|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - Lekkie półki w szafie w/g cinasa
Bydgoszczu - 2013-07-10, 08:23 Temat postu: Lekkie półki w szafie w/g cinasa Od tego roku jesteśmy modelową katolicką rodziną 2+2. Wcześniej byliśmy 2+1. Po pierwszych wyjazdowych weekendach koleżanka małżonka kategorycznie oświadczyła , że marnuje nam się miejsce w szafie, jakoś tak wyszło, że nie zabieramy ze sobą rzeczy które muszą wisieć na drążku.
Na początku zacząłem się rozpytywać o lekki sztywny materiał (nie chciałem płyty meblowej) - teść podpowiedział, że ma półki w garderobie z poliwęglanu kanalikowego. W zupełności wystarczają żeby trzymać na nich ubrania. Nic się nie wygina po czasie.
Poliwęglan sprzedają firmy zajmujące się produkcją reklam - za małe pieniądze dostałem ścinki 70x70cm, grubość 10mm.
Poliwęglan okazał się materiałem przyjaznym w obróbce - dłuższe krawędzie obleciałem wyżynarką, a docięcie na komin i listwę w szafie zrobiłem nożem.
Po docięciu półek założyłem oświetlenie - przykleiłem od wewnątrz taśmę LED - o mocy 9W/m. Przykleiłem ją w pionie, tak żeby oświetlała każdą półkę.
Oświetlenie jest włączane za pomocą włącznika krańcowego (w sklepie meblowym zwany jako "włącznik barkowy"). Napięcie znalazłem za piecem na dmuchawie - u mnie skorzystałem z wolnych wtyków.
Półki do ścian zamocowałem standardowymi trójkątami ze sklepu meblowego, wkręty 12mm. Półki są również przymocowane wkrętami do tych trójkątów. Ja to nie wystarczy to założę te trójkąty od góry.
chris_66 - 2013-08-15, 19:09 Temat postu: Re: Lekkie półki w szafie w/g cinasa
cinas napisał/a: |
Na początku zacząłem się rozpytywać o lekki sztywny materiał (nie chciałem płyty meblowej) - teść podpowiedział, że ma półki w garderobie z poliwęglanu kanalikowego. W zupełności wystarczają żeby trzymać na nich ubrania. Nic się nie wygina po czasie.
. |
ja zrobiłem ze sklejki 3 mm - też lekkie i sztywne i do tego naturalne
ale poliwęglan - pomysł super
piotr1 - 2013-08-15, 19:13 Temat postu: Re: Lekkie półki w szafie w/g cinasa
cinas napisał/a: | Od tego roku jesteśmy modelową katolicką rodziną 2+2. Wcześniej byliśmy 2+1. Po pierwszych wyjazdowych weekendach koleżanka małżonka kategorycznie oświadczyła , że marnuje nam się miejsce w szafie, jakoś tak wyszło, że nie zabieramy ze sobą rzeczy które muszą wisieć na drążku.
Poliwęglan sprzedają firmy zajmujące się produkcją reklam - za małe pieniądze dostałem ścinki 70x70cm, grubość 10mm.
Poliwęglan okazał się materiałem przyjaznym w obróbce - dłuższe krawędzie obleciałem wyżynarką, a docięcie na komin i listwę w szafie zrobiłem nożem.
Po docięciu półek założyłem oświetlenie - przykleiłem od wewnątrz taśmę LED - o mocy 9W/m. Przykleiłem ją w pionie, tak żeby oświetlała każdą półkę.
Oświetlenie jest włączane za pomocą włącznika krańcowego (w sklepie meblowym zwany jako "włącznik barkowy"). Napięcie znalazłem za piecem na dmuchawie - u mnie skorzystałem z wolnych wtyków.
Półki do ścian zamocowałem standardowymi trójkątami ze sklepu meblowego, wkręty 12mm. Półki są również przymocowane wkrętami do tych trójkątów. Ja to nie wystarczy to założę te trójkąty od góry. |
Dobry pomysł
makdrajwer - 2013-08-15, 19:20
Żebyś po szafy z lodówką nie pomylił
marekoliva - 2013-08-15, 20:03
piotr1 napisał/a: | Dobry pomysł |
a kampera poznajesz?
piotr1 - 2013-08-15, 20:36
marekoliva napisał/a: | piotr1 napisał/a: | Dobry pomysł |
a kampera poznajesz? |
Przecież to twój staaaaaryyyy...
piotr1 - 2013-08-15, 20:37
marekoliva napisał/a: | piotr1 napisał/a: | Dobry pomysł |
a kampera poznajesz? |
A gdzie teraz jesteście
marekoliva - 2013-08-15, 21:34
piotr1 napisał/a: | Przecież to twój staaaaaryyyy... |
poprzedni lepiej brzmi
marekoliva - 2013-08-15, 21:42
piotr1 napisał/a: | A gdzie teraz jesteście |
Już w domu
piotr1 - 2013-08-15, 22:05
marekoliva napisał/a: | piotr1 napisał/a: | Przecież to twój staaaaaryyyy... |
poprzedni lepiej brzmi |
HA HA HA
marekoliva - 2013-08-15, 22:22
Nie ma co się śmiać, fajny był i pewnie jest dalej
piotr1 - 2013-08-15, 22:23
marekoliva napisał/a: | Nie ma co się śmiać, fajny był i pewnie jest dalej |
Ale nowy to nowy
piotr1 - 2013-08-15, 22:32
marekoliva napisał/a: | piotr1 napisał/a: | A gdzie teraz jesteście |
Już w domu |
A mieliście być do piątku
marekoliva - 2013-08-15, 22:40
piotr1 napisał/a: | A mieliście być do piątku |
13 st w nocy w porównaniu do 30 st to więc lepiej w domu. Cinas nas zaraz za zaśmiecanie tematu.
piotr1 - 2013-08-15, 22:45
marekoliva napisał/a: | piotr1 napisał/a: | A mieliście być do piątku |
13 st w nocy w porównaniu do 30 st to więc lepiej w domu. Cinas nas zaraz za zaśmiecanie tematu. |
W kamerze zawsze ciepło..........
|
|