Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Kalwaria Pacławska

cirrustravel - 2013-09-24, 08:11
Temat postu: Kalwaria Pacławska
Kalwaria Pacławska – wieś położona tuż przy granicy z Ukrainą, 24 km od Przemyśla w kierunku południowo-zachodnim, w której, na szczycie góry o wysokości 465 m n.p.m. znajduje się Sanktuarium Męki Pańskiej i Matki Bożej Kalwaryjskiej: klasztor franciszkanów, kościół oraz dom pielgrzyma. Przy sanktuarium tym znajduje się Droga krzyżowa o długości ok. 1,6 km, a na wzgórzach - 35 murowanych i 7 drewnianych kaplic kalwaryjskich.
Obok Klasztoru jest Dom Pielgrzyma, jadłodajnia. Jest także ogromne pole namiotowe oraz sanitariaty. W sprawie podłączenia do prądu trzeba kontaktować się z Sanktuarium.
Kontakt: http://www.kalwariapaclawska.pl/

UWAGA: Podjazd pod klasztor jest dość stromy, BoXerek dał radę spokojnie...

Galeria >>> https://plus.google.com/photos/101673919274507999904/albums/5920055919602701745?authkey=CI6xn8al2-uA0wE

Skorpion - 2013-09-24, 08:21

Fajny opis wyprawy i te zdjęcia :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko
WODNIK - 2013-09-24, 22:41

Dobra miejscówka w czasie objazdówki po Polsce wschodniej.
:spoko

Bajaga - 2013-09-26, 20:54

Skorpion napisał/a:

A, że tak powiem, co jest fajnego w tych zdjęciach a zwlaszcza w tym opisie :?: :wyszczerzony:

cirrustravel - 2013-09-26, 22:40

Bajaga napisał/a:
Skorpion napisał/a:

A, że tak powiem, co jest fajnego w tych zdjęciach a zwlaszcza w tym opisie :?: :wyszczerzony:

Frowyz zachęcał niedawno na forum, by pisać o wyprawach dużych i małych, bo przecież to forum miłośników podróży kamperowych.
Wycieczka była krótka i oprócz Kalwarii nie zwiedzałem nic innego, więc co jeszcze miałem dodać do opisu? Jeśli ktoś chce opis historyczny, czy plan dróżek - dałem link do strony Sanktuarium.

Zdecydowanie miłe słowa, czy postawione wirtualnie piwko, są miłą nagrodą za napisanie relacji i zachętą do dalszego dzielenia się wyjazdami, ale takie teksty Bajaga jak Twoje odbierają mi chęć publikowania na CT relacji z wyjazdów. Na szczęście to jeden taki głos na forum CT i mam nadzieję, że moje opisy i zdjęcia choć w części komuś przybliżą oglądane miejsca i pomogą w realizacji własnej podróży.

Pozdrawiam i mimo wszystko zachęcam do dzielenia się podróżami małymi i dużymi.

Tadeusz - 2013-09-27, 18:06

Mariuszu, cieszy mnie Twoja wyważona odpowiedź Bajadze. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz będzie się on starał zdyskredytować wysiłki Kolegów, którzy dzielą się tym czym mogą, czy to relacja z wycieczki, czy opis trasy, czy wreszcie zorganizowanie zlotu lub koleżeńskiego spotkania.

Tacy ludzie tak mają.

Gdybyśmy mieli do czynienia z człowiekiem młodym, mielibyśmy szanse wychowania go, nauczenia wrażliwości na innych ludzi, ale w tym wypadku szanse są bliskie zeru.

Róbmy zatem swoje a takie wpisy traktujmy jak wyboje na drodze. Lepiej ominąć.

Życzę nam wszystkim chęci do pracy i weny oraz cierpliwości w odbiorze niezbyt życzliwych komentarzy.
Forum żyje dzięki jednym a odpycha dzięki innym. Nie dajmy się zniechęcić.

Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda.

Pozdrawiam wszystkich z wesołą iskierką w oku. :ok :spoko

Bajaga - 2013-09-28, 00:03

Tadeusz napisał/a:

Gdybyśmy mieli do czynienia z człowiekiem młodym, mielibyśmy szanse wychowania go, nauczenia wrażliwości na innych ludzi, ale w tym wypadku szanse są bliskie zeru.

Róbmy zatem swoje a takie wpisy traktujmy jak wyboje na drodze. Lepiej ominąć.

Życzę nam wszystkim chęci do pracy i weny oraz cierpliwości w odbiorze niezbyt życzliwych komentarzy.
Forum żyje dzięki jednym a odpycha dzięki innym. Nie dajmy się zniechęcić.

Jedni pozostawiają po sobie dokonania, inni złe wrażenia. Ci drudzy przemijają jak fatalna pogoda.

Nie wiem po co ten edukacyjno-wychowawczy ton. W żadnym swym poscie nigdy nikogo nie obrażałem. Chodzi mi tylko o poziom merytoryczny, nie uważam aby po "relacji" kol. cirrusa zbyt duże tłumy czytelników ct pognały w opisywane miejsce. Może się mylę, błądzić ludzka to rzecz.
W taki sam sposób można opisać setki miejsc w naszym pięknym miejscami kraju np. Wołomin albo Nasielsk tylko nie sądzę by taki opis cokolwiek dodał do wartości forum ct.

WODNIK - 2013-09-28, 00:30

Bajaga napisał/a:

W taki sam sposób można opisać setki miejsc w naszym pięknym miejscami kraju np. Wołomin albo Nasielsk tylko nie sądzę by taki opis cokolwiek dodał do wartości forum ct.

Czy doda czy nie doda, to my ocenimy czytający to forum. Napisz o jakiejś pipidówie, gdzie może nie ma co zwiedzać ale, jest fajne miejsce do zakotwiczenia na noc, jest knajpa z fajnym jedzeniem, być może są super ludziska z ciekawymi życiorysami. Może pod lasem mieszka babka co ma fajne zioła i jeszcze bimberek, taki jak dawniej się robiło. Może coś ciekawego tam jeszcze jest.
Jeżeli znasz takie miejsca to napisz o nich. na pewno ktoś z tego skorzysta.
Pozdrawiam :spoko

cirrustravel - 2013-09-28, 07:03

Bajaga napisał/a:

Bajaga, czy Ty podniosłeś wartość forum przez jakąś relację z podróży, czy spotkania? Opisałeś jakieś ciekawe miejsce? Może przeoczyłem?
Myślisz, że komuś innemu poza karawaningowcami potrzebne są zdjęcia pola namiotowego lub wc? Czy wskazówka o stromym podjeździe nie dotyczy kamperów, przyczep?

Nigdy nie byłem w Wołominie czy Nasielsku i chętnie przeczytam Twoją relację o tych miejscach, jak tam podjechać, jak wyglądają sanitariaty i miejsce postoju. Tego nie znajdę w internecie. Zachęcam Cię do opisywania swoich podróży ;)
Pozdrawiam

Komplecik - 2013-09-28, 09:09

Bajaga napisał/a:
Tadeusz napisał/a:

Nie wiem po co ten edukacyjno-wychowawczy ton. W żadnym swym poscie nigdy nikogo nie obrażałem. Chodzi mi tylko o poziom merytoryczny, nie uważam aby po "relacji" kol. cirrusa zbyt duże tłumy czytelników ct pognały w opisywane miejsce. Może się mylę, błądzić ludzka to rzecz.

:spoko jak myślisz Bajaga dlaczego ludziska Ciebie tak obsaczyli :) , może jak faktycznie nie widzisz sęsu w danej relacji to przemyśl odpuść bo Temu który pisze robisz przykrość,
liczniki to zweryfikują,
piszącemu jak naskoczyłeś na niego nie jest miło a Tobie też się oberwało,
ale tak se myślę że nauka nie idzie nigdy w las,
wiem napewno że jak opiszesz jakieś miejsce to dostaniesz doping i pochwałę ,
zrób to bo Chłopaki są ciekawi i delikatnie podgadują dopingują Ciebie do takiej relacji.

Nigdy tak nie jest , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ,prawda ;) :spoko