Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Podwozia - technika i eksploatacja - Jazda z wodą w zbiorniku

krzysztofCz - 2013-08-21, 10:18
Temat postu: Jazda z wodą w zbiorniku
Przed chwilą wróciłem z przeglądu technicznego. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu diagnosta poinformował mnie, że jazda z wodą (szczególnie w niemcach) jest zabroniona. Nie chciałem z nim dyskutować w trakcie przeglądu coby mnie za bardzo nie trzepał :lol: , ale wydaje mi się, że człowiek nie wie co to kamper i kamperowanie :lol: . A może to ja o czymś nie wiem :?: Spotkał się ktoś z czymś takim :?:
Skorpion - 2013-08-21, 10:30

Możliwe ,ze slyszal o warzeniu kamperkow i tak to mu się skojazylo.Wie ze gdzies dzwonią tylko nie wie dokładnie gdzie i co dzwoni i w jakiej parafi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
antwad - 2013-08-21, 10:35

krzysztofCz napisał/a:
Spotkał się ktoś z czymś takim

Od kilku już lat jeżdzę na badanie do stacji, która ma taki zakres badań:
A, B, C, CC, D, T, E, a, b, c, d, e, f, h,
Nikt o niczym podobnym nie wspominał.

kimtop - 2013-08-21, 10:37

Ten diagnosta ma chyba wodę zamiast mózgu
Track222 - 2013-08-21, 10:52

kimtop napisał/a:
Ten diagnosta ma chyba wodę zamiast mózgu

Marek :ok :brawo

krzysztofCz - 2013-08-21, 13:27

Facet nie wie, że to nie pierwszy mój kamper, że jeżdżę od lat i chyba chciał błysnąć wiedzą na temat znajomości kamperowania. W naszych stacjach to ciągle zaskoczenie jak wjeżdżasz kamperem. Ten nawet nie wierzył, że się zmieszczę w bramę. Poprzednie przeglądy, poprzednim kamperze też tam robiłem, ale był inny diagnosta. Tamtego zresztą bardziej interesował sam kamper niż przegląd :szeroki_usmiech
eMWu - 2013-08-21, 21:24

Ee juz nic mnie nie zdziwi - wczoraj kolega dostal przeglad na wsk z 69r ktora nie byla uzywana od roku 74 i miala stare dwuliterowe tablice.... jak dostane na to oc to bedzie mogl jezdzic na tej rejestracji:-)
marekoliva - 2013-08-21, 22:58

krzysztofCz napisał/a:
Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu diagnosta poinformował mnie, że jazda z wodą (szczególnie w niemcach) jest zabroniona.

wesoły diagnosta.

CORONAVIRUS - 2013-08-21, 23:12

Gość widział na YT akcję policji niemieckiej na autostradzie , ważyli kampery i cepki a jak było za wiele to wodę wylewali do studzienki deszczowej ... szkoda , że nie zrozumiał gadki :)
Trampek - 2013-08-26, 10:54

No name napisał/a:
Gość widział na YT akcję policji niemieckiej na autostradzie , ważyli kampery i cepki a jak było za wiele to wodę wylewali do studzienki deszczowej ... szkoda , że nie zrozumiał gadki :)

Faktycznie ten gamoń coś widział i słyszał i powiedział co wiedział.

A w tym przypadku facet miał pojazd o ładowności 3400 a na wadze było 3700 kg.
Facet ma dodatkowe zbiorniki z wodą i wyszło że jak pozbędzie się 300 l. wody to to będzie najlepsze i najtańsze rozwiązanie .

i tyle.

A z wodą w zbiornikach możesz jechać , grunt żeby cały pojazd ważył tyle ile może.