Imprezy w Polsce - I Festiwal Piw Rzemieślniczych-29-30.VI.2013
Tadeusz - 2013-06-22, 10:06 Moi drodzy, wraz z Mirkiem Kalininem zapraszamy wszystkich chętnych na świetną imprezę dla lubiących muzykę, dobre piwo i doskonałe polskie smaki naturalnych wędlin i mięs.
Oto uzgodnione z nami zaproszenie do którego przyłączamy się namawiając na udział w tej atrakcyjnej imprezie.
Organizatorzy zaoferowali nam doskonałe warunki, a właściwie niemal zupełny ich brak. Można powiedzieć, że jest to zaproszenie bezwarunkowe dla braci kamperowej i karawaningowej.
Udział jest całkowicie darmowy z symboliczną opłatą za prąd, jeśli ktoś zechce z niego skorzystać. Należy przesłać zgłoszenie telefoniczne lub na podany na końcu zaproszenia adres mailowy z podaniem:
- imienia i nazwiska
- ilości osób w załodze
- nr. rejestracyjnego samochodu
I to wszystko!
Załogom, które zechcą skorzystać z tej interesującej oferty, życzymy doskonałej zabawy.
Zapraszamy do udziału również załogi z innych klubów oraz niezrzeszone.
Oto treść zaproszenia wystosowanego do nas:
Dzień dobry,
Chciałem serdecznie zaprosić polskich caravaningowców na I Festiwal Piw Rzemieślniczych, który odbędzie się w dniach 29-30.06.13 w Annopolu k.Środy Wielkopolskiej.
Tak więc startujemy w sobotę od godziny 10.00, od tej godziny będziemy już mogli lać piwo, od godziny 10 do godziny 15 będzie się odbywał konkurs piosenki ludowej, o 16 odbędzie się oficjalne otwarcie Festiwalu, potem od godz. ok 17 będą miały miejsce koncerty lokalnych zespołów rockowych (m.in. Transliner, Bustergang, Stoned Veins, będzie również jeden zespół bluesowy).
W niedzielę ok. godziny 11 rozpocznie się pokaz warzenia piwa, który będzie trwał do późnych godzin popołudniowych, ok. godz. 12 będzie miał miejsce wykład na temat piwnych mitów, który poprowadzi Tomasz Kopyra.
Stoiska piwne będą znajdowały się w murowanej hali, tak więc nie ma co obawiać się niepogody, będą stoiska dla camperów, miejsce do rozbicia namiotów, jedzenie będzie z górnej półki, będzie można napić się kawy serwowanej przez profesjonalnych baristów, a firma która zajmie się cateringiem ma wieloletnie doświadczenie w produkcji naturalnych wędlin i mięs.
Zadbamy również o tych, którzy będą chcieli odetchnąć (miejmy nadzieję) od gwaru rozmów - w tym celu na terenie Festiwalu pojawią się namioty, pod którymi będą znajdowały się stoły i ławy.
Serdecznie zapraszamy i prosimy o określenie potrzeb technicznych dla caravaningu! Musimy jak najszybciej zorganizować wszystkie kwestie prądowe.
Pozdrawiam,
Jan Staszewski
+48 694-617-489 info@browaryrzemieslnicze.plJaWa - 2013-06-22, 11:45 Tutaj trochę więcej
BODEK - 2013-06-30, 21:04 Temat postu: I Festiwal piwa rzemieśniczegoMy też tam byli i wszelakie piwo pili
Potwierdzamy wypowiedż pana Tomka na filmiku;
A oto nasza skromna relacja, z serdecznym podziękowaniem dla organizatów I Festiwalu za opiekę kamperowców.BODEK - 2013-06-30, 21:10 C.D.BODEK - 2013-06-30, 21:21 c.d.BODEK - 2013-06-30, 21:33 c.dMisio - 2013-06-30, 21:55 Dziękujemy za godne reprezentowanie naszego klubu, za fotorelację i oczywiście leci piwko. Misio - 2013-06-30, 22:06 Dokładnie nie wiem co to może być na zdjęciu nr 158, ale czy to może być: piwo, popitka i mop ? BODEK - 2013-06-30, 22:12 Heniu, napisałem że to przekąska do piwa, podpowiem że niedawno przywędrowała ze Stanów.Misio - 2013-06-30, 22:17
BODEK napisał/a:
Heniu, napisałem że to przekąska do piwa, podpowiem że niedawno przywędrowała ze Stanów.
O, to przepraszam, nie doczytałem. Ale wygląd to to ma.
Ciekawe jak smakuje i jak pachnie. BODEK - 2013-06-30, 22:42 Smakuje wyśmienicie, jest panierowane na ostro po meksykańsku i łagodnie na serowo.
Jest to warzywo, pieczone jak frytki, ale nie frytki!Kotek - 2013-06-30, 22:45 Seler. BODEK - 2013-06-30, 22:53 Nie będę Was dłużej trzymał w niepewności jest to po prostu duża cebula pocięta na specjalnej prasce produkji USA w drobne paseczki. Smażona na smalcu w trakcie pieczenia otwiera się jak kwiatek. TO CAŁA TAJEMNICA.Misio - 2013-07-01, 18:21 A w życiu byśmy nie zgadli.
Smacznego. WODNIK - 2013-07-01, 21:38 Mam nadzieję Boguś że na następnym zlocie nauczysz nas jak to zrobić.
Czy cebula musi być amerykańska ?
A o to ja zadbam
Pozdrawiam BODEK - 2013-07-01, 21:48 Jasiu, przykro mi ale szczegółów nie znamy, szkopół tkwi również w tej prasce rodem z USA jak wyżej pisałem.WODNIK - 2013-07-01, 22:32 Boguś, jak mi powiesz jak ta praska wygląda i jak tnie, to potem będziemy
amerykanom ją sprzedawać.
Oczywiście przy dyskusji o konstruowaniu takiej praski
niezbędne jest oraz
Pozdrawiam gino - 2013-07-02, 05:32 Bodziu..mimo że na miejscu mieliście go sporo, ode mnie jeszcze jedno piwko za fotorelacje
dzięki BODEK - 2013-07-02, 19:34 Dzięki za ciepłe słowa o relacji. Niestety aparat odmówił posłuszeństwa, stąd tak krótka relacja, ale udało się wygrzebać kilkanaście zdjęć w telefonie, które przedstawiam;