Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Prośba o ocenę i podpowiedź laikowi

marcellos - 2013-09-21, 20:21
Temat postu: Prośba o ocenę i podpowiedź laikowi
Witam wszystkich - to mój pierwszy post

Nie jeździłem kamperem, ale zamierzam. Szukam czegoś min. dla wariantu 2+2 (preferowane łożka piętrowe, aczkolwiek widzę, że trudno coś sensownego namierzyć). Preferowany budżet do ok. 50 kpln (nie wykluczam wyższego o ile sprzęt będzie tego wart).

Trafiłem na ofertę z Zakroczymia. Zanim się wybiorę na oględziny, liczę na kilka przydatnych podpowiedzi.

fiacik

Mnie osobiście zastanawia, czy długość sprzętu (a dokładniej jego tylny zwis) nie utrudni codziennego użytkowania - polne drogi, pola ze spartańskim podjazdem, wjazdy na promy itp.)

Camper Diem - 2013-09-21, 21:32

długością bym się nie przejmował, ograniczenia rosną, ale im kamper większy tym lepszy do zamieszkania :bajer

Burstner to dobra zabudowa, ale nie podoba mi się ta łazienka na tyle.
najlepsze (moim zdaniem) jest francuskie łóżko z tyłu, a pod nim garaż, łazienka wzdłuż i duża sofa pośrodku... ale trudno to rozmieścić nawet na 7 metrach :spoko

SlawekEwa - 2013-09-22, 10:53

marcellos napisał/a:
Trafiłem na ofertę z Zakroczymia. Zanim się wybiorę na oględziny, liczę na kilka przydatnych podpowiedzi.

" .Cena do małej negocjacji .Pojazd do opłat!!! ok. 4000zł " :shock: Sama akcyza to ponad 10tyś. złorych :gwm

CORONAVIRUS - 2013-09-22, 10:57

Sławek ... jest jeszcze możliwość by gościowi dać te 4 000 zł i odebrać auto zarejestrowanie w PL .... może to jakiś cudotwórca :-P
SlawekEwa - 2013-09-22, 11:03

No name napisał/a:
odebrać auto zarejestrowanie w PL .... może to jakiś cudotwórca

Ciekaw jestem z kogo UC złupi wtedy należną akcyzę :chytry

CORONAVIRUS - 2013-09-22, 11:07

z tego co wprowadził na obszar PL...taka jest zasada .
krimar - 2013-09-22, 11:07

SlawekEwa napisał/a:

" .Cena do małej negocjacji .Pojazd do opłat!!! ok. 4000zł " :shock: Sama akcyza to ponad 10tyś. złorych :gwm

Tylko, że akcyzy nie liczy się od ceny za jaką ktoś chce sprzedać tu w PL, tylko od tej za jaką kupił w DE. Znając kwotę do opłat 4000 zł można obliczyć ile chce na nim zarobić (wychodzi ponad 100%)

SlawekEwa - 2013-09-22, 11:15

krimar napisał/a:
ylko, że akcyzy nie liczy się od ceny za jaką ktoś chce sprzedać tu w PL, tylko od tej za jaką kupił w DE.

Przekonaj o tym UC :haha:

frykas1 - 2013-09-22, 16:03

Byłem oglądałem ,ma jedną wadę DMC 4000 t.
ziomek - 2013-09-22, 17:45

frykas1 napisał/a:
DMC 4000 t

Ciężki, toż to już statek :wyszczerzony:

Wiem, wiem literówka.

A swoją drogą w Ostrowie Wlkp stał swego czasu podobny i miał DMC 3,5t.
Tutaj co prawda jest wersja zimowa. Być może jeszcze coś więcej.

marcellos - 2013-09-26, 20:00

Dobra szanowna braci. Dwa kolejne typy podrzucam:
http://allegro.pl/fiat-du...3554238769.html
jak na mój gust trochę gadżeciarski no i zastanawiające jest to, że koleś powymieniał okna dachowe i obił nową tapicerką alkowę - wnioskuję, że zdrowo ciekło. Ale ma też zaletę, że trochę w niego zainwestował.

http://allegro.pl/burstne...3577223042.html
Ten z kolei wygląda nader przyzwoicie (nówka sztuka), choć ceną jak za rocznik nie powala na kolana.

andi at - 2013-09-26, 20:27

http://allegro.pl/burstne...3577223042.html
Ten z kolei wygląda nader przyzwoicie (nówka sztuka), choć ceną jak za rocznik nie powala na kolana.
jak chcesz zaplacic wiecej to jedz tam i po sprawie
a jak za drogo to sobie odpusc
jak ma wszystko ok to ile chcesz dac za tego camperka
zobacz na ceny nowych

martini44 - 2013-09-27, 08:57

cena jest fajna za tego burstnerka..... :spoko
marcellos - 2013-09-29, 19:13

Podskoczyłem w weekend i obejrzałem tego Burstnera na Ducato.

- kokpit jakby dopiero co wyjechał z salonu
- część mieszkalna też zadbana, choć tapicerka do obowiązkowego prania
- złącze między alkową a dachem szoferki do uszczelnienia (widoczne szpary)
- zbiornik wyrównawczy z widoczną sadzą/olejem od wewnątrz (pewnikiem padła kiedyś uszczelka pod głowicą i fura jest po planowaniu głowicy lub kapitalce).
- grad, który nawiedził pojazd musiałbyć naprawdę duży, bo zostawił wgnioty o średnicach 2-3 cm) w duuuużej ilości.

Na pytanie dlaczego sprzedaje brak logicznej odpowiedzi.

Poza tym jak lalka. Z uwagi na wysoką cenę na razie odpuszczę.