Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - kemping przy samym morzu

michał263 - 2013-05-21, 13:53
Temat postu: kemping przy samym morzu
Witam.
Czy znacie jakieś spokojne fajne kempingi przy samym morzu/blisko morza? Bałtyckiego dodam :wyszczerzony:
Bylismy ostatnio na pierwszym wyjezdzie na cmpingu Baltic w Kołobrzegu i było bardzo średnio = sami niemcy i daleko do morza.

Pozdrawiam

tadek27 - 2013-05-21, 14:23

może spróbuj na mierzei wiślanej : Stegna , Kąty Rybackie ,Krynica morska, Jantar.
kempingi blisko morza.

matro - 2013-05-21, 15:19

Horyzont we Władysławowie. :spoko

PS. http://www.camperteam.pl/...p=352056#352056 :spoko

gino - 2013-05-21, 15:49

cisza, spokój do morza 100m/przejsćie przez wydmy/ i do tego w bardzo przyzwoitej cenie
http://www.topaz.comweb.pl/
mimo że nie lubie campingów to, to było fajne miejsce
nie wszyscy wiedzą,że w lesie jest jeziorko, można się wybrać na płoteczki, karasie i..trafić lina :spoko

michał263 - 2013-05-21, 17:40

Dzięki piękne za info. Jako zapalonemu wędkarzowi to to jeziorko -w lesie robi różnice 8-)
DreamsOnWheels - 2013-05-29, 09:44
Temat postu: kemping Ada Sarbinowo
My jakieś dwa tygodnie temu zatrzymalismy się na kempingu Ada w Sarbinowie (ul. Nadmorska 128; www.ada.strefa.net.pl). Kemping tuż przy zejściu na plażę, dobre warunki, a w sezonie nawet restauracyjka czynna:)

W Mielnie-Unieściu jest drugi kemping tych samych właścieli, przejechaliśmy się rowerami. Wizja lokalna wypadła pomyślnie, kemping też tuż przy zejściu na plażę, jednak nam bardziej podobał się ten w Sarbinowie.

W tej części wybrzeża bałtyckiego godne polecenia są jeszcze: Kemping Rodzinny w Mielnie, troszkę dalej od plazy (jakieś 200 m), ale lepsze warunki, i kemping Na granicy również w Mielnie.

Więcej info i foty na naszym blogu: http://dreamsonwheels.wor...7-19-maja-2013/

Pozdr!!

AndyS - 2013-05-30, 23:37

Na pograniczu Sopotu i Gdańska jest kamping (Przy Plaży nr. 67) który odwiedza wiele Kamperów także z zagranicy. Nie korzystałem z niego (bo mieszkam w Sopocie) ale dla osób chwilowo niezainteresowanych odludziem czy walorami przyrody może to być alternatywa. Do morza 30m a obok wszelkie atrakcje i "atrakcje" kurortu. :wyszczerzony:
KECZER - 2013-05-31, 06:38

Stegna camping nr. 180 nad samym morzem
:spoko

TomekW - 2013-05-31, 12:24

gino napisał/a:

http://www.topaz.comweb.pl/
mimo że nie lubie campingów to, to było fajne miejsce

Miejsce rzeczywiście super, dużo cienia, tylko infrastruktura taka sobie (chociaż w sumie formalnie to pole namiotowe). Nie każdemu odpowiada prysznic płatny na minuty, pilnowany przez laskę z zegarkiem w ręku, w dodatku czynny do 21. Chyba, że coś się zmieniło i dorobili się automatu?
Przypomina mi się ciekawy "patent": prąd podłącza miejscowy elektryk, chodzi po polu z drabiną, a przewody podwiesza na drzewach! :wyszczerzony:

yuras - 2013-05-31, 14:16

Sztutowo pole namiotowe nr 181. Morska 10.
marian.marian - 2013-05-31, 20:06

Polecam Karwię. https://maps.google.pl/maps?q=Karwia&hl=pl&ll=54.830637,18.225622&spn=0.000854,0.001725&sll=54.656556,18.444242&sspn=0.006864,0.013797&oq=karwia&t=h&hnear=Karwia,+pucki,+pomorskie&z=19&layer=c&cbll=54.830637,18.225622&panoid=9PESrj7JRrp6Vm05iZalPg&cbp=12,176.72,,0,3.41
Na trasie do Władysławowa ostatni camping. Cen już nie pamiętam ale miejsce świetne, toalety darmowe, prysznic płatny z tym ale bez limitu czasowego. Bardzo czysto. Cicho i spokojnie, właściciel świetny koleś, ma wielu stałych sprawdzonych klientów. Nie przyjmuje podejrzanego towarzystwa więc jest spokojnie, idąc na plażę możesz zostawić graty na zewnątrz i nit ci nic nie zwinie. Na plażę tylko przejść przez szosę. Polecam

miciurin - 2013-05-31, 22:29

marian.marian napisał/a:
Na trasie do Władysławowa ostatni camping. Cen już nie pamiętam ale miejsce świetne, toalety darmowe, prysznic płatny z tym ale bez limitu czasowego

Ja właśnie jestem w Chłapowie na kempingu Alexa, koszt dwóch dorosłych, syna 5 lat i córki 11 miesięcznej z prądem i zniżkami 12% to 53,10 zł i na dodatek stoimy na klifie z widokiem na morze :ok Bardzo polecam

Małgorzata Plawgo - 2013-06-01, 06:03

Zapraszam na Mierzeje Wiślaną Mikoszewo,Jantar,Stegna,Kąty Rybackie,Skowronki pusta plaża ,Krynica Morska z atrakcjami dla dzieci,Piaski puściutka plaża .
Wszędzie tam znajdziesz fajne miejsce zależy co lubisz, miasteczka małe ,więc nie męczące ,po same pustkowia.Radzę przejechać się całym pasem i znaleść ulubione swoje miejsce na przyszłość .
Miłego nic nierobienia i ładnej pogody.
Jak na razie to za oknem nieciekawe chmurki.

Frajda - 2013-06-02, 14:27

Witam! Własnie wrócilismy z nad morza jedna nockę spalismy w Chałupach zaraz p[rzy plaży bezpiecznie oprucz nas jeszcze jeden camper i kilka osobowek,druga noc w Łebie na parkingu w porcie zaraz wejscie na plażę.Widziałam też w Jarosławcu fajne miejsce na starym pasie startowym( tym razem omijalismy wszystkie campingi).Było super polecam
bikers - 2013-06-02, 18:59

Witam! jesteśmy w Stegnie ! Kemping nr. 180.Pogoda wymarzona ,zapowiada się taki piękny caly tydzień. Polecam!!!! (kamper + 2 osoby=54zl) :pifko
Małgorzata Plawgo - 2013-06-02, 19:41

Tak ,potwierdzam .Miejsce na dziko w Łebie przy krzyżach za tych co zginęli na morzu godne polecenia. Trzeba kierować się za przystań jachtową.Sprawdziliśmy w weekend majowy.Kolacja na plaży przy zachodzie słońca ... no i kawka poranna .
A i w porcie można kupić rybki różnorakie prosto od rybaków.

Bajaga - 2013-06-02, 22:03

Małgorzata Plawgo napisał/a:
Zapraszam na Mierzeje Wiślaną Mikoszewo,Jantar,Stegna,Kąty Rybackie,Skowronki pusta plaża ,Krynica Morska z atrakcjami dla dzieci,Piaski puściutka plaża .
Wszędzie tam znajdziesz fajne miejsce zależy co lubisz, miasteczka małe ,więc nie męczące ,po same pustkowia.Radzę przejechać się całym pasem i znaleść ulubione swoje miejsce na przyszłość .
.

Trochę to enigmatyczne... W Stegnie kemping jest prawie przy plaży, w Krynicy niedaleko, w pozostałych wymienionych miejscowościach nie kojarzę kempingów blisko plaży. Więc bądźmy bardziej precyzyjni. A Krynica to nie miasteczko "małe i nie męczące" :wyszczerzony: Stegna też jest średnio kameralna. To tak dla uściślenia.

CORONAVIRUS - 2013-06-02, 22:26

właśnie wróciliśmy z tamtych rejonów plaży .... tak na przyszłośc to proponuję wszystkim sprawdzić przed wyjazdem jaka jest temp wielkiej wody .... najlepsza plaża nie zastąpi wody w której kości nie odpadają ...przez 3 dni temp się nie mogła zdecydować czy woda ma mieć 7, 8 a w porywach 10 stopni ... od takiej wody ciagnie zimny wiatr , więc tym razem kiszka ... co ciekawe woda w Mierzei Wiślanej w tym samym czasie miała 23 stopnie tylko nad nią nie ma fajnych miejscówek ... :gwm dziki teren bez dojazdu kamperem , rowerkiem można sporo więcej a pontonem od strony wody znajduje się naprawdę zatoczki perełki .... :-P
piotrul - 2013-06-03, 11:53

miciurin napisał/a:
marian.marian napisał/a:
Na trasie do Władysławowa ostatni camping. Cen już nie pamiętam ale miejsce świetne, toalety darmowe, prysznic płatny z tym ale bez limitu czasowego

Ja właśnie jestem w Chłapowie na kempingu Alexa, koszt dwóch dorosłych, syna 5 lat i córki 11 miesięcznej z prądem i zniżkami 12% to 53,10 zł i na dodatek stoimy na klifie z widokiem na morze :ok Bardzo polecam

No, b. fajnie i jak na razie pusto. Stałem niedaleko, ale nie podchodziłem, bom nieśmiały :mrgreen: :spoko

Małgorzata Plawgo - 2013-06-03, 12:15

Bajaga,
Na mierzei poza sezonem jest troszeczkę inaczej niż w pełni sezonu.Tu dopiero na weekend majowy otwierane są knajpki,budki z lodami itp.W same Krynicy są tylko dwie restauracje całoroczne. Jeżeli ktoś ma ochotę przenocować na dziko to dobrym miejscem są parkingi przy portach jachtowych od strony Zalewu.

miciurin - 2013-06-03, 15:44

piotrul napisał/a:
miciurin napisał/a:
marian.marian napisał/a:

No, b. fajnie i jak na razie pusto. Stałem niedaleko, ale nie podchodziłem, bom nieśmiały :mrgreen: :spoko

Szkoda, trzeba było podejść raźniej by się zrobiło :spoko
A gdzie stałeś ?

szymek1967 - 2013-06-03, 16:09

zasadnicze pytanie :

czy jest miejsce nad polskim morzem gdzie mozna stanąc w miejscu takim by mieć piekny widok na wodę ,by do niej mieć kilkadziesiąt maxymalnie metrów ?

ps.wszystko jedno czy płatne czy na dziko :spoko

yuras - 2013-06-03, 17:14

może nad morze

http://tnij.org/vwxa

miciurin - 2013-06-03, 19:35

yuras napisał/a:
może nad morze

http://tnij.org/vwxa

Super miejsce :spoko Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej bo właśnie wróciłem z tych okolic.

Bajaga - 2013-06-03, 22:01

Małgorzata Plawgo napisał/a:
Bajaga,
Na mierzei poza sezonem jest troszeczkę inaczej niż w pełni sezonu.Tu dopiero na weekend majowy otwierane są knajpki,budki z lodami itp.W same Krynicy są tylko dwie restauracje całoroczne. Jeżeli ktoś ma ochotę przenocować na dziko to dobrym miejscem są parkingi przy portach jachtowych od strony Zalewu.

To ja doskonale wiem, bo byłem tam nie raz. Tylko, że .... po co tam jechać przed majem czy po wrześniu? :wyszczerzony:

piotrul - 2013-06-04, 07:50

miciurin napisał/a:
piotrul napisał/a:
miciurin napisał/a:
marian.marian napisał/a:

Szkoda, trzeba było podejść raźniej by się zrobiło :spoko
A gdzie stałeś ?

Następnym razem podejdę ;)
Stałem w rogu, koło tych 2. wielkich przyczep.

chawison - 2013-06-24, 20:59

AndyS napisał/a:
Na pograniczu Sopotu i Gdańska jest kamping (Przy Plaży nr. 67) który odwiedza wiele Kamperów także z zagranicy. :

Kamping jest nieczynny. Przynajmniej taki był 10 czerwca.

papamila - 2013-06-25, 09:08

No name napisał/a:
tylko nad nią nie ma fajnych miejscówek ...

coś jednak jest,
Dom Rybaka, Stara Pasłeka, ...........do wody 10m
dwa lata temu brali grosze za postój kampera, byly toy-toyki, woda też,
o prad nie pytalem

CORONAVIRUS - 2013-06-25, 09:17

Jarku , wiesz jakie miejsca mnie interesują , dzikie , bez płotów i szumu ... takie mam na myśli i żadne inne ... :spoko
KASART - 2013-06-26, 12:53

Ja na kempingu Alexa w Chłapowie będę od 28 czerwca przez 3 tygodnie może będzie ktoś z braci klubowej ;-))))