Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Owadogiganty w Lubnicy

matro - 2013-07-15, 13:44
Temat postu: Owadogiganty w Lubnicy
Przeszukałem forum CT i nie znalazłem informacji na temat Parku Owadów Gigantów w Lubnicy. Wracając z Rowów przez Słupsk i dalej kierując się na Poznań w okolicach Okonka zatrzymaliśmy się w Parku Owadów Gigantów w Lubnicy http://www.owadogigant.pl/
Informację, że tam jest fajnie dostaliśmy od znajomych którzy właśnie tam postanowili sobie odpocząć w podróży nad Bałtyk. Chcieliśmy sprawdzić jak tam jest wracając do domu. Droga do Parku jest...przejezdna :lol: Wąska jak większość wioskowych dróg, ale też nie ma co biadolić, ostatni odcinek wiedzie po drodze gruntowej. Jeśli ktoś był w parkach z dinozaurami to można powiedzieć, że jest podobnie tyle że tu są robale...np . mamy 6-cio metrową mrówkę, ptasznika :lol: , pszczołę, modliszkę, muchę, motyla, jedwabnika i inne robale :lol: .... Ogólnie frajda. Największym plusem jest to, że wchodząc na teren parku -(bilet rodzinny- 49zł) dostajemy również możliwość bezpłatnego korzystania z innych atrakcji (póki co bez ograniczeń) - dmuchaną wielką zjeżdżalnie , trampoliny, park linowy, piaskownica z ukrytymi robalami, strzelanie z łuku, itd. Jedynie jakie jest ograniczenie to czas otwarcia parku. Kto wybiera się na takie wycieczki z dzieciakami ten wie jak szybko topnieje portfel na tego typu atrakcje nad naszym morzem :spoko

Są też minusy. Brak możliwości płacenia kartą. Tylko gotówka. Jadąc z morza miałem przy sobie 80zł gotówką więc na gastronomi nie poszaleliśmy bo porcja frytek to 5zł, 0,5l napój - 5zł, lody - 3zł szt. (są też zestawy obiadowe od 16-20zł) . Najbliższy bankomat był daleko...

Na terenie parku jest wydzielone przy rzece malownicze miejsce na camping. Widziałem rozbitych kilka namiotów, auta. Czy można stanąć tam kamperem nie wiem.
Ogólnie -miejsce warte polecenia. :spoko

miciurin - 2013-07-16, 22:44

Dzieki za informacje, rozmawialismy juz o tym miejscu ale jakos nie znalazlem informacji. Ode mnie poszedl browarek :spoko
matro - 2013-07-16, 22:58

dzięki za browarka :spoko
Miejsce warte odwiedzenia :spoko