Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Chorwacja - Kto jedzie do Chorwacji początek Lipca

galileo - 2013-06-14, 12:36
Temat postu: Kto jedzie do Chorwacji początek Lipca
Witam szukamy towarzystwa na wyjazd do Chorwacji. Wyjazd 30.06 do 12.07 z Trójmiasta
Załoga 44,45,16lat synek,fiat ducato :spoko

Aszuna - 2013-06-14, 13:14

My wyjeżdżamy ale teraz w niedzielę 16 czerwca, co prawda inny termin ale życzę wszystkiego dobrego :spoko :lol:
George2 - 2013-06-14, 13:36

Witam,
Wybieramy się (wyjazd) w podobnym terminie - dwie osoby dorosłe. Jedziemy raczej na dłużej i bez pośpiechu. Na początek chyba tradycyjnie do Biogradu. Jest to nasz kolejny wyjazd w tym kierunku. Pojazd VWT4 California. Do tej pory wszystkie wyjazdy samodzielne. Wyjazd z okolic Warszawy. Pytania:
Czy macie ustaloną trasę przejazdu?
Jaki planowany czas przejazdu?
Czy macie ustalone miejsce(a) pobytu w Cro?
Pozdrawiam,
Jurek

galileo - 2013-06-14, 14:41

Witam serdecznie
Nie mamy ustalonej trasy Rok temu jechaliśmy przez Niemcy,Austrię,Słowenię i bardzo się dłużyło ponad trzy dni.Byliśmy niedaleko Splitu u niejakiego Milana super miejsce ale, dość drogo(zapraszał nas na kolacje z mandoliną)myślałem że w Chorwacji to taki zwyczaj ale przy wyjeździe po 3 dniach dał mi rachunek na 350 euro i butelkę naleweczki gratis... :evil
Miejscówki nie mamy jesteśmy chętni na propozycje fajnego miejsca w Cro.Z CRO wyjechaliśmy o godz. 8 rano wracaliśmy przez Bośnię nocleg na Węgrzech i rano wyjazd do Słowacji wieczorem o 20 Polska czyli w sumie dwa dni ale drogi przez Bośnię nie polecam!!!

George2 - 2013-06-14, 15:48

Dziękuję za info. My od kilku lat tradycyjnie jeździmy trasą Warszawa (wyjazd ok. południa) - Cieszyn (nocleg przy granicy) – Czechy - Słowacja Zilina (autostrada) - Bratysława (krótki relaks i shoping w Tesco) – Węgry (kawałek niepłatna autostrada do zjazdu na 86) –86 do Szombathely – tam nocleg na parkingu Tesco – rano dojazd 86 do Redics – wjazd do Slowenii –ca dwadziescia parę km przez Slowenię (objazd autostrady przez Lendawę) – granica z Chorwacją –Cakovec – dojazd do autostrady – autostradą: Zagreb – Karlovac (gdzieś dobrze za Karlovac nocleg na parkingu autostrady) dojazd do celu (w naszym Przypadku do Biogradu). Jak by się uprzeć to można zrezygnować z ostatniego noclegu i jechać bezpośrednio do celu. Sprawdziłem wszystkie możliwe kombinacje dojazdu – ale dla mnie ten jest optymalny. Staram się nie jechać w tempie wyścigowym i unikam jazdy nocą (na Węgrzech na 86 w nocy można podziwiać na drodze piękne okazy (stada) większej dzikiej zwierzyny) – co jakiś czas postoje relaksowe na herbatę i rozprostowanie kości.
Ceny zaoferowane Wam w czasie ostatniego pobytu są przesadne. Standardowa cena dla Waszej kompozycji na kampingu powinna zamykać się w granicach 35 – 45 Eur za nocleg. Ale od czego są negocjacje . My w ostatnich kilku latach tradycyjnie wpadamy do Biogradu, który dla nas jest optymalnym miejscem – ale każdy ma własne wymagania i na kilku forach turystycznych spotkałem się z krytyka tej miejscowości.
Gdybyście byli zainteresowani szczegółami prośba o nr telefony (najlepiej stacjonarny) na maila sp5uht@wp.pl
Pozdrawiam,
Jurek

vincent - 2013-06-15, 13:35
Temat postu: Re: Kto jedzie do Chorwacji początek Lipca
galileo napisał/a:
Witam szukamy towarzystwa na wyjazd do Chorwacji. Wyjazd 30.06 do 12.07 z Trójmiasta

My ruszamy na wyspę Rab ale dopiero 10 lipca więc się miniemy, do spotkania na trasie. :spoko

Robert66 - 2013-06-15, 13:59
Temat postu: chorwacja
Witam ,
również wybieramy sie w podobnym terminie (koniec czerwca),
jeżdzimy od kilku lat w czerwcu lub na poczatku lipca,
Galileo,
czy masz ustaloną trasę , miesce docelowe, czy preferujesz zwiedzanie , czy stacjonarnie ?
My raczej nastawiamy sie na pobyt w 2-3 miescach - raczej leniuchowanie,
lecz jesteśmy otwarci na ciekawe propozycje (załoga 47, 48 i syn 13 lat).
pozdr,

Robert.

grzesk - 2013-06-15, 15:32

My dopiero co wróciliśmy z Chorwacji. Średnio płaciliśmy 126 kun za kampera + dwie dorosłe osoby/ dzień - bez prądu. Byliśmy na czterech kempingach w okolicach Splitu.
Wg mnie, najlepiej jechać przez: Słowacja- Austria- Włochy- Słowenia i wjechać w okolicach Rijeki; potem bezpłatną nadmorską gdzie kto chce.
Autostrady w Chorwacji - drogie. Za 396 km zapłaciliśmy 300 kun.

august - 2013-06-17, 11:16

George2 napisał/a:
Dziękuję za info. My od kilku lat tradycyjnie jeździmy trasą Warszawa (wyjazd ok. południa) - Cieszyn (nocleg przy granicy) – Czechy - Słowacja Zilina (autostrada) - Bratysława (krótki relaks i shoping w Tesco) – Węgry (kawałek niepłatna autostrada do zjazdu na 86) –86 do Szombathely – tam nocleg na parkingu Tesco – rano dojazd 86 do Redics – wjazd do Slowenii –ca dwadziescia parę km przez Slowenię (objazd autostrady przez Lendawę) – granica z Chorwacją –Cakovec – dojazd do autostrady – autostradą: Zagreb – Karlovac (gdzieś dobrze za Karlovac nocleg na parkingu autostrady) dojazd do celu (w naszym Przypadku do Biogradu). Jak by się uprzeć to można zrezygnować z ostatniego noclegu i jechać bezpośrednio do celu. Sprawdziłem wszystkie możliwe kombinacje dojazdu – ale dla mnie ten jest optymalny. Staram się nie jechać w tempie wyścigowym i unikam jazdy nocą (na Węgrzech na 86 w nocy można podziwiać na drodze piękne okazy (stada) większej dzikiej zwierzyny) – co jakiś czas postoje relaksowe na herbatę i rozprostowanie kości.
Ceny zaoferowane Wam w czasie ostatniego pobytu są przesadne. Standardowa cena dla Waszej kompozycji na kampingu powinna zamykać się w granicach 35 – 45 Eur za nocleg. Ale od czego są negocjacje . My w ostatnich kilku latach tradycyjnie wpadamy do Biogradu, który dla nas jest optymalnym miejscem – ale każdy ma własne wymagania i na kilku forach turystycznych spotkałem się z krytyka tej miejscowości.
Gdybyście byli zainteresowani szczegółami prośba o nr telefony (najlepiej stacjonarny) na maila sp5uht@wp.pl
Pozdrawiam,
Jurek

Ja też jeżdżę tą trasą, tyle , że na chorwacką autostradę wyskakuję dopiero na bezpłatną obwodnicę Zagreb i zjeżdżam na Senji na magistrale.

kolego galileo
Rabu nie polecam, masa ludzi mało dzikich i ciekawych miejsc,a i jeszcze woda syfiasta.. nigdy więcej..
jeżeli nie chcesz zjeżdżać na samo południe , ja polecam półwysep Pag.
jeżeli dalej na południe polecam Murter.

Robinson_44 - 2013-06-17, 13:38

Witam,

My też śmigamy do CRO 29 czerwca na Pulę (44,45,12 córeczka) z Wałbrzycha. Zna ktoś tam jakieś przyzwoite acz niedrogie kempnigi, może jakieś fajne miejsca które koniecznie trzeba zobaczyć? Makarską zaliczyliśmy 3 lata temu. Będziemy wdzięczni za info.

betinka - 2013-06-17, 22:38

witam jestem tu po raz pierwszy ---mamy zamiar jechac na poczatku lipca do Chorwacji byłabym wdzieczna gdyby ktos podpowiedzial ciekawe miejsca kolo PULA --jedziemy po raz pierwszy camperem :) z gory dziekuje :ok
Bajaga - 2013-06-17, 23:17
Temat postu: Re: Kto jedzie do Chorwacji początek Lipca
galileo napisał/a:

Tylko po co ci do szczęścia obcy ludzie...? Wpadnij na zlot, poznaj ludzi, wtedy można razem gdzieś śmigać...
Samo to że ktoś wpada na forum CT nie jest wystarczajacą gwarancją że chcesz z nim spędzić urlop :) Prawda jest taka że kamperowcy mają bardziej od średniej rozwinięty gen wolności :) Więc lepiej śmigać zawsze samemu lub z wypróbowanym towarzystwem, inaczej to się nie uda.

SlawekEwa - 2013-06-18, 06:04

Bajaga napisał/a:
inaczej to się nie uda.

Trzy lata temu właśnie do CRO pojechaliśmy z kamperowcami z forum CT nie znając się wcześniej "na wizji" było fajnie /pozdrawiam Amisiów / :spoko
Rok temu też do CRO z poznanymi na zlocie CT i też było fajnie / pozdrawiam Farmerów / :spoko

betinka - 2013-06-20, 21:13

witam zna ktos moze ciekawe campingi kolo Pula LUB W pULA WYBIERAMY SIE TERAZ NA POCZATKU LIPCA cAMPEREM BYLAM BYM WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZ PODAM TEZ NUMER TELEFONU MOZNA DZWONIC LUB PISAC SMS 663 176 806 :spoko
SIERŻANT - 2013-06-23, 06:59
Temat postu: Pula to najwiękrza komercja
w sprawie kampingów Pula polecam zapoznać się z www.cro.pl/ jednocześnie dla mnie cała Istria to przesadnie wysokie ceny i duża ilość holendrów i Niemców a chorwatą to się w głowach przewraca i sami już niewiedzą o ile co roku podnosić ceny jeśli ktoś kto jeździł na apartamenty to może się zdziwić jeśli na Istrii za kamping zapłacił więcej ja osobiście polecam Dalmację i przed wjazdem na kamping jeśli jest to możliwe negocjować cenę pozdrawiam sierżant 601060923
George2 - 2013-06-23, 10:18

Zgadzam się i potwierdzam informacje Pana Sierżanta. Przy wcześniejszych telefonicznych negocjacjach - zwłaszcza z właścicielami kempingów - w sezonie z oferowanych poziomów 38-40 euro można zejść do 15-25 euro.
Pozdrawiam,
Jurek

artanek - 2013-06-23, 10:56

Zaliczyłem trzy wyprawy na Chorwacje takie sobie miesięczne i wiem na pewno że Dalmacja na południu jest tansza od Połnocy .Rzeczywiście lepiej sie potargowac przed wjazdem na autokampingi niż puznie byc zdumiony cena jaką nam wystawią .Ostatnio spedziłem na wyspach ciche i spokojne wczasy na Cresie i Malij Losnij w Osor a właściwie za Osorem 1 km .Prom z KRK.To raczej miejsce dla osób szukających ciszy,spokojnego opalania ,
jarko_66 - 2013-06-23, 11:50

Ruszamy 24 06 na wyspę KRK to za 24 godziny przez Slowację i Wegry pewnie okolice Punatu .Jeżeli się to komus przyda to nie polecam kampingu Skrila koło Starej Baśki. pozdrowienia i może się spotkamy to wypijemy jakieś piwko :spoko :spoko :spoko tel 609 33 40 55
jarko_66 - 2013-06-23, 13:48

Aktualny cennik kampingów w Chorwacji -adres strony -autokampi.si
artanek - 2013-06-23, 17:19

jarko_66 napisał/a:
Ruszamy 24 06 na wyspę KRK to za 24 godziny przez Slowację i Wegry pewnie okolice Punatu .Jeżeli się to komus przyda to nie polecam kampingu Skrila koło Starej Baśki. pozdrowienia i może się spotkamy to wypijemy jakieś piwko :spoko :spoko :spoko tel 609 33 40 55
W Silo jest autokamping na którym byłem i mile go wspominam.Oczywiście na wyspie KRK
jarko_66 - 2013-06-23, 18:56

najlepiej byłoby w Baśce ale tam są ceny pod Niemca .a ja objadę całą wyspę .Miło wspominam Knobe koło Punatu, :spoko ale to tylko dla odważnych :spoko
Wildens - 2013-06-24, 10:39

Na początku lipcu wybieramy się małą ekipą w camptripa, pierwszy przystanek to Plitvickie Jezera ;) znacie jakieś ciekawe miejsce, gdzie można by stanąć kamperem? Nie chodzi nam o kamping, raczej o coś dzikiego, polanka z widokiem byłaby idealna :ok
Mikesz - 2013-06-24, 11:02

44.898208,13.808236 (google map) Kamp Puntižela
Jest gdzie stanąć pod drzewkiem,ceny przystępne,100-metrów od kempingu pętla autobusowa z której odjeżdzają autobusy do Puli.Ogólnie to bardzo miło wspominamy ten kemping.

SlawekEwa - 2013-06-24, 13:39

Wildens napisał/a:
Nie chodzi nam o kamping, raczej o coś dzikiego, polanka z widokiem byłaby idealna

Czy byleś już kiedyś w Chorwacji?

artanek - 2013-06-24, 13:58

SlawekEwa napisał/a:
Wildens napisał/a:
Nie chodzi nam o kamping, raczej o coś dzikiego, polanka z widokiem byłaby idealna

Mam te same pytanie co kolega ?
MILUŚ - 2013-06-24, 14:13

artanek napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
Wildens napisał/a:

Wiem do czego zmierzacie :chytry ,że nie da rady na dziko ? Otóż riebiata jesteście w błędzie........ :mrgreen: będąc parę lat temu na Puli /dokładnie to miejscowośc Sisan / udało nam sie stanąc pare dni na dzikusa i...........nie byliśmy jedynymi .Wszystko to kwestia miejsca i czasu.Jak ktoś będzie chciał dzikim stanąc nad "Jadranką " czy w Dubrowniku to go policjoniery pobędzą :paly :lol :nono :tuk:

:spoko

artanek - 2013-06-24, 17:09

MILUS napisał/a:
artanek napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
Wildens napisał/a:

Wiem do czego zmierzacie :chytry ,że nie da rady na dziko ? Otóż riebiata jesteście w błędzie........ :mrgreen: będąc parę lat temu na Puli /dokładnie to miejscowośc Sisan / udało nam sie stanąc pare dni na dzikusa i...........nie byliśmy jedynymi .Wszystko to kwestia miejsca i czasu.Jak ktoś będzie chciał dzikim stanąc nad "Jadranką " czy w Dubrowniku to go policjoniery pobędzą :paly :lol :nono :tuk:

:spoko
Jeszcze w 2007 roku przejechałem całą Chorwacje na dziko włacznie z Pulą,Plitwicami,Dubrownikiem .Jednak już w 2009 i 2010 miałem problemy nawet na zadu...piach .Zjawiali sie jak duchy.Tak że nie nastawiał bym sie z takim optymizmem.Szlak człowieka chce trafic jak ci klupią na bude o 2 w nocy.Na Jadrlince to zapomnij o dzikim staniu .
SIERŻANT - 2013-06-25, 06:19
Temat postu: Odp. na dziko
odp. na dziko: są tacy którzy jadą samochodami które czasami nie przypominają kamperów lub są trochę leciwe i czasami udaje in się stanąć na dziko gdzieś w krzakach lub z dala od morza ale jeśli ktoś jedzie tylko trochę lepszym kamperem i stanie na dziko niech wie ze chorwaci donoszą na policje i może go to kosztować ( nie pamiętam ile zapłacili ostatnio polacy stojący na dziko ale w przeliczeniu na złotówki bodajrze 3700 zł. może jeszcze przed sezonem lub po sezonie to można spróbować lub zapłacić kozna to kara.pozdrawiam sierżant
eler1 - 2013-06-25, 13:01

Wildens napisał/a:
Na początku lipcu wybieramy się małą ekipą w camptripa, pierwszy przystanek to Plitvickie Jezera ;) znacie jakieś ciekawe miejsce, gdzie można by stanąć kamperem?
z pod PJ nas pogonili więc spaliśmy na granicy z Bośnią 44.876544,15.761442 oświetlony i monitorowany parking , w niedzielę na PJ staliśmy na parkingu koło poczty
frykas1 - 2013-06-25, 14:50

Witam. Rozważam wyjazd na półwysep PELJESAC ,10/07.podobno jest tam bardzo ładnie ,proszę o jakieś podpowiedzi ,namiary na campy .Jedziemy na dwa campery .
SIERŻANT - 2013-06-25, 18:18
Temat postu: odp. dla elert 1 i wszystich na dziko chorwacja
nie neguje ze można stać na dziko na granicy czy na jakimś parkingu bo w drodze też mi się to zdarza ale proszę spróbować nad morzem w szczycie sezonu i jeszcze wystawić stolik lub rozwinąć roletę i jak z wakacji po zapłaceniu kary robi się koszmar jednak każdy robi co chce ja też wolałbym na dziko ale nie lubię spać jak zając i jak on uciekać między bruzdami pozdrawiam sierżant
SIERŻANT - 2013-06-25, 18:53

http://www.cro.pl/kempingi-w-chorwacji-t17886.html na tej stronie Janusz Bajcer podaje większość kampingów chorwacji ja osobiście objechałem ją kilka razy z prawej i lewej strony ale trudno komuś coś polecić bo każdy ma inne gusty np. zatoka diwna za Trpanji to totalne zadu....
ale bardzo ładnie oprócz kampingu na który , trudno wjechać bo są tam nisko położone drzewa jest też bardzo tani parking z boku kampingu gdzie nieraz stoją kampery ( porking równo w linji brzegowej z morzem prosto z kampera można wychodzić do morza ale bez cienia) jeśli przejrzycie stronę www.Cro.pl to na pewno coś wybierzecie ja nikomu nie polecam bo z jednego za Orebiczem uciekłem ze względu na dużą ilość polaków którzy nieraz wieczorami nie dają spać a moi znajomi często tam jadom bo im to nie przeszkadza dla nich liczy się tylko duży wiat i knajpy w Orebic jednak za tym molochem jest mniejszy kamping gdzie jest cisza ale tam trzeba do plaży przejść przez drogę po której prawie nic nie jeździ i tak bez końca można pisać proponuje wypisać ze strony www.Cro.pl kampingi i jechać po koleji i zaglądać bo w sezonie jest tam ciasno a i jeszcze kursują tam tanie taksówki wodne na Korcule pozdrawiam sierżant

Robert66 - 2013-06-25, 20:52
Temat postu: chorwacja
śmigamy 01/07/ w poniedziałek , jak zapakujemy autko, prawdopodobnie przez CZ i A,
planowany postój na termach w Ptuju, póżniej J Plitvickie , i dalej - najprawdopodobniej Dalmacja i okolice , może ktoś będzie jechał podobnym szlakiem ?

robert.

MILUŚ - 2013-06-25, 20:53

SIERŻANT napisał/a:
................. proponuje wypisać ze strony www.Cro.pl kampingi i jechać po koleji i zaglądać bo w sezonie jest tam ciasno a i jeszcze kursują tam tanie taksówki wodne na Korcule pozdrawiam sierżant

Dodaj tylko ,że pobyt na kampingu poniżej siedmiu nocy jest promowany...............20% zwyżką :chytry

artanek - 2013-06-25, 21:06
Temat postu: Re: chorwacja
Robert66 napisał/a:
śmigamy 01/07/ w poniedziałek , jak zapakujemy autko, prawdopodobnie przez CZ i A,
planowany postój na termach w Ptuju, póżniej J Plitvickie , i dalej - najprawdopodobniej Dalmacja i okolice , może ktoś będzie jechał podobnym szlakiem ?

robert.

Byłem kiedys na termarch w Ptuj .Troche te termy były drogiei autokamp również.

SIERŻANT - 2013-06-26, 07:26
Temat postu: odp.MILUS dopłata 20%
To właśnie stało się na campie Małe Ciste w Żivogostie \ Drvenik i nie poniżej 7 dni lecz powyżej10, bodajże trzy lata temu taki numer wyciął mi właściciel campingu doliczył mi 20% zwyżki za stanie w pierwszej linii brzegowej i po kłótniach pokazał mi cennik gdzie na dole małymi literami było napisane 20% zwyżka za pierwszą linie brzegową (czego nigdy nie doliczał stałym gością) a obiecał mi zniżkę za dłuższe stanie i ściągnięcie innych kamperów dlatego twierdze że im się w dup....... po przewracało w tamtym roku za siatką na campie Cist u Mladena płaciłem ze żniszką 100 kuna a nie jak obok 160 jednak zapomniałem poinformować swoich znajomych którzy wjechali pewnie trzema kamperami na małe ciste i jak przyszło do zapłaty to szok i dlatego teraz zanim wjadę na camp chce mieć ustaloną cenę na kartce i to co oni proponują to z tej ceny zawsze umiejętnie można zejść a i jeszcze jedno to były ceny ze września .pożdrawiam sierżant
vincent - 2013-06-26, 20:09

No to trzeba się nastawić na targowanie :lol: dobrze że w handlu robię to nie powinno być z tym problemu :-P
KrzysF - 2013-06-26, 21:17

My ruszamy w sobotę (29.06) rano z Tychów. Jedziemy do miejscowości Omis za Splitem. Jeden nocleg po drodze. 2 dorosłych + 2 chłopaków (15 i 11 lat). Może ktoś akurat wtedy zamierza ruszać ...
Robinson_44 - 2013-06-26, 23:15

Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane :)

P.S.
KrzysF szerokości życzę.

sylvinha - 2013-06-27, 20:26

Byłam w Omisu! Super jest! Pięknie. Ale to był czas kiedy nie miałam dzieci i pojechałam do Chorwacji autostopem z namiotem;).

A my ruszamy jutro wieczorem do Chorwacji. Camper. Ja , mąż , kochanka męża do opieki nad dziećmi;), i dwie córy - Blanka 3, 5 roku i Rita - 8 miesięcy...

Ale sie ciesze...
Niestety nadmiar pracy i zmeczenie nie pozwoliły mi dobrze opracować trasy, więc nie wiem gdzie ik kiedy stajemy po drodze. na pewno w sobote połazimy po Budapeszcie. W Chorwacji celujemy na wyspę KRK.

artanek - 2013-06-27, 21:42

sylvinha napisał/a:
Byłam w Omisu! Super jest! Pięknie. Ale to był czas kiedy nie miałam dzieci i pojechałam do Chorwacji autostopem z namiotem;).

A my ruszamy jutro wieczorem do Chorwacji. Camper. Ja , mąż , kochanka męża do opieki nad dziećmi;), i dwie córy - Blanka 3, 5 roku i Rita - 8 miesięcy...

Ale sie ciesze...
Niestety nadmiar pracy i zmeczenie nie pozwoliły mi dobrze opracować trasy, więc nie wiem gdzie ik kiedy stajemy po drodze. na pewno w sobote połazimy po Budapeszcie. W Chorwacji celujemy na wyspę KRK.
Jak będziecie na KRK to fajna piastyczna plaża jest w miejscowosci Klimno .
namiary gps -40,35,00 E 14,35,58 N
WARTO sie zatrzymac z dziecmi bo to raj dla maluszków .Płyciutko że można nawet iśc z dzieckiem dwu letnim i jest pod kolana.Niestety najbliszszy kamping to w Silo. My czasami zatrzymujemy sie tam zaraz przy plaży aby zażyc kąpieli błotnych bo tam takie własnie są i jedziemy dalej.Jest super zwłaszcza jak sie obrzucicie błotem (leczniczym) kAMPERA WIDZICIE Z WODY BO DROGA PRZEBIEGA DWA METRY OD WODY OCZYWIŚCIE BEZ OPŁAT.

artanek - 2013-06-27, 21:46

Robinson_44 napisał/a:
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane :)

P.S.
KrzysF szerokości życzę.
CIĘŻKO ZNALEŻC NIE DROGI AUTOKAMP NA ISTRI
sylvinha - 2013-06-27, 21:53

artanek dzięki! Tym sposobe postawiłam pierwszego na tym forum browarka;).Skorzystamy na bank!
AGAiPIOTR - 2013-06-28, 07:20

Robinson_44 napisał/a:

P.S.
KrzysF szerokości życzę.

te były tańsze:

Runke
Tasalera
Porton Biondi

zajrzyj tu http://pl.camping.info/chorwacja/kempingi

a darmowy katalog z aktualnymi cenami i opisami kempingów można zamówić w Instytucie Chorwackim

:ok

Wildens - 2013-06-28, 11:27

Dzięki za rady, jednogłośnie stwierdziliśmy, że w takim razie na dziko sobie odpuszczamy. Trudno, trzeba będzie 'po cywilizowanemu' spędzić dwie noce.. :roll:
MILUŚ - 2013-06-28, 11:30

Wildens napisał/a:
.......... Trudno, trzeba będzie 'po cywilizowanemu' spędzić dwie noce.. :roll:

Nie chce psuć Wam zabawy :-P ale za dwie noce policzą dopłate 20% :-/

AGAiPIOTR - 2013-07-01, 09:55

MILUS napisał/a:
Wildens napisał/a:
.......... Trudno, trzeba będzie 'po cywilizowanemu' spędzić dwie noce.. :roll:

Nie chce psuć Wam zabawy :-P ale za dwie noce policzą dopłate 20% :-/

nie koniecznie, w zeszłym roku, na Istri chyba na 2 kampingach, wprowadzili coś takiego jak Camper Stopy na których można stanąć za około 26eu za dobę (wszystko w cenie), z tym że tylko na 48h....
z tego co pamiętam to jeden był kiepski przy torze gokartowym :-/ , ale drugi całkiem fajny :ok

Ania i Zdzich - 2013-07-01, 12:50

Polecam camping Marina na półwyspie Istria, koło miejscowosci Labin.
Bylismy tam kilka lat temu. Miejsce urocze. Pozdrawiamy Ania i Zdzich

Skorpion - 2013-07-01, 13:25

Gdziesik po drodze możecie spotkać mojego skorpionka
vincent - 2013-07-01, 22:19

Skorpion napisał/a:
Gdziesik po drodze możecie spotkać mojego skorpionka

No naszego też, opolski team rusza w sobotę. :kamp2 :kamp2

jarko_66 - 2013-07-03, 13:39

Jeżeli się to przyda to polecam taki Camper Stop na wyspie KRK w Punacie przy kępingu PILA , 15 EURO plus euro od osoby taxa za dobę z prądem . jednak tylko 2 doby .Można zrobic dobę przerwy i przyjechac na drugie dwie doby. Lazienki i wc blisko i czysto, do morza 100m . do centrum miasta myślę że około 500m polecam.