| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Łóżko piętrowe wzdłuż - pytanie do praktyków
GregdeWal - 2013-09-17, 19:40 Temat postu: Łóżko piętrowe wzdłuż - pytanie do praktyków Witam
Jak być może zauważyliście powoli przymierzam się do kupna nowszego/większego kamperka. Warunkiem koniecznym dla współużytkowników - rodziców - jest "dzienne łóżko" - czyli miejsce gdzie jedno z nich może się na chwilę położyć i rozprostować kości.
I tu podstawowe pytanie - czy zabudowy z piętrowym łóżkiem usytuowanym z tyłu wzdłuż zabudowy tą rolę dla osoby dorosłej (nie kurdupla ) spełnia?
Innymi opcjami są chyba tylko
- leżanka obok głównego stolika
- drugi stołek na stałe rozłożony z tyłu
- osobna sypialnia z tyłu (ale takie rozwiązanie to raczej domena nowszych zabudów)
Czy są jakieś negatywy tych rozwiązań dla powyższego celu?
Pozdrawiam
kimtop - 2013-09-17, 19:44
| GregdeWal napisał/a: | | Czy są jakieś negatywy tych rozwiązań dla powyższego celu? |
Zapewne spokojnie się na łóżku zmieścisz.
Negatywem zapewne jest problem z bagażnikiem przy rozłożonym dolnym łóżku
TomekM - 2013-09-17, 20:10
Co do wyspania się na piętrowym łóżku to ja przy 182cm daję radę, choć wyciągnąć się jak struna nie dam rady. Ale zastanawiam się czy dla dziennej drzemki warto nabywać samochód z piętrusem skoro można przekimać na alkowie?
martini44 - 2013-09-17, 20:11
mam 176 cm wzrostu i na dole sie mieszcze..... na góre nie wchodziłem
GregdeWal - 2013-09-17, 20:19
| TomekM napisał/a: | | dziennej drzemki warto nabywać samochód z piętrusem |
Tej logiki też nie rozumiem
Ale drugą przyczyną jest to, że bądź co bądź posiadam rodzinę rozwojową.
Duduś - 2013-09-17, 21:44
Łóżka z tyłu w poprzek są szersze niż przy modelach wzdłuż
Natomiast w pirwszym przypadku jest mniejsza łazienka a w drugim dodatkowo osobny prysznic (przewaznie)
wybór należy do ciebie
Agostini - 2013-09-18, 20:41
Takie rozwiązanie, jak pisze Duduś, może być częste. U mnie też tak jest.
To dobre rozwiązanie. Taki układ oszczędza miejsce, osobny prysznic to duża wygoda, a niekiedy złożenie górnego łóżka umożliwi korzystanie z dużego bagażnika.
To łóżko chyba nie ma więcej niż 180 cm, więc dla dużego chłopa to trochę kłopot. Szczególnie górne, gdzie zaczyna się krzywizna sufitu.
Dla dziennej drzemki mało wygodne. Dla dzieci w sam raz.
MrTommy - 2013-09-19, 08:05 Temat postu: Re: Łóżko piętrowe wzdłuż - pytanie do praktyków
| GregdeWal napisał/a: |
Czy są jakieś negatywy tych rozwiązań dla powyższego celu?
Pozdrawiam |
Tak, weź wciśnij tam starsza osobę.
GregdeWal - 2013-09-19, 10:15
No cóż... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi...
Tak naprawdę to znalezienie czegoś sensownego pod względem jakościowym II generacji w budżecie <50 000 nie jest łatwe. A do tego z pasującą pod wieloma względami zabudową jeszcze trudniejsze. Więc bez pośpiechu, na spokojnie, pożyjemy, zobaczymy...
Jak coś ciekawego wypatrzę to oczywiście na forum się podzielę moimi spostrzeżeniami i będę prosił o porady...
Pozdrawiam
WINNICZKI - 2013-09-19, 23:55
Lajkonik ,coś brzęczał o sprzedaży kampera. Nosił się już z zamiarem w maju tamtego roku. Czyli pomału dojrzewa , tak jak ja. Jego GLOPTROTHER na ducato jest ładnie wyposażony,a i motorek ma 2.8 jtd (130 koni).Tak, ze na autostradzie pomyka całkiem żwawo
GregdeWal - 2013-09-20, 16:18
Dzięki za cynk... jakbyś miał jakieś bliższe informacje to chętnie się wsłucham
Pozdrawiam
|
|