| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Rogowo
scuter0 - 2013-06-04, 17:17 Temat postu: Rogowo
Witajcie dla wszystkich ktorzy znaja temat ,i mieli by ochote tam sie udac zamieszczam fotke ktora dostalem od naszego kolegi Lukasza CSRALLY.Kolejne miejsce odpada z naszej listy ,wszystko zagrodzone,a przy wjezdzie szlaban.
Student - 2013-06-04, 17:28
Ciekawe co tam planują?
scuter0 - 2013-06-04, 17:48
Podejzewam ze parking na sezon,a teraz widocznie kogos bolalo ze ludzie sobie tak parkuja
miciurin - 2013-06-04, 21:16
W zeszłym sezonie też ta kamperowałem, szkoda że odpadnie takie fajne miejsce
Aulos - 2013-06-04, 21:46
Ostatnio byłem tam na przejażdżce rowerowej. Faktycznie miejsce przestaje już być "dzikie". Ktoś to najwyraźniej kupił lub wydzierżawił. Oprócz słupków i szlabanów, pojawiły się tam nasadzenia iglaków, co może sugerować, że miejsce ma gospodarza i to raczej na dłużej - iglaki zbyt szybko nie rosną.
Student - 2013-06-06, 07:58
Dwa lata temu był dzierżawca który pobierał opłaty ale ludzie wjeżdzali gdzie i jak się dało,gineło i niszczczone było ogrodzenie więc prawdopodobnie sobie odpusćił w zeszłym roku.Teraz po uszczelnieniu ogrodzenia prawdopodobnie temat powróci.Zobaczymy co czas pokaże bo szkoda tego miejsca a jeżdzę tam od czterech lat.
miciurin - 2013-06-16, 18:37
| Cytat: | | Ostatnio byłem tam na przejażdżce rowerowej. Faktycznie miejsce przestaje już być "dzikie". Ktoś to najwyraźniej kupił lub wydzierżawił. Oprócz słupków i szlabanów, pojawiły się tam nasadzenia iglaków, co może sugerować, że miejsce ma gospodarza i to raczej na dłużej - iglaki zbyt szybko nie rosną. |
Jakieś nowe informacje masz może? Za tydzień wybieram się na dwutygodniową objazdówkę naszego pięknego wybrzeża i chciałem się zatrzymać na kilka nocy
Aulos - 2013-06-16, 21:36
| miciurin napisał/a: | | Jakieś nowe informacje masz może? Za tydzień wybieram się na dwutygodniową objazdówkę naszego pięknego wybrzeża i chciałem się zatrzymać na kilka nocy |
Cóż, szlabany pozostały, zatem ktoś z pewnością kasuje za wjazd. Tylko iglaków prawie nie ma - chyba rozkradli. Znikł także wielki brzozowy krzyż, który stał jeszcze przed miesiącem na brzegu jeziora, jako pamiątka tragedii niemieckiego samolotu - w marcu 1945 r. ewakuował grupę dzieci i podczas startu został zestrzelony nad jeziorem przez naszych sojuszników spod znaku czerwonej gwiazdy. Na parkingu stało kilka osobówek i jeden kamper. Kilka kamperków zatrzymało się także na polance w pobliżu (w stronę Dźwirzyna), pomimo tablicy o własności prywatnej i zakazie biwakowania. Ja jechałem osobówką w stronę Mrzeżyna i moje spostrzeżenia są tylko "z okien samochodu"
miciurin - 2013-06-16, 21:41
| Aulos napisał/a: | Ja jechałem osobówką w stronę Mrzeżyna i moje spostrzeżenia są tylko "z okien samochodu" |
A właśnie w Mrzeżynie za rzeczką podobno robią jakąś Marinę i wszystko rozkopane. W zeszłym roku byłem tam kilka dni
ccsrally - 2013-06-19, 07:43
Najnowsze wiadomości o Rogowie. Teren wydzierżawiony i koszt parkowania to 15 zł osobówka za dzień a kamperek 30zł 24h podobno można się dogadać co do ceny zależne to jest od długości postoju no i główna płyta jest dla osobówek a kamperki mogą stać na tej dalszej części placu niby go porządkują.
pozdrawiam
Student - 2013-06-19, 21:45
Orientujesz się może czy obsługa jest są na miejscu czy tak jak 2 lata temu podjeżdzają z rana?.Chodzi mi o nocne przyjazdy i problem bramki po 22 godzinie.
Husky - 2013-06-19, 22:28
O którym miejscu mówicie? Podajcie wsp. GPS być może będę tam w niedzielę to zasięgnę info.
Student - 2013-06-20, 06:42
Jest to betonka naprzeciw jeziora przed tablicą Rogowo od strony Dzwiżyna.
riva - 2013-07-06, 11:46
Witam
W połowie lipca chce się tam wybrać, gdyby ktoś tam był proszę o info. Myślę że wiecej koleżanek i kolegów jest tym zainteresowana. Pozdrawiam.
Student - 2013-07-16, 17:31
Koledzy jakieś wieści z Rogowa???
miciurin - 2013-07-18, 17:38
| Student napisał/a: | | Koledzy jakieś wieści z Rogowa??? |
No właśnie, jakieś newsy ? Zastanawiam się nad przyjazdem w weekend
riva - 2013-07-21, 17:54
Witam, 30zł. jedna doba, więcej dni 20zł. doba. Pozdrawiam.
miciurin - 2013-07-21, 23:20
| riva napisał/a: | | Witam, 30zł. jedna doba, więcej dni 20zł. doba. Pozdrawiam. |
Nie dojechałem do rogowa bo zakotwiczyłem w Ustroniu Morskim,spałem na parkingu koło kościoła za darmoszkę. Od 9 do 21 jest płatny w parkomacie, a reszta za free
adamsb17 - 2014-07-12, 17:51
Witam Forumowiczów!!!
Czy ktoś był w tym roku na placu w Rogowie czy można tam nocować i jakie są opłaty w tym roku.
Pozdrawiam
szczep - 2014-07-12, 19:09
Cześć Wszystkim!
8 albo 9 lipca nocowalismy tam w kamperku. Stalo 10 kamperow i 2 przyczepy chyba. Zero opłat, szlaban otwarty. Wjazd otwarty byl od strony Rogowa ale nie warto sie przy nim ustawiac tylko przejechac na dalsza czesc parkingu bo w dzien jest tam sporo osobowek i az robi sie ciasno.
Ps. My od poniedzialku kamperujemy na dziko od Miedzywodzia do Łazów. Dziś ostatnia noc w Pogorzelicy/Rewalu i jutro powrót.
Miłego kamperowania!
adamsb17 - 2015-01-24, 20:43
No i koledzy to już chyba był ostatni rok kiedy mogliśmy korzystać z parkingu w Rogowie.
Zaczeły sie prace budowlane na pierwszym i trzecim placu od strony Rogowa.
Na pierwszym wybudowali już jakieś domki, na drugim składują gruz a na trzecim już zdjęto płyty betonowe z placu.
No cóż wszystko co dobre szybko się kończy
Może znacie jakieś podobne spokojne miejsca w których można zatrzymać sie przyczepką lub kamperem???
ccsrally - 2015-06-07, 10:04
hej
czy ktoś był już w tym roku w Rogowie i wie jak tam z tym placykiem przy jeziorze?
pozdrawiam
Bronek - 2015-06-07, 12:47
| ccsrally napisał/a: | hej
czy ktoś był już w tym roku w Rogowie i wie jak tam z tym placykiem przy jeziorze?
pozdrawiam |
Prywatny za kasę, dokładnie nie wiem, ale nawet po sezonie był szlaban
miciurin - 2015-06-10, 08:20
| ccsrally napisał/a: |
hej
pozdrawiam |
Ja byłem w kwietniu, pojechałem na objazd osobówką. Na starym miejscu leżało bardzo dużo piachu, a płyty były częściowo zdjęte. Stał tam jeden camper Niemiecki, na drugim mniejszym placyku pobudowali jakieś budynki szeregowe. Na plac przy jeziorze nie spoglądałem bo tam nigdy nie stałem ale chyba było bez zmian.
Wszystko tak jak pisze kolega adamsb17 wyżej
Pojechałem dalej do Mrzeżyna za rzeczkę portu gdzie kiedyś też stałem ale tam już jest po rozbudowie portu i niestety moja miejscówka już nie jest aktualna.
ccsrally - 2015-06-10, 08:42
Hej
dokladnie mi chodzi o placyk który jest zaraz za tablicą Rogowo po lewej stronie jadąc od Mrzeżyna. Tam jest to główne wejście na plażę
pozdrawiam
sferasklep - 2015-06-16, 21:58
też się tam wybieram
Kocurek - 2015-06-16, 23:40
W Rogowie znajduje się drugowojenny hangar dla samolotów. Obecnie zawiaduje nim ''Fundacja Fort Rogowo''. Przed obiektem są dwa hektary do parkowania kamperów. Pytajcie o Mirka prezesa fundacji. Da się stanąc za kilka drobnych a przy okazji zwiedzić tamtejsze muzeum.
ccsrally - 2015-06-17, 14:50
Hej
ale pod hangarem daleko do morza i trzeba przez ulice przechodzić. a na placyku w rogowie to w klapeczkach na plażę no i klimat inny:)
Student - 2015-06-17, 18:38
Dokładnie tak jak piszesz tam jest jedyny w swoim rodzaju klimacik .... Jestem ciekawy jak faktycznie wygląda temat tej lokalizacji w tym roku.
riva - 2015-07-01, 08:46
Witam
Rogowo (lotnisko) wygląda troszeczkę inaczej jak było. Teren jest ogrodzony, na około 2/3 płyty przy zejściu na plażę jest parking płatny za kamperka 20 zł. za dobę, jest toy-toy. W godzinach nocnych szlaban może otworzyć gościu który pilnuje terenu. Co się nie zmieniło to przepiękna plaża.
Pozdrawiam.
ccsrally - 2015-07-10, 14:31
Witam
jesteśmy na placyku w Rogowie.plac ogrodzony tak jak kolega pisal 20pln za dobę. Toytoye czyste mydlo reczniczki papierowe i papier toaletowy kubły na śmieci.tylko w placyk glowny zmniejszony o polowe.
Rogowo - 2015-07-16, 19:18
| ccsrally napisał/a: | Witam
jesteśmy na placyku w Rogowie.plac ogrodzony tak jak kolega pisal 20pln za dobę. Toytoye czyste mydlo reczniczki papierowe i papier toaletowy kubły na śmieci.tylko w placyk glowny zmniejszony o polowe. |
witam,
potwierdzam jest ok, teren ogrodzony i dozorowany, parking czynny całą dobę, z tym że wjazdy i wyjazdy tylko w godzinach 9,00-20,00.
Pierwsza doba tylko 25 zł, a każda następne po 20 zł.
Do plaży zaledwie kilkadziesiąt metrów, można w klapeczkach ...
pozdrawiam
Darek
adamsb17 - 2015-07-18, 17:20
Witam!!!
Kolego ccsreally wspomniałeś o tym miejscu w Mrzezynie po drugiej stronie portu, też tam jeździliśmy;) To była super miejscówka przy samej plaży ze wspaniałym widokiem na morze i port. Szkoda że takie miejsca sie kończą.
Póżniej Rogowo ale tam tez sie wiele zmieniło przez lata. Choć mozna tam obecnie kamperować to z rozmowy z właścicielem dowiedziałem się że to juz ostatnie dwa - trzy lata, bo rozpocznie się tam budowa nowej inwestycji.
Może są na pomorzu jeszcze inne urokliwe i spokojne miejscówki ja te.
Jeśli takie znacie na pomorzu zachodnim podrzućcie
riva - 2016-07-03, 09:23
Witam
Nic się nie zmieniło, jest tak jak w ubiegłem roku. 20 zł. za dobę, ToiToi, można się potargować co do ceny przy dłuższym postoju. Co się zmieniło to plaża się powiększyła o połowę, ale to chyba na plus .
Student - 2016-07-05, 11:18
Dzięki za dobre wieści .Do zobaczenia w Rogowie.
adamsb17 - 2016-07-09, 13:23
Byłem tam w maju ale jeszcze było zamkniete, widziałem że cały ten lasek który łączył dwa place jest już wycięty, a na betonce będzie zero cienia :/
A jak z ilością ludzi na plaży, jest ich więcej niż w zeszłym roku?
riva - 2017-07-05, 15:01
Witam wszystkich lubiących cisze, spokój. Takiej plaży jak w Rogowie trudno gdziekolwiek znaleźć. Z informacji znajomych jeszcze w tym roku jest dostępny parking. Nie wiem jaka jest cena za dobę, jednak myślę że będzie podobnie jak w ubiegłym roku. Jeśli ktoś da namiary na piękniejsze miejsce nad Bałtykiem, proszę o namiary, stawiam wielkie piwko. . Pozdrowionka.
PS.
Tak jak było przed laty, nigdy już tam nie będzie, ale dobre i to co jest, bo za rok komercja to zniszczy.
wojtekd - 2017-07-18, 15:42
Był ktoś , lub jest aktualnie w Rogowie. Jaka jest sytuacja.
Student - 2017-08-14, 21:02
W Rogowie na razie bez zmian 20zł doba.Obecnie 9 kamperów i 1 przyczepa.Na placu po godz 20 zamykana jest brama i dzieki temu teraz jest święty spokój bez nocnych ekscesów na placu nie tak jak to bywało dawniej.
riva - 2018-07-12, 08:27
Witam
Parking jest czynny, płatny oczywiście. z prawej strony stoi już 5 piętrowy obiekt. Stoi parę kamperków cisza, spokój, ponoć ma parę lat lat jeszcze tak być, oby.
|
|