| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Prośba o ocenę i podpowiedź laikowi
marcellos - 2013-09-21, 20:21 Temat postu: Prośba o ocenę i podpowiedź laikowi Witam wszystkich - to mój pierwszy post
Nie jeździłem kamperem, ale zamierzam. Szukam czegoś min. dla wariantu 2+2 (preferowane łożka piętrowe, aczkolwiek widzę, że trudno coś sensownego namierzyć). Preferowany budżet do ok. 50 kpln (nie wykluczam wyższego o ile sprzęt będzie tego wart).
Trafiłem na ofertę z Zakroczymia. Zanim się wybiorę na oględziny, liczę na kilka przydatnych podpowiedzi.
fiacik
Mnie osobiście zastanawia, czy długość sprzętu (a dokładniej jego tylny zwis) nie utrudni codziennego użytkowania - polne drogi, pola ze spartańskim podjazdem, wjazdy na promy itp.)
Camper Diem - 2013-09-21, 21:32
długością bym się nie przejmował, ograniczenia rosną, ale im kamper większy tym lepszy do zamieszkania
Burstner to dobra zabudowa, ale nie podoba mi się ta łazienka na tyle.
najlepsze (moim zdaniem) jest francuskie łóżko z tyłu, a pod nim garaż, łazienka wzdłuż i duża sofa pośrodku... ale trudno to rozmieścić nawet na 7 metrach
SlawekEwa - 2013-09-22, 10:53
| marcellos napisał/a: | | Trafiłem na ofertę z Zakroczymia. Zanim się wybiorę na oględziny, liczę na kilka przydatnych podpowiedzi. |
" .Cena do małej negocjacji .Pojazd do opłat!!! ok. 4000zł " Sama akcyza to ponad 10tyś. złorych
CORONAVIRUS - 2013-09-22, 10:57
Sławek ... jest jeszcze możliwość by gościowi dać te 4 000 zł i odebrać auto zarejestrowanie w PL .... może to jakiś cudotwórca
SlawekEwa - 2013-09-22, 11:03
| No name napisał/a: | | odebrać auto zarejestrowanie w PL .... może to jakiś cudotwórca |
Ciekaw jestem z kogo UC złupi wtedy należną akcyzę
CORONAVIRUS - 2013-09-22, 11:07
z tego co wprowadził na obszar PL...taka jest zasada .
krimar - 2013-09-22, 11:07
| SlawekEwa napisał/a: |
" .Cena do małej negocjacji .Pojazd do opłat!!! ok. 4000zł " Sama akcyza to ponad 10tyś. złorych |
Tylko, że akcyzy nie liczy się od ceny za jaką ktoś chce sprzedać tu w PL, tylko od tej za jaką kupił w DE. Znając kwotę do opłat 4000 zł można obliczyć ile chce na nim zarobić (wychodzi ponad 100%)
SlawekEwa - 2013-09-22, 11:15
| krimar napisał/a: | | ylko, że akcyzy nie liczy się od ceny za jaką ktoś chce sprzedać tu w PL, tylko od tej za jaką kupił w DE. |
Przekonaj o tym UC
frykas1 - 2013-09-22, 16:03
Byłem oglądałem ,ma jedną wadę DMC 4000 t.
ziomek - 2013-09-22, 17:45
| frykas1 napisał/a: | | DMC 4000 t |
Ciężki, toż to już statek
Wiem, wiem literówka.
A swoją drogą w Ostrowie Wlkp stał swego czasu podobny i miał DMC 3,5t.
Tutaj co prawda jest wersja zimowa. Być może jeszcze coś więcej.
marcellos - 2013-09-26, 20:00
Dobra szanowna braci. Dwa kolejne typy podrzucam:
http://allegro.pl/fiat-du...3554238769.html
jak na mój gust trochę gadżeciarski no i zastanawiające jest to, że koleś powymieniał okna dachowe i obił nową tapicerką alkowę - wnioskuję, że zdrowo ciekło. Ale ma też zaletę, że trochę w niego zainwestował.
http://allegro.pl/burstne...3577223042.html
Ten z kolei wygląda nader przyzwoicie (nówka sztuka), choć ceną jak za rocznik nie powala na kolana.
andi at - 2013-09-26, 20:27
http://allegro.pl/burstne...3577223042.html
Ten z kolei wygląda nader przyzwoicie (nówka sztuka), choć ceną jak za rocznik nie powala na kolana.
jak chcesz zaplacic wiecej to jedz tam i po sprawie
a jak za drogo to sobie odpusc
jak ma wszystko ok to ile chcesz dac za tego camperka
zobacz na ceny nowych
martini44 - 2013-09-27, 08:57
cena jest fajna za tego burstnerka.....
marcellos - 2013-09-29, 19:13
Podskoczyłem w weekend i obejrzałem tego Burstnera na Ducato.
- kokpit jakby dopiero co wyjechał z salonu
- część mieszkalna też zadbana, choć tapicerka do obowiązkowego prania
- złącze między alkową a dachem szoferki do uszczelnienia (widoczne szpary)
- zbiornik wyrównawczy z widoczną sadzą/olejem od wewnątrz (pewnikiem padła kiedyś uszczelka pod głowicą i fura jest po planowaniu głowicy lub kapitalce).
- grad, który nawiedził pojazd musiałbyć naprawdę duży, bo zostawił wgnioty o średnicach 2-3 cm) w duuuużej ilości.
Na pytanie dlaczego sprzedaje brak logicznej odpowiedzi.
Poza tym jak lalka. Z uwagi na wysoką cenę na razie odpuszczę.
|
|