|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Międzyzdroje
pagandowa - 2013-07-28, 13:41 Temat postu: Międzyzdroje Mąż leniuchuje w Sudanie Południowym udając, że pomaga potrzebującym, a mnie zostawił z dwoma chłopakami, którym trzeba zapewnić wakacje.
Nie pozostało mi nic innego jak wsiąść do campera i pognać choć nad Bałtyk. Wyjazd główny mamy zaplanowany jak Andrzej zjedzie na krótki urlopu i wtedy śmigniemy na dwa tygodnie do Francji.
Na szczęście trasa z Wrocławia nad Bałtyk nie jest jakoś wymagająca, a i drogi są z roku na rok w coraz lepszym stanie. Wybór padł na Międzyzdroje. Przez internet wyszukałam sobie docelowy camping i 30 czerwca w nocy wyruszyliśmy w drogę.
Na camping dojechaliśmy wczesnym rankiem i trzeba było troszkę poczekać na otwarcie bramy. Był to dobry moment by się chwile zdrzemnąć, ale i zrobić rozpoznanie terenu.
Trafiliśmy na naprawdę fajny camping - Camping 24 przy ul. Polnej 34. Dla zainteresowanych link tutaj .
Odległość od morza: 400 metrów. Camping zadbany, czysto, a do tego miła obsługa. Do tego kamping strzeżony jest przez cała dobę, więc człowiek od razu czuje się bezpieczniej.
Trzy sanitariaty, z toaletami, umywalkami i kabinami prysznicowymi, w których zawsze jest ciepła i zimna woda. Ponadto na kempingu znajdują się trzy stanowiska kuchenne, w których można przygotować potrawy, umyć naczynia, itp. Korzystanie z zaplecza sanitarnego jest bezpłatne. Ponadto w recepcji znajduje się czajnik z wrzątkiem i lodówki, w których można przechować jedzenie, napoje.
Wolny czas można umilić sobie grą w siatkówkę plażową, zabawę z dziećmi na placu zabaw, rozpalić grilla. Można skorzystać ze świetlicy z telewizją satelitarną, naładować telefony komórkowe, przeglądać Internet (!) bezpłatnie w recepcji, odpłatnie poprzez WIFI.
Dla właścicieli przyczep i samochodów kempingowych jest CAMPER SERVICE, w którym można pobrać wodę pitną, wyczyścić toaletę turystyczną czy opróżnić nieczystości. Na całej powierzchni znajdują się miejsca z podłączeniem do prądu (12 Amper).
Pobyt zwierząt jest mile widziany, oczywiście bezpłatny.
Poniżej kilka zdjęć:
pagandowa - 2013-07-28, 13:47
Cenowo nie było jakoś strasznie. Płaciłam 22 PLN za campera, 11 PLN za dorosłą osobę, 8 PLN za dziecko, prąd 10 PLN i oczywiście klimatyczne.
Znaleźliśmy sobie miejsce tuż przy drzewach tak by mieć choć trochę cienia.
martini44 - 2013-07-28, 13:52
pagandowa napisał/a: | Mąż leniuchuje w Sudanie Południowym udając, że pomaga potrzebującym, a mnie zostawił z dwoma chłopakami, którym trzeba zapewnić wakacje |
piwko leci za "zimna krew"
BiG Team - 2013-07-28, 15:49
Ze zdjęć widzę, że troszkę się zmieniło. Prowadziliśmy ten camping od otwarcia w 1973 roku do 1980 roku pod szyldem OST "GROMADA".
Dzięki za chwilę wspomnień.
Życzymy udanego wypoczynku
darol - 2013-07-28, 17:23
Brawo Magda Endrju jak wróci to już się do kierownicy nie dopcha
pagand - 2013-07-28, 19:49
darol napisał/a: | Brawo Magda Endrju jak wróci to już się do kierownicy nie dopcha |
Darolu, ależ o to mi chodzi... przylecę z Czarnego Lądu po dziewięciu godzinach w nocy w Kairze (!!!) i...camper zapakowany...kładę się na łóżeczko i budzę się we Francji...
pagandowa - 2013-07-28, 21:21
pagand napisał/a: | darol napisał/a: | Brawo Magda Endrju jak wróci to już się do kierownicy nie dopcha |
Darolu, ależ o to mi chodzi... przylecę z Czarnego Lądu po dziewięciu godzinach w nocy w Kairze (!!!) i...camper zapakowany...kładę się na łóżeczko i budzę się we Francji...
|
O nie kochany byłoby Ci za dobrze, campera zapakuje już trudno, ale na resztę nie licz z mojej strony...
andreas p - 2013-07-29, 09:23
pagandowa napisał/a: | O nie kochany byłoby Ci za dobrze, campera zapakuje już trudno, ale na resztę nie licz z mojej strony.. |
I co teraz Andrzeju po rozlace tylko kampewr zapakowany
pagand - 2013-07-29, 13:52
No aż tak źle to chyba nie jest... "walizki" mam ze sobą więc może jeszcze nie wszystko stracone
|
|