| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Mycie Kampera
Komplecik - 2013-09-07, 06:11 Temat postu: Mycie Kampera Do mycia kamperka stosuje płyn występujący pod różnymi nazwami
fatex
VOIGT
meglio
brudpur
mają jeden mianownik nr.242
ja rozcieńczam 1do4
Koniecznie na zwilżoną wodą wcześniej powieszchnię natrysnąć z atomizera za 5zł lub droższego środek i potrzeć ,gąbką ,szmatą, mniej skuteczne szczotką, a ŻUR przylepiony do zabudowy pięknie będzie się zlewał z niej ,potem szybko popłukać to lejące się paskudztwo i tak w koło kamperka zrobić a będzie LŚNIŁ
UWAGA. nie pryskać na raz większej powieszchni jak 1.5metra bieżącego lub takiej krórą możemy w miarę szybko portrzeć (gąbką ,szmatą, ew.szczotką ) i jej spłukać szybko ,w innym przypadku porobią się nam zacieki po rozpuszczonym brudzie i ciężko będzie jednakowo całą nieczystość z kamperka usunąć
Najlepiej stosować w pochmurne dni a jeszcze lepiej w mżawkę
Miłego mycia
ps.można zadawać pytania
Duduś - 2013-09-07, 06:17
Ja ostatnio myłem kamperka Ludwikiem i efekt super
Kiedyś próbowałem Atak do felg ale w starym kamperze gdzie była łuska
Ale można spróbować nowego
Zapodaj jakieś zdjęcie no gdzie i za ile to można kupić
Ahmed - 2013-09-07, 07:04
| Komplecik napisał/a: | | voit |
VOIGT
A do felg aluminiowych polecam płyn do mycia szyb kominkowych - rewelacja
Duduś - 2013-09-07, 07:14
a co do szyb kominkowych?
Ahmed - 2013-09-07, 07:16
| Duduś napisał/a: | | a co do szyb kominkowych? |
To samo
Konkretnie spay z Ludwika za 7 PLN
makdrajwer - 2013-09-07, 08:24
Voight robi świetne preparaty. Ja najczęściej używam brudpur do mycia na zewnątrz i w środku.
Komplecik - 2013-09-07, 08:49
| Duduś napisał/a: | | Zapodaj jakieś zdjęcie no gdzie i za ile to można kupić |
ja ledwo pisze a Ty o zdjecia prosisz
ja kupuję w hurtowniach chemicznych
nr.płynu 242 a wystepuje pod kilkoma nazwami zależy kto go dustrybułuje
Frowyz - 2013-09-07, 08:50
A ja brudpur odradzam do zabudów Dethflles Posłuchałem Makdrajwera i mogę powiedzieć, że brud pięknie schodzi... Niestety razem z nim schodzą brązowe i czerwone paski, charakterystyczne dla malowania tej zabudowy... Na szczęście próbę robiłem na małej powierzchni i nie rzuca się w oczy. Co ciekawe schodzą tylko kolorowe paski, kremowa farba zostaje... Resztę kampera myłem przy pomocy płynu Albino (do mycia ciężarówek) i efekt był więcej niż zadowalający.
Komplecik - 2013-09-07, 08:53
| Frowyz napisał/a: | | brudpur |
jak kupił byś 242 brutpura to by nic nie schodziło, musiałeś tego do grila zastosować za mocny!!!
DAKOTA - 2013-09-07, 13:54
| Frowyz napisał/a: | A ja brudpur odradzam do zabudów Dethflles Posłuchałem Makdrajwera i mogę powiedzieć, że brud pięknie schodzi... Niestety razem z nim schodzą brązowe i czerwone paski, charakterystyczne dla malowania tej zabudowy... Na szczęście próbę robiłem na małej powierzchni i nie rzuca się w oczy. Co ciekawe schodzą tylko kolorowe paski, kremowa farba zostaje... Resztę kampera myłem przy pomocy płynu Albino (do mycia ciężarówek) i efekt był więcej niż zadowalający. |
te paski to schodza ze starosci
DAKOTA
Irel - 2013-09-07, 16:09
Ja przed każdym sezonem ( a jak jest bardzo ubrudzony np. smołą) to i w sezonie oddaję kampera do specjalistycznej myjni, gdzie używają do mycia pary pod ciśnieniem, a następnie woskują jakimiś wynalazkami (przy okazji sprzątają i picują cała kabinę samochodu). Po takim myciu wystarczy później w przypadku normalnego zabrudzenia, spłukać kampera wodą i jest jak nowy. Koszt zabiegu wynosi około 100 PLN. Nie jest to tanio, ale całe mycie i woskowanie trwa prawie 4 godziny, mnie zaś odpada skakanie po drabinie.
salut - 2013-09-07, 16:26
| Teurgus napisał/a: | | Ja przed każdym sezonem ( a jak jest bardzo ubrudzony np. smołą) to i w sezonie oddaję kampera do specjalistycznej myjni, gdzie używają do mycia pary pod ciśnieniem, a następnie woskują jakimiś wynalazkami (przy okazji sprzątają i picują cała kabinę samochodu). Po takim myciu wystarczy później w przypadku normalnego zabrudzenia, spłukać kampera wodą i jest jak nowy. Koszt zabiegu wynosi około 100 PLN. Nie jest to tanio, ale całe mycie i woskowanie trwa prawie 4 godziny, mnie zaś odpada skakanie po drabinie. |
Witam
Po powrocie z Brynka mam zamiar skorzystać z myjni parowej
Mam nadzieje, że tez będę zadowolony.
Niestety u nas za te pieniądze tylko buda z zewnątrz
Camper Diem - 2013-09-08, 13:36
| Komplecik napisał/a: | Do mycia kamperka stosuje płyn występujący pod różnymi nazwami
fatex
VOIGT
meglio
brudpur
mają jeden mianownik nr.242 |
dzięki za info
ja zwykle używałem Meglio- rewelacyjny, ale droższy od Voigt. teraz parę złotych zaoszczędzę
stanko45 - 2013-09-24, 18:46
Teurgus, Halo Teurgus,gdzie znajduje sie taka myjnia kamperow opisana przez Ciebie?Pozdro
łoś - 2013-09-24, 21:48
odszukać temat i kontynuować, zamiast tworzyć nowy.
Irel - 2013-09-25, 09:37
| stanko45 napisał/a: | | Teurgus, Halo Teurgus,gdzie znajduje sie taka myjnia kamperow opisana przez Ciebie?Pozdro |
Przesłałem Ci informację e-mailem.
|
|