| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Jak rozwija/rozkłada się markizę. Poważnie.
Socale - 2013-08-03, 17:05 Temat postu: Jak rozwija/rozkłada się markizę. Poważnie. Witajcie.
Mamy zagadkę , jak rozłożyć markizę. Jest to Omnistor bez korbowy i nie elektryczny.
Zwalniamy na krańcach blokadki i otwiera się pokrywa gdzie schowane są nóżki, ale nie wiemy jak ją rozwinąć.
Nie chcę nic szarpać/zniszczyć a może trzeba?
.
Edit. Oczywiście nie o moją markizę chodzi
mar78 - 2013-08-04, 20:11
Cześć,
Może fotki z opisu zawartego na poniższej stronie coś pomogą:
http://sklep.kempingowe.p...MIAMI-1014.html
Pozdr.
jarekzpolski - 2013-08-05, 15:16
wydłubujesz z pojemnika rulon z markizą, rozwijasz, jak rozwiniesz do końca, wysuwasz ze środka rury nogi i rozpórki które się mocuje do ściany kampera. Opisowo to trudno jest tłumaczyć. Zapodałbyś Marcin fotę...
Jak raz wydłubiesz łamiac pazury, zapamiętasz, że po zwinięciu na końcu ma zostać taka tasiemka na wierzchu do podrywania rulonu...Generalnie doskonałe ćwiczenie na nadgarstki...Jak jest wysoko powieszona to również świetnie rozciąga barki i okolice kręgosłupa, a rozkładanie w pojedynkę ćwiczy refleks, równowagę i chwytanie przedmiotów stopami.
Ogólnie +2 do gibkości...
mar78 - 2013-08-05, 16:18
| jarekzpolski napisał/a: | | Zapodałbyś Marcin fotę... |
Ja mam Fiammę i patrząc na OMNISTORa z linku, który podałem wyżej to nóżki i rozpórki są troszkę inaczej chowane. U mnie są wsuwane do środka okrągłego profila. Wg opisu OMNISTORA to w tamtym przypadku są składane do wyprofilowanego profila. Cała reszta z wydłubywaniem rulonu (jak się zapomni o zostawieniu końca tasiemki "na zewnątrz" zwiniętego rulonu markizy) i gimnastyką przy jednoosobowym składaniu markizy - jak napisał Jarek We FIAMMie to wygląda tak:
Socale - 2013-08-05, 17:04
Dziękowanko
Teraz już będę na przyszłość wiedział.
Mam nadzieję że zainteresowany dotrze do tego tematu, mówiłem mu że zapodałem tą zagadkę tutaj
|
|