Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Łazy - okolice w białe noce.

matro - 2013-06-25, 16:03
Temat postu: Łazy - okolice w białe noce.
W gorący senny piątek ok. 20.00 odebrałem telefon od przyjaciela :spoko KrzyśkaCz z informacją, że stoi w fajnym miejscu w okolicach Łazów (od strona Unieścia). Do tego Krzysiek camperuje w towarzystwie bryzby Zastanowienie zajęło nam ok 5 min. Jedziemy. Wyruszyliśmy po 22... na miejscu około 01.20.
Przez całą drogę pytałem żony "Która godzina?" - było to spowodowane tym, że pędziliśmy na północ, która wyglądała jak późny wieczór - wręcz nazwać się to dało określeniem "białej nocy". O około 2.30 było już całkiem jasno :lol: W sobotę sytuacja się powtórzyła - było pięknie jednak zmęczenie dało znać o sobie.... :drzemka:
Samo miejsce było rewelacyjne. Jedyny minus to dojście do plaży które było usłane śmieciami z rozerwanych worków. Brak jakichkolwiek tablic informujących o tym czy teren jest prywatny, gminny... Przechodziło się przez wydmę, i już było się na niezbyt tłocznej plaży... wypełnionej w większości tkz. miejscowymi. Dołączyły obok jeszcze inne kampery...nasze i zagraniczne. 8-)
W sobotę dotarł do nas miciurin :spoko który zaczął swoją 2-tygodniową rodzinną tułaczkę po wybrzeżu :mrgreen:
W niedzielę bryzby razem z KrzyśkiemCz wybrali się pontonem w morze i kilka :lol: :spoko belon "pękło" :ok

Żeby oddać walory okolicy potrzebny byłby aparat... który z racji pośpiechu został w domu na stole i się śmiał :haha: Zrobiłem tylko 4 fotki, w dodatku wyszło monotematycznie :lol:

Niestety nie można jednak reklamować tego miejsca. Dziś otrzymałem wiadomość od miciurina, że wczoraj przyjechała na ten teren koparka i zaczęła bez ostrzeżenia rozkopywać wjazdy.... ledwo się spakował i uciekł. Ale o tym już pewnie napisze sam :roll:
Może bryzby albo miciurin ma jakieś fotki?

krzysztofCz - 2013-06-25, 16:34

Było miło. Było... bo źli ludzie się dowiedzieli, że komuś jest miło i musieli uprzykrzyć kamperowe życie. Dzięki wam za spotkanie i rozmowy.
Właśnie miałem telefon od miciurina, że stoi w Jarosławcu sam i jest to nieprzyjemne. Ja jestem po nocy w pracy, więc pozostaje tylko jedno wyjście... hej przygodo... i w drogę.

bryzby - 2013-06-25, 16:44

My także jesteśmy zadowoleni z pobytu i poznania nowych miłośników kamperowania. Mam fotki naszych zdobyczy wędkarskich, jak je opracuję to załączę.
bryzby - 2013-06-25, 20:36

matro napisał/a:
W niedzielę bryzby razem z KrzyśkiemCz wybrali się pontonem w morze i kilka belon "pękło"

Dzięki Krzysztofowi pierwszy raz w życiu łowiłem Belonę pływając pontonem po Bałtyku.Krzysztof ,jeszcze raz wielkie dzięki za wspaniałą przygodę i myślę ,że teraz rozumiesz to co napisałem dawno temu o tym " że tylko ty masz lepiej łowiąc w morzu.Poniżej efekt bardzo bkrótkiego rejsu przy plaży w Łazach. (ARKADARKA szkoda ,że nie byłó Ciebie z nami).

bryzby - 2013-06-25, 20:40

A oto fotki
matro - 2013-06-25, 22:56

:spoko hehe, a mnie tam na zdjęciach nie macie? :lol:
krzysztofCz - 2013-06-26, 08:16

matro napisał/a:

A było z nami łowić pływając i pływając łowić :szeroki_usmiech

matro - 2013-06-26, 22:49

krzysztofCz napisał/a:
matro napisał/a:

...było :lol:
...ponoć w tym miejscu co staliśmy ma powstać Beach City :-P http://poznajpolske.onet....elnie,1357.html

bryzby - 2013-06-27, 08:48

O tym projekcie mówi się od kilku lat,prawdopodobnie nie mogą załatwić przyłącza prądu o odpowiedniej mocy. Myślę , że w związku z tym jeszcze parę razy tam połowię.
miciurin - 2013-11-27, 22:06

matro napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:
matro napisał/a:

...było :lol:
...ponoć w tym miejscu co staliśmy ma powstać Beach City :-P http://poznajpolske.onet....elnie,1357.html

Oj pomarzyć sobie można, a ja też tam byłem :mrgreen:

A na ten weekend wybieramy się też nad morze ale tym razem nie kamperowo :-/ :spoko

matro - 2013-11-27, 22:12

aż się łezka w oku zakręciła i zachęciła do nalania szklaneczki czegoś na myszach :spoko

Nie wiem jak w przyszłym roku białe noce zgrają się z Płockim Piknikiem Lotniczym ale chciałby znów zobaczyć tę przepiękną czerwoną linię tuż nad horyzontem :mrgreen: Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach ? :ok

miciurin - 2013-11-27, 22:20

matro napisał/a:
:mrgreen: Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach ? :ok

Można, a na czerwiec zapisałem się tu
http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0
A Ty ?

bryzby - 2013-11-28, 08:29

matro napisał/a:
Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach

Nas nie musisz namawiać ,jesteśmy tam dość często z powodów wędkarskich. Do zobaczenia w Łazach! :spoko :spoko

Thom - 2013-11-28, 08:54

Ciekawe miejsce... jak przelatywałem na wschód wzdłuż wybrzerza
zatrzymałem się tam ma chwilkę, ale fakt że były prowadzone jakieś prace
ziemne ciężkim sprzętem... :ok

bryzby - 2013-11-28, 09:49

Thom napisał/a:
ale fakt że były prowadzone jakieś prace
ziemne ciężkim sprzętem...

W okresie letnim bywa ,że kopią rowy aby utrudnić wjazd samochodem. Jest to spowodowane ,myślę tym ,że ludzie pozostawiają tam góry śmieci. :spoko

Thom - 2013-11-28, 18:51

To prawda... śmieci, a dokładniej dzikie wysypywanie
ich gdzie popadnie to bardzo częsta okoliczność!!!

Niekiedy fajne miejsce zmienia się w śmietnisko...

krzysztofCz - 2013-11-28, 18:54

:surf: :lol: wspomnienia... wspomnienia... wspomnienia...
:spoko :spoko :spoko
Właśnie wróciłem z nad morza... same białe grzywy i mało człeka wiatr nie porwie.

miciurin - 2013-11-28, 23:05

krzysztofCz napisał/a:

Właśnie wróciłem z nad morza... same białe grzywy i mało człeka wiatr nie porwie.

Jadę jutro na weekend do Kołobrzegu, to sobie popatrzę też na wzburzone morzę

matro - 2013-11-29, 00:20

miciurin napisał/a:
matro napisał/a:
:mrgreen: Może znów w przyszłym roku spontaniczny "dzikusek" w Łazach ? :ok

Można, a na czerwiec zapisałem się tu
http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0
A Ty ?

o patrz! przegapiłem ;) ...zwłaszcza, że nie koliduje z Piknikiem ;)
bryzby... długie nadmorskie rozmowy gdy wokoło pustka... to lubię !

krzysztofCz - 2013-11-29, 12:30

miciurin napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:

Jadę jutro na weekend do Kołobrzegu, to sobie popatrzę też na wzburzone morzę

Dajcie znać jak będziecie :spoko

miciurin - 2017-08-05, 09:41

Cześć, był ktoś może ostatnio na piaskach w Łazach ? Mam chęć pojechać dzisiaj
krzysztofCz - 2017-08-05, 10:18

To już tyle czasu jak tam byliśmy. :spoko
Jadąc kilka dni temu tamtędy widziałem kilka czy nawet kilkanaście kamperów. Wjazd był normalny, nie wiem czy jest jakoś zorganizowane, czy dalej na dzikusa.

jacik - 2017-08-05, 10:37

miciurin napisał/a:

Byłem z tydzień temu ale ziałem z uwagi na komary.
Było kilka kamperów. Przy wjeździe kosz na śmieci i nic więcej nie ma. Trzeba sobie znaleźć kawałek trawy ale miejsca jest dużo ;)

miciurin - 2017-08-05, 10:40

jacik napisał/a:
miciurin napisał/a:

Byłem z tydzień temu ale wziąłem z uwagi na komary.
Było kilka kamperow. Przy wjeździe kosz na śmieci i nic więcej nie ma. Trzeba sobie znaleźć kawałek trawy ale miejsca jest dużo ;)

Dziękuję za informację, nie udało mi się przekonać dzieci ale kusi mnie bardzo.
Ważne, że miejsce nadal jest dostępne

jacik - 2017-08-05, 13:43

Dla mnie nie za ciekawie ;) Trzeba dralowac pod górę po piachu a my z małym dzieckiem. A na plazy robili sobie wyścigi. Wiec tylko siedzieć w wodzie albo na wydmę obserwować.
krzysztofCz - 2017-08-05, 15:22

jacik napisał/a:
Dla mnie nie za ciekawie ;) Trzeba dralowac pod górę po piachu....

Pomyśl, że jak w jedną stronę masz pod górę to powrót masz lżejszy bo z górki.
My tamtędy pontony z silnikami żeśmy wciągali :lol: :spoko

jacik - 2017-08-05, 15:46

krzysztofCz napisał/a:
jacik napisał/a:
Dla mnie nie za ciekawie ;) Trzeba dralowac pod górę po piachu....

Pomyśl, że jak w jedną stronę masz pod górę to powrót masz lżejszy bo z górki.
My tamtędy pontony z silnikami żeśmy wciągali :lol: :spoko

W 2 strony pod górkę bo przez wydmę :)
W Mielnie przy jeziorze możesz stanąć na parkingu za 25 zeta ;)
Za free kawałek dalej ale tam można stanąć w celu zbadania okolicy bo zostawić wszystko to strach.

krzysztofCz - 2017-08-05, 15:58

Z Jamna nie wypłyniesz na morze bo na kanale są zamknięte wrota.
Jest jeszcze inna opcja. Po drugiej stronie jeziora jest przystań, z której pływa autobus wodny Koszałek do Mielna i Unieścia. Jest tam ładny parking za free z toytoyem. Można stanąć kamperem i za kilka złotych mieć dodatkową atrakcję przepłynięcia się na plażę.

Krystian - 2017-08-05, 21:59

Miejscówka 275 - Ustka port.
Nieaktualna - byłem tam 02.08.2017 kamperów ani innych pojazdów nie wpuszczają (szlaban), kazano mi jechać na płatny parking za murem portu.

jacik - 2017-08-05, 22:47

Krystian napisał/a:
Miejscówka 275 - Ustka port.
Nieaktualna - byłem tam 02.08.2017 kamperów ani innych pojazdów nie wpuszczają (szlaban), kazano mi jechać na płatny parking za murem portu.

Potwierdzam.
Pod lasem za free ale podobno czasem dają mandaty.

stefan46 - 2017-08-11, 09:00

Witamy. Byliśmy w Łazach na ..wydmach przez dwa tygodnie lipiec/sierpień,dalej jest za fre,komary były jeden wieczór. Nowość woda za kanałem przy zakładzie wodoć. Pozdrawiamy. Kazia Stefan.
miciurin - 2017-08-26, 09:23

Zaraz wyruszamy nad morze, kierunek Łazy
La Digue - 2017-08-26, 12:18

po lewej stronie od wejścia z motocrosu same golasy :szeroki_usmiech