym pieczywem.Zaplecze sanitarne na światowym poziomie pachnące nowością.Jako,że jest to ośrodek sportowy ma w swej ofercie również odnowę biologiczną z siłownią,sauną i dżakuzi (sic.)z jakąś super zniżką dla "caravaningowców".Sympatyczny właściciel który sam jest zagorzałym "camperowcem"oprowadzając mnie po terenie opowiadał ,że stara się przenieść na swój teren to co sam widział na europejskich campingach.I wiecie co.....udaje mu sie to znakomicie.Camping ten ma jeszce jedną zaletę:jest ostatnim campingiem w Polsce dla ludzi z Polski jadących w ciepłe zakątki europy i pierwszym na takim poziomie w okolicy.Mieszkam w Wodzisławiu Śląskim i może to głupie ale w najbliższym czasie "pojadę "tam na łyk-end. :spoko
A.... co do ceny to 50 pln za stanowisko za wszystko

dyha - 2013-05-23, 15:53

A......nie wspomniałem o ogromnym namiocie a w nim .....na koniach jazda
więcej na:
http://www.goslawsportcen....html?page=home
i jeszcze parę fotek:

eMWu - 2013-05-24, 09:47

50 zyli za takie cus? chyba sie tez tu przejade odpocząc!
Camper Diem - 2013-05-24, 20:38

pozostaje pozazdrościć tym, którzy mają blisko :spoko
MILUŚ - 2013-05-24, 21:06

Camper Diem napisał/a:
pozostaje pozazdrościć tym, którzy mają blisko :spoko

No........ :-P

goslaw_wodzislaw - 2013-05-31, 19:40

Wszystkich zapalonych kempingowców zapraszamy na ten weekend do Wodzisławia Śląskiego!

Nasze miasto przygotowało świetną imprezę z Letnią Sceną Eski w roli głównej!

Koncert ( Fell, Ewelina Lisowska, Tomasz Niecik, Wet fingers i wiele innych), mnóstwo stoisk i atrakcji.

Więcej informacji na stronie: http://wodzislawslaski.na...iazdy,id,t.html

Gosław Sport Center oferuje domki kempingowe i pole dla kamperów oraz bezpłatny dowóz na imprezę! Spacerkiem to 10 minut.

A w niedzielę organizujemy dla Państwa na terenie naszego obiektu grill - imprezę.

goslaw_wodzislaw - 2013-09-01, 20:35

Sezon letni powoli dobiega końca, tym którzy odwiedzili nasz obiekt dziękujemy i zapraszamy ponownie a tych którzy nie mieli jeszcze okazji do nas przyjechać zapraszamy do skorzystania z naszej oferty. W tym sezonie letnim otworzyliśmy 2 biologiczne baseny, jeśli pogoda dopisze może jeszcze będzie okazja do skorzystania z nich. Miejsca na kampery czekają przygotowane.

Baseny Gosław Sport Center to wyjątkowe miejsce. Jest to jedyny staw w okolicy, który został wykonany przy użyciu nowoczesnych ekologicznych technologii, w którym woda oczyszczana jest biologicznie. Oznacza to, że cyrkulująca woda filtrowana jest przez kwitnącą roślinność, obsadzoną w stawie obok.
Dzięki temu czystość utrzymana jest poprzez NATURALNE procesy (a nie dzięki działaniu środków chemicznych, jakie stosuje się przy utrzymaniu zwykłego basenu). Eliminowane jest w ten sposób ryzyko wystąpienia objawów alergii u dzieci i dorosłych uczulonych np. na chlor.

A teraz kilka fotek z upalnych dni w Wodzisławiu Śląskim.

piotr1 - 2013-09-01, 21:54

Ciekawa miejscówka szkoda że tak daleko :wyszczerzony: :spoko
goslaw_wodzislaw - 2014-03-25, 13:12

Sezon letni tuż tuż !!! Także u nas zaczyna się dziać...

Gosław Sport Center zaprasza wszystkich miłośników campingowego spędzania czasu do ośrodka z bogatą ofertą atrakcji a przede wszystkim aktywnego wypoczynku

Co proponujemy ? I jakie nowości?...a w naszej ofercie sporo zmian

W sezonie zimowym dysponowaliśmy jedynym w okolicy stokiem narciarskim dla najmłodszych oraz początkujących narciarzy.

Dysponujemy nowym profesjonalnym gabinetem masażu z szeroką oferta zabiegów relaksacyjnych.

Zajęcia na świeżym powietrzu boot camp ,treningi polegają nie tylko na pracy indywidualnej każdego uczestnika, ale także na ćwiczeniach w parach oraz na rywalizacji zespołów przy wykorzystaniu różnego rodzaju przyrządów oraz zajęcia cross fit pod okiem trenera.

Zagospodarowaliśmy powierzchnie na terenie ośrodka i powstała nowa sala do zajęć fitnessu.

Na terenie ośrodka znajduje się kawiarnia Cafe Emi - miejsce w którym przy aromatycznej kawie oraz słodkościach można spędzić wolny czas na pogawędkach

Poza tym do dyspozycji gości:
* baseny

* boiska do siatkówki, piłki nożnej i babingtona,

* pub & grill bar na świeżym powietrzu

* jazda konna,

* miejsce na ognisko.

CAPOMAN - 2014-07-16, 09:12

Trochę odświeżę temat.
Postanowiłem sprawdzić osobiście jak jest w tym ośrodku.
W ostatni weekend po pracy załadowaliśmy dziadka i w drogę.
Dojechaliśmy na miejsce- i cóż mogę powiedzieć.

Samo miejsce widać, że czyste/ schludne itp.- właściciel naprawdę dba o wszystko( sprzęt dobrze utrzymany, trawa skoszona równo itp.)
Jednakże jak dla nas odpada z kilku względów- wg mnie nie jest to miejsce w którym można spędzić kilka dni. Widać, że jeszcze to wszystko po części w budowie- na wjeździe minęliśmy jakieś koparki, sprzęt budowlany itp.
Miejsc dla kamperów nadal jest kilka- natomiast mnie jakoś osobiście nie przekonują wydzielone boksy gdzie nawet rozbić przed autkiem się nie można.
Wolimy bardziej zalesione miejsca gdzie sprzęt rozkładamy tam gdzie nam się podoba.
Ponadto cała przestrzeń jest tam otwarta- zero intymności, drzewa itp.
Tak naprawdę kamperem byliśmy tylko my sami, więc to takie trochę głupie uczucie stać na środku pola solo:) nikogo prawie nie było- tylko sportowcy korzystający z boiska.
Tak, więc zalałem wodę i pojechaliśmy do Brennej w stare sprawdzone pole.

Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia, być może nie trafiłem też na odpowiedni termin, ale tak to właśnie widziałem.
Jest to na pewno super miejsce dla osób- sportowców- zapewne każdy wtedy znajdzie coś dla siebie.