|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Korki w Trójmieście ---Trasy alternatywne na lato 2013
CORONAVIRUS - 2013-07-10, 08:14 Temat postu: Korki w Trójmieście ---Trasy alternatywne na lato 2013 Nie zazdroszczę nikomu kto będzie chciał dojechać z południa PL w kierunku Władysławowa , wczoraj zamknęli na jakiś czas po jednym pasie w Gdyni na głównym ciągu szóstki nad morze ....
Na mapce jest wygodna droga alternatywna "zachodnia " omijająca korek przed końcem obwodnicy , następny przy robotach drogowych i kolejny przed zjazdem w Redzie na Puck .... tubylcy korzystają z powodzeniem , w Rumi jest alternatywna droga Cegielniana ....mapka poniżej ze szczegółami i objaśnieniami .
http://goo.gl/maps/ekCBd
CORONAVIRUS - 2013-07-10, 08:23
Objazd wschodni aż do Pucka
http://goo.gl/maps/TshOa
HENRYCZEK - 2013-07-10, 11:08
Dziękuje bardzo,właśnie jutro startuje.
CORONAVIRUS - 2013-07-10, 11:21
wariant wschodni może mieć jeden zator na Estakadzie Kwiatkowskiego w Gdyni ...właśnie ogłosili , że do września zaczynają remont przy zjazdach z Unruga .... to i tak tylko jeden zator zamiast czterech ... za dnia będzie ok , do portu zjazd jest wcześniejszy a kongo będzie w okolicach 15-tej
czasami się zastanawiam czy remontowanie w sezonie turystycznym to nie forma nabijania lokalnej kasy ...jak człowiek już zwolni to i pić mu się chce albo odpocząć przy biedronce... różnie to można odczytywać ale fajne to nie jest
powodzenia i szerokiej
dziś w korkach naliczyłem z 20 kamperów i przyczep jadąc w przeciwna stronę
martini44 - 2013-07-10, 15:57
No name napisał/a: | czy remontowanie w sezonie turystycznym to nie forma nabijania lokalnej kasy |
kurde to chyba trwa u Was okrągły rok..... pare lat wcześniej pracowałem 3 miesiące w okresie zimowym w Gdańsku i jadąc z Łostowic do centrum zajmowało mi to prawie 1,5 godziny
CORONAVIRUS - 2013-07-10, 16:27
W Gdańsku zawsze wszystko się wlecze ... to nie moje rejony i jestem szczęśliwy , że tam nie muszę żyć i pracować ...
Ja szczęśliwie na wiosce sobie siedzę
marekoliva - 2013-07-10, 22:05
martini44 napisał/a: | jadąc z Łostowic do centrum zajmowało mi to prawie 1,5 godziny |
Teraz dojedzisz w 15 min
mwservice - 2013-07-15, 15:45
Dziękuję za przejrzyste wytłumaczenie objazdów, ostatnio skorzystałem z obydwu! Stawiam piwo.
Dla tych co nie byli ostatnio w Gdańsku: niedawno wiele się tu zmieniło ("nie poznacie miasta"), m.in:
- oprócz obwodnicy zachodniej S6 (od czasów Gierka) przybyła nam nowa obwodnica południowa (18km) - jadąc z Warszawy drogą nr 7 objeżdża się miasto od południa i wpada na starą obwodnicę w kierunku Gdyni;
- trasa W-Z łącząca centrum Gdańska z obwodnicą S6;
- dwupasmowa Słowackiego łącząca obwodnicę S6 i lotnisko z centrum Wrzeszcza;
- dwupasmowa ul.Łostowicka łącząca Morenę z trasą WZ.
Dodatkowo w budowie jest kolej metropolitalna.
Roza - 2013-07-15, 15:54
mwservice napisał/a: | ("nie poznacie miasta") |
z tym to przesadziłeś
mwservice - 2013-07-15, 16:43
Oczywiście, jest to to sprawa subiektywna.
Tak w zeszłym miesiącu stwierdzili moi znajomi, pracujący od 15 lat w Warszawie i przyjeżdżający średnio raz do roku do Gdańska do rodziny.
CORONAVIRUS - 2013-07-15, 17:30
mwservice napisał/a: | Dziękuję za przejrzyste wytłumaczenie objazdów, ostatnio skorzystałem z obydwu! Stawiam piwo.
Dla tych co nie byli ostatnio w Gdańsku: niedawno wiele się tu zmieniło ("nie poznacie miasta"), m.in:
- oprócz obwodnicy zachodniej S6 (od czasów Gierka) przybyła nam nowa obwodnica południowa (18km) - jadąc z Warszawy drogą nr 7 objeżdża się miasto od południa i wpada na starą obwodnicę w kierunku Gdyni;
- trasa W-Z łącząca centrum Gdańska z obwodnicą S6,
- dwupasmowa Słowackiego łącząca obwodnicę S6 i lotnisko z centrum Wrzeszcza
- dwupasmowa ul.Łostowicka łącząca Morenę z trasą WZ
Dodatkowo w budowie jest kolej metropolitalna. |
za browara dziękuję
i niech ktoś powie , że za Tuska nic się nie dzieje do okulisty !!!
silny - 2013-07-15, 18:02
ja korki mam w 4 literach i jechalem do Wladyslwa w te i na zad w odpowiednich godzinach bez korkow
a jak sie chce w pol do 8 przejechac bo sie wczesniej nie chcialo wstac to
eeMeeL - 2013-07-16, 12:11
We Władysłowowie byłem 2 razy. Pierwszy i ostatni! Tam jest gorzej niż w Pekinie! Tandeta i komercja. Preferuję miejsca oddalone na zachód, w stronę Dębek.
Bardzo dobrze jechało mi się przez Osowę>Chwaszczyno>Wejcherowo>Krokwa> i dalej.
marekoliva - 2013-07-16, 16:39
eeMeeL napisał/a: | Bardzo dobrze jechało mi się przez Osowę>Chwaszczyno>Wejcherowo>Krokwa> i dalej. |
I wybrałeś bardzo dobry dojazd, po ubiegłorocznym remoncie droga ok.
HENRYCZEK - 2013-07-16, 23:10
No name napisał/a: |
i niech ktoś powie , że za Tuska nic się nie dzieje do okulisty !!! |
Dzieje,dzieje.
Jeszcze nie tak dawno,przejazd Bielsko-Władysławowo zajmowało nawet 13 h,parę dni temu przejechałem w 8h,bez "ganiania",gorzej z kempingami na 1/2 Wyspie od strony zatoki,na bramach kartki,brak wolnych miejsc Jak pobiegasz po kempingu i znajdziesz "placyk" prosisz,dajesz browara i wbijasz
Bajaga - 2013-07-16, 23:39
eeMeeL napisał/a: | We Władysłowowie byłem 2 razy. Pierwszy i ostatni! Tam jest gorzej niż w Pekinie! Tandeta i komercja. Preferuję miejsca oddalone na zachód, w stronę Dębek.
Bardzo dobrze jechało mi się przez Osowę>Chwaszczyno>Wejcherowo>Krokwa> i dalej. |
Też używam podanej przez Ciebie trasy. Z tym że jadę potem na zachód bo okolice Władysławowa/Jastrzębiej Góry to wg mnie... ohyda! Tydzień temu tamtędy podróżowałem... boszzzeee.... sporo by mi musieli dopłacić bym chciał tam stopę postawić. Dramat, Syf, Kiła, Mogiła
CORONAVIRUS - 2013-07-16, 23:47
Przykre ale to co piszecie jest prawdziwe ...co ciekawsze 6km od Chałup po drugiej stronie tej samej zatoki puckiej są dzikie i puste miejsca , więc to czy ktoś pcha się z miasta do miasta zależy tylko od tego kogoś ... widocznie tak lubi i nie rozumiem dlaczego narzeka Za kilka lat będą od strony półwyspu pewnie zasypywać wodę by jeszcze więcej namiotów i sprzętu weszło w wakacje ...
eeMeeL - 2013-07-16, 23:56
[quote="HENRYCZEK"] No name napisał/a: |
i niech ktoś powie , że za Tuska nic się nie dzieje do okulisty !!! |
Taka to jego zasługa , jak i twoja Kasa i tyle. Myslę, że każdy na jego miejscu dałby radę, niezależnie od koloru plakietki
eeMeeL - 2013-07-17, 00:06
Bajaga napisał/a: | ... bo okolice Władysławowa/Jastrzębiej Góry to wg mnie... ohyda! Tydzień temu tamtędy podróżowałem... boszzzeee.... sporo by mi musieli dopłacić bym chciał tam stopę postawić. Dramat, Syf, Kiła, Mogiła |
Tak samo myslę. Lepiej już odwiedzić Przylądek Dobrej Nadziei i tam pooglądąć foki niż na plaży we Władysławowie Ilość podobna.
CORONAVIRUS - 2013-07-17, 07:51
po co fotki tu jest widoczek on-line
http://augustyna.pl/widok.php
janus - 2013-07-17, 08:23
A tutaj porównanie kilku plaż
http://augustyna.pl/prognozy/webcams.php
Zwróćcie uwagę na plażę w Dębkach, chociaz tam w sezonie też tłum
Rumun - 2013-07-17, 19:52
Byliśmy kamperem w Dębkach, na polu namiotowym " Zielone" (na głównej krzyżówce w lewo i do końca). Gorąco polecam. Świetne łazienki, dla dzieci na wieczór polecam namiot z telewizją...w tym roku zawitamy również.
CORONAVIRUS - 2013-07-17, 21:05
"zielone " w Dębkach to u Aśki ??? Przed kapliczką na rozstaju dróg z lewej ?
janus - 2013-07-18, 08:01
To zawsze się nazywało "Leśne"
szymek1967 - 2013-07-18, 09:10
planuję spedzic weekend w gdansku
gdzie wobec tego zakotwiczyć by kamper byl bezpieczny
a my po wrazeniach ze zwiedzania
dostaniemy w pakiecie trochę ciszy,e ?
Rumun - 2013-07-18, 15:13
przepraszam.... oczywiście ze Leśne.
mwservice - 2013-07-18, 16:10
Interesujący wydaje się Camper Park przy Politechnice Gdańskiej. Nie korzystałem, ale jest dobrze położony - na terenie centrum sportowego, blisko tramwaj (do Starówki 4-5 przystanków, http://trojmiasto.jakdojade.pl/), kolejka SKM (dojazd do Sopotu i Gdyni) oraz ścieżka rowerowa z Wrzeszcza do Gdańska.
http://camperpark.pg.gda.pl/
Jeśli ktoś korzystał, to chętnie się dowiem, jakie wrażenia.
szymek1967 - 2013-07-20, 00:21
własnie zakotwiczyłem w tym miejscu (na politechnice)
jestem w centrum gdanska wiec połowa sukcesu
przedziwna sytuacja gdyz na placu jestem wraz z załoga z częstochowy która podobnie jak i my za3mała się w podróży
poza nami echo
ps. warunki dobre,są sanitariaty w auli oraz prysznice z ciepłą wodą ,
jest prąd,jest woda , jest trawa i drzewa
a wszytko to za jedyna 50 zł od kampera bez względu na ilość osób
ps2. żeby było smieśniej to za dziesiejsze pare godzin uprzejmy pan nie liczy nam
jak za dobę
wychodzi więc 50 zł za dwa dni ( uwazam ze cena jest do przyjęcia )
ogólnie rzecz biorąc miejsce warte polecenia
CORONAVIRUS - 2013-07-20, 08:48
jak już jesteś to kilka kroków i masz imprezkę :
eler1 - 2013-07-22, 11:17 Temat postu: Re: Korki w Trójmieście ---Trasy alternatywne na lato 2013
No name napisał/a: | Nie zazdroszczę nikomu kto będzie chciał dojechać z południa PL w kierunku Władysławowa , wczoraj zamknęli na jakiś czas po jednym pasie w Gdyni na głównym ciągu szóstki nad morze ....
Na mapce jest wygodna droga alternatywna "zachodnia " omijająca korek przed końcem obwodnicy , następny przy robotach drogowych i kolejny przed zjazdem w Redzie na Puck .... tubylcy korzystają z powodzeniem , w Rumi jest alternatywna droga Cegielniana ....mapka poniżej ze szczegółami i objaśnieniami .
http://goo.gl/maps/ekCBd |
Stawiam Piwo.
W niedziele o 22.00 przejechaliśmy bez korków a w Sobotę na powrocie skorzystaliśmy nie w całości ale od Rumii - fajna droga polecam w dzień w nocy bym się pogubił
szymek1967 - 2013-07-22, 22:10
przejechałem s szóstką ,obwodnicami do słupska w niedzielny wieczór ,
pusto i głucho a ponadto b.komfortowo
ps. polecam te trase oczywiscie wieczorową pora ( nie mylic z brunetem )
eeMeeL - 2013-07-22, 23:13
Właśnie zajrzałem (23:12), było pusto!
maszakow - 2013-08-13, 01:48
Fajnie... ze po fakcie wpadłem przypadkowo na te posty. Cytując "Hancocka" - Good Job, Adam. Goood...
Dodam że Redę w kierunku Pucka można objechać ulica Obwodową (tuż za tablicą miasta w prawo) , a korek na Morskiej po zjeździe z Obwodnicy - kawałkiem Kcyńskiej i Chylońską. Zawsze tw 10-15 min do przodu.
Prośba- albo sugestia - do adminów... o przypinanie takich postów na na okres paru miesięcy by można było łatwiej na coś takiego trafić - albo wydzielenie podtematu by każdy zainteresowany wyjazdami mógł zajrzeć na zaś i zmodyfikować trasy. Jeśli więcej osób chciałoby sie bawić w radio kierowców - czemu nie.
CORONAVIRUS - 2013-08-14, 10:12
|
|