|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - przymiarki di pierwszego kampera
Adi - 2013-05-22, 22:03 Temat postu: przymiarki di pierwszego kampera witam.i polece troszke w stylu vintage
sezon sie zaczal aja zlapalem zajawke na kmpera.mieszkam w Norwegii, a tu niestety pojazdy te kosztuja zyliony.ja zylionerem nie jestem wiec na pierwszy szukam w starociach.i znalazlem cos takiego
http://www.finn.no/finn/c...nnkode=41762500
wiem,oldschool jak fix.niestety zadne go info o tym modelu z necie,szukalem ponad godzine i nic.na poczatem mysle o przejechaniu Norwegii i pare wypadow do Szwecji.jezeli spodoba mi sie taki sposob wypoczynku pokusze sie na cos mlodszego i ladniejszego.dzieki za kazda pomoc
Bogusław i Ewa - 2013-05-22, 22:52
Staruszek ale bardzo fajny,no i ten malutki przebieg,wygląda na zadbany.
Adi - 2013-05-22, 23:00
nareszcie jakas odp.wiem staruszek,ale wlasnie stan i przebieg mnie kusza.cena jak na norweskie warunki tez fajna jak na pierwszego kampera.oczywiscie duzo lepiej prezentowalby sie odmalowany na swieza biel z zimnymi stalowymi wrzytami.lubie renowacje i juz mam na niego pomysl,ale zbyt malo wiem o bazie na jekiej jest zbudowany.jaki to model albo cus,cokolwiek,coby w przypadku dokupowania glupiej uszczelki,moc powiedziec do jakiego modelu.
pisze ze to 2l benz 100koni tyl naped,to wszystko
gino - 2013-05-23, 05:45
mechanicznie na bazie fiatat ducato 1 , wiec części tanie jak barszcz
fajny jest, chociaż ocenianie z fotek, to niczym wróżenie z fusów, wygląda na zadbane auteczko
ps. jaka jest jego cena w przeliczeniu na pln ?
Cykada - 2013-05-23, 07:49
cena na złotówki jest o połowę mniejsza czyli ok. 35tys.zł
napęd to on ma na przód. Auto spoko a i byś miał gdzie pojezdzić po tej Norwegii .
Części tanie ale szyba droga przednia szyba
darboch - 2013-05-23, 08:49
Fajne autko ale przebieg aż za fajny, tak niski przebieg na już wiekowego kampera wzbudza lekkie podejrzenia ...minus to, że benzyniak......kibelek bez zew kasety...ale za to z osobny prysznic co jest sporym plusem...autko ogólnie ze zdjęć wygląda bardzo fajnie ale diabeł tkwi w szczegółach....szczelność zabudowy, instalacji gazowej etc etc...w jakim stanie technicznym jest bojler, pompa wody, lodówka ...pytań jest sporo i jeśli można to zadaj je właścicielowi. Pozostaje jeszcze spora ilość pytań o stan silnika.
eMWu - 2013-05-23, 08:59
benzyniak nie minus, spalanie podobne. i duuzo ciszej. Kibelek kasetowy mozna w Polsze dokupic za pare stowek wiekszy problem bedzie ze zmieszczeniem w tej lazience. zabudowa RMB, zwykle robili na mercedesach.
darboch - 2013-05-23, 09:04
eMWu napisał/a: | Kibelek kasetowy mozna w Polsze dokupic za pare stowek wiekszy problem bedzie ze zmieszczeniem w tej lazience |
kupić można wszystko ale sam sobie odpowiedziałeś, że już z zamontowaniem będzie delikatny problem....a więc dalej w punkcie zero. Weź też pod uwagę, że Adi pomieszkuje w Norwegii i tam raczej takiej przeróbki mu nie zrobią .
eMWu napisał/a: | zabudowa RMB, zwykle robili na mercedesach. |
tu jest Fiat
eMWu - 2013-05-23, 09:09
darboch napisał/a: | tu jest Fiat |
zauwazylem
Adi - 2013-05-23, 11:17
noo,taka pomoc to jert to.odnosnie przebiegu,trafiaja sie tu takie pereki,pnza tym atwo to tu sprawdzic.auto po zeszlorocznym serwisie i szczegoowych badaniach technicznych,a uwierzcie mi,potrafiafia byc upierdliwi.touranem 2004 podchodzilem 3razy!wiec wydaje mi sie ze w przypadku tak starego kampera,przetrzepalhp wszystko na lewa strone od a do z,skoro przeszedl badania.
Argo - 2013-05-23, 12:28
Jak Ci pasuje to kupuj. Przyjedź do Polski na porządny serwis zabudowy (np do Arka) i będziesz zadowolony. Jeszce trzy latka i zarejestrujesz jako antyk, co się wiąże z wieloma udogodnieniami.
Adi - 2013-05-24, 21:02
dzieki za wszelkie info.wczoraj dzwonil do mnie syn wlasciciela,wstepnie w niedziele ogledziny.jego ojciec ma go od 3lat,malo co jezdzil,jak twierdzi.ma na wszystko papiery.sprzedaje bo juz za stary jest zeby jedzic
ostatnia trasa ok 500 km,krajowkami(bardzo malo tu autostrad) spalanie 11litrow(duzo wzniesien).sam stwierdzil ze jedyne czego potrzeba to malowanie,zeby go odswierzyc.zobaczymy.aaa i wszystkie instalacje sprawdzone dokladnie, wszystkie okna wyjete i uszczelnieone na nowo.jak to mowia handlarze,panie lac i jezdzic
Cykada - 2013-05-25, 08:38
to posprawdzaj pod oknami czy nie ma zgnilizny. Może zaciekała tam woda i dlatego uszczelniali?
|
|