| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Bedford Blitz - czy części są dostępne?
krimar - 2013-07-16, 21:39 Temat postu: Bedford Blitz - czy części są dostępne? Pytanie jak w tytule, czy części mechaniczne do kampera na Bedfordzie są jeszcze w miarę łatwo osiągalne i jak się kształtują ich ceny w porównaniu np do fiatów lub MB? Prosiłbym o opinie właścicieli zwłaszcza starych hymerów z tym podwoziem.
MAWI - 2013-07-16, 22:22
Miałem kiedyś pierwszego integrala na Bedfofdzie ,istotnie był to Hymer. Biorąc pod uwagę rok prod.1979 części w sklepach właściwie zero ,ale z drugiej strony co tam się miało psuć .Elektrobloku. bańka z wodą ,Ogrzewanie wody z wężownicy silnika i mały (amerykański bojlerek gazowy ze świeczką. Ogrzewanie starego typu.Jak buda wolna od wilgoci to ok.Mimo wieku górne okno na korbę działało.W obecnym tez na korbę.
gino - 2013-07-17, 06:24
zależy z jakim slnikiem..jesli benzyna..to np. pompa wody..unieruchomi Cię na bardzo długo..a psuje się tak, że nie da się jej zregenerować
od Opli nie pasuje
ja, ściągałem z Anglii , drogo i b.długo wyczekiwana
MAWI - 2013-07-17, 10:03
Miałem właśnie benzyniaka. 2,3 ltra i skrzynia automat. U mnie obyło się bez awarii. Zmontowałem gaz i tyle.
krimar - 2013-07-17, 13:03
| gino napisał/a: | zależy z jakim slnikiem..jesli benzyna..to np. pompa wody..unieruchomi Cię na bardzo długo..a psuje się tak, że nie da się jej zregenerować
od Opli nie pasuje
ja, ściągałem z Anglii , drogo i b.długo wyczekiwana |
W Niemczech jest sofort verfugbar, ale cena rzeczywiście powala
http://bedford-ersatzteile.de/index.php?a=88
A śruby miał calowe, czy metryczne?
MAWI - 2013-07-17, 13:56
| krimar napisał/a: | | A śruby miał calowe, czy metryczne? |
Pamiętam tylko ,że kierownicę miał po lewej stronie
pannet1 - 2013-09-30, 17:13 Temat postu: teraz ma mam takiego od 2 lat i s n psuje
mam tez 2go ma czesci
wiecej info przez tel.....
|
|