Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Jak to obsługiwać?????

pwtwsw - 2013-09-25, 16:35
Temat postu: Jak to obsługiwać?????
Witam serdecznie, czy ktoś może mi wyoślić jak to coś obsługiwać??? Po włączeniu środkowego włącznika słychać jakiś warkot, jakby chodziła jakaś pompka, ale nie która.
scuter0 - 2013-09-25, 17:01

:spoko Powieksz zdjecie bo slabo widac.
eMWu - 2013-09-26, 20:18

Wody pewnie.
majmarek - 2013-09-26, 20:54

sprawdz w kranie czy leci woda
pwtwsw - 2013-09-26, 21:15

Zdjęcia większego mi nie puszcza. Opiszę. Po lewej stronie napisane jest beterie control. Myślę, że to coś do kontroli stanu naładowania akumulatorów. Sa trzy diody, czerwona i napis 1/4 ; żółta i napis 1/2; zielona i napis volt. Przełącznik ma pozycję 1 , 0 , 2. W środku jest napis pumpe. Przełącznik ma dwie pozycje, o i 1. Przy włączeniu słychać chyba jakąś pompkę, ale nie wiem jaką. Po prawej stronie przełącznik taki sam jak ten z lewej. Tyle, że jest napisane tank controle /pewnie coś związanego z wodą/. Tu bym też to chyba rozumiał, tyle że wszystkie trzy diody są barwy pomarańczowej i odpowiedni przy pierwszej napis 1/4 dalej 1/2 i trzecia której nie rozumiem w ogóle przy wodzie - volt???
Poniżej na srebrnej płytce jest voltomierz. Obok przełącznik z napisem auto i aufbau. Przy przełączaniu tego przełącznika wskazówka voltomierza zamiast się podnosić, cofa się. Gdyby były to wskazania naładowania akumulatorów to wg mnie powinien się dźwigać. W akumulatorze jest chyba jakieś napięcie skoro pompka wody chodzi. Dale jest kontrolka która świeci gdy podłączy się zewnętrzne napięcie 230v. Dalej jest wyłącznik z napisem ein i aus. Czyli chyba włączone i wyłączone. Dodam, że żadne opiesane wyżej kontrolki poza tą, która infromuje o podłączeniu zewnętrznego napięcia.
Nie wiem czy jest zrozumiałe. UFFF :zimno

eMWu - 2013-09-26, 21:21

Hmmm na gorze jest zakladka abc kampera. Polecam przeczytac:-) co do pompy to powyzej masz odpowiedzi.
pwtwsw - 2013-09-26, 21:43

eMWu napisał/a:
Hmmm na gorze jest zakladka abc kampera. Polecam przeczytac:-) co do pompy to powyzej masz odpowiedzi.

OK. Dzięx

joko - 2013-09-26, 23:04

Po lewej masz wskaźnik naładowania akku (1/4, 1/2 i pełny). Przełącznik 1,0,2 to pewnie przełączanie na wskazanie akku rozruchowego i kabinowego. W środku włącznik pompki do nabijania ciśnienia wody użytkowej, po prawej pokazuje stan wody w zbiorniku (1/4, 1/2 i pełny). Voltomierz pokazuje pewnie napięcia na obu akku. Ta kontrolka od 230V i włącznik główny to sam sobie odpowiedziałeś :spoko