| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - Tawerna DI LULU GRECJA
Filip - 2013-09-13, 20:50 Temat postu: Tawerna DI LULU GRECJA Gorąco polecam fajne, darmowe miejsce nad samym morzem w Grecji. Jest WC, prysznice, woda, serwis WC i szara woda kampera, zacienione miejsca z widokiem na morze - gaj oliwny, piękne zachody słońca - to wszystko zupełnie GRATIS!!!
Jest tawerna, którą prowadzi Włoch i wypada raz na jakiś czas coś zjeść lub wypić. To jedyny warunek pobytu. Dużo włochów i innych narodowości, bardzo miła atmosfera... Były kampery, przyczepy i namioty. Mieliśmy stać 2 lub 3 dni a zostaliśmy 14!!!
koordynaty GPS N 39 05 38,83 E 20 38 12,83
Jeśli komuś nie pasuje 500 metrów dalej jest camping
Filip - 2013-09-13, 20:54
tak wygląda to miejsce z góry...
Camper Diem - 2013-09-15, 19:46
dzięki za info. paralia Kastrosikia po raz pierwszy pojawia się na moim horyzoncie, jadąc na zachodnie wybrzeże na pewno tam zajrzę
napisz proszę coś o plaży- widać sporo żwiru, a w wodzie skały... były jeżowce, czy raczej spokojnie korzystało się z morza?
Filip - 2013-09-15, 20:14
było trochę kamieni, ale był też i piasek więc dla każdego coś miłego...
W wodzie przy brzegu dużo grup małych skałek co daje możliwość nurkowania. Dużo ciekawych podwodnych zakamarków, ale można też bezpiecznie taplać się przy brzegu w płytkiej wodzie. Popołudniami trochę wzmagał się wiatr więc windserferzy też mają co robić. Jeżowce są ale nie przy brzegu tylko w tych skałach w wodzie ukryte znikoma ilość...
POLECAM
maga - 2013-09-15, 21:43 Temat postu: Re: Tawerna DI LULU GRECJA
| Filip napisał/a: | | Tawerna DI LULU GRECJA |
Coś mi się wydaje,że to wstęp do pięknej fotorelacji
Filip,prosimy o jeszcze...,znam Twoje pióro
Filip - 2013-09-16, 12:24
Jeszcze mi się przypomniało że zjazd do Tawerny jest dość stromy ale duże kampery też dawały radę.
MAGA nie kuś ...
bardzo chętnie bym opisał tylko my na prawdę z Amelią 4 letnią siedzieliśmy 2 tygodnie tylko tam i było tzw. błogie lenistwo!!!
Po drodze zwiedziliśmy Cserkeszolo - termale na Węgrzech (GORĄCO POLECAM), Kanion Matka i jezioro OHRID w Macedonii. Reszta to Tawerna DI LULU, piękne zachody słońca, nurkowanie, spacery... cisza i spokój
Pozdrawiamy Poznaniaków
Mikesz - 2013-09-16, 13:36
Dobrze że jest gdzie kubeł wyszorować ,a jakie ceny w knajpie?
scuter0 - 2013-09-16, 15:14
Jak bys mogl poprawic koordynaty gps-bo wyswietlaja sie jakies herezje.
pagand - 2013-09-16, 15:41
...albo zaznacz na GoogleMaps i daj link...
janus - 2013-09-16, 16:07
Wystarczy zamienić przecinki kropkami i oddzielić przecinkiem i mamy:
39.094156,20.636895
Rawic - 2013-09-16, 16:30
| pagand napisał/a: | | ...albo zaznacz na GoogleMaps i daj link... |
| scuter0 napisał/a: | | Jak bys mogl poprawic koordynaty gps-bo wyswietlaja sie jakies herezje |
a mówiłem, a prosiłem piszmy wszyscy wspórzędne w formacie Google, bo są pomyłki, ludzie nie mogą zlokalizować miejsca, denerwują się niepotrzebnie.
Jeśli mamy kogoś wyprowadzić na manowce, to lepiej podać nazwę miejscowości.
Filip - 2013-09-17, 19:48
ceny jak w Grecji DROGO!!!: piwo 5 E, danie 6-20 E
Camper Diem - 2013-09-20, 16:57
| rawicki@op.pl napisał/a: | | a mówiłem, a prosiłem piszmy wszyscy wspórzędne w formacie Google |
Zbyszek, jak wprowadzasz do urządzenia dane w formacie, w którym pierwotnie je podano to się nie myli
Camper Diem - 2013-09-20, 17:01
| Filip napisał/a: | | ceny jak w Grecji DROGO!!!: piwo 5 E, danie 6-20 E |
co to za piwo po 5e? nie widziałem jeszcze takiej ceny w Grecji
Rawic - 2013-09-20, 17:37
| Camper Diem napisał/a: | | Zbyszek, jak wprowadzasz do urządzenia dane w formacie, w którym pierwotnie je podano to się nie myli |
Gdy na CT otrzymamy wspórzędne w formacie Google, kopiujemy je prawym, wklejamy w pasek wyszukiwarki maps.google.com i już oglądamy to co nas interesuje, a tak muszę biec do samochodu po GPS, przeformatować ,ustalić, zobaczyć.Wiem są uniwersalne smartfony(wszystko w jednym) ale nie są dokładne i gdy nawalą tracimy wszystko.Krzysztof zmienisz zdanie gdy kupisz Garmina, musimy upraszczać sobie w życiu, bo za krótko trwa.Pozdro.
Rawic - 2013-09-20, 17:48
| Mikesz napisał/a: | | jakie ceny w knajpie? | | Camper Diem napisał/a: | | co to za piwo po 5e? nie widziałem jeszcze takiej ceny w Grecji | Mikesz pytając o ceny w knajpie pewnie miał na myśli restauracje a nie tawerny, w Atenach spotkałem wyższe ceny.
Camper Diem - 2013-09-20, 19:55
| rawicki@op.pl napisał/a: | | Mikesz pytając o ceny w knajpie pewnie miał na myśli restauracje a nie tawerny |
temat dotyczy tawerny Di Lulu, co pozwala przypuszczać, że o tej tawernie rozmawiamy
| rawicki@op.pl napisał/a: | | w Atenach spotkałem wyższe ceny |
no wiesz? ceny ze snobistycznych ateńskich restauracji porównujesz z cenami w nadmorskiej tawernie?
a swoją drogą ile tych knajp zdążyłeś odwiedzić w tak krótkim czasie
Rawic - 2013-09-20, 21:58
No nie uwierzę że piwo w tawernie kosztuje 5 Euro, chyba że Di LULU dolicza w ten sposób parking. | Camper Diem napisał/a: | | ile tych knajp zdążyłeś odwiedzić w tak krótkim czasie |
Krzysiu ja dokładnie nie pamiętam ile czasu spędziłem w Atenach, może mi przypomnisz, a swoją drogą nam nie chodzi o ilość tylko o jakość.Dobrej nocy.
Rawic - 2013-09-20, 22:12
| Camper Diem napisał/a: | | ceny ze snobistycznych ateńskich restauracji porównujesz z cenami w nadmorskiej tawernie? |
Krzysiu, nie byłeś w tej restauracji, tak, to skąd wiesz że jest to restauracja dla snobów. W restauracji tej spotyka się elita kultury ateńskiej, pisarze, malarze, aktorzy, gdyby się dowiedzieli jak ich nazywasz, oj.
Filip - 2013-09-21, 20:32
Niektórzy byli codziennie w tawernie, a niektórzy sporadycznie więc jak dla kogoś za drogo może od czasu do czasu odwiedzić. My byliśmy sporadycznie, ale atmosfera w całym miejscu bardzo przyjazna...
Camper Diem - 2018-07-11, 16:41
| Filip napisał/a: | | Jeszcze mi się przypomniało że zjazd do Tawerny jest dość stromy ale duże kampery też dawały radę. |
Jednak nie każdy da radę- musiałem się cofnąć, bo bym na 100% dziobem zarył. Nie mówiąc o wyjeździe. Tak więc miejsce fajne, ale zdecydowanie nie dla dużych kamperów
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-07-11, 17:10
Ale checa ,odezwał się Afa :haha:Znalazłsam to jest za
Loutsa Vrachou,nasze ulubione miejsce,no i znany rejon Kanali i plaży długiej Monolithi
Spax - 2018-07-12, 10:50
To mój wcześniejszy post:
https://www.camperteam.pl...p=592839#592839
Ostatni raz, kiedy tam zajechałem (maj 2017) gaj oliwny był przycięty i posadzona trawka. Wyglądało to trochę tak, że nie można już stać. Żadnego kampera nie było.
JaWa - 2018-07-12, 16:42
| Camper Diem napisał/a: | | ale zdecydowanie nie dla dużych kamperów |
Nie wiem, czy siedmio metrowy to duży, czy mały, ale właśnie takim z dużym nawisem udało się zjechać. Miejsce bardzo fajne.
zbychu - 2018-07-13, 09:04
Ja dwa razy podchodziłem do wyjazdu i pożdzierałem gumy , ale sie udało
Camper Diem - 2018-07-13, 14:57
| JaWa napisał/a: | | czy siedmio metrowy to duży, czy mały, ale właśnie takim z dużym nawisem udało się zjechać |
siedmiometrowy to spory kamper, ale o ile 6-metrowy nie ma problemów, 7-metrowy być może wjedzie na styk to 8-metrowy z pewnością nie da rady bez uszczerbku dla zdrowia
| JaWa napisał/a: | | Miejsce bardzo fajne |
dlatego bardzo chcieliśmy tam zjechać. trudno. w Ammoudia grecki ksiądz polecił nam podobne miejsce tuż przed tytułowym Di LuLu (teraz Nissos), plaża Bouka. być może zajrzymy tam bo mamy jeszcze tydzień do wypłynięcia z Igoumenitsa.
| zbychu napisał/a: | | Ja dwa razy podchodziłem do wyjazdu i pożdzierałem gumy , ale sie udało |
gratuluję ale po wcześniejszych przygodach kamperowych nie podejmuję zbędnego ryzyka
Spax - 2018-07-13, 15:18
| Camper Diem napisał/a: | | plaża Bouka. być może zajrzymy tam bo mamy jeszcze tydzień do wypłynięcia z Igoumenitsa |
A to nie jest czasem na wyspie Korfu? Trochę dalej niż "tuż przed"
Camper Diem - 2018-07-13, 15:49
| Spax napisał/a: | | A to nie jest czasem na wyspie Korfu? |
nie. nie chodzi mi o plażę Bouka na Korfu (nie byłem, nie znam), ani o plażę Bouka na Peloponezie. chodzi o plażę przy tawernie Bouka (Kastrosikia) 39° 5'24.11"N 20°39'34.02"E
Spax - 2018-07-13, 20:12
ΜΠΟΥΚΑ ΖΑΡΔΕΛΑ czyli bukiecik sardynek i wszystko jasne. Zapodasz jakieś zdjęcia z tego miejsca?
Camper Diem - 2018-07-13, 21:07
| Spax napisał/a: | | Zapodasz jakieś zdjęcia z tego miejsca? |
oczywiście - jeśli tam dotrzemy
póki co relaks w Parga do niedzieli
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-07-14, 10:39
A w Pardze na kaempingu czy przy plazy my staliśmy przy plazy Valtos.Lichnos jest piekna plaża,jest przed nia kemping,zjazd stromy. Wszyscy opuszczają przepiekna Karavostasi i Alonaki
Camper Diem - 2018-07-14, 12:33
| Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | | A w Pardze na kaempingu czy przy plazy |
wspieramy lokalną turystykę
|
|