Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Szukam skrzyni biegów do Fiat Talento (Ducato) '93 1.9D

Mazby - 2013-09-17, 08:54
Temat postu: Szukam skrzyni biegów do Fiat Talento (Ducato) '93 1.9D
Witam,
Szukam skrzyni biegów do mojego kamperka.
Jako , że ludek z forum jest po całym kraju i nie tylko, zwracam się z prośba o wizytę w szrotach wam znanych i zapytanie o skrzynie begów do kamperka Fiat Talento (Ducato) '93 1.9D (symbol 290 UAK)
Fotki skrzyni dołączę, a ew. wasze upolowane mile widziane
Kto znajdzie jakieś serwisówki z numerami , też proszę o link
Byłbym wdzięczny za pomoc
mazby

Mazby - 2013-09-24, 10:56

Serdeczne podziękowania dla kolegi BiM. Polecił mi super zakład naprawy skrzyni. Już robią
Serdecznie dziękuję

mazby

Adamcuk - 2013-09-24, 13:20

Mazby napisał/a:
Serdeczne podziękowania dla kolegi BiM. Polecił mi super zakład naprawy skrzyni. Już robią
Serdecznie dziękuję

mazby

Ja szukam dobrego warsztatu ,żeby uciszyć skrzynię bo mocno ja słychać ,wycie jest dość nie przyjemne do ucha :gwm
jak co to opisz ten warsztat i podaj namiary :spoko

ps.Fiat rok1993 2,5d jest to włoski wynalazek ,czy na skrzyni jest wybity kod lub numer :oops:

Bim - 2013-09-24, 13:30

Mazby napisał/a:
Serdecznie dziękuję

Ja dostałem od szanownego kolegi Lepciaka i jakoś ta wspólna pomoc się kręci.Oby gośc nie podniósł cen jak mu pół CT zawita

Mazby - 2013-09-24, 16:12

Bim napisał/a:
.Oby gośc nie podniósł cen jak mu pół CT zawita
.. obawiam się, że to "doktor ostatniej szansy" i nie ma już innej opcji. Mnie w paru renomowanych zakładach powiedzieli, że sprowadzenie tych części to wartość nowej skrzyni. On miał , znaczy synchronizatory, bo zębatek już niema.

Ze szrotu już miałem 2, wszystko OK do zamontowania. Pod obciążeniem wyłażą defekty. No i koszty montaz/demontaz/wysyłka...

http://www.anmar.iap.pl/info.html (czasami nie odpala to wpisz w googl "mucha, anmar, skrzynie biegów")

GPS:50.128641,20.105085

jakby ktoś jechał to dajcie cynk, to wam dam fotkę bo jest niezły cyrk.

Jeśli Ci wyje to pewnie łożyska, zapytaj telefonicznie.

pozdro

mazby