Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

VW - vw lt 35

michałp - 2013-08-13, 20:03
Temat postu: vw lt 35
Panowie dziś postawiłem LT ka obok Sprintera i zauważyłem ze Sprinter ma tylni drążek stabilizatora a Lt ek pomimo ze ma wszystkie mocowania nie ma z tyłu stabilizatora więc co jest?
maszakow - 2013-08-13, 20:22

Ma. :-P
Myślę żę Twój egzemplarz LT nie jest wzorcowy :-P

Rockers - 2013-08-13, 20:31

może ktoś zapomniał go zamontować :haha:
piotr1 - 2013-08-14, 22:36
Temat postu: Re: vw lt 35
michałp napisał/a:
Panowie dziś postawiłem LT ka obok Sprintera i zauważyłem ze Sprinter ma tylni drążek stabilizatora a Lt ek pomimo ze ma wszystkie mocowania nie ma z tyłu stabilizatora więc co jest?

Masz lżejsze auto :mrgreen: :spoko

maszakow - 2013-08-14, 23:59

Nie lżejszy tylko odchudzony, stuningowany. Może dlatego jeździ tak szybko... :haha:
MIchał - zmieniałeś most - może warsztatowcy zapomnieli ci założyć stabilizator z powrotem?
mało realne bo przecież to specyficznie wygięta rura na prawie 180cm długości ale... mechanicy różne cuda potrafią zrobić. A jeśli nie było a oni nie poinformowali cię o braku takowego - może oznaczać że na LT/Sprinterach się nie znają co oznacza ryzyko serwisu.
Równie dobrze poprzednik lub ten kto sprzedawał mógł zrobić faux pas.

michałp - 2013-08-15, 07:07

Popytałem różnych mechaników i wszyscy mówią "nie zawsze jest" oczywiście pytani mechanicy nigdy nie tykali się mojego auta ;) a co do szybkości to fakt jest szybki jak F16 (sprawny) ale kołysze się jak Dar młodzieży :lol: Był czy nie, w poniedziałek założę nowy!
maszakow - 2013-08-16, 00:43

:ok Michałku pamiętaj że w porównaniu do Daewoo Tico on JEST jak Dar Młodzieży. :lol:
NIestety to auto jest wybitnie podatne na wiatr. :wyszczerzony:
Jak cię stać i znajdą takie części to niech ci zamiast standardowych gum wstawią neoprenowe. Przetrwają Ciebie i to auto... :wyszczerzony: Daj znać jak takowe znajdziesz :-)
Ja w swoim aucie gum stabilizatora z tyłu nie wymieniałem od 5 lat, na przeglądach twierdzili że jest wszystko OK. NAtomiast z przodu w tym samym okresie eksploatacji mam już trzeci zestaw.

michałp - 2013-08-16, 06:30

czemu wszyscy mówią do mnie Michałku??/ :roll: przecież ja jestem kawał chłopa!! :haha: problem z przodem jest mi znany też zmieniałem parę razy :pifko , ale tył był mi obcy.
michałp - 2013-08-16, 20:45

Więc, ku mojemu zdziwieniu dziś rano kurier dostarczył drążek komplety używany za 99zł po oględzinach stwierdziłem ze do zmiany konieczne są tuleje w mocowaniach, znajomy sklepikarz miał dziś zamknięte a ja miałem w pracy dużo czasu więc zadzwoniłem ,wiadomo ze nie do VW tylko do Mercedesa mieli na miejscu 16zł sztuka , :spoko więc kupiłem zamontowałem i iiiiii jesdzie jak po sznurku bajka a żona od razu swoje " a ja mówiłam ze coś nim bujało" :spoko
maszakow - 2013-08-19, 00:27

michałp, ty weź może żonie zostaw diagnostykę aut ...ale obawiem się zę to cię będzie dużo kosztowało. :diabelski_usmiech