|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Elektryk od zabudowy pilnie poszukiwany :)
GregSad - 2013-10-05, 15:40 Temat postu: Elektryk od zabudowy pilnie poszukiwany :) Witam,
Mam duży (dla mnie) problem.
Po podłączeniu sieci 220V do kampera nie wykazuje mi zasilania. Bezpieczniki na wejściu są ok., w energobloku też nie widać żeby któryś padł. Problemem jest również to że na odciętym zasilaniu na zabudowie rozładowuje mi się akumulator.
Dlatego też poszukuję elektryka znającego się na kamperach (najlepiej sprawdzonego już przez członków CT) w okolicach Warszawy.
Może ktoś zna takowego? Mieszkam w Brwinowie (dla niewtajemniczonych na zachód od Warszawy).
Będę wdzięczny za każdą radę.
GregSad - 2013-10-06, 19:08
Witam,
Miałem nadzieję, że może ktoś coś podpowie da wskazówkę........
Ale takiego obrotu sprawy się nie spodziewałem, że nikt nic nie wie nt. opisanego problemu.
Może ktoś z CT-Mazowsze ma namiary na elektryka?
martini44 - 2013-10-06, 19:13
jest weekend i większość wyjechało korzystać z wolnego czasu...... cierpliowści napewno ktos podpowie..... chętnie bym pomógł ale nie znam się a nie chce filozofować.....
GregSad - 2013-10-06, 19:32
Dzięki,
zibikruk - 2013-10-06, 20:43
Znałem dwóch, którzy mogliby Ci pomóc:
1) p. Krzysztof w firmie Dethleff's w W-wie, ul. Instalatorów
2) p. Wojtek w Wesołej (przy Wesolandii).
Nie wiem czy teraz zajmują się ta działalnością.
StasioiJola - 2013-10-06, 23:01
U mnie kiedyś był podobny problem - ale Arek Świstak zdjął obudowę energobloku i tam znałazł jeszcze jeden bezpiecznik -o dziwo szklany jak kiedyś w radiach. Za co mu jeszcze raz dziękuję , bo po wymianie wszystko wróciło do normy. !! A może u Ciebie jest podobnie???
CORONAVIRUS - 2013-10-06, 23:30
sprawdziłeś czy napięcie faktycznie dochodzi do energobloku ? Czy 230 V jest w gniazdkach ?
Witold Cherubin - 2013-10-07, 09:08
zibikruk napisał/a: | Znałem dwóch, którzy mogliby Ci pomóc:
1) p. Krzysztof w firmie Dethleff's w W-wie, ul. Instalatorów
2) p. Wojtek w Wesołej (przy Wesolandii).
Nie wiem czy teraz zajmują się ta działalnością. |
Jak wyżej, potwierdzam bo korzystałem z ich pomocy.
Powodzenia
GregSad - 2013-10-08, 12:33
Witam,
Dziękuję wszystkim za informacje i pomoc
Na pewno skorzystam
Dziękując stawiam co prawda na razie wirtualne, mam nadzieję że niebawem realne
MAWI - 2013-10-08, 13:35
Otwórz elektroblok i pomierz napięcia.To na początek.Tak jak napisał Adam .Potem poszukamy dalej
GregSad - 2013-10-08, 14:18
Z tego co się zorientowałem to zasilanie padło gdzieś między gniazdem zewnętrznym na kamperze, a bezpiecznikiem głównym 220V (mam go w szafie). Upierdliwe było także rozładowywanie się aku zabudowy.
|
|