Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Camper Tour Europa

janusz - 2007-12-26, 13:18
Temat postu: Camper Tour Europa
Aktualny czas Świąt BN i NR jest tradycyjnym okresem rozliczeń z tego co minęło i snucia planów na przyszłość. To jest taki okres gdy życzymy sobie spełnienia marzeń.
Jak myślicie czy mogło by się spełnić takie marzenie aby Camper Tour stał się ponad narodowy. Żeby do "tourne" po Polsce dołączyły załogi z innych krajów. Mamy zarezerwowaną domenę CamperTour.pl. Czy myślicie że było by możliwe nawiązanie kontaktów z innymi podobnymi grupami zainteresowań z innych krajów. Oni przyjeżdżają do nas i oglądają Polskę nie taką z folderów tylko taką jaką my oglądamy, a my mogli byśmy mieć szansę oglądać ich kraje przy ich pomocy. Ciekawe czy można by było tak zadziałać aby powstały CamperTour.cz, CamperTour.sl, CamperTour.hu i wszystkie inne. Może macie jakieś kontakty z zagranicznymi organizatorami/fanatykami camperwania, których udało by się wciągnąć do współpracy.

DARO - 2007-12-26, 14:15
Temat postu: CamperTour.eu
Idea świetna , przedsięwzięcie korzystne i ciekawe dla wszystkich ....Ten Nowy Rok ....oj będzie ciekawie i pracowicie :) Mnie osobiście bardzo podoba się ten pomysł . Puki co także traktuję go w kategorii <marzenie> , ale jestem przekonany o wykonalności tego zamierzenia.
Poza tym będzie zabawnie :) , ja np nie władam biegle żadnym obcym językiem ...ale chętnie przyłączę się :) by poćwiczyć mój migowy ....podstawowy :) :haha: :haha: :haha: :bajer

eeik - 2007-12-26, 20:27

Jestem za :) , znajomości w tym zakresie na razie nie mam :) )

ale sie wpisuję

eler1 - 2007-12-26, 20:47

DARO napisał/a:
Idea świetna , przedsięwzięcie korzystne i ciekawe dla wszystkich ....Ten Nowy Rok ....oj będzie ciekawie i pracowicie :) Mnie osobiście bardzo podoba się ten pomysł . Puki co także traktuję go w kategorii <marzenie> , ale jestem przekonany o wykonalności tego zamierzenia.
Poza tym będzie zabawnie :) , ja np nie władam biegle żadnym obcym językiem ...ale chętnie przyłączę się :) by poćwiczyć mój migowy ....podstawowy :) :haha: :haha: :haha: :bajer
ja podobnie traktuje to jako Marzenie a biegłość języka migowego też poćwiczę :haha:
CrazyJack - 2007-12-26, 21:36
Temat postu: Re: Camper Tour Europa
janusz napisał/a:
Jak myślicie czy mogło by się spełnić takie marzenie aby Camper Tour stał się ponad narodowy. Żeby do "tourne" po Polsce dołączyły załogi z innych krajów. Mamy zarezerwowaną domenę CamperTour.pl. Czy myślicie że było by możliwe nawiązanie kontaktów z innymi podobnymi grupami zainteresowań z innych krajów.

Myślę, że pomysł jest wart grzechu :lol:
Tym bardziej, że granice są już całkowicie otwarte, a to może zachęcić obcokrajowców do zwiedzania naszego kraju. Tym bardziej, że do tej pory byliśmy traktowani jako wschód niebezpieczny, a wschod ciekawy jest dla holendrów (info z wyprawy jachtem do holandii), francuzów (info z rozmowy z camperowcami z francji, którzy widzieli już większość zabytków zachodniej europy, a tęsknią do prawdziwej wsi - gdzie często jeździ się jeszcze furmanką, do kościołów gdzie nie pobiera się opłaty za zwiedzanie itp.).

JaWa - 2008-01-05, 13:46

CrazyJack napisał/a:
gdzie często jeździ się jeszcze furmanką, do kościołów

A wiesz ile taka przejażdżka kosztuje ? :haha: :haha:

Tadeusz - 2008-01-05, 15:57

JaWa napisał/a:
A wiesz ile taka przejażdżka kosztuje ?

Szczególnie na Podhalu!!! :haha:

Marek - 2008-01-07, 18:52

Mnie w tym temacie tylko dodać wypada " Marzenia sie spełniają ":lol: :lol: :lol:
Tadeusz - 2008-01-07, 21:37

janusz napisał/a:
Jak myślicie czy mogło by się spełnić takie marzenie aby Camper Tour stał się ponad narodowy. Żeby do "tourne" po Polsce dołączyły załogi z innych krajów.

Zamierzam wpłynąć w tym względzie na kolegę ze Szwajcarii. Może sprowadzi nam parę załóg na nasz zlot?

Jacek M - 2008-01-12, 11:22

Mnie w zeszłym roku prosił znajomy włoch o pomoc w namiarach na miejsca, gdzie można zanocować kamperem, bo bardzo chcą wybrać się większą grupą. To pójdzie jak lawa, przekonacie się :lol:
janusz - 2008-01-12, 11:30

A moze by tak ktoś w miarę biegle władający zagranicznym językiem zaprosił delikatnie koleżeństwo zagraniczne do współpracy. Możemy nawet wydzielić osobny dział dla języka zagranicznego, tylko potrzebny ktoś, by miał czas się tym zając i znał jakiś zagraniczny język.
MirekM - 2008-01-12, 12:05

janusz napisał/a:
znał jakiś zagraniczny język

Biegle operuję tylko łaciną kuchenną. Ale takich tu chyba najwięcej i chyba nie przydam się.