Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Oklejenie kampera

brams - 2013-10-11, 17:04
Temat postu: Oklejenie kampera
Znudziły misie moje kółeczka na białym tle, tym bardziej, że niektóre zaczynają blaknąć (ale rzadkie słowo).

Milady z agencji reklamowej chce ode mnie propozycji.......

Czy jest gdzieś jakaś ściąga z gotowcami? Jakieś wzory, jakieś coś?

eler1 - 2013-10-11, 17:17

może wyszukaj jakieś zdjęcia z wyjazdów i powiększ na jedną ścianę a jak nie to w download są jakieś wzory CT :spoko
brams - 2013-10-11, 18:02

elerpierwszy. Od jaj, to jest kura. :spoko

ale dziękuję :mrgreen:

CORONAVIRUS - 2013-10-11, 19:14

W zeszłym chyba roku do Poznania na targi przybył gosc kamperem , który na burtach miał fototapetę z widoczkiem jego domku letniskowego od strony drogi i od strony jeziora ...wielki kamper z wielkimi widoczkami , nawet szyby miał z folią ... moze zaszalej , jakaś kobieta ? teściowa ? no wiesz ...
piotr1 - 2013-10-11, 19:19

No name napisał/a:
W zeszłym chyba roku do Poznania na targi przybył gosc kamperem , który na burtach miał fototapetę z widoczkiem jego domku letniskowego od strony drogi i od strony jeziora ...wielki kamper z wielkimi widoczkami , nawet szyby miał z folią ... moze zaszalej , jakaś kobieta ? teściowa ? no wiesz ...

Ciekawa propozycja ale co na to żona :mrgreen: :spoko

yuras - 2013-10-11, 19:41

Zamaluj to na biało .
Będzie się w oczy nie rzucało .

brams - 2013-10-11, 21:05

No name napisał/a:
jakaś kobieta ? teściowa ?

Moja teściowa była piękna....ale wtedy jej nie znałem...

Prosiłem na poważnie.

majmarek - 2013-10-11, 21:28

pozwól miejscowym na grafiti - tylko coś oryginalnego!
bart.ek - 2013-10-11, 21:39

majmarek napisał/a:

http://urbanartbomb.com/g...-party-2012-uk/

:wyszczerzony:

piotr1 - 2013-10-11, 21:43

bart.ek napisał/a:
majmarek napisał/a:

http://urbanartbomb.com/g...-party-2012-uk/

:wyszczerzony:

To graffity to raczej na auto po dużej naprawie blacharskiej :mrgreen: :spoko :spoko

brams - 2013-10-11, 21:43

Oj, ale kurde śmieszny temat założyłem.

Sesam poszukam.

piotr1 - 2013-10-11, 21:48

brams napisał/a:
Sesam poszukam.

O co chodzi :mrgreen: :spoko

maszakow - 2013-10-11, 22:29

brams napisał/a:
Oj, ale kurde śmieszny temat założyłem.
Sesam poszukam.

Ale jak na weterana 4 posty o niczym wpadły... w pewnym sensie to żenada :diabelski_usmiech

inhalt - 2013-10-11, 22:33

Niedawno w Kolbudach oglądałem kampera zrobionego na blaszaku Ducato II. Wisiał długo w ogłoszeniach wiec pewnie wiele osób widziało zdjecia. Rzucał sie w oczy właśnie tym, że był oklejony w palmy na błękitnym tle morza i nieba.
Sam widoczek to trochę sztampowy jak droga (wówczas) fototapeta z dziecięcego pokoju u "prywaciarza" za socjalizmu, ale na samochodzie robił narawdę dobre wrażenie. Tyle, że po kilku latach z bliska widać już było, że nieco blednie i nie ma już takiej wyrazistości oraz nasycenia barw. Mimo wszystko auto wyglądało interesująco i na pewno przyciągało wzrok. Powiedziałbym, że okleina była jednym z mocnych punktów tego samochodu i gdyby był biały, albo co gorsza biały z lekkimi zaciekami rdzy to nie miałby tylu oglądaczy czyli potencjalnych kupców.

BiG Team - 2013-10-12, 09:02

brams napisał/a:
Milady z agencji reklamowej chce ode mnie propozycji.......

a sama nie ma żadnego pomysłu, w końcu tam powinni być fachowcy :spoko

brams - 2013-10-15, 19:25

Grzesiu - gdy zaczęła się witać ze swym pomysłem (choć mi go jeszcze nie sprzedała)okazało się, że kamper za wysoki na wjazd, a już za chłodno na zewnątrz.

Muszę poszukać jakiejś wyższej agencji.

W międzyczasie nie próżnowałem.
Poniżej przedstawiam plon poszukiwań. Najbardziej podoba misie nalepka pierwsza, ale wiecie komu nie :-/

Z kolei ostatnie 3 to nasze foty z Polski.

Komplecik - 2013-10-15, 20:05

Bramsik ja jestem słaby w te klocki ale odszukaj temat bodaj ukochanej bawarji, moja bawarja, jakoś tak , nasz kolega oklejał ją i nawet fajnie wyszło, forum się podobało :spoko
Bajaga - 2013-10-15, 20:28

brams napisał/a:
Grzesiu - gdy zaczęła się witać ze swym pomysłem (choć mi go jeszcze nie sprzedała)okazało się, że kamper za wysoki na wjazd, a już za chłodno na zewnątrz.

Muszę poszukać jakiejś wyższej agencji.

W międzyczasie nie próżnowałem.
Poniżej przedstawiam plon poszukiwań. Najbardziej podoba misie nalepka pierwsza, ale wiecie komu nie :-/

Z kolei ostatnie 3 to nasze foty z Polski.

Zakładając, że fota nr1 nie wchodzi w grę :mrgreen: to fajna iest opcja z mapą Europy taką jak na fotce lub jakąś inną, to baaardzo kamperowe :ok

salut - 2013-10-15, 21:09

A może jednak fot. 1 tylko widok od przodu? :szeroki_usmiech
:spoko :spoko

BiG Team - 2013-10-15, 21:36

jak nie nr 1, to zadna :haha:
joko - 2013-10-15, 22:23

Mój kamperek jest już "goły". Dwa popołudnia spędziłem na ściąganiu oryginalnych, szpetnych pasów, gwiazdek i innego badziewia. Ponieważ autko ma dopiero 3 miesiące, dlatego operacja poszła sprawnie i żadnych śladów po naklejkach nie ma.
Przy odklejaniu pomocna jest nagrzewnica, albo suszarka, ale trzeba uważać, aby nie przegrzać bo wtedy zostanie klej.
Projekt robi mi zaprzyjaźniona agencja reklamowa i z tego co wiem ma być gotowy na koniec tego tygodnia.
Na samo oklejanie umówię się pewnie w przyszłym lub następnym tygodniu, jak zaakceptuję to co mi zaproponują.

Na początku planowałem walnąć sobie taka foto-tapetkę jak na zdjęciu poniżej, ale ja chcę umieścić na swoim kamperze logo mojej firmy (jak będzie jeździł po świecie to niech promuje markę i trochę na siebie zarobi) i grafik stanowczo odradził takie wynalazki.
Będzie grafika i obiecali, że będzie zgodnie z aktualnie panującymi trendami, cokolwiek to znaczy :szeroki_usmiech .

joko - 2013-10-15, 22:30

A takie jeszcze różne rozwiązania jakie udało mi się znaleźć, może coś wpadnie w oko i zainspiruje :spoko
gino - 2013-10-16, 05:47

Agroturystyka :spoko
stach63 - 2013-10-16, 13:37

Czy jest mozliwe oklejenie kamperka z chropowata powierzchnia?
JaWa - 2013-10-16, 13:52

stach63 napisał/a:

Trzeba użyć suszarki do włosów, albo ostrożnie wypalarki. Najpierw potrenuj.

MrTommy - 2013-10-16, 14:35

stach63 napisał/a:

Na swoim mam poszycie tzw "rybią Łuskę" i niestety, odradzono mi oklejenia, z uwagi na fakt, iż nie dadzą gwarancji, że będzie właściwie przyklejone.

joko - 2013-10-16, 15:20

Teoretycznie dobrej klasy folia ma tzw. pamięć kształtu (po odpowiednim wygrzaniu podczas nakładania) i raz przyklejona powinna się trzymać , ale w praktyce potrafi puszczać nawet na załamaniach karoserii (oczywiście nie zaraz tylko po dłuższym użytkowaniu).
Poza tym obawiam się również, że naklejona na taką nierówną powierzchnię będzie po prostu tandetnie wyglądać.

Pawcio - 2013-10-16, 15:39

Krowa w kamperze to bardzo dobra koncepcja :)
MAWI - 2013-10-16, 18:57

No name napisał/a:

I jak wyjeżdżał cofając to puknął Świstakowi w Milkę 2,akurat siedzieliśmy razem az tu nagle bum.A pan na chwilę zatrzymał się( na bank zauważył) i odjechał i nie pomachał :ok :gwm

bart.ek - 2013-10-20, 21:50

http://otomoto.pl/fiat-ducato-carado-T3995651.html