Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Korki w Trójmieście ---Trasy alternatywne na lato 2013

CORONAVIRUS - 2013-07-10, 08:14
Temat postu: Korki w Trójmieście ---Trasy alternatywne na lato 2013
Nie zazdroszczę nikomu kto będzie chciał dojechać z południa PL w kierunku Władysławowa , wczoraj zamknęli na jakiś czas po jednym pasie w Gdyni na głównym ciągu szóstki nad morze ....

Na mapce jest wygodna droga alternatywna "zachodnia " omijająca korek przed końcem obwodnicy , następny przy robotach drogowych i kolejny przed zjazdem w Redzie na Puck .... tubylcy korzystają z powodzeniem , w Rumi jest alternatywna droga Cegielniana ....mapka poniżej ze szczegółami i objaśnieniami .

http://goo.gl/maps/ekCBd

CORONAVIRUS - 2013-07-10, 08:23

Objazd wschodni aż do Pucka

http://goo.gl/maps/TshOa

HENRYCZEK - 2013-07-10, 11:08

Dziękuje bardzo,właśnie jutro startuje.
CORONAVIRUS - 2013-07-10, 11:21

wariant wschodni może mieć jeden zator na Estakadzie Kwiatkowskiego w Gdyni ...właśnie ogłosili , że do września zaczynają remont przy zjazdach z Unruga .... to i tak tylko jeden zator zamiast czterech ... za dnia będzie ok , do portu zjazd jest wcześniejszy a kongo będzie w okolicach 15-tej

czasami się zastanawiam czy remontowanie w sezonie turystycznym to nie forma nabijania lokalnej kasy ...jak człowiek już zwolni to i pić mu się chce albo odpocząć przy biedronce... różnie to można odczytywać ale fajne to nie jest :-/

powodzenia i szerokiej

dziś w korkach naliczyłem z 20 kamperów i przyczep jadąc w przeciwna stronę :)

martini44 - 2013-07-10, 15:57

No name napisał/a:
czy remontowanie w sezonie turystycznym to nie forma nabijania lokalnej kasy

kurde to chyba trwa u Was okrągły rok..... pare lat wcześniej pracowałem 3 miesiące w okresie zimowym w Gdańsku i jadąc z Łostowic do centrum zajmowało mi to prawie 1,5 godziny

CORONAVIRUS - 2013-07-10, 16:27

W Gdańsku zawsze wszystko się wlecze ... to nie moje rejony i jestem szczęśliwy , że tam nie muszę żyć i pracować ...

Ja szczęśliwie na wiosce sobie siedzę :haha:

marekoliva - 2013-07-10, 22:05

martini44 napisał/a:
jadąc z Łostowic do centrum zajmowało mi to prawie 1,5 godziny

Teraz dojedzisz w 15 min

mwservice - 2013-07-15, 15:45

Dziękuję za przejrzyste wytłumaczenie objazdów, ostatnio skorzystałem z obydwu! Stawiam piwo.

Dla tych co nie byli ostatnio w Gdańsku: niedawno wiele się tu zmieniło ("nie poznacie miasta"), m.in:
- oprócz obwodnicy zachodniej S6 (od czasów Gierka) przybyła nam nowa obwodnica południowa (18km) - jadąc z Warszawy drogą nr 7 objeżdża się miasto od południa i wpada na starą obwodnicę w kierunku Gdyni;
- trasa W-Z łącząca centrum Gdańska z obwodnicą S6;
- dwupasmowa Słowackiego łącząca obwodnicę S6 i lotnisko z centrum Wrzeszcza;
- dwupasmowa ul.Łostowicka łącząca Morenę z trasą WZ.
Dodatkowo w budowie jest kolej metropolitalna.

Roza - 2013-07-15, 15:54

mwservice napisał/a:
("nie poznacie miasta")

z tym to przesadziłeś :haha:

mwservice - 2013-07-15, 16:43

Oczywiście, jest to to sprawa subiektywna.
Tak w zeszłym miesiącu stwierdzili moi znajomi, pracujący od 15 lat w Warszawie i przyjeżdżający średnio raz do roku do Gdańska do rodziny.

CORONAVIRUS - 2013-07-15, 17:30

mwservice napisał/a:
Dziękuję za przejrzyste wytłumaczenie objazdów, ostatnio skorzystałem z obydwu! Stawiam piwo.

Dla tych co nie byli ostatnio w Gdańsku: niedawno wiele się tu zmieniło ("nie poznacie miasta"), m.in:
- oprócz obwodnicy zachodniej S6 (od czasów Gierka) przybyła nam nowa obwodnica południowa (18km) - jadąc z Warszawy drogą nr 7 objeżdża się miasto od południa i wpada na starą obwodnicę w kierunku Gdyni;
- trasa W-Z łącząca centrum Gdańska z obwodnicą S6,
- dwupasmowa Słowackiego łącząca obwodnicę S6 i lotnisko z centrum Wrzeszcza
- dwupasmowa ul.Łostowicka łącząca Morenę z trasą WZ
Dodatkowo w budowie jest kolej metropolitalna.

za browara dziękuję :)

i niech ktoś powie , że za Tuska nic się nie dzieje :haha: :haha: :haha: do okulisty !!!

silny - 2013-07-15, 18:02

ja korki mam w 4 literach i jechalem do Wladyslwa w te i na zad w odpowiednich godzinach :!: bez korkow :-P :!:

a jak sie chce w pol do 8 przejechac bo sie wczesniej nie chcialo wstac to :roll:

eeMeeL - 2013-07-16, 12:11

We Władysłowowie byłem 2 razy. Pierwszy i ostatni! Tam jest gorzej niż w Pekinie! Tandeta i komercja. Preferuję miejsca oddalone na zachód, w stronę Dębek.
Bardzo dobrze jechało mi się przez Osowę>Chwaszczyno>Wejcherowo>Krokwa> i dalej.

marekoliva - 2013-07-16, 16:39

eeMeeL napisał/a:
Bardzo dobrze jechało mi się przez Osowę>Chwaszczyno>Wejcherowo>Krokwa> i dalej.

I wybrałeś bardzo dobry dojazd, po ubiegłorocznym remoncie droga ok.

HENRYCZEK - 2013-07-16, 23:10

No name napisał/a:

i niech ktoś powie , że za Tuska nic się nie dzieje :haha: :haha: :haha: do okulisty !!!

Dzieje,dzieje.
Jeszcze nie tak dawno,przejazd Bielsko-Władysławowo zajmowało nawet 13 h,parę dni temu przejechałem w 8h,bez "ganiania",gorzej z kempingami na 1/2 Wyspie od strony zatoki,na bramach kartki,brak wolnych miejsc :roll: Jak pobiegasz po kempingu i znajdziesz "placyk" prosisz,dajesz browara i wbijasz ;)

Bajaga - 2013-07-16, 23:39

eeMeeL napisał/a:
We Władysłowowie byłem 2 razy. Pierwszy i ostatni! Tam jest gorzej niż w Pekinie! Tandeta i komercja. Preferuję miejsca oddalone na zachód, w stronę Dębek.

Też używam podanej przez Ciebie trasy. Z tym że jadę potem na zachód bo okolice Władysławowa/Jastrzębiej Góry to wg mnie... ohyda! Tydzień temu tamtędy podróżowałem... boszzzeee.... sporo by mi musieli dopłacić bym chciał tam stopę postawić. Dramat, Syf, Kiła, Mogiła :wyszczerzony:

CORONAVIRUS - 2013-07-16, 23:47

Przykre ale to co piszecie jest prawdziwe ...co ciekawsze 6km od Chałup po drugiej stronie tej samej zatoki puckiej są dzikie i puste miejsca , więc to czy ktoś pcha się z miasta do miasta zależy tylko od tego kogoś ... widocznie tak lubi i nie rozumiem dlaczego narzeka :-P Za kilka lat będą od strony półwyspu pewnie zasypywać wodę by jeszcze więcej namiotów i sprzętu weszło w wakacje ... :spoko
eeMeeL - 2013-07-16, 23:56

[quote="HENRYCZEK"]
No name napisał/a:

Taka to jego zasługa , jak i twoja :ok Kasa i tyle. Myslę, że każdy na jego miejscu dałby radę, niezależnie od koloru plakietki :wyszczerzony:

eeMeeL - 2013-07-17, 00:06

Bajaga napisał/a:
... bo okolice Władysławowa/Jastrzębiej Góry to wg mnie... ohyda! Tydzień temu tamtędy podróżowałem... boszzzeee.... sporo by mi musieli dopłacić bym chciał tam stopę postawić. Dramat, Syf, Kiła, Mogiła :wyszczerzony:

Tak samo myslę. Lepiej już odwiedzić Przylądek Dobrej Nadziei i tam pooglądąć foki niż na plaży we Władysławowie :haha: Ilość podobna.

CORONAVIRUS - 2013-07-17, 07:51

po co fotki :lol: tu jest widoczek on-line :spoko

http://augustyna.pl/widok.php

janus - 2013-07-17, 08:23

A tutaj porównanie kilku plaż
http://augustyna.pl/prognozy/webcams.php

Zwróćcie uwagę na plażę w Dębkach, chociaz tam w sezonie też tłum :(

Rumun - 2013-07-17, 19:52

Byliśmy kamperem w Dębkach, na polu namiotowym " Zielone" (na głównej krzyżówce w lewo i do końca). Gorąco polecam. Świetne łazienki, dla dzieci na wieczór polecam namiot z telewizją...w tym roku zawitamy również.
CORONAVIRUS - 2013-07-17, 21:05

"zielone " w Dębkach to u Aśki ??? Przed kapliczką na rozstaju dróg z lewej ?
janus - 2013-07-18, 08:01

To zawsze się nazywało "Leśne"
szymek1967 - 2013-07-18, 09:10

planuję spedzic weekend w gdansku
gdzie wobec tego zakotwiczyć by kamper byl bezpieczny
a my po wrazeniach ze zwiedzania
dostaniemy w pakiecie trochę ciszy,e ?

Rumun - 2013-07-18, 15:13

przepraszam.... oczywiście ze Leśne.
mwservice - 2013-07-18, 16:10

Interesujący wydaje się Camper Park przy Politechnice Gdańskiej. Nie korzystałem, ale jest dobrze położony - na terenie centrum sportowego, blisko tramwaj (do Starówki 4-5 przystanków, http://trojmiasto.jakdojade.pl/), kolejka SKM (dojazd do Sopotu i Gdyni) oraz ścieżka rowerowa z Wrzeszcza do Gdańska.
http://camperpark.pg.gda.pl/
Jeśli ktoś korzystał, to chętnie się dowiem, jakie wrażenia.

szymek1967 - 2013-07-20, 00:21

własnie zakotwiczyłem w tym miejscu (na politechnice)
jestem w centrum gdanska wiec połowa sukcesu :)

przedziwna sytuacja gdyz na placu jestem wraz z załoga z częstochowy która podobnie jak i my za3mała się w podróży

poza nami echo :-P

ps. warunki dobre,są sanitariaty w auli oraz prysznice z ciepłą wodą ,
jest prąd,jest woda , jest trawa i drzewa :)

a wszytko to za jedyna 50 zł od kampera bez względu na ilość osób :ok

ps2. żeby było smieśniej to za dziesiejsze pare godzin uprzejmy pan nie liczy nam
jak za dobę
wychodzi więc 50 zł za dwa dni ( uwazam ze cena jest do przyjęcia 8-) )

ogólnie rzecz biorąc miejsce warte polecenia :spoko

CORONAVIRUS - 2013-07-20, 08:48

jak już jesteś to kilka kroków i masz imprezkę :
eler1 - 2013-07-22, 11:17
Temat postu: Re: Korki w Trójmieście ---Trasy alternatywne na lato 2013
No name napisał/a:
Nie zazdroszczę nikomu kto będzie chciał dojechać z południa PL w kierunku Władysławowa , wczoraj zamknęli na jakiś czas po jednym pasie w Gdyni na głównym ciągu szóstki nad morze ....

Na mapce jest wygodna droga alternatywna "zachodnia " omijająca korek przed końcem obwodnicy , następny przy robotach drogowych i kolejny przed zjazdem w Redzie na Puck .... tubylcy korzystają z powodzeniem , w Rumi jest alternatywna droga Cegielniana ....mapka poniżej ze szczegółami i objaśnieniami .

http://goo.gl/maps/ekCBd

Stawiam Piwo.
W niedziele o 22.00 przejechaliśmy bez korków a w Sobotę na powrocie skorzystaliśmy nie w całości ale od Rumii - fajna droga polecam w dzień w nocy bym się pogubił :spoko

szymek1967 - 2013-07-22, 22:10

przejechałem s szóstką ,obwodnicami do słupska w niedzielny wieczór ,
pusto i głucho a ponadto b.komfortowo :ok

ps. polecam te trase oczywiscie wieczorową pora ( nie mylic z brunetem )

eeMeeL - 2013-07-22, 23:13

janus napisał/a:
A tutaj porównanie kilku plaż
http://augustyna.pl/prognozy/webcams.php

Zwróćcie uwagę na plażę w Dębkach, chociaz tam w sezonie też tłum :(

Właśnie zajrzałem (23:12), było pusto! :ok

maszakow - 2013-08-13, 01:48

Fajnie... ze po fakcie wpadłem przypadkowo na te posty. Cytując "Hancocka" - Good Job, Adam. Goood...
Dodam że Redę w kierunku Pucka można objechać ulica Obwodową (tuż za tablicą miasta w prawo) , a korek na Morskiej po zjeździe z Obwodnicy - kawałkiem Kcyńskiej i Chylońską. Zawsze tw 10-15 min do przodu.
Prośba- albo sugestia - do adminów... o przypinanie takich postów na na okres paru miesięcy by można było łatwiej na coś takiego trafić - albo wydzielenie podtematu by każdy zainteresowany wyjazdami mógł zajrzeć na zaś i zmodyfikować trasy. Jeśli więcej osób chciałoby sie bawić w radio kierowców - czemu nie.

CORONAVIRUS - 2013-08-14, 10:12

:spoko