|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Postój na Mierzei Wislanej
kubryk1 - 2013-07-18, 18:18 Temat postu: Postój na Mierzei Wislanej Witam!
W przyszłym tygodniu wybieram sie na mierzeję wislaną, bo nigdy w życiu tam nie byłem. Chciałbym dojechac az do końca mozliwości czyli chyba do Piasków. Będę wdzięczny za podpowieź czy znajde tam jakieś miejsce (kamping) do miłego postania przez dni kilka? Oczywiste jest, że najchetniej widziałbym miejscówkę z widokiem na morze i za free
Pozdrawiam wszystkich którzy sa w trakcie wypraw i tych którzy się do nich szykują i tych którzy je właśnie zakończyli.
CORONAVIRUS - 2013-07-18, 18:35
jest takie miejsce ... w tamtym roku 10 zł za kampera ... widoku na morze nie ma ale za wydmą to morze już widać .... 8 km za końcem Krynicy Morskiej w lewo i jesteś ... w Piaskach komercyjny kemping nad mierzeją z atrakcjami / dziki i brak cienia/
miłego wypoczynku
mpazera - 2013-07-31, 00:06
ja też byłem w tym roku na mierzei. Tak jak koledzy na forum radzę ominąć krynicę i przed piaskami jest kilka parkingów leśnych po lewej stronie. Ja zatrzymałem się na jednym z nich. Brak infrastruktury oczywiście ale w miarę spokojnie, blisko do morze, puste plaże.
pozdr
Marek i Dorota - 2013-08-05, 08:56
Byłem w krynicy tydzień temu na kempingu "Gallus'. Generalnie ok jeśli chodzi o część sanitarną, natomist sam teren jest mocno " górzysty". i praktycznie brak wolnych miejsc. Ja dla siebie znalazłem tylko jedno miejsce. blisko do morza. Ale jadąc tą samą drogą co do kempingu można dojechać praktycznie nad samo morze. Jest parking miejski i można zapłacić w automacie. W tym samym czasie ja ja byłem na "Gallusie" na tym właśnie parkingu stały dwa kamperki przy ul. Marynarzy. pozdrwiam
GregSad - 2013-08-07, 08:08
W Krynicy jest kemping na ul. Marynarzy 2. Można wygooglować - jest 1 zdjęcie i 1 opinia.
Ja nie byłem więc nie mogę polecić
JaWa - 2013-08-07, 09:45
Byliśmy na tym kempingu, możemy polecić. Do morza bliziutko.
landara - 2013-08-25, 22:57
A gdzie to takie miejsca za 10zł za kampera??? Konkrety proszę
My byliśmy niedawno w Piaskach, ale płaciliśmy ok. 50-60zł za 4 os. rodzinę + pies, nie korzystając z pryszniców itp. Jedna noc na kempingu na Piaskowej. Miejsce przyzwoite pod względem infrastruktury, dobre na dłuższy pobyt, ale do plaży to kawałek drogi jak na całej mierzei - ok 1000-1500m drogą przez las, raczej urozmaiconą
CORONAVIRUS - 2013-08-25, 23:23
landara napisał/a: | A gdzie to takie miejsca za 10zł za kampera??? Konkrety proszę
|
adresu tam nie ma a wszystko by trafić masz powyżej
Skalniaki - 2013-08-26, 07:22
"Męczymy" dzierżawcę cudnej polany, by udostępnił Braci kamperowej miejscówkę, na której my stoimy drugi rok z rzędu i nijak stamtąd wyjechać, bo smutno się robi. Adresu nie ma, ale jest położone między Krynicą, a Piaskami. Dokładniej: 3,5 km za Krynicą, 6 km do Piasków. Jest woda, jest prąd i wszechobecny SPOKÓJ. Do morza 200m i pusta plaża. Byliśmy tam tydzień, zupełnie sami. To obóz harcerski i najlepiej pojechać przed, lub po sezonie, a sezon obozowy w tym roku skończył się 17.08, więc my się zalogowaliśmy
tadek - 2013-08-26, 22:18
Ja mogę tylko przestrzec przed kempingiem Kalina w Jantarze. Smród, hałas i pracownik, który pilnował, żeby (mimo wniesienia pełnych oplat z cennika ) nie opróżnić kibelka i nie nabrać wody.
Ale żeby nie być gołoslownym http://forum.gazeta.pl/fo...ntarze.html?v=2
A poza tym piękny rejon i potwierdzam zalety miejscówki sugerowanej przez No Name.
Skalniaki - 2013-08-27, 15:41 Temat postu: Mierzeja Trochę ujęć z Mierzei
Skalniaki - 2013-08-27, 16:35 Temat postu: Postój na Mierzei Ryby, grzyby i takie tam
Skalniaki - 2013-08-27, 16:40 Temat postu: ech, ta Mierzeja :) To były piękne dni.....
Skalniaki - 2013-08-27, 16:44 Temat postu: Postój na Mierzei Wiślanej C.D.
CORONAVIRUS - 2013-08-27, 17:33
nonono ...miejscówka faktycznie przebija wszystkie jakie na Mierzei wcześniej widziałem i znam ..... warto drążyć temat u właściciela terenu ....
"to były piękne dni"..... Edzia , zabezpieczyliście się należycie Wiesz , że to będzie łatwo sprawdzić
Skorpion - 2013-08-27, 18:30
Moze jakies namiary GPS ??
Skalniaki - 2013-08-28, 08:29
Skorpion napisał/a: | Moze jakies namiary GPS ?? |
Pisałam wcześniej, że mocno nad tym pracujemy, żeby dzierżawca udostępnił dla nas TO MIEJSCE od maja do początku wakacji, a potem od sierpnia do ......
Mają lekkie opory, ale i potrzeby, więc może się uda. Chodzi im o skalę zniszczeń, ale staramy się własnym zachowaniem przekonać ich, że KAMPEROWCY to odpowiedzialna społeczność.
Zatem cierpliwości, a namiary GPS pojawią się natychmiast po uzyskaniu zgody. 3majcie kciuki
Skorpion - 2013-08-28, 09:00
rozumiem ze w czasie wakacyjnym to miejsce nie będzie dla nas dostępne tylko przed sezonem i po czy dobrze zrozumialem
Skalniaki - 2013-08-28, 09:16
Skorpion napisał/a: | :bigok rozumiem ze w czasie wakacyjnym to miejsce nie będzie dla nas dostępne tylko przed sezonem i po czy dobrze zrozumialem |
Dobrze zrozumiałeś Myślę, że sierpień to jeszcze sezon, a maj na majówkę tez może być.
Skalniaki - 2013-11-12, 07:54
Prosto ze zlotu w Ciechocinku pomknęliśmy (po drodze) na MIERZEJĘ. Być tak "blisko" i nie zajrzeć......
kakadu - 2014-02-01, 09:51 Temat postu: bursztynki Koledzy ,moze cos przeoczylem ale podajcie jakikolwiek namiar na to miejsce ,wybieram sie w te okolice niebawem na bursztynki.Będę bardzo wdzieczny za wskazówki ,jestem jeszcze bardzo młody stażem użytkownikiem domku na kółkach.
Pozdrawiam
Piotrek -KAKADU
CORONAVIRUS - 2014-02-01, 10:00 Temat postu: Re: bursztynki
kakadu napisał/a: | Koledzy ,moze cos przeoczylem ale podajcie jakikolwiek namiar na to miejsce ,wybieram sie w te okolice niebawem na bursztynki.Będę bardzo wdzieczny za wskazówki ,jestem jeszcze bardzo młody stażem użytkownikiem domku na kółkach.
Pozdrawiam
Piotrek -KAKADU |
Miejscówka Skalniaków nie jest jeszcze ogólnie dostępną ...trwają "negocjacje "....
ale obok masz inną ... popatrz tam : http://goo.gl/maps/W2Zwf
matro - 2014-02-01, 11:01
Opisałem tam jedną fajną free-miejscówkę...
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=17725
współrzędne 54.421925,19.579519 - no name, wkleisz w mapę ?
CORONAVIRUS - 2014-02-01, 11:44
Jasne !!! wieczorkiem "zawiśniesz "
dzięki za info i proszę o więcej
Skalniaki - 2014-08-13, 20:16
Już za chwileczkę, już za momencik....przyszła pora na Mierzeję. Będziemy tam już jutro wieczorkiem (późnym). Jeśli ktoś chętny, zapraszamy Może wspólnie ponegocjujemy to miejsce.
łoś - 2014-08-15, 00:28
Ja na Mierzei nic nie negocjuję. Przyjeżdżam i mam.
Mogłem jechać sam, bo tak się złożyło w tym roku.
Pewnie jeszcze tam zajadę ( choćby trawę skosić ).
Może powinienem jakąś informację umieścić na forum o fajnym miejscu w Sztutowie.
Dziabong - 2014-08-15, 09:29
łoś napisał/a: | Ja na Mierzei nic nie negocjuję. Przyjeżdżam i mam.
Może powinienem jakąś informację umieścić na forum o fajnym miejscu w Sztutowie.
| . Może
majmarek - 2014-08-15, 15:53
a jak nocą podniesie sie poziom Bałtyku np tsunami to co wtedy?
Mazur - 2014-08-15, 16:36
łoś napisał/a: | Ja na Mierzei nic nie negocjuję. Przyjeżdżam i mam.
|
Potwierdzam,w ubiegłym roku odwiedziliśmy łosia ,co prawda na chwilkę,ale miejscówka niczego sobie. Pozdrawiam przy okazji
Skalniaki - 2014-08-16, 10:14
Mazury napisał/a: | łoś napisał/a: | Ja na Mierzei nic nie negocjuję. Przyjeżdżam i mam.
|
Potwierdzam,w ubiegłym roku odwiedziliśmy łosia ,co prawda na chwilkę,ale miejscówka niczego sobie. Pozdrawiam przy okazji |
Sympatyczny Łoś też nam proponował (pamięta?) Miłe to i pewnie skorzystamy z zaproszenia, jeśli pozostanie aktualne w kolejnych sezonach. W tym sezonie jednak TU i powiem, że nie jesteśmy sami, bo Dudusie dojechały a komendant jakby miękł i nie stawia oporów przed kolejnymi zainteresowanymi bez wielkich negocjacji
Pozdrawiamy cieplutko
minimaniak - 2014-08-29, 17:18
jakieś newsy co do miejscówki
w weekend planuje wyprawę na mierzeje może uda mi się skorzystać
dzięki
|
|