Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Serce CamperTeam - Ciekawa inicjatywa - konkretna pomoc - ciekawe auto

cirrustravel - 2013-10-16, 20:28
Temat postu: Ciekawa inicjatywa - konkretna pomoc - ciekawe auto
Nie wiem, gdzie to dać, więc daję tu:

KLARA POWER

Stowarzyszenie Klara Power po raz trzeci, w kolejne urodziny swojej podopiecznej Klary Handke – chorej na artrogrypozę szykuje SAAB’a na aukcję charytatywną. Patrząc na sukces ubiegłorocznej aukcji i bardzo duże zainteresowanie klasycznym krokodylem turbo ekipa Klara Power w tym roku postanowiła przygotować SAAB’a 900 krokodyla ale tym razem w topowej wersji cabrio.

W wyjątkowych okolicznościach Stowarzyszenie otrzymało od dwóch niesamowitych, wspaniałych ludzi a przede wszystkim pasjonatów motoryzacji SAAB’a 900 cabrio. Mix zbiegów okoliczności spowodował, że mogliśmy bardzo szybko przystąpić do prac renowacyjnych. Przez prawie rok auto zostało zbudowane praktycznie od nowa. Odświeżony został lakier oryginalny przez Tomka Zarzyckiego w FenixMotors. Następnie ekipa AutoEksperta pod nadzorem Radka Wojdyny przeprowadziła kompleksowy remont silnika. W samochodzie został również założony nowy dach, nowy układ hamulcowy oraz został przeprowadzony gruntowny remont automatycznej skrzyni biegów. Nad pracami mechanicznymi czuwał cały czas Julek z IMP Performance wielokrotnie odkrywając i naprawiając usterki auta. Krokodyl cabrio na chwilę obecną jeździ znakomicie, wzbudza duże zainteresowanie na drodze i wygląda znakomicie.

Aukcja KLARA SAAB POWER 3 odbędzie się 16 października 2013 r w dniu urodzin Klary.

http://www.ebay.pl/itm/Sa...=item19e38450bd

darek 61 - 2013-10-16, 20:32

szkoda że mnie nie stać :gwm
janusz - 2013-10-16, 20:50

cirrustravel napisał/a:
Nie wiem, gdzie to dać, więc daję tu:

Myślę że lepszym miejscem byłoby "serce CamperTeam wszak inicjatywa zacna. Żeby jednak nie robić zamieszania może przeniesiemy tam za tydzień po zakończeniu aukcji. Tu temat zginie przy innych nowszych tematach a tam nie ma ich tak dużo. A może kogoś zainspiruje.
Też żałuję, że takie auto nie jest mi potrzebne.

martini44 - 2013-10-16, 21:27

janusz napisał/a:
takie auto nie jest mi potrzebne

ale masz ogródek.... zawsze możesz z saaba śliczny kwietnik retro zrobić :szeroki_usmiech :spoko

Pawcio - 2013-10-16, 21:33

Auto zacne, jak i inicjatywa. Miałem kiedyś przyjemność być posiadaczem SAAB'a. To było chyba najlepsze z aut, których byłem właścicielem. :bigok
martini44 - 2013-10-16, 21:36

Pawcio napisał/a:
Miałem kiedyś przyjemność być posiadaczem SAAB'a.

Moja żonka także przez 4 lata i to 900-setki..... niestety miusiała ją sprzedać teraz w maju bo kasa potrzebna była, nie ukrywam żal cholernie bo super samochód był....

Dziabong - 2013-10-16, 22:18

Pawcio napisał/a:
Auto zacne, jak i inicjatywa. Miałem kiedyś przyjemność być posiadaczem SAAB'a. To było chyba najlepsze z aut, których byłem właścicielem. :bigok

Bo to zacne auta. Gdyby nie brak kasy byłby mój. Też wspominam 9-3 SS ARC.
Wspaniały pomysł takiej aukcji.

gino - 2013-10-17, 06:10

akcja dla Klarki, jest bardzo znana i bardzo mocno rozpowszechniana na ... facebook'u
prawdę mówiąc...głownie dzięki niemu, tak mocno rozpowszechniona...
wiadomość o pierwszej licytacji, przekazywana z rąk do rąk głównie przez pasjonatów motoryzacji, finalnie, przeszła najśmielsze oczekiwania ...
dlatego i teraz, facebook'owców prosimy o udostępnianie info o tej aukcji...
https://www.facebook.com/KlaraPower
a tu oficjalna strona ''klarki''
http://www.klara-power.pl/index.php

gfizyk - 2013-10-19, 00:38

zarówno inicjatywa i auto - godna poparcia i polecenia!