Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Elektryk od zabudowy pilnie poszukiwany :)

GregSad - 2013-10-05, 15:40
Temat postu: Elektryk od zabudowy pilnie poszukiwany :)
Witam,
Mam duży (dla mnie) problem.
Po podłączeniu sieci 220V do kampera nie wykazuje mi zasilania. Bezpieczniki na wejściu są ok., w energobloku też nie widać żeby któryś padł. Problemem jest również to że na odciętym zasilaniu na zabudowie rozładowuje mi się akumulator. :evil:
Dlatego też poszukuję elektryka znającego się na kamperach (najlepiej sprawdzonego już przez członków CT) w okolicach Warszawy.
Może ktoś zna takowego? Mieszkam w Brwinowie (dla niewtajemniczonych na zachód od Warszawy).
Będę wdzięczny za każdą radę.

GregSad - 2013-10-06, 19:08

Witam,
Miałem nadzieję, że może ktoś coś podpowie da wskazówkę........

Ale takiego obrotu sprawy się nie spodziewałem, że nikt nic nie wie nt. opisanego problemu. :confused

Może ktoś z CT-Mazowsze ma namiary na elektryka?

martini44 - 2013-10-06, 19:13

jest weekend i większość wyjechało korzystać z wolnego czasu...... cierpliowści napewno ktos podpowie..... chętnie bym pomógł ale nie znam się a nie chce filozofować..... :spoko
GregSad - 2013-10-06, 19:32

Dzięki,

:spoko :spoko :spoko

zibikruk - 2013-10-06, 20:43

Znałem dwóch, którzy mogliby Ci pomóc:
1) p. Krzysztof w firmie Dethleff's w W-wie, ul. Instalatorów
2) p. Wojtek w Wesołej (przy Wesolandii).

Nie wiem czy teraz zajmują się ta działalnością. :spoko

StasioiJola - 2013-10-06, 23:01

U mnie kiedyś był podobny problem - ale Arek Świstak zdjął obudowę energobloku i tam znałazł jeszcze jeden bezpiecznik -o dziwo szklany jak kiedyś w radiach. Za co mu jeszcze raz dziękuję , bo po wymianie wszystko wróciło do normy. !! :bigok A może u Ciebie jest podobnie???
CORONAVIRUS - 2013-10-06, 23:30

sprawdziłeś czy napięcie faktycznie dochodzi do energobloku ? Czy 230 V jest w gniazdkach ? :?:
Witold Cherubin - 2013-10-07, 09:08

zibikruk napisał/a:
Znałem dwóch, którzy mogliby Ci pomóc:
1) p. Krzysztof w firmie Dethleff's w W-wie, ul. Instalatorów
2) p. Wojtek w Wesołej (przy Wesolandii).

Nie wiem czy teraz zajmują się ta działalnością. :spoko

Jak wyżej, potwierdzam bo korzystałem z ich pomocy.
Powodzenia :spoko

GregSad - 2013-10-08, 12:33

Witam,

Dziękuję wszystkim za informacje i pomoc :) :) :)

Na pewno skorzystam :wyszczerzony:

Dziękując stawiam :pifko co prawda na razie wirtualne, mam nadzieję że niebawem realne :wyszczerzony:

MAWI - 2013-10-08, 13:35

Otwórz elektroblok i pomierz napięcia.To na początek.Tak jak napisał Adam .Potem poszukamy dalej :spoko
GregSad - 2013-10-08, 14:18

Z tego co się zorientowałem to zasilanie padło gdzieś między gniazdem zewnętrznym na kamperze, a bezpiecznikiem głównym 220V (mam go w szafie). Upierdliwe było także rozładowywanie się aku zabudowy.