Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Dobry i zaufany mechanik do Ducato

kubryk1 - 2013-06-29, 20:03
Temat postu: Dobry i zaufany mechanik do Ducato
Witam wszystkich!
Może ktos poleci mi solidnego mechanika do Fiata Ducato z Łodzi lub okolic Strykowa. Konkretnie potrzebuję wsparcia (czytaj: naprawa) hamulców, wsazań temperatury silnika i tak ogólego spojrzenia na mojego ulubieńca (Dethleffs Esprit).
Z góry dziekujęza pomoc

HarryLey4x4 - 2013-06-29, 20:18

do tych rzeczy to nie wiem , czy jakiś specjalny fachowiec potrzebny. Co do wskazań temperatury to nie wim, ale też mam dziwne, bo mój czujnik pokazuje raz wysoką raz niską i w ogóle wariuje. Jak coś poza wymianą poradzi jakikolwiek spec to poproszę o info ;-)
kubryk1 - 2013-06-30, 19:41

Nie chodzi o specjalnego ale o zaufanego i sprawdzonego mechanika. U mnie wskaźnik temperatury natychmiast po włączeniu silnika ustawia się na środku skali i pozostaje praktycznie bez zmian, niezależnie od długości pracy silnika, obci,azenia i temperatury otoczenia. Po wyłączeniu silnika wskazówka wraca na "zero"
SlawasCVCG - 2013-07-01, 08:28

kubryk1 napisał/a:
Nie chodzi o specjalnego ale o zaufanego i sprawdzonego mechanika. U mnie wskaźnik temperatury natychmiast po włączeniu silnika ustawia się na środku skali i pozostaje praktycznie bez zmian, niezależnie od długości pracy silnika, obci,azenia i temperatury otoczenia. Po wyłączeniu silnika wskazówka wraca na "zero"

Sprawdź czy czasami termometr w liczniku nie "zgubił" masy "-".
Ja doprowadziłem dodatkową masę z obudowy auta i problem znikł.

samotny wilk - 2013-09-12, 08:01

Witam

Poszukuję dobrego, solidnego mechanika (pompiarza) do Fiata Ducato I 1,9 D z Warszawy lub okolic.

Powód: kiepskie osiągi w zakresie uzyskiwanych prędkości, max 70 - 75 km/godz. Kolega ma kamperka z takim samym motorkiem, jego Vmax to ok. 105 km/godz.

Potrzebuję wsparcia w zakresie regulacji wtrysków i pompy w moim Ducato Fiat Talento z 1992 r. Pytałem o te czynności kilka zakładów naprawczych, obsluga zawsze nie chciała podjąć się regulacji. "Panie, to trzeba mieć specjalne płytki".
Zawsze radzono - "szukaj pan dobrego pompiarza". To szukam.

Z góry dziekuję za pomoc.