Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Austria - Villach-Klagenfurt-Graz-Wieden---dodatkowe oplaty?

ezto - 2013-09-24, 20:21
Temat postu: Villach-Klagenfurt-Graz-Wieden---dodatkowe oplaty?
Witam, mam prosbe; bo od dlubania w telefonie juz mnie trafi z tym szukaniem/porownywaniem ktore odcinki w Austrii sa dodatkowo platne a ktoredy wystarczy winietka. Maly ten ekran jak ch..lera :evil:
Otoz wyjezdzamy jutro z Wenecji w strone Villach-Klagenfurtu-Graz'u-do Wiednia, I czy orientujecie sa na tej trasie dodatkowo platne tunele/odcinki?
Wlochy wyszly spontanicznie, wiec sie nie przygotowalem z tego przed wyjazdem.. :roll:

Dzieki badzo I pozdrawiam :bukiet:

SlawekEwa - 2013-09-24, 21:34

ezto napisał/a:
wystarczy winietka.

Tak wystarczy :spoko

bart.ek - 2013-09-24, 21:37

Winieta wystarczy, nie ma dodatkowo płatnych "atrakcji".
ezto - 2013-09-25, 06:59

Super chlopaki, dzieki :spoko
zbyszekwoj - 2013-09-29, 09:45

Ja wracałem 25;09-13 z Włoch.Na granicy z Słowacją Austriacy zablokowali wyjazd i sprawdzali winiety. :zastrzelic :!: :!: :!:
DAKOTA - 2013-09-29, 10:36

zbyszekwoj napisał/a:
Ja wracałem 25;09-13 z Włoch.Na granicy z Słowacją Austriacy zablokowali wyjazd i sprawdzali winiety. :zastrzelic :!: :!: :!:

no i........

ezto - 2013-09-29, 11:34

Co wazne mysle i o czym trzeba pamietac, to ze na wjezdzie ta trasa z Wloch do Austrii, mile panie maja stara maszynke do obslugi kart, taka reczna na papierowe blankiety. Zadne visy amexy itp niestety nie przejda, bo maszynke moga mowila uzywac tylko do wypuklego mastera :)
Co lepsze-bankomatu tez nie ma. Wiec trzeba miec te 8 euraskow zakiszone po kieszeniach. Ja nie mialem - i jechalem do najblizszego miasteczka na pierwszym zjezdzie po winiete-z 5-8km.
Komfortu jadac bez winiety nie czulem.. :mikolaj
Pozdrawiam