Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Czarnków Marina - darmowy postój w pięknych okolicznościach

miciurin - 2013-08-15, 19:16
Temat postu: Czarnków Marina - darmowy postój w pięknych okolicznościach
Szczerze polecam wszystkim kamperowcom przyjazd do Czarnkowa gdzie można miło i przyjemnie spędzić czas, powędkować jak i postać kilka dni za darmo w Marinie przy rzece Noteć.
Wszyscy podróżni jadący nad morze trasą Poznań - Wałcz na pewno przejeżdżają koło Mariny :mrgreen:
Jest to obiekt w pełni wyposażony od toalet wraz z prysznicami, przez wypożyczalnie kajaków i rowerów po miejsce zrzutu ścieków.
Jak będę miał to wkleję namiary GPS
Poniżej oficjalne strony WWW
http://www.czarnkow.pl/marina/
http://www.teraznotec.pl/pl/
http://www.osir.czarnkow....d=270&Itemid=86

Tu jest opis oraz zdjęcia z naszego spotkania Czarnkowsko - Trzcianeckiego :mrgreen:
http://www.camperteam.pl/...p=366573#366573

krzysztofCz - 2013-08-15, 20:27

Wszystko to prawda. I ja tam byłem i nocnego grilla piłem :szeroki_usmiech :spoko
Szczególnie polecamy dla kamperowodniaków :spoko

piotr1 - 2013-08-15, 21:20

krzysztofCz napisał/a:
Wszystko to prawda. I ja tam byłem i nocnego grilla piłem :szeroki_usmiech :spoko
Szczególnie polecamy dla kamperowodniaków :spoko

Dziękujemy :bukiet: :bukiet:

matro - 2013-08-15, 22:20

:spoko
Należy dodać że można tam wyrzucić profesjonalnie "kota" :lol:
Prąd,woda, wspaniałe toalety i prysznice, wyciągarka elektryczna do slipowania jednostek...darmo do 11 lipca 2016 roku :spoko

Już wiemy, że zorganizujemy tam kilka spotkań :ok

piotr1 - 2013-08-17, 21:54

matro napisał/a:
Prąd,woda, wspaniałe toalety i prysznice, wyciągarka elektryczna do slipowania jednostek...darmo do 11 lipca 2016 roku :spoko

Chętnie też tam przyjedziemy. Prosimy o info o spotkaniu. Pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko

krzysztofCz - 2013-08-18, 06:28

piotr1 napisał/a:
matro napisał/a:

Chętnie też tam przyjedziemy. Prosimy o info o spotkaniu. Pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko

Te spotkania są "last minute" :szeroki_usmiech ... organizowane są przeważnie na telefon 5min przed wyjazdem :lol: :spoko

Małgorzata Plawgo - 2013-08-18, 06:59

:pifko wielkie dzięki za informacje ładne miejsce i widać że towarzystwa też nie brakuje, można jechać w ciemno :lol:
Endi - 2013-08-18, 11:04

miciurin napisał/a:
Wszyscy podróżni jadący nad morze trasą Poznań - Wałcz na pewno przejeżdżają koło Mariny

Nooo tak to moja trasa na Poznań, przejeżdżam przez Czarnków setki razy i tankowanie w stacji za lub przed mostem ;) .

Marina trochę z drogi niewidoczne ale teraz już wiem w którym jest miejscu. Dzięki miciurin stawiam :pifko i obiecuje, ze wypuszczę tam nie jednego kota :bigok

miciurin - 2013-08-18, 17:28

Endi napisał/a:
obiecuje, ze wypuszczę tam nie jednego kota :bigok

Oby to nie był jedyny cel Twojej wizyty bo to miejsce jest więcej warte :mrgreen:
Do zobaczenia w Czarnkowie :spoko

piotr1 - 2013-08-18, 18:02

krzysztofCz napisał/a:
piotr1 napisał/a:
matro napisał/a:

Te spotkania są "last minute" :szeroki_usmiech ... organizowane są przeważnie na telefon 5min przed wyjazdem :lol: :spoko

Dzięki za informacje :spoko :spoko :spoko

miciurin - 2013-08-24, 10:46

Dzisiaj w Czarnkowie odbywa się imprezka dla bliźniaków czyli "Dzień spieczonego bliźniaka" Wieczorną atrakcją w Parku Sztaszica będzie koncert Golfów :)
Dla chętnych oczywiście darmowy postój kamperkliem w Czarnkowskiej Marinie :wyszczerzony:
Dokładny plan jazdy poniżej w linku:
http://www.czarnkowsko-tr...m_blizniaki.pdf

Podgląd online kamerki na Placu Wolności
http://www.czarnkow.info/kamery.php

Przybywajcie :spoko

miciurin - 2013-09-06, 20:41

Dzisiaj dojechały dwa kamperki z Poznania :spoko
Jurek121175 - 2013-09-07, 07:11

Może się ujawnią :diabelski_usmiech
A może nie :haha:

miciurin - 2013-09-07, 07:49

Jurek121175 napisał/a:
Może się ujawnią :diabelski_usmiech
A może nie :haha:

Rozmawiałem wczoraj z nimi, na marinę trafili dzięki temu wątkowi :)
My dzisiaj mamy zamiar przejechać się na drugą marinę do Drawska :mrgreen:

Jurek121175 - 2013-09-07, 09:47

No to jak wspomniałem już, staraj się od Burmistrza o jakąś prowizję za promocję Waszych atrakcji :spoko :piwo:
matro - 2013-09-08, 01:51

niestety, działa tylko do końca września :roll:

....a Trzcianeckie jeziorka są całoroczne :spoko

krzysztofCz - 2013-09-08, 11:30

matro napisał/a:
niestety, działa tylko do końca września :roll:

....a Trzcianeckie jeziorka są całoroczne :spoko

:diabelski_usmiech Justyna by powiedziała: "Robert to umiał załatwić" :diabelski_usmiech

matro - 2013-09-08, 12:49

:haha: :haha: :haha: :spoko
miciurin - 2013-09-08, 17:57

Wczoraj odwiedzilem Marine w Drawsku to okolo 40 km od Czarnkowa, oto fotki

krzysztofCz - 2013-09-08, 18:12

Miejsca jakby więcej niż w Czarnkowskiej, a i postój nad samą wodą. Piotr a do kiedy czynna :?:
miciurin - 2013-09-08, 18:15

krzysztofCz napisał/a:
Miejsca jakby więcej niż w Czarnkowskiej, a i postój nad samą wodą. Piotr a do kiedy czynna :?:

Miejsca jest wicej, a i rybki mozna tez polowic. Teren nie jest ogrodzony dlatego tez tam nie spalismy. Czynna jest do 15 pazdziernika

maciej1900 - 2013-09-13, 19:51
Temat postu: Marina czarnków...
Witam wszystkich.....byliśmy w Czarnkowie w Marinie...super miejsce ..oczywiscie to wasza zasługa bo tutaj ją zareklamowaliście ...pozdrawiam szczególnie Justynę i Piotra z dzieciarnią..dołączyli do nas..parę fotek na mojej stronie http://caravaningpolska.b...3/09/pirat.html
miciurin - 2013-09-14, 19:57

maciej1900 napisał/a:
...pozdrawiam szczególnie Justynę i Piotra z dzieciarnią..dołączyli do nas..

Dziękuję bardzo, miło było Was poznać
Cytat:

iCampery - 2014-04-27, 08:49
Temat postu: Chciałem być oryginalny ;-)
I napisać jakie świetne miejsce znaleźliśmy. Patrzę na CT, a tu już wszyscy wiedzą ;-)
Właśnie otworzyliśmy sezon 2014 w Marinie w Czarnkowie. Szybki pomysł na weekend zaowocował wizytą w pięknym miasteczku, pięknej okolicy i doskonałej Marinie. Polecamy wszystkim. Wspaniałe miejsce, świetni ludzie i doskonałe piwo lokalne.
Pzdrawiamy
Patryk i Ania

miciurin - 2014-04-27, 09:03

Cytat:
Właśnie otworzyliśmy sezon 2014 w Marinie w Czarnkowie.

Miło nam, że odwiedziliście Czarnków, niestety od tygodnia jestem poza miastem i nie mam możliwości żeby odwiedzić Marinę, a szkoda bo miło by było pogawędzić z kolejnym kamperowcem odwiedzającym Czarnków.

Pozdrawiam i zapraszam ponownie. :spoko

iCampery - 2014-04-28, 10:36

Z pewnością wrócimy, bo Czarnków i okolice zrobił na nas ogromne wrażenie. Z racji zawodowych zwiedziliśmy wiele miejsc w Polsce i mamy jedno spostrzeżenie. Te szczycące się mianem "kurortów" płyną jedynie na własnej legendzie. A w naszym kraju kryje się pełno takich perełek jak Czarnków.

Zapewniam, że wrócimy. I to nie raz.

pozdrawiamy
Patryk i Ania

MAWI - 2014-04-28, 15:12

Koledzy, mam pytanie.Na pierwszej stronie jest mapa.Ciekaw jestem czy tą pętlę wodną można przebyć motorówką ,a może ktoś już to opływał.Pytam bo mam zamiar to pokonać .
iCampery - 2014-04-28, 16:21

Jako laik, ale dobrze dopytujący w ostatni weekend stwierdzam: pętlę przepływają jednostki o masie 4-5 ton, więc mniejszą motorówką raczej nie będzie problemu. Kwestia odległości, bo to zdaje się 700 kilometrów całości trasy.

Po drodze masz kilka śluz, które są płatne. Pamiętaj także o niezbyt dużej ilości marin po drodze, a co za tym idzie dobrze zaopatrz się w paliwo.

Jak będziesz chciał więcej konkretów napisz to podeślę Tobie namiary do ludzi, którzy pływają łodziami turystycznymi i znają tę trasę jak własną kieszeń.
pozdrawiam
Patryk

miciurin - 2014-05-11, 09:24

Mamy kolejnego gościa na marinie, niestety widziałem go tylko z daleka jadąc drogą. Moze jest to ktorys z uczestnikow wczorajszego rozpoczęcia sezonu motocyklowgo. Pozdrawia z serdecznie :spoko
MAWI - 2014-05-11, 11:11

iCampery napisał/a:
Jak będziesz chciał więcej konkretów napisz to podeślę Tobie namiary do ludzi, którzy pływają łodziami turystycznymi i znają tę trasę jak własną kieszeń.

Dzięki za odzew .Myślę o tej pętli od jakiegoś czasu,jak by Ci nie sprawiał kłopotu to daj jakieś namiary.A może ktos jeszcze byłby chętny ,wtedy na dwie łódki raźniej. :spoko :spoko

miciurin - 2014-06-17, 22:37

Dzisiaj przyjechały dwa kolejne kamperki, miło było chwileczkę pogawędzić :spoko
Funio - 2014-06-21, 16:58

Dzisiaj dwa kamperki wyjechały, przyjechał kolejny, czyli my. Piękne okoliczności przyrody, przesympatyczny BOSMAN Zdzichu. Super miejsce. Do 2016r ma być free. :spoko
bryzby - 2014-06-21, 17:11

Funio napisał/a:
przyjechał kolejny, czyli my.

Czy przypadkiem nie mijaliśmy się koło Ujścia? :spoko

Funio - 2014-06-21, 17:44

bryzby napisał/a:

Czy przypadkiem nie mijaliśmy się koło Ujścia? :spoko

Tak, to my. Mieliśmy awaryjną przerwę w Ujściu z powodu otwarcia drzwi lodówki na zakrętach przy fabryce szkła... I się wysypało.

miciurin - 2014-06-21, 18:21

Cieszę się, że jest zainteresowanie naszą Czarnkowska Mariną.
Funio jutro wpadne Cię odwiedzić :spoko

Funio - 2014-06-21, 18:47

Podoba nam się nie tylko marina, ale i cały Czarnków. Na baseny za zimno, ale miasteczko, położenie i klimat jest super, no i browar ze sklepem firmowym, i te małe buteleczki... jak za młodych lat. Szkoda, że jesteśmy na tak krótko, rano lecimy w okolice Jeleniej Góry przez Zieloną Górę.
matro - 2014-06-21, 22:21

miciurin napisał/a:
Funio jutro wpadne Cię odwiedzić :spoko

Też bym podleciał :spoko

bryzby - 2014-06-22, 14:25

miciurin napisał/a:

To wynik Waszej reklamy, ale nie ma w niej przesady. Miejsce bardzo fajne,okolica również nie mówiąc już o bosmanach. Aż miło wiedzieć ,że jaszcze istnieją takie miejsca i tacy ludzie.Pozdrowienia dla drużyny Miciurina i dla Matro, dzięki wielkie za spotkanie i Polaków rozmowy, do zobaczenia. :spoko :spoko :spoko

miciurin - 2015-05-10, 00:18

Czarnkowska Marina już jest otwarta, podobno był już jeden kamper z Poznania, zapraszamy :spoko
krzysztofCz - 2015-05-11, 08:54

wspomnienia... wspomnienia... wspomnienia.... :spoko
Gośka - 2015-05-11, 19:14

Przyjedziemy na pewno, myślę że nie tylko jeden raz.
Do miłego :spoko

Jurek121175 - 2015-06-15, 13:28

Piotrze (miciurin) do kiedy Czarnków w okolicy mariny będzie rozkopany :-P
Przejeżdżałem w zeszłym tygodniu osobówką i nie widziałem miejsca, żeby dało się wjechać do mariny :shock:

Gośka - 2015-06-15, 14:52

Ja w zeszłym tygodniu rozmawiałam z Bosmanem Zdzisiem i powiedział, że można do mariny już dojechać. Nie wiem tylko, czy zrobiony był jakiś czasowy wjazd na w długi weekend 04-07.06.2015, czy dojazd jest już na stałe.
miciurin - 2015-06-17, 21:16

Jurek121175 napisał/a:
Piotrze (miciurin) do kiedy Czarnków w okolicy mariny będzie rozkopany
Przejeżdżałem w zeszłym tygodniu osobówką i nie widziałem miejsca, żeby dało się wjechać do mariny

Gośka napisał/a:
Ja w zeszłym tygodniu rozmawiałam z Bosmanem Zdzisiem i powiedział, że można do mariny już dojechać. Nie wiem tylko, czy zrobiony był jakiś czasowy wjazd na w długi weekend 04-07.06.2015, czy dojazd jest już na stałe.

Przejeżdżałem dzisiaj osobówką obok i faktycznie dojazd jest ale jak dla kamperka to utrudniony.
Jutro podjadę pod samą Marinę i obadam co i jak.

miciurin - 2015-08-30, 14:22

Miło było się spotkać kolejny raz z kamperowcami z forum :spoko
krzysztofCz - 2015-08-30, 19:28

Robiliście zlocik :?:
bryzby - 2015-08-30, 20:56

My podobne miejsce trafiliśmy w czasie ostatniego pobytu nad kanałem elbląskim. :spoko
miciurin - 2015-08-30, 21:19

krzysztofCz napisał/a:

A gdzie tam, nic planowanego. W piątek w nocy jechałem do domu i widzę 2 kamperki, pojechałem w sobotę na marinę pogadać i okazało się że są z forum. No to do domku po swoje autko, a tu dzwoni do mnie kolejny znajomy że już są na marinie i żebym przyjechał. I tak się zjechało nas czterech.
A co do mini zlociku to możemy coś jeszcze zmajstrować, ustalamy datę i się spotykamy. :spoko

matro - 2015-08-30, 23:58

miciurin napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:

A co do mini zlociku to możemy coś jeszcze zmajstrować, ustalamy datę i się spotykamy. :spoko

Daj mi kilka godzin a będę wiedział coś w temacie naszej przystani na Sarczu :spoko Jutro dogaduję szczegóły by móc się tam spotkać w większym gronie ...kamperowo-wodniacko ;)

krzysztofCz - 2015-08-31, 18:58

Robert... Ty kiedyś sypiasz :?: :szeroki_usmiech
matro - 2015-08-31, 19:06

:mikolaj w pracy ;) hehe
RoWeRs - 2016-05-16, 18:56

Spieszę donieść, że darmowy postój jest przedłużony do końca roku.
Upłynęło już 5 lat a marina wygląda ciągle świeżo i czysto. Na pewno wrócę jak będzie cieplej na kajaki.

miciurin - 2016-05-16, 20:23

tramp-trend napisał/a:
Spieszę donieść, że darmowy postój jest przedłużony do końca roku.
Upłynęło już 5 lat a marina wygląda ciągle świeżo i czysto. Na pewno wrócę jak będzie cieplej na kajaki.

Widziałem Twoje auto rano w niedzielę wystające za budynku ale jak już wracałem koło 18 to już Cię nie było. Mogłeś się wcześniej odezwać to bym wpadł na pogaduchy.

RoWeRs - 2016-05-16, 21:44

miciurin napisał/a:

Widziałem Twoje auto rano w niedzielę wystające za budynku ale jak już wracałem koło 18 to już Cię nie było. Mogłeś się wcześniej odezwać to bym wpadł na pogaduchy.

Szkoda, nie wiedziałem, że jesteś tubylcem ;) Będzie okazja, za czas jakiś zmontuje, drużynę wracam na rzekę i kajaki. Teraz zawinę z rowerami do Drawska na 70%
Pozdrawiam, do zobaczenia! :spoko

miciurin - 2016-05-22, 21:33

A no przez weekend znów się dużo działo na Marinie, stały 3 kampery i jedna przyczepa. Miło było Was spotkać :ok
miciurin - 2016-06-08, 09:01

Przez weekend Czarnków odchodzi swoje coroczne święto w związku z tym szykuje się sporo atrakcji między innymi koncert zespołu Dżem. Można więc camperować na Marinie i korzystać z atrakcji.
Więcej informacji pod linkiem.

http://www.czarnkow.pl/ak...skiej-2016.html