| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Dethleffs - Panel sterowania Dethleffs Esprit
kubryk1 - 2013-06-04, 20:29 Temat postu: Panel sterowania Dethleffs Esprit Witam wszystkich!
W moim Dethleffsie Esprit (rocznik 2003) nagle przestał działać wskaźnik naładowania akumulatorów oraz poziomu wody czystej i szarej. Wskaźnik prądu ładowania czy rozładowania działa poprawnie, poprawnie działa też podświetlenie wskaźników. Co się mogło stać? Dodatkowo zapytam jak się dostać do czujnika poziomu wody szarej bo ten od początku nie działa i chciałbym do niego zajrzeć. Może ktoś ma schemat instalacji takiego modelu?
Z góry dziekuję za pomoc
fortero - 2013-06-04, 21:08
miałem podobny problem pare lat temu chausson alegro 69 żle w panelu kontrolnym odczytywał mi poziom wody pojechałem pod poznań do serwisu smolicz zamówił czujniki i było wszystko ok póżniej cały panel wariował i zamówiłem nowy i pewnie do tej pory jest ok
kimtop - 2013-06-05, 04:21
Odkręć panel i sprawdź czy nie wysunął się ze wskaźnika jakiś kabelek
Rawic - 2013-06-05, 07:29
Ale, żeby trzy kabelki zsunęły sie naraz, toć to nie możliwe!, raczej jest to awaria panela.
bartosz_b - 2013-06-05, 07:42
Nie wiem czy w Dethlefsie u mnie z 2008 roku jest taki sam panel, ale w każdym razie ja mam te kable wszystkie na jednej spince, ostatnio jak przepuszczałem obok panelu kable z dachu i trochę źle mi się to uszczelniło i lekko przeciekało podczas deszczu to panel mi identycznie świrował. Wystarczyło dobrze uszczelnić przelot i wysuszyć wszystko. Może u Ciebie gdzieś to zawilgło albo styki zaśniedziały.
|
|