| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - uszczelnienie okna dachowego
rosomak - 2013-08-06, 22:30 Temat postu: uszczelnienie okna dachowego witam, po popołudniowym deszczyku zauważyłem przeciek w rogu okna dachowego w łazience. odkręciłem ramkę z siatką i róg jest mokry. muszę uszczelnić ale nie mam czym. Jestem w Dźwirzynie zakotwiczyłem raczej stacjonarnie i pozostaje rower do transportu. I pytanie czy w Kołobrzegu kupię coś do uszczelnienia okna ? czy mogę po wyjęciu okna uszczelnić je silikonem doraźnie czy nie warto i od razu szukać w specjalistycznym sklepie ? pozdrawiam
łoś - 2013-08-07, 05:40
Ogólnie dostępny jest silikon do łodzi i camperów.
Wyskrob stary, przemyj acetonem i pokryj ramę nową warstwą.
U mnie trzyma trzy lata.
1506edi - 2013-08-07, 06:39
Zajrzyj jeszcze tu.Znajdziesz odpowiedzi kilka.
http://www.camperteam.pl/...ht=remont+dachu
kimtop - 2013-08-07, 07:29
Doraźnie uszczelnij jakimkolwiek silikonem, a po powrocie do domu ,rozbierz wszystko,wyczyść i zrób profesjonalnie.
papamila - 2013-08-07, 08:06
w Mscicach k. Koszalina (kilka km) masz serwis kamperow,
tam możesz poszukać pomocy w naprawie albo samego kleju
rosomak - 2013-08-07, 15:01
kupiłem Sikaflex silikon do uszczelniania łodzi. Sklep w Kołobrzegu. Jest dobra pogoda na naprawę, otwieram silikon, piwo i biorę się za naprawę okna. zanim znów poleje deszcz musi być gotowe. dzięki wszystkim za podpowiedzi, kolejka piwka należy się wszystkim pozdrawiam
WINNICZKI - 2013-08-07, 20:17
Ważne ,aby to co zakleisz było SUCHE w przeciwnym razie za pół roku będziesz w tym miejscu zbierał grzybki,a zakres prac powiększy się o co najmniej 100%
manamanam - 2014-07-11, 22:37
| rosomak napisał/a: | | kupiłem Sikaflex silikon do uszczelniania łodzi. Sklep w Kołobrzegu. |
Możesz podać namiary na ten sklep? z góry dziękuję.
rosomak - 2014-07-22, 19:07
ech niestety, sporo czasu mineło, ale jak pytałem o silikon to wszyscy wskazywali jedno miejsce w kołobrzegu, sklep był piętrowy na dole sprzęt do nurkowania na górze serwis łodzi itp.
sklep był na początku Kołobrzegu wjazd od strony Grzybowa , za 2 rondem po lewej stronie od drogi dwupasmowej wpadającej do miasta
Bronek - 2014-07-22, 20:35
| rosomak napisał/a: | | sklep był na początku Kołobrzegu |
Dla miejscowych nie za bardzo. Ale .....
Raczej na końcu. Mało kto wjeżdża z tej strony. Ale to ulica Sienkiewicza , niedaleko BRICO,
Na zachód za Parsentą , kiedyś to peryferie zachodnia cz. miasta.
https://goo.gl/maps/gxasT
manamanam - 2014-07-22, 21:10
wiem gdzie to jest, ale tego sklepu tam już nie ma. jest tam teraz sklep bhp. może mają jedynie dział dla łodzi. podjadę i zapytam się gdzie się przenieśli. dzięki za wskazówki.
|
|