|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - dobra, nie chłonąca wody izolacja do kampera /gdzie kupić ?
gino - 2013-06-27, 18:34 Temat postu: dobra, nie chłonąca wody izolacja do kampera /gdzie kupić ? hej, czy może ktos podesłać mi 2-3 linki do sprawdzonego sprzedawcy/producenta
izloacji wewnetrznej, na ściany/sufit kampera...
musi to być coś naprawdę dobrego i sprawdzonego
z góry dziękuję
a forumowe ''piwka'' już sie chłodzą
silny - 2013-06-27, 21:53
http://allegro.pl/pianka-...3350323360.html
ja stosuje to , bardzo skuteczne , dalem 2 cm , i na to z kasto -2 warstwy,pianki podpanelowej na przemian z alu. ma tylko 1 wade nie chlonie wody ale kleju tez nie chce.
jak byly upaly w srodku milo , bez nadmiernej cieploty
nercedes - 2013-06-27, 22:57
Zobacz ta piankę http://allegro.pl/mata-ak...3326889497.html
piotr1 - 2013-06-27, 23:01
Ja też używam pianki do ocieplania auta
nercedes - 2013-06-27, 23:17
Jest jedna wada tej pianki cza za pierwszym razem dobrze ułożyć . Kleiłem filc z alu tez z klejem to zmoczyłem to płynem do szyb i miałem czas na dobre ułożenie nim dobrze złapało
maszakow - 2013-06-28, 05:00
majsterek - pianka pod panele chłonie wodę.
gino - to są wszyskto pianki polietylenowe sieciowane chemicznie - symbol: PES.
Samoprzylepnych nie polecam na sufit (klejenie do gołej blachy) niestety bez podparcia lub dodatkowego podklejenia - odpadną po roku. znam to z autopsji
Warto w tym przepadku poszukać jeszcze kleju który by się do nich nadawał. jest parę wynalazkó tapicerskich które temu podołają. nie wiem moze np kleje bonipur D65, bonipur D85...
Pianka ALU-PE-ALU
Misio docieplił nią swego dukaciaka i jest zadowolony, ja też jej kupiłem i zasadniczo nie narzekam.
używam też pianki samoprzylepnej z
ja TEGO źródła, kupowałem w rolce, pianka ok tylko klej samoprzylepny ... pisałem wyżej. Ogólnie operowanie dużymi arkuszami pianki samoprzylepnej to chora procedura. Lepiej kupić bez kleju i do tego doszukać coś pewniejszego do klejenia.
prosiłbym rozszerzyć temat - nie tylko o piankach ale również czym je kleiliście i do czego
gino - 2013-06-28, 06:07
dziękuję za linki
poczytam, i wybiorę to co najlepsze
keler - 2013-06-30, 17:28
A czy ktoś już testował do przyklejania pianki klej jakim klei się akwaria ?
Z doświadczenia wiem, że klei bardzo szybko ale nie wiem jak będzie się zachowywał w połączeniu blacha-pianka - może by to spróbować ?
silny - 2013-06-30, 18:28
dzis zapomnialem jak sie nazywa ale w ostatniej dostawie pianki ktora dokupowalem na alledrogo poprosilem goscia o jakis super klej do niej bo dotychczas kleilem butaprenem i jakos to bylo ale nie super.
klej po prubach wypadl swietnie i klei te pianke wysmienicie , jest produkowany w turcji bez napisow innych niz tureckie wiec pewnie nie spelnia jakichs durnych norm eu.
jak nie zapomne to utro podam nazwe.
ps -Maszakow , ta pianka podpanelowa mi nie chce pic wody , moze jakies inne typy
|
|