Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - przymiarki di pierwszego kampera

Adi - 2013-05-22, 22:03
Temat postu: przymiarki di pierwszego kampera
witam.i polece troszke w stylu vintage :ok
sezon sie zaczal aja zlapalem zajawke na kmpera.mieszkam w Norwegii, a tu niestety pojazdy te kosztuja zyliony.ja zylionerem nie jestem wiec na pierwszy szukam w starociach.i znalazlem cos takiego :shock:

http://www.finn.no/finn/c...nnkode=41762500

wiem,oldschool jak fix.niestety zadne go info o tym modelu z necie,szukalem ponad godzine i nic.na poczatem mysle o przejechaniu Norwegii i pare wypadow do Szwecji.jezeli spodoba mi sie taki sposob wypoczynku pokusze sie na cos mlodszego i ladniejszego.dzieki za kazda pomoc

Bogusław i Ewa - 2013-05-22, 22:52

Staruszek ale bardzo fajny,no i ten malutki przebieg,wygląda na zadbany. :spoko :spoko
Adi - 2013-05-22, 23:00

:spoko nareszcie jakas odp.wiem staruszek,ale wlasnie stan i przebieg mnie kusza.cena jak na norweskie warunki tez fajna jak na pierwszego kampera.oczywiscie duzo lepiej prezentowalby sie odmalowany na swieza biel z zimnymi stalowymi wrzytami.lubie renowacje i juz mam na niego pomysl,ale zbyt malo wiem o bazie na jekiej jest zbudowany.jaki to model albo cus,cokolwiek,coby w przypadku dokupowania glupiej uszczelki,moc powiedziec do jakiego modelu.
pisze ze to 2l benz 100koni tyl naped,to wszystko

gino - 2013-05-23, 05:45

mechanicznie na bazie fiatat ducato 1 , wiec części tanie jak barszcz
fajny jest, chociaż ocenianie z fotek, to niczym wróżenie z fusów, wygląda na zadbane auteczko :spoko

ps. jaka jest jego cena w przeliczeniu na pln ?

Cykada - 2013-05-23, 07:49

cena na złotówki jest o połowę mniejsza czyli ok. 35tys.zł
napęd to on ma na przód. Auto spoko a i byś miał gdzie pojezdzić po tej Norwegii .
Części tanie ale szyba droga :spoko przednia szyba :spoko

darboch - 2013-05-23, 08:49

Fajne autko ale przebieg aż za fajny, tak niski przebieg na już wiekowego kampera wzbudza lekkie podejrzenia ...minus to, że benzyniak......kibelek bez zew kasety...ale za to z osobny prysznic co jest sporym plusem...autko ogólnie ze zdjęć wygląda bardzo fajnie ale diabeł tkwi w szczegółach....szczelność zabudowy, instalacji gazowej etc etc...w jakim stanie technicznym jest bojler, pompa wody, lodówka ...pytań jest sporo i jeśli można to zadaj je właścicielowi. Pozostaje jeszcze spora ilość pytań o stan silnika. :spoko
eMWu - 2013-05-23, 08:59

benzyniak nie minus, spalanie podobne. i duuzo ciszej. Kibelek kasetowy mozna w Polsze dokupic za pare stowek wiekszy problem bedzie ze zmieszczeniem w tej lazience. zabudowa RMB, zwykle robili na mercedesach.
darboch - 2013-05-23, 09:04

eMWu napisał/a:
Kibelek kasetowy mozna w Polsze dokupic za pare stowek wiekszy problem bedzie ze zmieszczeniem w tej lazience

kupić można wszystko ale sam sobie odpowiedziałeś, że już z zamontowaniem będzie delikatny problem....a więc dalej w punkcie zero. Weź też pod uwagę, że Adi pomieszkuje w Norwegii i tam raczej takiej przeróbki mu nie zrobią .

eMWu napisał/a:
zabudowa RMB, zwykle robili na mercedesach.

tu jest Fiat

eMWu - 2013-05-23, 09:09

darboch napisał/a:
tu jest Fiat

zauwazylem :lol:

Adi - 2013-05-23, 11:17

noo,taka pomoc to jert to.odnosnie przebiegu,trafiaja sie tu takie pereki,pnza tym atwo to tu sprawdzic.auto po zeszlorocznym serwisie i szczegoowych badaniach technicznych,a uwierzcie mi,potrafiafia byc upierdliwi.touranem 2004 podchodzilem 3razy!wiec wydaje mi sie ze w przypadku tak starego kampera,przetrzepalhp wszystko na lewa strone od a do z,skoro przeszedl badania.
Argo - 2013-05-23, 12:28

Jak Ci pasuje to kupuj. Przyjedź do Polski na porządny serwis zabudowy (np do Arka) i będziesz zadowolony. Jeszce trzy latka i zarejestrujesz jako antyk, co się wiąże z wieloma udogodnieniami.
Adi - 2013-05-24, 21:02

:ok dzieki za wszelkie info.wczoraj dzwonil do mnie syn wlasciciela,wstepnie w niedziele ogledziny.jego ojciec ma go od 3lat,malo co jezdzil,jak twierdzi.ma na wszystko papiery.sprzedaje bo juz za stary jest zeby jedzic :shock:
ostatnia trasa ok 500 km,krajowkami(bardzo malo tu autostrad) spalanie 11litrow(duzo wzniesien).sam stwierdzil ze jedyne czego potrzeba to malowanie,zeby go odswierzyc.zobaczymy.aaa i wszystkie instalacje sprawdzone dokladnie, wszystkie okna wyjete i uszczelnieone na nowo.jak to mowia handlarze,panie lac i jezdzic :tunning

Cykada - 2013-05-25, 08:38

to posprawdzaj pod oknami czy nie ma zgnilizny. Może zaciekała tam woda i dlatego uszczelniali?