| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Czarnków Marina - darmowy postój w pięknych okolicznościach
miciurin - 2013-08-15, 19:16 Temat postu: Czarnków Marina - darmowy postój w pięknych okolicznościach Szczerze polecam wszystkim kamperowcom przyjazd do Czarnkowa gdzie można miło i przyjemnie spędzić czas, powędkować jak i postać kilka dni za darmo w Marinie przy rzece Noteć.
Wszyscy podróżni jadący nad morze trasą Poznań - Wałcz na pewno przejeżdżają koło Mariny
Jest to obiekt w pełni wyposażony od toalet wraz z prysznicami, przez wypożyczalnie kajaków i rowerów po miejsce zrzutu ścieków.
Jak będę miał to wkleję namiary GPS
Poniżej oficjalne strony WWW
http://www.czarnkow.pl/marina/
http://www.teraznotec.pl/pl/
http://www.osir.czarnkow....d=270&Itemid=86
Tu jest opis oraz zdjęcia z naszego spotkania Czarnkowsko - Trzcianeckiego
http://www.camperteam.pl/...p=366573#366573
krzysztofCz - 2013-08-15, 20:27
Wszystko to prawda. I ja tam byłem i nocnego grilla piłem
Szczególnie polecamy dla kamperowodniaków
piotr1 - 2013-08-15, 21:20
| krzysztofCz napisał/a: | Wszystko to prawda. I ja tam byłem i nocnego grilla piłem
Szczególnie polecamy dla kamperowodniaków |
Dziękujemy
matro - 2013-08-15, 22:20
Należy dodać że można tam wyrzucić profesjonalnie "kota"
Prąd,woda, wspaniałe toalety i prysznice, wyciągarka elektryczna do slipowania jednostek...darmo do 11 lipca 2016 roku
Już wiemy, że zorganizujemy tam kilka spotkań
piotr1 - 2013-08-17, 21:54
| matro napisał/a: | :spoko
Prąd,woda, wspaniałe toalety i prysznice, wyciągarka elektryczna do slipowania jednostek...darmo do 11 lipca 2016 roku
Już wiemy, że zorganizujemy tam kilka spotkań |
Chętnie też tam przyjedziemy. Prosimy o info o spotkaniu. Pozdrawiamy
krzysztofCz - 2013-08-18, 06:28
| piotr1 napisał/a: | | matro napisał/a: | :spoko
Chętnie też tam przyjedziemy. Prosimy o info o spotkaniu. Pozdrawiamy |
Te spotkania są "last minute" ... organizowane są przeważnie na telefon 5min przed wyjazdem
Małgorzata Plawgo - 2013-08-18, 06:59
wielkie dzięki za informacje ładne miejsce i widać że towarzystwa też nie brakuje, można jechać w ciemno
Endi - 2013-08-18, 11:04
| miciurin napisał/a: | | Wszyscy podróżni jadący nad morze trasą Poznań - Wałcz na pewno przejeżdżają koło Mariny |
Nooo tak to moja trasa na Poznań, przejeżdżam przez Czarnków setki razy i tankowanie w stacji za lub przed mostem .
Marina trochę z drogi niewidoczne ale teraz już wiem w którym jest miejscu. Dzięki miciurin stawiam i obiecuje, ze wypuszczę tam nie jednego kota
miciurin - 2013-08-18, 17:28
| Endi napisał/a: | obiecuje, ze wypuszczę tam nie jednego kota |
Oby to nie był jedyny cel Twojej wizyty bo to miejsce jest więcej warte
Do zobaczenia w Czarnkowie
piotr1 - 2013-08-18, 18:02
| krzysztofCz napisał/a: | | piotr1 napisał/a: | | matro napisał/a: | :spoko
Chętnie też tam przyjedziemy. Prosimy o info o spotkaniu. Pozdrawiamy |
Te spotkania są "last minute" ... organizowane są przeważnie na telefon 5min przed wyjazdem |
Dzięki za informacje
miciurin - 2013-08-24, 10:46
Dzisiaj w Czarnkowie odbywa się imprezka dla bliźniaków czyli "Dzień spieczonego bliźniaka" Wieczorną atrakcją w Parku Sztaszica będzie koncert Golfów
Dla chętnych oczywiście darmowy postój kamperkliem w Czarnkowskiej Marinie
Dokładny plan jazdy poniżej w linku:
http://www.czarnkowsko-tr...m_blizniaki.pdf
Podgląd online kamerki na Placu Wolności
http://www.czarnkow.info/kamery.php
Przybywajcie
miciurin - 2013-09-06, 20:41
Dzisiaj dojechały dwa kamperki z Poznania
Jurek121175 - 2013-09-07, 07:11
Może się ujawnią
A może nie
miciurin - 2013-09-07, 07:49
| Jurek121175 napisał/a: | Może się ujawnią
A może nie |
Rozmawiałem wczoraj z nimi, na marinę trafili dzięki temu wątkowi
My dzisiaj mamy zamiar przejechać się na drugą marinę do Drawska
Jurek121175 - 2013-09-07, 09:47
No to jak wspomniałem już, staraj się od Burmistrza o jakąś prowizję za promocję Waszych atrakcji
matro - 2013-09-08, 01:51
niestety, działa tylko do końca września
....a Trzcianeckie jeziorka są całoroczne
krzysztofCz - 2013-09-08, 11:30
| matro napisał/a: | niestety, działa tylko do końca września
....a Trzcianeckie jeziorka są całoroczne |
Justyna by powiedziała: "Robert to umiał załatwić"
matro - 2013-09-08, 12:49
miciurin - 2013-09-08, 17:57
Wczoraj odwiedzilem Marine w Drawsku to okolo 40 km od Czarnkowa, oto fotki
krzysztofCz - 2013-09-08, 18:12
Miejsca jakby więcej niż w Czarnkowskiej, a i postój nad samą wodą. Piotr a do kiedy czynna
miciurin - 2013-09-08, 18:15
| krzysztofCz napisał/a: | Miejsca jakby więcej niż w Czarnkowskiej, a i postój nad samą wodą. Piotr a do kiedy czynna |
Miejsca jest wicej, a i rybki mozna tez polowic. Teren nie jest ogrodzony dlatego tez tam nie spalismy. Czynna jest do 15 pazdziernika
maciej1900 - 2013-09-13, 19:51 Temat postu: Marina czarnków... Witam wszystkich.....byliśmy w Czarnkowie w Marinie...super miejsce ..oczywiscie to wasza zasługa bo tutaj ją zareklamowaliście ...pozdrawiam szczególnie Justynę i Piotra z dzieciarnią..dołączyli do nas..parę fotek na mojej stronie http://caravaningpolska.b...3/09/pirat.html
miciurin - 2013-09-14, 19:57
| maciej1900 napisał/a: | | ...pozdrawiam szczególnie Justynę i Piotra z dzieciarnią..dołączyli do nas.. |
Dziękuję bardzo, miło było Was poznać
iCampery - 2014-04-27, 08:49 Temat postu: Chciałem być oryginalny ;-) I napisać jakie świetne miejsce znaleźliśmy. Patrzę na CT, a tu już wszyscy wiedzą ;-)
Właśnie otworzyliśmy sezon 2014 w Marinie w Czarnkowie. Szybki pomysł na weekend zaowocował wizytą w pięknym miasteczku, pięknej okolicy i doskonałej Marinie. Polecamy wszystkim. Wspaniałe miejsce, świetni ludzie i doskonałe piwo lokalne.
Pzdrawiamy
Patryk i Ania
miciurin - 2014-04-27, 09:03
| Cytat: | | Właśnie otworzyliśmy sezon 2014 w Marinie w Czarnkowie. |
Miło nam, że odwiedziliście Czarnków, niestety od tygodnia jestem poza miastem i nie mam możliwości żeby odwiedzić Marinę, a szkoda bo miło by było pogawędzić z kolejnym kamperowcem odwiedzającym Czarnków.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
iCampery - 2014-04-28, 10:36
Z pewnością wrócimy, bo Czarnków i okolice zrobił na nas ogromne wrażenie. Z racji zawodowych zwiedziliśmy wiele miejsc w Polsce i mamy jedno spostrzeżenie. Te szczycące się mianem "kurortów" płyną jedynie na własnej legendzie. A w naszym kraju kryje się pełno takich perełek jak Czarnków.
Zapewniam, że wrócimy. I to nie raz.
pozdrawiamy
Patryk i Ania
MAWI - 2014-04-28, 15:12
Koledzy, mam pytanie.Na pierwszej stronie jest mapa.Ciekaw jestem czy tą pętlę wodną można przebyć motorówką ,a może ktoś już to opływał.Pytam bo mam zamiar to pokonać .
iCampery - 2014-04-28, 16:21
Jako laik, ale dobrze dopytujący w ostatni weekend stwierdzam: pętlę przepływają jednostki o masie 4-5 ton, więc mniejszą motorówką raczej nie będzie problemu. Kwestia odległości, bo to zdaje się 700 kilometrów całości trasy.
Po drodze masz kilka śluz, które są płatne. Pamiętaj także o niezbyt dużej ilości marin po drodze, a co za tym idzie dobrze zaopatrz się w paliwo.
Jak będziesz chciał więcej konkretów napisz to podeślę Tobie namiary do ludzi, którzy pływają łodziami turystycznymi i znają tę trasę jak własną kieszeń.
pozdrawiam
Patryk
miciurin - 2014-05-11, 09:24
Mamy kolejnego gościa na marinie, niestety widziałem go tylko z daleka jadąc drogą. Moze jest to ktorys z uczestnikow wczorajszego rozpoczęcia sezonu motocyklowgo. Pozdrawia z serdecznie
MAWI - 2014-05-11, 11:11
| iCampery napisał/a: | | Jak będziesz chciał więcej konkretów napisz to podeślę Tobie namiary do ludzi, którzy pływają łodziami turystycznymi i znają tę trasę jak własną kieszeń. |
Dzięki za odzew .Myślę o tej pętli od jakiegoś czasu,jak by Ci nie sprawiał kłopotu to daj jakieś namiary.A może ktos jeszcze byłby chętny ,wtedy na dwie łódki raźniej.
miciurin - 2014-06-17, 22:37
Dzisiaj przyjechały dwa kolejne kamperki, miło było chwileczkę pogawędzić
Funio - 2014-06-21, 16:58
Dzisiaj dwa kamperki wyjechały, przyjechał kolejny, czyli my. Piękne okoliczności przyrody, przesympatyczny BOSMAN Zdzichu. Super miejsce. Do 2016r ma być free.
bryzby - 2014-06-21, 17:11
| Funio napisał/a: | | przyjechał kolejny, czyli my. |
Czy przypadkiem nie mijaliśmy się koło Ujścia?
Funio - 2014-06-21, 17:44
| bryzby napisał/a: |
Czy przypadkiem nie mijaliśmy się koło Ujścia? |
Tak, to my. Mieliśmy awaryjną przerwę w Ujściu z powodu otwarcia drzwi lodówki na zakrętach przy fabryce szkła... I się wysypało.
miciurin - 2014-06-21, 18:21
Cieszę się, że jest zainteresowanie naszą Czarnkowska Mariną.
Funio jutro wpadne Cię odwiedzić
Funio - 2014-06-21, 18:47
Podoba nam się nie tylko marina, ale i cały Czarnków. Na baseny za zimno, ale miasteczko, położenie i klimat jest super, no i browar ze sklepem firmowym, i te małe buteleczki... jak za młodych lat. Szkoda, że jesteśmy na tak krótko, rano lecimy w okolice Jeleniej Góry przez Zieloną Górę.
matro - 2014-06-21, 22:21
| miciurin napisał/a: | Cieszę się, że jest zainteresowanie naszą Czarnkowska Mariną.
Funio jutro wpadne Cię odwiedzić |
Też bym podleciał
bryzby - 2014-06-22, 14:25
| miciurin napisał/a: | | Cieszę się, że jest zainteresowanie naszą Czarnkowska Mariną. |
To wynik Waszej reklamy, ale nie ma w niej przesady. Miejsce bardzo fajne,okolica również nie mówiąc już o bosmanach. Aż miło wiedzieć ,że jaszcze istnieją takie miejsca i tacy ludzie.Pozdrowienia dla drużyny Miciurina i dla Matro, dzięki wielkie za spotkanie i Polaków rozmowy, do zobaczenia.
miciurin - 2015-05-10, 00:18
Czarnkowska Marina już jest otwarta, podobno był już jeden kamper z Poznania, zapraszamy
krzysztofCz - 2015-05-11, 08:54
wspomnienia... wspomnienia... wspomnienia....
Gośka - 2015-05-11, 19:14
Przyjedziemy na pewno, myślę że nie tylko jeden raz.
Do miłego
Jurek121175 - 2015-06-15, 13:28
Piotrze (miciurin) do kiedy Czarnków w okolicy mariny będzie rozkopany
Przejeżdżałem w zeszłym tygodniu osobówką i nie widziałem miejsca, żeby dało się wjechać do mariny
Gośka - 2015-06-15, 14:52
Ja w zeszłym tygodniu rozmawiałam z Bosmanem Zdzisiem i powiedział, że można do mariny już dojechać. Nie wiem tylko, czy zrobiony był jakiś czasowy wjazd na w długi weekend 04-07.06.2015, czy dojazd jest już na stałe.
miciurin - 2015-06-17, 21:16
| Jurek121175 napisał/a: | Piotrze (miciurin) do kiedy Czarnków w okolicy mariny będzie rozkopany
Przejeżdżałem w zeszłym tygodniu osobówką i nie widziałem miejsca, żeby dało się wjechać do mariny |
| Gośka napisał/a: | | Ja w zeszłym tygodniu rozmawiałam z Bosmanem Zdzisiem i powiedział, że można do mariny już dojechać. Nie wiem tylko, czy zrobiony był jakiś czasowy wjazd na w długi weekend 04-07.06.2015, czy dojazd jest już na stałe. |
Przejeżdżałem dzisiaj osobówką obok i faktycznie dojazd jest ale jak dla kamperka to utrudniony.
Jutro podjadę pod samą Marinę i obadam co i jak.
miciurin - 2015-08-30, 14:22
Miło było się spotkać kolejny raz z kamperowcami z forum
krzysztofCz - 2015-08-30, 19:28
Robiliście zlocik
bryzby - 2015-08-30, 20:56
My podobne miejsce trafiliśmy w czasie ostatniego pobytu nad kanałem elbląskim.
miciurin - 2015-08-30, 21:19
| krzysztofCz napisał/a: | Robiliście zlocik |
A gdzie tam, nic planowanego. W piątek w nocy jechałem do domu i widzę 2 kamperki, pojechałem w sobotę na marinę pogadać i okazało się że są z forum. No to do domku po swoje autko, a tu dzwoni do mnie kolejny znajomy że już są na marinie i żebym przyjechał. I tak się zjechało nas czterech.
A co do mini zlociku to możemy coś jeszcze zmajstrować, ustalamy datę i się spotykamy.
matro - 2015-08-30, 23:58
| miciurin napisał/a: | | krzysztofCz napisał/a: | Robiliście zlocik |
A co do mini zlociku to możemy coś jeszcze zmajstrować, ustalamy datę i się spotykamy. |
Daj mi kilka godzin a będę wiedział coś w temacie naszej przystani na Sarczu Jutro dogaduję szczegóły by móc się tam spotkać w większym gronie ...kamperowo-wodniacko
krzysztofCz - 2015-08-31, 18:58
Robert... Ty kiedyś sypiasz
matro - 2015-08-31, 19:06
w pracy hehe
RoWeRs - 2016-05-16, 18:56
Spieszę donieść, że darmowy postój jest przedłużony do końca roku.
Upłynęło już 5 lat a marina wygląda ciągle świeżo i czysto. Na pewno wrócę jak będzie cieplej na kajaki.
miciurin - 2016-05-16, 20:23
| tramp-trend napisał/a: | Spieszę donieść, że darmowy postój jest przedłużony do końca roku.
Upłynęło już 5 lat a marina wygląda ciągle świeżo i czysto. Na pewno wrócę jak będzie cieplej na kajaki. |
Widziałem Twoje auto rano w niedzielę wystające za budynku ale jak już wracałem koło 18 to już Cię nie było. Mogłeś się wcześniej odezwać to bym wpadł na pogaduchy.
RoWeRs - 2016-05-16, 21:44
| miciurin napisał/a: |
Widziałem Twoje auto rano w niedzielę wystające za budynku ale jak już wracałem koło 18 to już Cię nie było. Mogłeś się wcześniej odezwać to bym wpadł na pogaduchy.
|
Szkoda, nie wiedziałem, że jesteś tubylcem Będzie okazja, za czas jakiś zmontuje, drużynę wracam na rzekę i kajaki. Teraz zawinę z rowerami do Drawska na 70%
Pozdrawiam, do zobaczenia!
miciurin - 2016-05-22, 21:33
A no przez weekend znów się dużo działo na Marinie, stały 3 kampery i jedna przyczepa. Miło było Was spotkać
miciurin - 2016-06-08, 09:01
Przez weekend Czarnków odchodzi swoje coroczne święto w związku z tym szykuje się sporo atrakcji między innymi koncert zespołu Dżem. Można więc camperować na Marinie i korzystać z atrakcji.
Więcej informacji pod linkiem.
http://www.czarnkow.pl/ak...skiej-2016.html
|
|