|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Niemcy - Pojezierze Łużyckie - Lausitzer Seenland. Brandenburgia
DreamsOnWheels - 2013-08-20, 13:48 Temat postu: Pojezierze Łużyckie - Lausitzer Seenland. Brandenburgia Witam wszystkich serdecznie!
W końcu zebrałam się, żeby napisać o naszym miejscu na weekendowe wypady, choć wahałam się, czy by czasem nie zostawić tego kawałeczka dzikiego miniraju tylko dla siebie;) Ale niech tam, proszę bardzo!
Oto link do naszego bloga z ww. wpisem: http://dreamsonwheels.wor...-sierpien-2013/
Słów kilka tytułem zachęty do odwiedzenia Lausitzer Seenland-u:
Kiedy zaczynaliśmy swoją przygodę z kamperem, postanowiliśmy znaleźć kilka miejsc niedaleko domu, takich, które się nie znudzą i do których można wyskoczyć choć na dwa dni i odsapnąć. Pierwszym z nich jest Pojezierze Łużyckie w Niemczech, wciąż w fazie powstawania. Istnieje dopiero od ok. 20-tu lat, a stworzono je na terenach kopalni odkrywkowych węgla. Kilkanaście, a docelowo kilkadziesiąt jezior otoczonych szczelnie ścieżkami rowerowymi. Genialne tereny, jeszcze stosunkowo dzikie, dlatego warto korzystać z darmowych póki co stellplatzów i małej ilości ludzisk.
Oczywiście, są tu świetnie wyposażone kempingi, w końcu jesteśmy w Niemczech, ale naszym ulubionym jest to miejsce:
Niebawem będzie tu kemping, póki co stoi się za darmo, w ciszy, nad niemal prywatną plażą, przy ścieżce rowerowej.
Warto, warto, jeszcze warto!
Zachęcam do poczytania o Pojezierzu Łużyckim, ja tymczasem zmykam do opracowywania najdłuższej i najdalszej do tej pory wyprawy - TURCJA!!:)
ezto - 2013-08-20, 14:45
super, dzieki - takich wlasnie weekendowych miejscowek nigdy za malo
|
|