| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Październik w Szczawnicy
kubryk1 - 2013-10-06, 15:26 Temat postu: Październik w Szczawnicy Witam wszystkich!
Poniewaz pogoda poprawia sie z godziny na godzinę zapadła decyzja wyjazdu jutro na pare dni do Szczawnicy. I tu pytanie - gdzie stanąc (kemping, inna miejscówka)? Jesli ktoś moze mi pomóc to wdzięczność moja będzie wielka!!!!
Pozdrawiam
Komplecik - 2013-10-06, 16:43
Kempingi ,Polana Sosny w Niedzicy kemping , Cypel w Krościenku pole kempingowe, u pństwa Laskowskich w Sromowcach Niżnych kemping, pole kempingowe u Strżaków Sromowce Niżne, Czerwony Klasztor po słowackiej stronie też w Sromowcach Niżnych pole kempingowe.
Na Trzy Korony wejście od Sromowiec Niżnych strome lub od Krościenka łagodne, bardzo fajna trasa rowerowa przełomem Dunajca z Sromowców Niżnych do Szczawnicy lub odwrotnie.
MILUŚ - 2013-10-06, 16:58
Zdecydowanie polecam kamping " U Strażków " .Doskonała miejscówka do wyprawy na Trzy Korony ,po drugiej stronie Dunajca zaczyna się graniczna droga rowerowa Sromowce - Szczawnica . Byliśmy tam już trzy razy ........ostatnio w maju zeszłego roku .Kamping gminny więc tani .Za cztery osoby,kampera,prąd /ciepła woda pod prysznicem na żetony / zapłaciłem 30zł za dobę .
kubryk1 - 2013-10-06, 18:34
Dzięki wszystkim za info! Sam znalazłem w Szczawnicy kamping "U Ewy", w samym centrum, za 28 zł za zestaw kamper + 2 osoby + prąd. Ciekawe czy ktos był na tym kampingu?
Komplecik - 2013-10-06, 18:41
| kubryk1 napisał/a: | | Dzięki wszystkim za info! Sam znalazłem w Szczawnicy kamping "U Ewy", w samym centrum, za 28 zł za zestaw kamper + 2 osoby + prąd. Ciekawe czy ktos był na tym kampingu? |
Coś o tym kempingu jest na K.pl, na CT nie czytałem o tym kempingu.
pepik - 2013-10-06, 21:18
| kubryk1 napisał/a: | | Dzięki wszystkim za info! Sam znalazłem w Szczawnicy kamping "U Ewy", w samym centrum, za 28 zł za zestaw kamper + 2 osoby + prąd. Ciekawe czy ktos był na tym kampingu? | polecam jaworki za Szczawnicą lub w samej Szczawnicy są miejsca np. za Kocim Zamkiem w lewą stronę duży parking ja nocowałem przy Owczarni tydzień temu pozdrawiam
kubryk1 - 2013-10-08, 20:10
No więc siedzę w Szczawnicy "U Ewy" (Nad Grajcarkiem 51) - fajna miejscówka w centrum. Koszt - 2 osoby + kamper + prad = 28 zł. Prysznic 5 zł/10 min. Moze ktos z naszych jest w Szczawnicy?
ziomek - 2013-10-08, 21:25
Byliśmy "U Ewy" pod koniec sierpnia.
Miejscówka niezła. Wszędzie blisko.
Przy wejściu na teren miejscówki budka ze świetnymi goframi.
Jeden minus to WODA. Stąd codzienne prośby gospodarzy i wydrukowane kartki przypominające o jej oszczędzaniu.
A tak naprawdę największa frajda, to przejazd odnowionym deptakiem w Szczawnicy (droga dojazdowa do wymienionej miejscówki) wśród tłumów ludzi
kubryk1 - 2013-10-09, 07:55
Ja nie miłemtej przyjemności (jazda zatłoczonym deptakiem) bo przyjechałem po ciemku i praktycznie było zero ludzi! Ale rozumiem Twoje doznania - może przy wyjeździe....
ziomek - 2013-10-09, 11:10
Zapomiałem jeszcze o jednej atrakcji.
Oprócz wcześniej wymienionych atrakcji turystycznych wymienionych przez innych ziomali, polecam wypad na Bereśnik.
Super spacerek.
Super właściciele schroniska i stworzona przez nich atmosfera.
No i super pierogi
|
|