| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Lodówka na 12v problem
zbyszekwoj - 2013-10-07, 12:41 Temat postu: Lodówka na 12v problem W moim kampie po zatrzymaniu silnika lodowka pracująca na 12v nie wyłącza się.Mam z tym problem bo, oczywiście nie ja tylko moja żona ciągle zapomina ją wyłączać,przez co aku. rozładowuje mi się do kilku v,tym bardziej że na lodówce nie ma żadnej kontrolki. Proszę o jakąś radę oprócz zmiany żony.
Tadeusz - 2013-10-07, 13:08
Zbyszku, oprócz żony wymienić można jeszcze przekaźnik. Nie wiem skąd jesteś, zatem trudno polecić Tobie fachowca.
No! Chyba, że taki drobiazg sam potrafisz wykonać.
A nad żoną warto się zastanowić. Jeszcze może się przydać.
MILUŚ - 2013-10-07, 13:16 Temat postu: Re: Lodówka na 12v problem
| zbyszekwoj napisał/a: | W moim kampie po zatrzymaniu silnika lodowka pracująca na 12v nie wyłącza się.Mam z tym problem bo, oczywiście nie ja tylko moja żona ciągle zapomina ją wyłączać,przez co aku. rozładowuje mi się do kilku v,tym bardziej że na lodówce nie ma żadnej kontrolki. Proszę o jakąś radę oprócz zmiany żony. |
Witaj.............
Rozumiem ,że Twoja lodówka chodzi na 12V tylko gdy pracuje silnik ? Miałem ten sam problem ; z lodówką znaczy się nie z żoną /chociaż tak jak u Ciebie też zapominała o przełączaniu lodówki / W instalację zasilającą lodówkę w 12v wmontowałem przekażnik .
Przewód sterujący podłączyłem pod stacyjkę samochodu i po sprawie .Jeżdżę tak od lat trzech i już nie muszę pamiętać by żonka pamiętała o lodówce
zbyszekwoj - 2013-10-07, 13:21
Witaj Tadeusz ! Jeszcze jakbyś podpowiedział gdzie go szukać?
Tadeusz - 2013-10-07, 13:28
| zbyszekwoj napisał/a: | | Witaj Tadeusz ! Jeszcze jakbyś podpowiedział gdzie go szukać? |
Najczęściej znajduje się on w elektrobloku.
zbyszekwoj - 2013-10-07, 13:32
Witaj Milus! W tym problem,że pracuje po wyłączeniu silnika i pada aku jak się zapomni wy lączyć ale Twoja podpowiie dz jak i Tadeusza chyba mnie naprowadziła.Dzięks.
zbyszekwoj - 2013-10-07, 13:39
| Tadeusz napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Witaj Tadeusz ! Jeszcze jakbyś podpowiedział gdzie go szukać? |
Najczęściej znajduje się on w elektrobloku. |
Dzięki i oczywiście
Tadeusz - 2013-10-07, 14:35
| zbyszekwoj napisał/a: | | Dzięki i oczywiście |
Sam wypiłeś?
lepciak - 2013-10-07, 15:51
Tadeusz
Wygląda, że tak gdyż w awatarze na wszelki wypadek nie podaje adresu
zbyszekwoj - 2013-10-08, 07:34
| Tadeusz napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Dzięki i oczywiście |
Sam wypiłeś? | Czy coś nie tak zrobiłem? Jak widać jestem początkujący i w latach posunięty ,dlatego cały czas się uczę.Dodam jeszcze że poznaliśmy się w Bałtowie ,jestem z Lublina.Awatar uzupełnię jak się podszkolę
MILUŚ - 2013-10-08, 09:40
| Tadeusz napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Dzięki i oczywiście |
Sam wypiłeś? |
Zbyszekwoj ...........jak komuś stawiasz wirtualne piwko to wciskasz pod naszymi postami "piwo"
A za piwko dziękuję ..............
zbyszekwoj - 2013-10-08, 13:16
Sorry teraz zajarzyłem i nadrabiam
MILUŚ - 2013-10-08, 13:35
| zbyszekwoj napisał/a: | Sorry teraz zajarzyłem i nadrabiam |
Jeszcze raz dziekuje i powodzenia w naprawie
Jeśli mogę w czymś pomóc to pisz
|
|