| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - Stałe wyposażenie kampera
Sznurek - 2013-05-22, 08:19 Temat postu: Stałe wyposażenie kampera Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników, co w ich przypadku można zaliczyć do tzw stałego wyposażenia kampera. Pytanie to nasunęło mi się po ostatnim wyjeździe - zaledwiie dwudniowym, gdzie wnoszenie i wynoszenie rzeczy zajęło mi masę czasu.
Rozumiem, że na stałe w kamperze są naczynia, sztućce, garnki itp itd. A jak robicie z pościelą/ręcznikami, kosmetykami ? Donoszone przed wyjazdem czy też osobny komplet przygotowane w jakiś sposób (jaki żeby się nie kurzyły) w kamperze ?
Pozdrawiam
Sznurek
CORONAVIRUS - 2013-05-22, 08:25
SAPERKA !!!
Sznurek - 2013-05-22, 08:31
Dla uściślenia - nie chodzi mi w tym poście o wyposażenie techniczne, bo to chyba z założenia jest na stałe w aucie,ale raczej o takie pierdoły jak pościel, ręczniki, ścierki do naczyń itp.
Czy macie osobne komplety, które na stałe "mieszkają" w kamperze, czy też każdorazowo przenosicie z domu ?
Mahawatar - 2013-05-22, 09:25
Cześć.
My w kamperze na stałe trzymamy pościel, ścierki, przybory toaletowe, ręczniki i nawet część ciuchów. Oczywiście (oprócz pościeli) wszystko z powyższych pod warunkiem, że nie było zabrane do domu celem wyprania. Co zabrane do domu - zostaje w domu do momentu pakowania się na kolejny wyjazd. Buty zabieramy zawsze.
Pozdrawiam,
Zaradek - 2013-05-22, 09:28
staly komplet przescieradel kolder poduszek recznikow sciereczek i czesciowo ubran. Do tego garnki talerze sztucce przyprawy.Antena sat tv i tuner sat. Tak jak drugi dom. W czasie krotkiego wyjazdu bierzesz troche rzeczy ( glownie bielizna) szczoteczke do zebow podjezdzasz pod sklep robisz zakupy tankujesz na stacji paliw ropke i wode i w droge. po przyjezdzie zgarniasz tylko to co idzie do prania i to czego nie zjadles.
darboch - 2013-05-22, 09:39
Mahawatar, po awatarze widzę , że mam brata bliźniaka
Mahawatar - 2013-05-22, 09:52
Byleśmy się tylko o jakąś Miss Piggy kiedy nie pożarli
Thom - 2013-05-22, 12:13
Ja podobnie jak koledzy wyżej... zrobiłem praktycznie "drugi dom" ... tzn jest sezon i podstawowe rzeczy takie jak wyposażenie łazienki, kosmetyki, pościel, część ubrań oraz kuchnia są na stałe... po wyprawie zabieram do takiego składanego kosza rzeczy do prania i inne zbędne oraz opróżniam lodówkę
następnie stawiam kosz w domu i na bieżąco wrzucam tam to co potrzebuje na następny wyjazd i jak przychodzi co do czego to mam komplet i niosę tylko raz...
Skalniaki - 2013-05-22, 14:34
Bo to tak właśnie leci, że pierwszy wyjazd kamperem, choćby krótki sprawi, że decydujemy się na drugi dom. Uciążliwe jest pakowanie i wynoszenie potem, więc najlepiej na stałe go wyposażyć. Nasz pierwszy wyjazd, prócz przyjemności, to zapisanych kilka kartek co dokupić, co dołożyć. Zloty też sporo wniosły, bo od kolegów "pożyczyliśmy" super fajne rozwiązania.
Na pewno garnki, sztućce, naczynia
pościel ręczniki, ściereczki
U nas również ubrania kamperowe
chemia, kosmetyki, AGD turystyczne
Przyprawy, trochę dań półgotowców lub gotowców
Ponieważ piszę to ja - Edyta, zawarłam wykaz gospodyni.
Jacuś ma w swoich lukach absolutnie wszystko, co potrzebne oraz niespotykaną umiejętność pakowania rzeczy tak, że jeszcze zawsze jest miejsce.
SAPERKA oczywiście jeździ od początku i zawsze się przydaje
Dorota i Robert - 2013-05-24, 08:22
My tez mamy "wszystko" w kamperze. Wyjatekiem jest posciel, ktora zima zabieramy do domu.
Dorota
CORONAVIRUS - 2013-05-24, 09:16
Ja mam w kamperze za dużo pościeli , poduszek , talerzy , kubków , butów na zmianę , ciuchów w szafach , jedzenia na zapas ...
Mam za mało tylko alkoholu i paliwa .
Idealnie się składa bo trafiłem w punkt z jedną rzeczą .
SAPERKA szt . -1
Andrzej 73 - 2013-05-24, 12:40
A ja mam wszystko w kamperku oprócz saperki.
Mahawatar - 2013-05-24, 12:44
A ja właśnie dzięki temu wątkowi, nabyłem drogą kupna rzeczone narzędzie.
eMWu - 2013-05-24, 12:49
mię sie przydala saperka bynajmniej nie do kota tylko do odkopania na "kempingu" pod ojcowem. wystarczyla skladana z biedrony za 20 zetówek
|
|