|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Łazy - okolice w białe noce.
matro - 2013-06-25, 16:03 Temat postu: Łazy - okolice w białe noce. W gorący senny piątek ok. 20.00 odebrałem telefon od przyjaciela KrzyśkaCz z informacją, że stoi w fajnym miejscu w okolicach Łazów (od strona Unieścia). Do tego Krzysiek camperuje w towarzystwie bryzby Zastanowienie zajęło nam ok 5 min. Jedziemy. Wyruszyliśmy po 22... na miejscu około 01.20.
Przez całą drogę pytałem żony "Która godzina?" - było to spowodowane tym, że pędziliśmy na północ, która wyglądała jak późny wieczór - wręcz nazwać się to dało określeniem "białej nocy". O około 2.30 było już całkiem jasno W sobotę sytuacja się powtórzyła - było pięknie jednak zmęczenie dało znać o sobie....
Samo miejsce było rewelacyjne. Jedyny minus to dojście do plaży które było usłane śmieciami z rozerwanych worków. Brak jakichkolwiek tablic informujących o tym czy teren jest prywatny, gminny... Przechodziło się przez wydmę, i już było się na niezbyt tłocznej plaży... wypełnionej w większości tkz. miejscowymi. Dołączyły obok jeszcze inne kampery...nasze i zagraniczne.
W sobotę dotarł do nas miciurin który zaczął swoją 2-tygodniową rodzinną tułaczkę po wybrzeżu
W niedzielę bryzby razem z KrzyśkiemCz wybrali się pontonem w morze i kilka belon "pękło"
Żeby oddać walory okolicy potrzebny byłby aparat... który z racji pośpiechu został w domu na stole i się śmiał Zrobiłem tylko 4 fotki, w dodatku wyszło monotematycznie
Niestety nie można jednak reklamować tego miejsca. Dziś otrzymałem wiadomość od miciurina, że wczoraj przyjechała na ten teren koparka i zaczęła bez ostrzeżenia rozkopywać wjazdy.... ledwo się spakował i uciekł. Ale o tym już pewnie napisze sam
Może bryzby albo miciurin ma jakieś fotki?
krzysztofCz - 2013-06-25, 16:34
Było miło. Było... bo źli ludzie się dowiedzieli, że komuś jest miło i musieli uprzykrzyć kamperowe życie. Dzięki wam za spotkanie i rozmowy.
Właśnie miałem telefon od miciurina, że stoi w Jarosławcu sam i jest to nieprzyjemne. Ja jestem po nocy w pracy, więc pozostaje tylko jedno wyjście... hej przygodo... i w drogę.
bryzby - 2013-06-25, 16:44
My także jesteśmy zadowoleni z pobytu i poznania nowych miłośników kamperowania. Mam fotki naszych zdobyczy wędkarskich, jak je opracuję to załączę.
bryzby - 2013-06-25, 20:36
matro napisał/a: | W niedzielę bryzby razem z KrzyśkiemCz wybrali się pontonem w morze i kilka belon "pękło" |
Dzięki Krzysztofowi pierwszy raz w życiu łowiłem Belonę pływając pontonem po Bałtyku.Krzysztof ,jeszcze raz wielkie dzięki za wspaniałą przygodę i myślę ,że teraz rozumiesz to co napisałem dawno temu o tym " że tylko ty masz lepiej łowiąc w morzu.Poniżej efekt bardzo bkrótkiego rejsu przy plaży w Łazach. (ARKADARKA szkoda ,że nie byłó Ciebie z nami).
bryzby - 2013-06-25, 20:40
A oto fotki
matro - 2013-06-25, 22:56
hehe, a mnie tam na zdjęciach nie macie?
krzysztofCz - 2013-06-26, 08:16
matro napisał/a: | :spoko hehe, a mnie tam na zdjęciach nie macie? |
A było z nami łowić pływając i pływając łowić
matro - 2013-06-26, 22:49
krzysztofCz napisał/a: | matro napisał/a: | :spoko hehe, a mnie tam na zdjęciach nie macie? |
A było z nami łowić pływając i pływając łowić |
...było
...ponoć w tym miejscu co staliśmy ma powstać Beach City http://poznajpolske.onet....elnie,1357.html
bryzby - 2013-06-27, 08:48
O tym projekcie mówi się od kilku lat,prawdopodobnie nie mogą załatwić przyłącza prądu o odpowiedniej mocy. Myślę , że w związku z tym jeszcze parę razy tam połowię.
miciurin - 2013-11-27, 22:06
matro napisał/a: | krzysztofCz napisał/a:
matro napisał/a:
hehe, a mnie tam na zdjęciach nie macie?
A było z nami łowić pływając i pływając łowić
...było
...ponoć w tym miejscu co staliśmy ma powstać Beach City http://poznajpolske.onet....elnie,1357.html |
Oj pomarzyć sobie można, a ja też tam byłem
A na ten weekend wybieramy się też nad morze ale tym razem nie kamperowo
matro - 2013-11-27, 22:12
aż się łezka w oku zakręciła i zachęciła do nalania szklaneczki czegoś na myszach
Nie wiem jak w przyszłym roku białe noce zgrają się z Płockim Piknikiem Lotniczym ale chciałby znów zobaczyć tę przepiękną czerwoną linię tuż nad horyzontem Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach ?
miciurin - 2013-11-27, 22:20
matro napisał/a: | :mrgreen: Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach ? |
Można, a na czerwiec zapisałem się tu
http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0
A Ty ?
bryzby - 2013-11-28, 08:29
matro napisał/a: | Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach |
Nas nie musisz namawiać ,jesteśmy tam dość często z powodów wędkarskich. Do zobaczenia w Łazach!
Thom - 2013-11-28, 08:54
Ciekawe miejsce... jak przelatywałem na wschód wzdłuż wybrzerza
zatrzymałem się tam ma chwilkę, ale fakt że były prowadzone jakieś prace
ziemne ciężkim sprzętem...
bryzby - 2013-11-28, 09:49
Thom napisał/a: | ale fakt że były prowadzone jakieś prace
ziemne ciężkim sprzętem... |
W okresie letnim bywa ,że kopią rowy aby utrudnić wjazd samochodem. Jest to spowodowane ,myślę tym ,że ludzie pozostawiają tam góry śmieci.
Thom - 2013-11-28, 18:51
To prawda... śmieci, a dokładniej dzikie wysypywanie
ich gdzie popadnie to bardzo częsta okoliczność!!!
Niekiedy fajne miejsce zmienia się w śmietnisko...
krzysztofCz - 2013-11-28, 18:54
wspomnienia... wspomnienia... wspomnienia...
Właśnie wróciłem z nad morza... same białe grzywy i mało człeka wiatr nie porwie.
miciurin - 2013-11-28, 23:05
krzysztofCz napisał/a: |
Właśnie wróciłem z nad morza... same białe grzywy i mało człeka wiatr nie porwie. |
Jadę jutro na weekend do Kołobrzegu, to sobie popatrzę też na wzburzone morzę
matro - 2013-11-29, 00:20
o patrz! przegapiłem ...zwłaszcza, że nie koliduje z Piknikiem
bryzby... długie nadmorskie rozmowy gdy wokoło pustka... to lubię !
krzysztofCz - 2013-11-29, 12:30
miciurin napisał/a: | krzysztofCz napisał/a: |
Właśnie wróciłem z nad morza... same białe grzywy i mało człeka wiatr nie porwie. |
Jadę jutro na weekend do Kołobrzegu, to sobie popatrzę też na wzburzone morzę |
Dajcie znać jak będziecie
miciurin - 2017-08-05, 09:41
Cześć, był ktoś może ostatnio na piaskach w Łazach ? Mam chęć pojechać dzisiaj
krzysztofCz - 2017-08-05, 10:18
To już tyle czasu jak tam byliśmy.
Jadąc kilka dni temu tamtędy widziałem kilka czy nawet kilkanaście kamperów. Wjazd był normalny, nie wiem czy jest jakoś zorganizowane, czy dalej na dzikusa.
jacik - 2017-08-05, 10:37
miciurin napisał/a: | Cześć, był ktoś może ostatnio na piaskach w Łazach ? Mam chęć pojechać dzisiaj |
Byłem z tydzień temu ale ziałem z uwagi na komary.
Było kilka kamperów. Przy wjeździe kosz na śmieci i nic więcej nie ma. Trzeba sobie znaleźć kawałek trawy ale miejsca jest dużo
miciurin - 2017-08-05, 10:40
jacik napisał/a: | miciurin napisał/a: | Cześć, był ktoś może ostatnio na piaskach w Łazach ? Mam chęć pojechać dzisiaj |
Byłem z tydzień temu ale wziąłem z uwagi na komary.
Było kilka kamperow. Przy wjeździe kosz na śmieci i nic więcej nie ma. Trzeba sobie znaleźć kawałek trawy ale miejsca jest dużo |
Dziękuję za informację, nie udało mi się przekonać dzieci ale kusi mnie bardzo.
Ważne, że miejsce nadal jest dostępne
jacik - 2017-08-05, 13:43
Dla mnie nie za ciekawie Trzeba dralowac pod górę po piachu a my z małym dzieckiem. A na plazy robili sobie wyścigi. Wiec tylko siedzieć w wodzie albo na wydmę obserwować.
krzysztofCz - 2017-08-05, 15:22
jacik napisał/a: | Dla mnie nie za ciekawie Trzeba dralowac pod górę po piachu.... |
Pomyśl, że jak w jedną stronę masz pod górę to powrót masz lżejszy bo z górki.
My tamtędy pontony z silnikami żeśmy wciągali
jacik - 2017-08-05, 15:46
krzysztofCz napisał/a: | jacik napisał/a: | Dla mnie nie za ciekawie Trzeba dralowac pod górę po piachu.... |
Pomyśl, że jak w jedną stronę masz pod górę to powrót masz lżejszy bo z górki.
My tamtędy pontony z silnikami żeśmy wciągali |
W 2 strony pod górkę bo przez wydmę
W Mielnie przy jeziorze możesz stanąć na parkingu za 25 zeta
Za free kawałek dalej ale tam można stanąć w celu zbadania okolicy bo zostawić wszystko to strach.
krzysztofCz - 2017-08-05, 15:58
Z Jamna nie wypłyniesz na morze bo na kanale są zamknięte wrota.
Jest jeszcze inna opcja. Po drugiej stronie jeziora jest przystań, z której pływa autobus wodny Koszałek do Mielna i Unieścia. Jest tam ładny parking za free z toytoyem. Można stanąć kamperem i za kilka złotych mieć dodatkową atrakcję przepłynięcia się na plażę.
Krystian - 2017-08-05, 21:59
Miejscówka 275 - Ustka port.
Nieaktualna - byłem tam 02.08.2017 kamperów ani innych pojazdów nie wpuszczają (szlaban), kazano mi jechać na płatny parking za murem portu.
jacik - 2017-08-05, 22:47
Krystian napisał/a: | Miejscówka 275 - Ustka port.
Nieaktualna - byłem tam 02.08.2017 kamperów ani innych pojazdów nie wpuszczają (szlaban), kazano mi jechać na płatny parking za murem portu. |
Potwierdzam.
Pod lasem za free ale podobno czasem dają mandaty.
stefan46 - 2017-08-11, 09:00
Witamy. Byliśmy w Łazach na ..wydmach przez dwa tygodnie lipiec/sierpień,dalej jest za fre,komary były jeden wieczór. Nowość woda za kanałem przy zakładzie wodoć. Pozdrawiamy. Kazia Stefan.
miciurin - 2017-08-26, 09:23
Zaraz wyruszamy nad morze, kierunek Łazy
La Digue - 2017-08-26, 12:18
po lewej stronie od wejścia z motocrosu same golasy
|
|